NİÇİN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ ?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Mutluköy İlköğretim Okulu
Advertisements

Anket Hakkında Ankete 40 kişi katıldı. CERN’de Türk vatandaşı olarak yaklaşık 150 kişi kayıtlı. Ankete katılanların büyük bir çoğunluğu deneysel alanda.
KENDİNİ TANIMAK NEDİR ACABA?
S E L Ç U K Ü N İ V E R S İ T E S İ Kritik Analitik Düşünme Topluluğu
Gözün kısımlarını yerleştirme oyunu
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri.
T.C SAĞLIK BAKANLIĞI ÇAYELİ DEVLET HASTANESİ HASTA HAKLARI BİRİMİ
Farklı Kültürlerde Liderlik Yapmak Prof. Dr. Yeşim Toduk Akiş
Konu testlerini çözerken soru köklerini dikkatle okuyup, yönlendirmeleri iyi takip edin.
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
Öğrenci Merkezli Eğitim
Çalışmayı Öğrenmeye , HOŞGELDİNİZ.
Newton’un Hareket Kanunları
Teknoloji, Kültür ve 21. YY pedagojisi
1 Okul Kültüründe Değişim. 2 Küresel Ekonominin Gerçekleri Problemler ve sistemler karmaşıktır. Problemler ve sistemler karmaşıktır.  Büyük resmi kavramsallaştırabilme;
ANLATIM TÜRLERİ DENİZLİ LİSESİ (ANADOLU STATÜSÜ)
PSİKOLOJİK DANIŞMA İLE İLGİLİ ÖNYARGILAR
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
Comenius Programı Onur AYDEMİR
KWELE PROJESİ ULUSAL ÇALIŞTAY SUNUMU Ulusal Çalıştayın Hedefleri ve Beklenen Sonuçları.
PROBLEME DAYALI ÖĞRENME
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
BAŞARI VE MOTİVASYON.
Abra-Kadavra A4 Grubu Toplumsal Duyarlılık Projesi
YEŞİM KULA ÖMER MART İLKÖĞRETİM OKULU REHBER ÖĞRETMENİ
İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
Yöntem, Proje Ekibi, Araştırma Olanakları, Yaygın Etki/Katma Değer
Trafik Hakkında Ne Biliyoruz? Trafik yaşamımızı nasıl etkiler?
Afyon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Büyük düşün, küçük adımlarla başla...
PORTFOLYO DEĞERLENDİRME
MÜHENDİSLİK EĞİTİMİNDE PROBLEME DAYALI ÖĞRENME MODELLERİ
ÖDEV-BAŞARI Sevgili Öğrenciler;Ödevin eğitim hayatınızda çok önemlidir. Ödevin amaçları şunlardır Derse hazırlıklı gelmek Derste öğrenilen konuları pekiştirmek.
Prof. Dr. Erhan Erkut, MEF Üniversitesi
BİLGİ VE DUYURU PANOSU. BİLGİ VE DUYURU PANOSU.
Ajanda 1. Neden MEF? 2. Üniversite Seçim Rehberi 3. Sorular.
Hoşgeldİnİz!…=).
EKONOMİK MUCİZENİN ÜLKESİ JAPONYA
Mentör Öğretmenlik.
BTEC Nedir? BTEC = Business and Technology Education Council
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
ÖLÇME DEĞERLENDİRME Yard. Doç.Dr. Deniz Özcan.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MBS’Yİ NASIL KULLANABİLİRİM?
SEVGİLİ GENÇLER; İLKÖĞRETİM 8. SINIF ÖĞRENCİSİ OLARAK HAZİRAN AYINDA BİR KARAR VERECEKSİNİZ. BEN OKULU BİTİRİNCE NE YAPACAĞIM? OKUYACAK MIYIM? OKUMAYACAK.
YÖNTEMLERİ ETKİLİ ÖĞRENME.
SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ  Sosyal Bilimler Liseleri 2003 yılında, Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim insanlarının.
SLAYT GEÇİŞLERİ İÇİN… LÜTFEN TIKLAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
1EROL YETER BUGÜNKÜ ÖĞRETİM ŞEKLİ ESKİ ve YENİ YAKLAŞIMLAR.
Sınava hazırlanırken …. 2. Sınav Müfredatı: Toplam 5 Üniteden sorumluyuz. 1. ÜNİTE: KAZA VE KADER ÜNİTE: ZEKÂT, HAC VE KURBAN İBADETİ ÜNİTE:
Doç. Dr. Murat Özdemir Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi
GÜLNAZ İBRAHİM GÜNGÖR TARA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
SERCAN ERTÜRK GÜNÜMÜZDE ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME. Ölçme ve Değerlendirmenin İlkeleri Amaçlar ilkesi Devamlılık ilkesi Genişlik – kapsamlılık ilkesi Kendi.
GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Amaç ve Hedefler Amaç: Gelişen teknolojiye ve piyasaya uyumlu, temel bilgilerle donatılmış, karşılaştığı.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
1 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ORTAK PROGRAMLAR ÇİFT DİPLOMA PROGRAMLARI.
Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Fen Öğretimi
3.GRUP SEVİLLA/İSPANYA GRUBU. Soru 1: Projedeki amaçlarınıza ulaşabildiniz mi? Proje amaçlarınıza hangi faaliyetleri yaparak ulaştınız? Proje amaçlarınızda.
Emre Özgen Bilkent Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı
HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ MESLEKLER VE KARİYER PLANLAMA
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
Mutluköy İlköğretim Okulu
HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
Duyuşsal Alan.
GÖSTERİ (DEMONSTRASYON) YÖNTEMİ
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
Bilginin İnsan Yaşamındaki Önemi
Askerlerin harp oyunlarıyla,
Sunum transkripti:

