Acıyla çaldı kapının tokmağı Duruma anlam veremedim yavrum... Hepten çözüldü dizlerimin bağı Kalkıp açmaya varamadım yavrum... Güngören'de gün, göremedim.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YUNUS EMRE ANMA GÜNÜNE HEPiNiZ HOŞGELDİNİZ…
Advertisements

Nasip olur mu bir daha kavuşmak ey şehr-i ramazan
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
Yıldızları süpürürsün, farkında olmadan, Güneş kucağındadır, bilemezsin. Bir çocuk gözlerine bakar, arkan dönüktür, Ciğerinde kuruludur orkestra, duymazsın.
ASIL EKSİKLİK Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti. Asıl eksiklik, çareyi başkasında aramaktı.
Yıldızları süpürürsün, farkında olmadan, Güneş kucağındadır, bilemezsin. Bir çocuk gözlerine bakar, arkan dönüktür, Ciğerinde kuruludur orkestra, duymazsın.

Hayat ertelenemez… Ümit Aydemir.
Türkçe Performans Ödevi
SAMSUN MEHTERAN Vurulduğunda arzı ve arşı titreten, yürüdüğünde ölümü bile korkutan, heybetiyle düşmanın yüreğine korku salan ve savaşa bayram havasında.

Üçüncü şahsın şiiri Atilla İlhan.
BİLMECELER  .
Gönül gözüyle baksan göreceksin şaşırma
Behey Brem Yiğit Kirvem Allah’ını sevem Hali vaktin helak Varlığın yok olmuş… Nutkun kuru Kanın çekilmiş… Kırış kırış alnın Saçların.
Kar ve Hüzün Ahmet Ünal ÇAM.
ANıLaRıM.
SÖZCÜKTE ANLAM.
Aşkın bir adı hüzünse, öbür adı mutluluktur.
Ben bir Eylül sen bir Haziran
I . BÖLÜM Slaytı SESLİ ve kendi akışında izleyiniz
Gelmeyişim sanma sendendir Sanma sevgisizliktendir Sanma sevgisizliktendir Korku denen şeytanın Korku denen şeytanın Yaşam denen tuzağın Yaşam denen tuzağın.
Keşke tanımasaydım seni Omuzlarıma bu kadar yük binmezdi o zaman Gözlerim ağlamayı bilmezdi O kadar sık kalbim çarpmazdı böyle delicesine, Benim de.
KaDıN.
ÖRDEKLERLE KAPLUMBAĞA Sazlı Göl adında bir göl vardı. İki ördekle bir kurbağa orada yaşarlardı. Kaplumbağa ile iki ördek dosttular, arkadaştılar. Kısa.
MURATHAN MUNGAN’ DAN.
İnsan ne kadar az düşünürse o kadar çok konuşur....
Emin misin? Yağmurun bir gün kesilmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının bir gün kurumayacağından, seni alıp diyârdan diyâra gezdiren rüzgârın.
Emin misin? Yağmurun bir gün kesilmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının bir gün kurumayacağından, seni alıp diyârdan diyâra gezdiren rüzgârın.
KAFİYE VE REDİF ÖRNEKLERİ
NİCE NİCE YILLARA... CANIM BABACIĞIM SENİ SEVİYORUM AYSUN ASAR
Sunum otomatik olarak da gidiyor. istersen. Hoparlörü açabilirsin.
Orhan Veli Fotoğraf ve metinler: Ö y k ü c ü Şiirler: Müzik: Ezginin Günlüğü.
ANLATMAYA BAĞLI EDEBİ METİNLERDE BAKIŞ AÇISI
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
Sevgili HAKKUŞ… Mektubunu aldım. gelmesi ne denli sevindiriciyse de okuduklarım o denli üzücüydü.. Demek asker gittiğinden beri çavuşun size özellikle.
C A N I M Y A N I Y O R. Dağhan H O S T A ŞİİR Slayt Edebiyatcim.com
HüLYaMa Hülyaların hep gerçek olsun Üzüntüler senden çok  çok uzak dursun Lacivertler düşmesin yüreğine Yaşamın hep beyaz gül olsun Arkadaşım,canım dostum,bacım.
ÖZLÜ VE GÜZEL SÖZLER.
ANLAM BAKIMINDAN SÖZCÜKLER Bir sonraki sayfaya geçiniz.
&&&& Eyy Gönül &&&&.
ÇAĞRI.
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
YAŞAMA FELSEFESİ. Sabırlı ol Açık fikirli ol Sık sık gülümse Özel anların zevkini tat.
Üçüncü şahsın şiiri.
BEŞ VAKTE BEŞ YAZI. BEŞ VAKTE BEŞ YAZI Sabah Namazı ; Vakit seher Sabah Namazı ; Vakit seher? Zamanın rahmine sabahın nutfesi düştü az önce. Gün doğuyor.
KAFİYE (UYAK) KAFİYE REDİF.
Hangi cümlenin yüklemi isim tamlamasıdır
Bir yürekte Cannn olabilir misin? O yüreğe Can Katabilir misin? Bir Cannn’ımmm kelimesine o yürekte bin anlam katabilir misin? Gözlerde ışıltılar, pırıltılar.
Ay Dostlar Ben giderim adım kalır Dostlar beni hatırlasın Dügün olur
Bir bedende atan kalp gibiydik!
Konuş sevdiğim Yüreğinin şarkısını söyle bana Gece karanlık,
Bazen yıllar öncesine ait bir şeyler takılıverir aklımıza, ya da bir şarkı dolanıverir dilimize….Öyle eskiye götürür ki bizi, bulunduğumuz yeri ve zamanı.
ÖNCE VATAN Bu toprağa nice canlar verildi, Haindir ülkemi satan diyorum, Zalimler ordusu yere serildi, Önce vatan sonra vatan diyorum. Toprağını sürdüm.
Seni görmek sesini duymak
ASIL EKSİKLİK.
TEK HECE AŞK Cemal Safi.
KAVGAYI ağacın yaprağına yaz; Sonbahar gelsin yaprak KURUSUN diye.
TAVŞAN VE YILANIN DOSTLUĞU
ESKİLERİ HATIRLATMA Belki de en başından belliydi kaderimiz.
BİLMECELER.
Görevi devralan ben miyim anne
HAZRET MUHAMMED (SAV).
G g kelimeleri.
Dostlarıma sunu: gülay.
Üç Sesli Tek Heceli Sözcükleri Okuyalım
Çelebi Grubu.
Sunum otomatik olarak da gidiyor. istersen. Hoparlörü açabilirsin.
ÇARŞAMBAYI SEL ALDI. HİKAYE Çar ş amba Ovasında, Ye ş il Irma ğ a kadar uzanan Abdal deresinin kıyısındaki köylerden birinde, yoksul bir ailenin o ğ.
Sunum transkripti:

