2012-2013 ÖĞRETİM DÖNEMİ PLANLAMALAR VE HAZIRLIKLAR.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU.
Advertisements

Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
ÖĞRETİM YILI HAZİRAN GÜNDEM MEVCUT DURUM İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM, ARAŞTIRMA İYİLEŞME ÇALIŞMALARI STRATEJİLERİMİZ.
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
Açıköğretim Fakültesi “Yapısı ve İşleyişi”
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
Mustafa Kemal Üniversitesi
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
18 Şubat 2013 Pazartesi 2. Sınıflar Aqua Florya Akvaryum Gezisi
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
İLAHİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK GENEL KURUL.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ
Meslek Yüksekokulu Akademik Genel Kurul Toplantısı 11 Haziran 2013 Çankırı.
YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
REHBERLİK DERS II.
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
YERELDE AB SÜRECİ.
YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU GÜZ DÖNEMİ FAALİYETLERİ A. Kurullar, Komisyonlar, Toplantı ve Törenler A.1. Kurullar A.2. Komisyonlar A.3. Toplantılar:
VELİ GRUP REHBERLİĞİ PROGRAMI
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI 15 Şubat 2011 Çankırı.
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI BÖLÜMÜ ANESTEZİ PROGRAMI STRATEJİK PLAN SUNUMU.
Kilis 7 Aralık Üniversitesi
YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ARASI ÇALIŞMA RAPORU.
Okulun Tarihçesi Okulumuz Uşak merkezde Cumhuriyet Mahallesi´nde kendi adını taşıyan sokak üzerinde bulunmaktadır.Yapımı 1995´te tamamlanmış ve 9 derslikli.
T.C Hacettepe Üniversitesi DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ TOPLULUĞU
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
Doç. Dr. F. Kemal Sönmez Dr. Halit Apaydın Dr. Orgun Deveci
Yöntem, Proje Ekibi, Araştırma Olanakları, Yaygın Etki/Katma Değer
FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
TARİH VE GELİŞİM Rektörlük Sunumu Fiziki Altyapı
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
İçerik Proje Genel Bilgileri Proje Genel Amaçları Proje Hedef Grubu
H.Ü. EDEBİYAT FAKÜLTESİ BOLOGNA TOPLANTISI 21 NİSAN 2015.
2012 TARİH VE GELİŞİMİ Kuruluş 1 Bina 2 Kampus 3 Fakülte 4 Fakülte 9 Fakülte 1 Yüksekokul 3 Yüksekokul 4 Yüksekokul (Konservatuarla.
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
ÇANKIRI ANADOLU LİSESİ. MİSYONUMUZ Atatürk ilke ve inkılâplarının rehberliğinde, çağdaş fikirlere açık, ulusal ve evrensel değerlere sahip, kendine güvenen,
TURİZMDE EĞİTİM SORUNLARI
Mezun Web Yönetimi Mezun Veri Tabanı Yönetimi Mezun Bilgi Güncelleme Mezun Analizleri oluşturulması ABD Mezunlar Buluşması Müzede Buluşma Mezunlar Algı.
ADAY ÖĞRETMEN YETİŞTİRME SÜRECİ
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEK OKULU
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI “Geleceğe… En İyiye…” Nisan 2016 İDARİ DEĞERLENDİRME.
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MİMARLIK BÖLÜMÜNE HOŞGELDİNİZ
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Sosyal Bilimler Enstitüsü Eylül- 2017
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
TOKAT SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
REHBERLİK DERS II.
2018 Yılı Performans Sunumu
Sunum transkripti:

ÖĞRETİM DÖNEMİ PLANLAMALAR VE HAZIRLIKLAR

 E-Ders materyallerinin geliştirilmesi  Hazırlık Türkçe Ders Kitabı Yazımı  Hazırlık Kırgızca Ders Kitabı Güncelleme Çalışmaları  Akademik Türkçe Ders Materyalleri  Akademik Kırgızca Ders Materyalleri  Görsel Ders Materyalleri

 Dil Öğretimi Bölümünün Avrupa Birliği Ölçütleri ile uyumlu Dil Öğretim Programlarının Geliştirilmesi amacıyla Kırgızca Hazırlık Sınıfları için Program Geliştirme Komisyonu kurulmuştur.  Mütercim Tercümanlık Bölümü ders programlarının güncelleme çalışmaları başlatılmıştır.  Mütercim Tercümanlık Bölümü Lisans Üstü Eğitim Program Teklifi hazırlıkları.