NİÇİN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ ? Yurt dışında eğitim alabilmek için. Yurt dışında üniversite okumak, master ya da doktora yapmak için yabancı dilin belirli yeterlilik kriterlerini aşması gerekmektedir. prepared by Ahmet C.COŞKUN

NİÇİN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ ? Türkiye’nin daha hızlı gelişebilmesi ve daha yaşanılabilir bir ülke olabilmesi için. Yabancı dil öğrendikçe yabancılara karşı, onları tam tanımamak ve kendimizi tam tanıtmamaktan kaynaklanan anlaşmazlık ve düşmanlıkları en aza indirmek için çaba gösterebiliriz. Türkiye’nin evrensel standartların hakim olduğu bir ülke olabilmesi, yabancı dil bilenlerin sayısıyla doğru orantılıdır. prepared by Ahmet C.COŞKUN

NİÇİN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ ? Dünyayı daha kolay, düşük maliyetli ve rahat gezebilmek için. Yurt dışına çıkmak, yabancı dil öğrenmeye kişiyi ikna etmek için 1547 neden bulmaktan dah fazla etkilidir. Yabancı bir ülkede, karşılaştığınız bir sorunu çözmeye çalışırken bir lisanın kaç insan olduğunuda öğrenirsiniz. prepared by Ahmet C.COŞKUN

NİÇİN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ ? Yabancı yayınları okuyabilmek ya da izleyebilmek için. İlgi alanınız ya da mesleğiniz ile ilgili dünyanın farklı yerlerinde ne gibi fikirler olduğunu İngilizce gibi yaygın bir dili öğrenmek yoluyla takip edebilirsiniz. Aksi takdirde sürekli Amerika’yı yeniden keşfetmeniz gerekecektir. prepared by Ahmet C.COŞKUN

NİÇİN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ ? Daha uzun süre yaşayabilmek için! Yapılan araştırmalar, insanların bilgi ve kültür seviyesi arttıkça, ortalama yaşam süresinin de uzadığını kanıtlamaktadır. Devlet planlama teşkilatının verilerine göre, krizlere ve hayat şartlarındaki zorluklara rağmen Türk insanının ortalama yaşam süresi son 35 yılda 19 yıl uzadı. Bilginin dolaşımı ve öğrenme hızının artışı, yaşam kalitesini artırmaktadır. Bilginin hızlı dolaşımı ise yabancı dil bilenler sayesinde olmaktadır.

NİÇİN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ ? Akademik kariyer yapabilmek için. Yurt dışında gerektiği gibi, Türkiye içinde de akademik kariyer yapmak istediğiniz zaman, yabancı dil yeterlilik sınavlarını geçmeniz gerekmektedir.

NİÇİN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ ? İleride İngilizce öğrenmek zorunda kalmamak için! Hayatınızın bundan sonraki kısmında, bir daha yabancı dil öğrenmek zorunda kalmak istemiyorsanız, bunu yapabilmenin tek yolu bir yabancı dil öğrenmektir. Tayyip Erdoğan, zamanında İngilizce öğrenmemesi yüzünden, kurduğu parti anketlerde en fazla oyu alırken kendisi evde İngilizce öğrenmeye çalışıyordu!

NİÇİN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ ? Anlama ve hatırlama becerisini geliştirebilmek için. Yabancı dil öğrenmenin, dinleme ve hatırlama becerisini geliştrdiği, yapılan araştırmalarda test edilmiştir.

NİÇİN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ ? Kendimize güvenmek ve özsaygımızı yükseltmek için. Yabancı dil bilmek, bunu yaşayamayan milyonlarca insandan daha “üstün” olduğu mesajını kişinin bilinçaltına göndererek kendine güvenini artırır.

NİÇİN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ ? Bazı seçkin uluslararası derneklere üye olabilmek için. Örneğin Genç Girişimciler Derneği’ne (Junior Chamber International – JCI) üye olmanın ön şartlarından biri en az bir yabanci dil biliyor olmak.

NİÇİN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ ? Kendi ana dilimizi daha iyi öğrenebilmek için. Yabancı dil öğrendiğimiz zaman, kendi diliniz hakkında da çok şey öğrenirsiniz. Yabancı dil öğrenem sürecinde, sık sık o dili kendi ana dilinizle kıyaslayarak, kendi anadiliniz üzerine de düşünmeye başlarsınız. Yabancı dil öğrenme süreci özellikle kendi dilimizin “yapısını” öğrenmemizi, onu daha bilinçli kullanmamızı sağlamaktadır.

NİÇİN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ ? Daha hoşgörülü, aydın ve esnek olabilmek için. Yazar Alev Alatlı, “bir yabancı dil bilmeyen, dışarıda yaşamamış, merceğini yerel olana sabitlemiş bir ‘aydın’, aydın değildir” diyor.