Acıyla çaldı kapının tokmağı Duruma anlam veremedim yavrum... Hepten çözüldü dizlerimin bağı Kalkıp açmaya varamadım yavrum... Güngören'de gün, göremedim yavrum... İçimde garip anlaşılmaz duygu Dilimde dualar, kalbimde korku Kafamda canlandı binlerce kurgu O anı hayra yoramadım yavrum Güngören'de gün, göremedim yavrum...

Olaydım olaydım olmaz olaydım Ne vardı şimdiye kalmaz olaydım Bu kara haberi almaz olaydım Kadere karşı duramadım yavrum... Güngören'de gün, göremedim yavrum... Yüreğim ağzımda çıktım dışarı Ortalık mahşer yeri, can pazarı Ocağımı söndürmüş şer rüzgarı Göğsümü siper geremedim yavrum Güngören'de gün, göremedim yavrum...

Gonca gül bedenin yere yığılmış Kırılmış dalın, yaprağın dağılmış Hayallerin, kan gölünde boğulmuş Parçandan bütün öremedim yavrum Güngören'de gün, göremedim yavrum... Başımıza bela şeytan mı bunlar İnsan suretinde hayvan mı bunlar Dost bellediğimiz düşman mı bunlar Vahşete akıl eremedim yavrum Güngören'de gün, göremedim yavrum...

Şahadet şerbetini tas tas içtin Melekler katında kanatlar açtın Yükseldin göklere, kuş gibi uçtun Doyunca seni saramadım yavrum Güngören'de gün, göremedim yavrum... Olaya sebep olanlar utansın Yüreğe acı salanlar utansın Baştaki sessiz kalanlar utansın Kimseye hesap soramadım yavrum Güngören'de gün, göremedim yavrum... Bu dünyada gün göremedim yavrum...