Hizmet AlanlarıSayıToplam ( m²) Toplam Kişi Kapasitesi Derslikler Laboratuar/ Atölyeler 119 Toplantı Salonları Çalışma Ofisleri Toplam Kapalı Alan

Cinsi İdari Amaçlı (Adet)Eğitim Amaçlı (Adet)Toplam Masa Üstü Bilgisayar 62 Taşınabilir Bilgisayar 134 Yazıcı 55 Tarayıcı 11 Fotokopi Makinesi 22 Projektör 33 Televizyon 37 DVD Oynatıcı20

 Kuşak programın etkin kullanımı sağlanması,  Anında tercüme laboratuarı kullanımının planlaması,  Ders ve akademik toplantı amaçlı Akıllı Sınıf kullanımı,  Öğretim elemanı oturma düzeni: mevcut kadronun %85’i merkez bina 2. Katta yerleştirilmiş durumdadır. Türkçe Öğretimi Biriminden 7, İngilizce Öğretimi Biriminden 1, Mütercim Tercümanlık Bölümünden 2 yeni öğretim elemanı eğitim kadromuza katılmıştır.

YÖNETİMSEL SÜREÇLERDE ÖNE ÇIKAN FAKTÖRLER %57,62  PERSONEL YÖNETİMİ %57,62 % 10,28  İLETİŞİM % 10,28 % 6,13  MOTİVASYON % 6,13 %5  YÖNETİMSEL YAPILANMA %5 %4,3  İNCELEME-KARAR VERME %4,3

İŞ VERİMLİLİĞİ ANALİZLERİ KURUM İÇİ İLETİŞİM VE ETKİLİ GERİ BİLDİRİM YÖNETİMSEL YAPILANMANIN GELİŞTİRİLMESİ

 Yönetici, değişimin yönünü belirleyen, kurumun geleceğini şekillendiren, diğer çalışanların güvendiği ve saygı duyduğu bir liderdir.  Yönetici, çevresindeki insanlara anlamlı ve etkin geribildirimler verme becerisini başarıyla sergilemelidir.

 Dil Geliştirme amaçlı staj uygulamaları,  Uluslararası Anlaşmalı Üniversitelerden gelen öğrencilere rehberlik ve dil eğitimi hizmetleri

 Öğrenci bilgi formlarının ve öğrenci gelişim dosyası elektronik ortama taşınması.  Türkiye’den gelen öğrencilere ikinci danışmanlık hizmeti verilmesi ve öğrencilerin sosyalleşmesine olumlu katkı.  PDRM Merkezi ile koordineli Gelişimsel Grup Rehberliği etkinlikleri (Yeni Öğrenci Evi).  Kariyer Günleri (Sektörsel birikimin öğrenci ve öğretim elemanlarınca paylaşılması).  Mezun durumunda olan öğrencilerin iş bulma konusunda rehberlik ve danışmanlık adına üniversitemiz mezunlar ve mensuplar birliği ile koordineli çalışmalar yürütülmesi.  Bişkek’te bulunan üniversitelerden gelen öğrencilere yönelik öğretmenlik uygulamaları staj programı

 Sosyal Faaliyetler komisyonu yıllık programı dâhilinde yapılacak olan bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler.  Kırgızca Olimpiyatları projesi.  Sosyal Yardımlaşma Fonu Çalışmalarına en üst düzeyde katkının sağlanması.  Bahar dönemi Akademik Ders Programları (ilgili fakülte ve yüksekokullarla koordineli).  Konservatuar bölümü ile ortak sosyal faaliyet programları.  Kermes etkinlikleri (Öğrenci Velilerinin Katılımı ile).

