Afetler ve Afet Yönetimi Doğan K. Bıyıklı (TA2SX) 3 Şubat 2007 Echolink – Turkiye Konferans Odası.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ulusal Afet Müdahale Yapılanması ve SAR Operasyon Yönetimi
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
TÜRKİYE’DE OTİZM İÇİN NELER OLUYOR?
YAŞAR KOCAMAN MAHMUT ASLANBAY İSA GÜNDÜZ YASİN DEMİRKOPARAN
4857 SAYILI İŞ KANUNU MADDE 77 İşverenler işyerinde alınan iş sağlığı ve güvenliği önlemlerine uyulup uyulmadığını denetlemek, işçileri karşı karşıya bulundukları.
12.MAG ÇALIŞTAYI 7 Ocak 2010 Maltepe Yılı Faaliyetleri.
Eylem Planı Sonraki Adımlar
Amaç Bu Kanunun amacı, afet ve acil durumlar ile sivil savunmaya ilişkin hizmetleri yürütmek üzere, Başbakanlığa bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının.
ACİL DURUM VE EYLEM PLANI
İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü
Prof.Dr.Hilmi SABUNCU YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TEMEL TIP BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
BUGÜNE KADAR YAPILAN İŞLER
Doğal Afetlerde Başarılı Ülke Deneyimleri
SWOT Nedir ? Nasıl yapılır ?
Mahalle Afet Gönüllüleri Uygulaması
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Mimarlar Odası Denizli
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi
İSTAMP (İstanbul Afet Müdahale Planı)
TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
Bingöl Kamu Hastaneleri Birliği
KRİZ YÖNETİMİ ÖDEVİ HAZIRLAYANLAR: MURAT KOÇ

ACİL EYLEM PLANI HAZIRLIĞI
OKUL YÖNETİCİLERİ İÇİN
Acil Durum Yönetimi Eğitimleri
GAP BÖLGESİ SEL PROJESİ YÖNLENDİRME KOMİTESİ TOPLANTISI
MESLEK LİSELERİNDE GÖNÜLLÜLÜK VE AFETLERDE YEREL İŞBİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ Mustafa AYDIN İzmir Vali Yardımcısı
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI 2010 YILI FAALİYETLERİ Kartal Belediyesi
KARTAL MAHALLE AFET GÖNÜLLERİ DERNEĞİ KOORDİNASYON KURULU RAPORU \ Eğitim Tekrarları OCAK-2009 Kartal Kaymakamlığı Afet Yönetim Merkezinde.
T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SAĞLIK YÖNETİMİ YÜKSEKLİSANS 1.PROGRAM SAĞLIK HUKUKU ÖDEVİ-II HAZIRLAYAN Dr Beytullah ŞAHİN AKADEMİK DANIŞMAN.
GEG Gençlik Eylem Grubu Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik.
AVRUPA KENTSEL ŞARTI.
AFET/KAZA NEDİR? İnsan ya da doğal kaynaklı, yaşam, doğal kaynak ya da mülk kaybına yol açan; Yol açtığı zararın azaltılabilmesi için yardım personeli.
Amaç Bu Kanunun amacı, afet ve acil durumlar ile sivil savunmaya ilişkin hizmetleri yürütmek üzere, Başbakanlığa bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Bilgi Güvenliği Hukuksal Süreçler
GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik.
TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI VE KBRN HİZMET GRUBU PLANI
AFET HABERLEŞMESİ, İŞ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ, RİSK ANALİZİ VE AMATÖR TELSİZCİLİK ARASINDAKİ İLİŞKİ Aziz ŞASA,TA1E TRAC Genel Başkanı, 2013.
İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDA YÖNETİM SİSTEMLERİNİN ENTEGRASYONU
6331 sayılı İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME SUNUSU
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
Hazırlayan ve Sunan Erkan Kaya. EKİP Ortak bir iş yapma adına, doğru bir sonuç üretmek üzere bir araya gelen birden çok kişidir.
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
AFETLER ve AFET YÖNETİMİ (SAU-026)
İŞ AHLAKI VE SOSYAL SORUMLULUK
1 Altunkaya ÇAVUŞ Amasya MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
1 Osman Özdemir MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
Denetim Faaliyetlerinde İklim Değişikliği Ersin Çelik - Mustafa Keleş Yasama Uzmanları Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı – Denetim Bürosu.
İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi - İktisat Fakültesi Uzaktan Eğitim Lisans Programı Yrd. Doç. Dr. Yıldırım GÜNGÖR AFET KÜLTÜRÜ DERS.
1. 2 RİSK YÖNETİMİ (Olay öncesi /Proaktif davranış)  Risk değerlendirme / Olası riskler  Kabul edilemez risk/ Risk yok etme/ Risk azaltma çalışmaları.
ACIL DURUM PLANLARı AYTUNÇ ŞIMŞEK ACİL DURUM YANGıN, PATLAMA, TEHLIKELI KIMYASAL MADDELERDEN KAYNAKLANAN YAYıLıM, DOĞAL AFET GIBI ACIL MÜDAHALE,
Sosyal Hizmet Uzmanının Önemi
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
AFETLERDE TRİAJ HEMŞİRELİĞİ
Afetlerde Sağlık Hizmetleri ve Yönetimi Açısından Sendai Çerçeve Eylem Planının ( ) Getirdikleri Arş. Gör. Hüseyin KOÇAK ÇOMÜ Sağlık Yüksekokulu.
AFET YÖNETİMİNDE YENİ YAKLAŞIM (AFET EĞİTİMİ,
Hatice Şimşek Keskin***
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
YÖNETİMİ GÖZDEN GEÇİRME TOPLANTISI
AFET YÖNETİMİ YRD.DOÇ.DR. NEHİR VAROL KAYNAK: ANONİM.
AFETLERLE İLGİLİ OLAYLARIN SAFHALARI
KONULAR RİSK ANALİZİ ÜRETİM SÜRECİ (LIFE – CYCLE) DEĞERLENDİRMESİ
HASTANE AFET VE ACİL DURUM PLANLAMASI (HAP) UYGULAYICI EĞİTİMİ TATBİKAT HAZIRLIĞI VE DEĞERLENDİRİLMESİ.
KALABALIK RİSK YÖNETİMİ VE ACİL DURUM PLANLAMASI
Sunum transkripti:

