Aslı DİNÇMAN (1995) Aslı DİNÇMAN (1995) Son günlerde gündemde olan önemli bir konu; DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ... Toplumumuzun her kesiminden yüzlerce insan yazıyor,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Aslı DİNÇMAN İzmir, 22 Aralık 2006 Son zamanlarda, ülkemiz için kaygılanan herkesin dilindeki şu ifade, tüm gerçekliğine rağmen, beni çok endişelendiriyor:
Advertisements

İÇİMİZDE YAŞIYOR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ( SONSUZA KADAR)
Ey kahraman Türk kadını,
ATATÜRK ALEYHİNE İŞLENEN SUÇLAR HAKKINDA KANUN Kanun Numarası: 5816
TÜRKÇE’Yİ GENÇLER ????????? ALGILAYABİLİYOR MU ? Aslı DİNÇMAN
KORUMAK KORUMAK Aslı DİNÇMAN İzmir, 31 Ocak 2008
“Merhaba çocuklar, İsmim ……… Kızılay’da …………….. Olarak görev yapıyorum. Sizlere bugün Türk Kızılayı’nı anlatacağım.“
"HER ŞEYİN KAYNAĞI İNSAN ZEKASIDIR..."
ATATÜRK TÜRKİYE GERÇEĞİ CUMHURİYET ve aslı dinçman
Aslı DİNÇMAN İzmir, 13 Aralık 2007 Aslı DİNÇMAN İzmir, 13 Aralık 2007 ÖRNEK ALMAK ÖRNEK ALMAK.
İDEALİZM İDEALİZM Aslı Dinçman Yüce TÜRK, Türk Ulusu’na en doğal yolla, YAŞAYARAK öğrettiğin başlıca erdemlerden biri; hayal ettiğimiz ve düşündüğümüz.
ATATÜRK 125 YAŞINDA Aslı DİNÇMAN. ATATÜRK 125 YAŞINDA Aslı DİNÇMAN.
Mustafa Kemal Gibi Düşünmek...
LÜTFEN slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz. Hazırlayan: yilmazgurler gmail.com Yazarı: alicanyasar gmail.com “FOTOĞRAFLAR, ERMENİ ÇETELERİNCE KATLEDİLEN.
Merhaba... Ben Aslı DİNÇMAN İstanbul doğumluyum.
SÖMÜRGECİLİĞİN GİZLİ HEDEFİ SÖMÜRGECİLİĞİN GİZLİ HEDEFİ Aslı DİNÇMAN İzmir, 06 Mart 2008 ( ULUS Gazetesi) Aslı DİNÇMAN İzmir, 06 Mart 2008 (
ATATÜRK ile YAŞAMAK Aslı DİNÇMAN. ATATÜRK ile YAŞAMAK Aslı DİNÇMAN.
19 MAYIS’I DİNLEMEK 19 MAYIS’I DİNLEMEK Aslı DİNÇMAN 19 Mayıs 2008 (Ulus Gazetesi) Aslı DİNÇMAN 19 Mayıs 2008 (Ulus Gazetesi)
ON KASIM’DA KAYBETTİĞİMİZ NEYDİ? Aslı DİNÇMAN İzmir,
ULUS GAZETESİ 15 Aralık 2008 ULUS GAZETESİ 15 Aralık 2008 Aslı DİNÇMAN.
GENÇLİĞE HİTABE’Sİ M. KEMAL ATATÜRK’ÜN ÜZERİNE Aslı DİNÇMAN
ASKERLİĞİMİZİ YAPTIK MI ?
Aslı DİNÇMAN İzmir, 25 Temmuz TEMMUZ GEÇTİ VE SANDIKTAN, HER NE KADAR YADSIMAK İSTEDİYSEK DE, HEPİMİZİN ÖNCEDEN KESTİREBİLDİĞİ SONUÇ ÇIKTI: “AKP”
Ne senden vazgeçeriz ATAM , Ne senin eserinden...
Yüce ATATÜRK, Ölümsüz emanetin TÜRKİYE CUMHURİYETİ ile ilgili hissettiklerimi ve düşündüklerimi, onun 83. yıldönümünde seninle paylaşmak, böylelikle.
“ “Bugün olduğu gibi, ömrümün sonuna kadar milletin hizmetinde olmakla iftihar edeceğim.” Mustafa Kemal ATATÜRK “Bugün olduğu gibi, ömrümün sonuna.
TBMM’NİN AÇILIŞI ve SAKARYA SAVAŞI
“KAHRAMAN” BEKLEME MANTIĞI Aslı DİNÇMAN Aslı DİNÇMAN.
“ Hayatın Ortağı Olmak …” ''günümüz ergenleri” ile erişkinler arasındaki uzaklık daha da artacaktır. Günümüzün ''ergen dünyası'' nı, bu dünyada geçerli.
Neler oluyor bize, neler oluyor gülüm.
BAĞIMSIZLIK BAĞIMSIZLIK Büyük ÖNDER, Seninle, asırları bir hamlede aştık. Tehdit altındaki bir milletin, kurtuluşa böylesine inanabilmesinin sırrı, bağımsızlık.
BİREYSEL BAĞIMSIZLIĞIN ÖTESİNE GEÇEBİLMEK BİREYSEL BAĞIMSIZLIĞIN ÖTESİNE GEÇEBİLMEK.. Aslı DİNÇMAN.