 Bahar Döneminde yapılan İngilizce İhtiyaç Analizi Pilot Çalışması Mesleki Yabancı Dil Eğitimi özelinde daha da geliştirilerek kapsamlı bir öğrenci katılım sağlanacaktır. Program geliştirme çalışmaları elde edilen veriler dikkate alınarak öğrenci odaklılık ilkesi doğrultusunda yapılacaktır.  Turizm Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulunun talepleri doğrultusunda ileri düzey yabancı dil dersleri dil öğretim bölümü koordinasyonunda yürütülmesi planlanmaktadır.  Bahar dönemi eğitim dilleri Kırgızca Türkçe Mesleki Yabancı Dil Ders programı (Akademik ders materyallerinin de becerilere odaklı olarak kullanılması sağlanacaktır).

 Geleneksel IV. Spartiyak Müsabakalarına etkin katılımın sağlanması  Hazırlık Sınıfları Türk Halk Oyunları ekibi çalışmaları (konservatuar yüksekokulu ile işbirliğinde).  Tiyatro günleri (dönem boyunca öğrencilere tiyatro bileti sağlanması.  Güz ve Bahar dönemlerinde akademik kadroların ve birimlerin tanıtılması.  Hazırlık sınıfları Yılsonu Kültür Şöleni etkinlikleri düzenlenmesi.  Mezuniyet törenine katılımın sağlanması.  Öğretim Elemanlarına yönelik sportif faaliyetlere katılımın sağlanması (BESMYO ile koordineli).  Mezunlar ve mensuplar birliği etkinliklerine katılımın sağlanması.  Dil mezuniyet günü, Kültür Şöleni programının düzenlenmesi (Mayıs 2013).

 Öğretim elemanı kişisel gelişim programları: Mesleki formasyonu geliştirme amaçlı her türlü bilimsel faaliyete katılım desteklenecek elde edilen sertifika, katılım belgesi vb belge öğretim elemanı dosyasında arşivlenecektir.  Hizmet içi eğitim seminerleri akademik dönem başında planlanarak katılım sağlanacaktır.  Hizmet içi eğitim kapsamında tüm akademik ve idari personele yönelik yabancı dil kursları açılacaktır.  Mesleki Gelişim Biriminin Kurulması sağlanacaktır.  Stajyer öğretim elemanlarına yönelik training etkinliği planlanmıştır.

 Öğrenci kişisel gelişim programları:  Sportif Faaliyetler: Geleneksel Spartak Spor Olimpiyatları müsabakalarına hazırlık amaçlı farklı spor dallarında danışman öğretim elemanı koordinasyonuyla düzenli antrenman çalışmaları.(hazırlık ve müt. Terc. Bölümleri futbol, voleybol, basketbol takımlarının oluşturulması)  Dil Kursları: Hazırlık sınıflarına yönelik haftada 10 saatlik yabancı dil kursları (Rusça, İngilizce)  Etüt Çalışmaları: Hazırlık Sınıfı Öğrencilerine Yönelik Etüt Çalışmaları (Öğrenci Evleri)

ÇALIŞTAY SEMİNER SEMPOZYUM TRAİNİNG

 YDYO VTR HAZIRLANMASI  ORTA DERECELİ OKULLARDA TANITIM ÇALIŞMALARI  KIRGIZCA OLİMPİYATLARI ORGANİZASYONU  BİŞKEK DIŞI TANITIM ÇALIŞMALARI  YDYO VTR HAZIRLANMASI  ORTA DERECELİ OKULLARDA TANITIM ÇALIŞMALARI  KIRGIZCA OLİMPİYATLARI ORGANİZASYONU  BİŞKEK DIŞI TANITIM ÇALIŞMALARI

 HALKA AÇIK DİL KURSLARI  58. OKUL ÇALIŞMALARI  SOSYAL SORUMLULUK ETKİNLİKLERİ  KIRGIZCANIN ÖĞRETİMİ SEMİNER ETKİNLİKLERİ  RADYO YAYINLARI  HALKA AÇIK DİL KURSLARI  58. OKUL ÇALIŞMALARI  SOSYAL SORUMLULUK ETKİNLİKLERİ  KIRGIZCANIN ÖĞRETİMİ SEMİNER ETKİNLİKLERİ  RADYO YAYINLARI

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