Afetler ve Afet Yönetimi Doğan K. Bıyıklı (TA2SX) 3 Şubat 2007 Echolink – Turkiye Konferans Odası

AfetAfet Yerel kaynaklarla üstesinden gelinemeyen, doğa veya insan kaynaklı, psikolojik, fizyolojik, mülkiyet, çevre veya iş sürekliliği üzerinde olumsuz etkisi olan olaylardır. Yerel kaynaklarla üstesinden gelinemeyen, doğa veya insan kaynaklı, psikolojik, fizyolojik, mülkiyet, çevre veya iş sürekliliği üzerinde olumsuz etkisi olan olaylardır.

AFETLER AFETLER Doğa Kaynaklı Doğa Kaynaklı Teknoloji Kaynaklı Teknoloji Kaynaklı İnsan Kaynaklı İnsan Kaynaklı - “Karmaşık Acil Durumlar”

Afet Yönetim Döngüsü Hazırlık Zarar Azaltma Müdahale İyileştirme Afet

Genel kabul gören bazı kurallar “Haberleşme kanallarını açık tut” “Haberleşme kanallarını açık tut” Şehirdışı iletişim noktası Şehirdışı iletişim noktası “Resmi makamlardan açıklama bekle” “Resmi makamlardan açıklama bekle” 72 Saat Kuralı 72 Saat Kuralı

Hazırlıklar 1- Kişisel 2- Kurumsal 3- Çevresel (organize) 4- Yönetimsel

Eğitimler - Afet Bilinci - İlkyardım - Yangın Müdahale Eğitimi - TAME (Toplum Afet Müdahale Ekibi) (TAG, TAMT, HAKE...) - Afet Haberleşmesi - DKYB (Depreme karşı Yapısal Bilinç) - YOTA (Yapısal Olmayan Tehlikelerin Azaltılması) - Profesyonellere Yönelik Eğitimler

Kurumsal Hazırlıklar İş sürekliliği İş sürekliliği Planlama Takımı Oluşturma Planlama Takımı Oluşturma Kurumsal Afet/Acil Durum planları Kurumsal Afet/Acil Durum planları Eğitimler - Tekrar Eğitimleri Eğitimler - Tekrar Eğitimleri Afet Tatbikatları Afet Tatbikatları

Çevresel Hazırlıklar Çevresel Risk Analizi Çevresel Risk Analizi Örgütlenme Örgütlenme Yerel Eğitim ve Tatbikatlar Yerel Eğitim ve Tatbikatlar Çevresel Bilinçlendirme Kampanyaları Çevresel Bilinçlendirme Kampanyaları Yerel Kaynakların Saptanması ve Altyapı Yerel Kaynakların Saptanması ve Altyapı

Yönetimsel Hazırlıklar Afet Yönetim Politikaları Afet Yönetim Politikaları Halk Katılımının Sağlanması Halk Katılımının Sağlanması Etkin Gönüllü Yönetimi Etkin Gönüllü Yönetimi Bölgesel Afet Planları Bölgesel Afet Planları Kaynak Yönetimi Kaynak Yönetimi Bağış Yönetimi Bağış Yönetimi Karşılıklı Yardım Karşılıklı Yardım Afet Yönetim Mekanizmalarının Aktif Hale Getirilmesi ve Teknoloji Kullanımı Afet Yönetim Mekanizmalarının Aktif Hale Getirilmesi ve Teknoloji Kullanımı Tatbikatlar (Masabaşı ve Saha Tatbikatları) Tatbikatlar (Masabaşı ve Saha Tatbikatları)

SORULAR?