Aslı DİNÇMAN 05 Mayıs 2008 ULUS Gazetesi Aslı DİNÇMAN 05 Mayıs 2008 ULUS Gazetesi İRTİCAYI TEMİZLEMEK İRTİCAYI TEMİZLEMEK.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük CUMHURİYET’İN İLANI
Kahramanlık Mesleği Öğretmenlik
PROVOKASYON ASLI DİNÇMAN. PROVOKASYON ASLI DİNÇMAN.
ANAYASADA TÜRBAN DÜZENLEMESİ İPTALİ, LAİKLİK ve DİĞER ATATÜRK İLKELERİ ANAYASADA TÜRBAN DÜZENLEMESİ İPTALİ, LAİKLİK ve DİĞER ATATÜRK İLKELERİ
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK (1881 – 1938) La Mer / Claude Debussy La Mer / Claude Debussy.
BAŞÖĞRETMENİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ÖZLÜ SÖZLERİ VE FOTOĞRAFLARIYLA ÖĞRETMENLERLER GÜNÜNDE BİZLERLE....
DEĞİŞİKLİK DÜŞMANLIĞI DEĞİŞİKLİK DÜŞMANLIĞI ASLI DİNÇMAN İZMİR, 5 MAYIS 1995 ASLI DİNÇMAN İZMİR, 5 MAYIS 1995.
Akademik Danışman Prof. Dr. Çağlar ÖZEL Akademik Danışman Yardımcısı Alper BULUR.
DEMOKRASİNİN SERÜVENİ
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 1945 SONRASI İNSAN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ
10 KASIM TÜRKÜSÜ Atatürk! Anıtkabir devrimlerini söyler, Bozkır ovalarına, Erciyes'e Ağrı'ya, Ulusun egemen olduğunu, Özgür olduğunu. Haykıracağım haykıracağım.
Lütfen sunuyu kendi akışında izleyin. ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ASLI DİNÇMAN ASLI.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK ÇAĞDAŞLAŞMASI
Tek bir imza ile tonlarca mısırı ucuza alanlar, tek bir emir ile Genelkurmayı zan altında bırakanlar, tek bir söz ile “kürt sorunu”
ATATÜRK’ e MEKTUPLAR ATATÜRK’ e MEKTUPLAR ASLI DİNÇMAN.
GÜZEL DİLİMİZ TÜRKÇE aslı dinçman. GÜZEL DİLİMİZ TÜRKÇE aslı dinçman.
BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI
LÜTFEN slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Atatürk'ten Son Mektup Seval KEMERTAŞ
ÖZGÜRLÜK.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. İşgücü Piyasası ve Eğitim sektörü arasında Karşılıklı Güvenin Oluşturulması.
“DUYARLILIK” ATATÜRK’e MEKTUPLAR Aslı DİNÇMAN. “DUYARLILIK” ATATÜRK’e MEKTUPLAR Aslı DİNÇMAN.
KONTROL İZLEYİCİDE Her şeye rağmen muhakkak bir Nur’a doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletim hakkındaki.
SINAV KAYGISI VE GİDERİLME YÖNTEMLERİ
VATAN SEVGİSİ VATAN KONUSUNDA SÖYLENMİŞ ŞİİRLER VE SÖZLER.
ATATÜRK Burak Doğutaş B.
HAZIRLAYAN: AYŞE NUR OKUR HANDAN YOL MERYEM RASULİ
Aslı DiNÇMAN i RT i CA NASIL i LERL i YOR ? i RT i CA NASIL i LERL i YOR ?
ATATÜRKÇÜLÜK.
GELECEK KUŞAKLAR ORMAN YOK DEMESİN ! GELECEK KUŞAKLAR ORMAN YOK DEMESİN !
KAYGI NEDİR. Büyük felaketler büyük insanların yetiştiği okuldur
Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.
Hazırlayan: Görkem Akalın Sınıf ve numarası: 7-C 359.
REHBERLİK SERVİSİ motivasyon semineri.
KUZEY EFTAL SESLİOKUYUCU
10 KASIM TÜRKÜSÜ Atatürk! Anıtkabir devrimlerini söyler, Bozkır ovalarına, Erciyes'e Ağrı'ya, Ulusun egemen olduğunu, Özgür olduğunu. Haykıracağım haykıracağım.
BEN FARKLIYIM. Toplumu oluşturan ve kendine özgü özellikleri olan her insan bir bireydir. Fiziksel özelliklerimiz, yeteneklerimiz, becerilerimiz, bizi.
Sunum transkripti:

Aslı DİNÇMAN (1995) Aslı DİNÇMAN (1995)

Son günlerde gündemde olan önemli bir konu; DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ... Toplumumuzun her kesiminden yüzlerce insan yazıyor, çiziyor ve düşüncelerini aktarıyor. Gümrük Birliği'nin ardından, yıllardır özlemini çektiğimiz Avrupa Birliği’nin de kapısını aralamak istiyoruz ve bu amaçla, ülkemizde geniş kapsamlı düşünce özgürlüğünü uygulama zorunluluğunu dile getiriyoruz. ACABA NE YAPTIĞIMIZI BİLİYOR MUYUZ?

MODEL OLARAK BENİMSEMEYİ HEDEFLEDİĞİMİZ ANLAMDAKİ DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ, GERÇEK AYDINLARIN OLUŞTURDUĞU BİR TOPLUMDA MÜMKÜNDÜR... Anılan kriterden yararlanabilmek için öncelikle, "AYDIN" tanımının kapsamının tam ve doğru olarak belirlenmesi gerekmektedir.

Eğer ülkemizde kabul edilen örtülü tanımıyla; "TOPLUMU YÖNLENDİRME" gücünü elinde tutan meslek grubu mensupları "AYDIN" ise ve söz konusu kişilere sınırsız düşünce özgürlüğü verilecekse, toplumun diğer kesimleri bunu reddedeceklerdir.

EĞER DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ AYRIM GÖZETİLMEDEN, YEDİDEN-YETMİŞE TÜM FERTLERE TANINACAKSA, ÜLKEMİZİN PARÇALANMASINA YA DA İRTİCANIN AKIL ALMAZ BOYUTLARA ULAŞMASINA DA GÖZ YUMMAMIZ GEREKECEKTİR.

"BELİRLİ KURALLAR ÇERÇEVESİNDE DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ" sağlanacağı teorisi ise, bilinçaltına itilen gerçekler nedeniyle ortaya çıkmıştır. Hiçbir ülkede (Sınırsız düşünce hürriyeti olsa bile) insanlar vatanlarını kurtaran, onları özgürlüğe kavuşturan, bir anlamda "Yeniden Vareden" kişiye saldırmayı, alçakça ithamlarda bulunmayı düşünmezler. Bizim ülkemizde ise, ELEŞTİRDİĞİMİZ, YOK SAYDIĞIMIZ DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ öyle bir boyuttadır ki, ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'E BİLE HAKARET EDİLEBİLMEKTEDİR...

HENÜZ, DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ, BÖLÜCÜLÜK VE KÜSTAHLIKTAN AYIRAMAYANLARIN ÜLKESİ OLMAKTAN KURTULAMAYAN TÜRKİYE'Yİ İLERİ GÖTÜRME YOLUNDA "BÜYÜK KAHRAMAN" OLDUKLARINI ZANNEDENLERİN; "Felaket Tellallığı" yapmak yerine, olumlu düşünerek, akılcı çözümler üretmedikleri sürece, ne okudukları okulların, ne de "ÖZGÜR DÜŞÜNCELERİNİN" (Kendileri de dahil olmak üzere) hiç kimse için YARARLI VE ETKİLİ OLMAYACAĞINI ÖĞRENMELERİ GEREKMEKTEDİR...

Toplumumuzu yediden-yetmişe eğitmeden, düşünce özgürlüğünü Türkiye'ye getiremeyiz ve bu konuda hiçbir ÜLKEYİ model alamayız.. AVRUPA BİRLİĞİ'ne GİRMEK İÇİN SERGİLENEN FAKAT TEMELLERİ SALLANAN DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ GÖSTERİLERİ ULUSAL FELAKETİMİZE NEDEN OLACAKTIR...

İnönü Cd. No:402 Petek Apt. D Göztepe - İZMİR -TÜRKİYE TEL:+90 (232) İnönü Cd. No:402 Petek Apt. D Göztepe - İZMİR -TÜRKİYE TEL:+90 (232)