Son Sınıf Tıp Öğrencileri & Yaşam Boyu Öğrenme Murt, Çekmecelioğlu, Önal, Yavuz

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Dün Bugün Gelecek Ulusal Tıp Eğitimi Kongresi 2010, Aydın.
Advertisements

Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
Yazdırma: Yazıcınız bizim yazıcılarımız gibi yazdırmayabilir; bu nedenle birkaç deneme baskısı yaptığınızdan emin olun. Hizalama yeterince doğru olmuyorsa,
Prof.Dr. Koray Boduroğlu Yeterlikler Çalışma Grubu Üyesi
1 2 HE in General …………… EM…………… EM Projects …………….. VenueVenue MEU KYK Info on EM in General Yüksek Lisans ve Doktora Programları İçin Hareketlilik.
Fakültelerimiz nasıl birer doktor mezun etmeyi uygun görmektedir? The medical school faculty must define the objectives of its educational program. (LCME.
AçIk ve Uzaktan Öğrenmede KalİTE Güvence
Kelime Uygulama Sunumu - 11 Bu sunumdaki kelimeler… To assign To assist To associate To assume To assure.
OYALAR VE ANLATTIKLARI
Yrd. Doç. Dr. Turan SET Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi AD
Öğrenen Kişi ve Bağlam Analizi
17. DÖNEM AKUPUNKTUR EĞİTİM PROGRAMINDA TEDAVİYE ALINAN 130 HASTANIN DEMOGRAFİK, KLİNİK ÖZELLİKLERİ VE TEDAVİ SONUÇLARI Dr. Derya Özmen ALPTEKİN Fiziksel.
7.1 GENEL Kuruluş, güvenli ürünler gerçekleştirmek için ihtiyaç duyulan süreçleri planlamalı ve geliştirmelidir.
I ASİMO I ASİMO PREPARED: CENGİZ MURAT TEKİNBÜĞRÜ English Course Presentation TURKEY Mechatronics Engineering at SAKARYA UNIVERSITY PREPARED: CENGİZ.
KARİYER SAYFASI 12. SINIF-MEZUN PROGRAMLARI 11. SINIF PROGRAMLARI 10. SINIF PROGRAMLARI 9. SINIF PROGRAMLARI.
U LUSLARARASI Ö ĞRENCI DEĞIŞIM VE UYGULAMALI SEKTÖR EĞİTİMİ P ROGRAMLAR I.
EĞİTİM FAKÜLTESİ. ULUSLAR ARASI AKREDİTASYON HAZIRLIKLARI Prof. Dr. Firdevs KARAHAN Dekan V.
TurkMSIC ve Tıp Eğitimi
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
Programs of the Intel Education Initiative are funded by the Intel Foundation and Intel Corporation. Copyright © 2007 Intel Corporation. All rights reserved.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu DİPLOMA EKİ PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI (KAZANIMLARI) DİPLOMA EKİ EĞİTİM SEMİNERİ Dönemi Bologna Sürecinin Türkiye’de.
THE SİMPLE PRESENT TESNSE
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Building Mutual Trust Between the Labour Market and Education Panel Session.
UZMANLIK EĞİTİMİ “TTB-UDEK DEĞERLENDİRMELERİ” Dr
Tıp Eğitimi Çalışma Kolu’nda Yenilikler
“From 7 to 77: Social Responsibility Project”. Social Responsibility Project for Graduation “FROM 7 TO 77: Solidarity between generations” Four Generations.
Bologna Eşgüdüm Komisyonu Başkanları Toplantısı Turgut Özal Üniversitesi 20 Mayıs Mayıs 2011 A. Bülent Özgüler Bilkent Üniversitesi Mezunları ile.
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
TESTLER. 2 Değerlendirme  Öğretim sürecindeki değerlendirme basamağı etkili öğretim için vazgeçilmezdir.  Değerlendirme; Konunun ne düzeyde anlaşıldığını.
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
ÖĞRETİM HEDEFLERİ ve ÖLÇME ARAÇLARINI GELİŞTİRME
NOUN CLAUSES (İSİM CÜMLECİKLERİ).
İKİ YÖNLÜ MANOVA Birden fazla bağımlı değişkene iki bağımsız değişkenin etki ettiği durumlarda Çift Yönlü MANOVA kullanılır. Çift yönlü MANOVA da başlangıç.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi Improving.
Bu proje Avrupa Birliği ve Tu ̈ rkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Technical Assistance for Increasing Primary School Attendance Rate of.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. House of Lifelong Learning and Quality Assurance Thomas Gruber German Reference.
Son romantik impressionistler Michael & Inessa Garmash
SÜLEYMAN DEM İ REL PRIMARY AND SECONDARY SCHOOL. GENERAL INTRODUCTION SCHOOL DIRECTORY, TEACHERS AND OTHER STAFF CLASSROOMS PARTS OF THE SCHOOL GALLERY.
MERYEM KOÇ
GRUP ADI LAST SEEN.
There was a man who was thinking of building an honourable structure that could last for milleniums and show the king’s power. So, he racked his brain.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Öğrendiklerinizin aktif bir seçicisi olmak.
Klinik Öncesi Hazırlık ve Ön Kabul Kriterleri: Öğrencinin Klinik fazdaki performansı tahmin edilebilir mi? Yrd. Doç. Dr Zeliha Cansever Mevlana Üniversitesi.
Simüle Hasta ile Eğitim
Avrupa Yükseköğrenim Alanında Kalite Güvencesi için Standardlar ve Anahatlar European Association for Quality Assurance in Higher Education ENQA, 2005.
Standardize / Simüle Hasta Temelli Tıp Eğitimi Doç. Dr. Muharrem Ak Zirve Üniversitesi Emine-Bahaeddin Nakıbo ğ lu Tıp Fakültesi 1.
Learning to learn network for low skilled senior learners Hayat Boyu Öğrenme Toplumu Learning to Learn Training Ne kazanıyoruz? Developed with the support.
Doç.Dr. Muharrem AK Zirve Üniversitesi Tıp E ğ itimi Aile Hekimli ğ i AD Profesyonalizm.
ENGELLİLER VE SPOR  Bilindiği gibi spor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam için gerekli bir uğraştır ve tüm insanlar için önemlidir. Ancak sporun, engelli bireyler.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENME KABİLİYETİMİ VE YAKLAŞIMIMI BİLME Öğrenmeyi öğrenme Her yerde ve her zaman kendi stilimle.
Must ©2016 ingilizcebankasi.com.
SO THAT IN ORDER THAT IN ORDER TO IN CASE. So that In order that cümle Özne + fiil + nesne Sentence Subject + Verb + Object So that: için in order that:
DISCUSSION
Araş. Gör. Dr. N. Emel ELVERİCİ ARDIÇ
HOŞ GELDİNİZ MEHMET ATA KURT.
AFETE HAZIRLIK VE BİLGİ DURUM DEĞERLENDİRMESİ
Global Learning For Mind And Heart 2016/2019 Erasmus + Projeleri K219 Global Learning For Mind And Heart 2016/2019 Hibe Miktarı: Avro.
Meral TUTULMAZ & Prof. Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU
FINLAND EDUCATION SYSTEM I am talking about the Finnish education system today.
Alexander Pope, (born May 21, 1688, London, England— died May 30, 1744, Twickenham, near London), poet and satirist of the English Augustan period,
Force, Work, Energy and Power
Yaratıcılık Ne Kadar?....
TARTIŞMA ABSTRACT METHOD SONUÇ GİRİŞ ÖNERİLER BULGULAR
Studies for Improvement and Development of Vocational Education
Multipoint programlama
EĞİTİM FAKÜLTESİ Akademik Yılı Genel Kurul
Imagine that you are a teacher and you are taking your 20 students to England for the summer school.
Klinik Bilgi Sistemleri
Sunum transkripti:

Son Sınıf Tıp Öğrencileri & Yaşam Boyu Öğrenme Murt, Çekmecelioğlu, Önal, Yavuz

Akış: Çalışmanın çıkış noktası Yöntem Sonuçlar Gelecek Sorular ve Ev ödevi

Çalışmanın Çıkış Noktası: The hardest conviction to get into the mind of a beginner is that the education upon which [he/she] is engaged is not a college course, not a medieval course, but a life course, for which the work of a few years under teachers is but a preparation.” Sir William Osler( ) Selection of Medical Students Yeni Mezun Tıp Doktroru Mesleğin Kendsi Mezuniyet Öncesi Eğitim

Ian Hart “The real role of medical teachers is to promote, encourage, teach and facilitate capability and enthusiasm for self-directed and lifelong learning” (2006)

Soru: “ Yeni Mezun olacak Hekimlerimizin Yaşam boyu sürecek maratona hazır olduklarından nasıl emin olabiliriz?” Yeterli şevk/hevesleri(motivasyonları) var mı? Gerekli yeterliliğe sahipler mi?

Yöntem: 19 adet Likert tip(4’lü oransal noktalı) sorudan oluşan The Jefferson Scale of Physician Lifelong Learning(JSPLL) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi son sınıf tıp öğrencilerine uygulandı. Katılım Oranı: 192/250 (%77) “The higher the score on JSPLL, the greater orientation towards lifelong learning” Hojat M et al.(2006,Thomas Jefferson University)

İLK 9 KRİTER Öğrencilerin yaşam boyu öğrenme konusundaki bilinç ve heveslerini ölçmeye yönelik. Örnekler: Öğrenme fırsatı yaratma Soru sorma/cevabı araştırma Mesleği ilgilendiren yazıların takibi Psrofeyonelizm bilinci SON 10 KRİTER Öğrencilerin yaşam boyu öğrenmeye mezuniyet öncesi hayatlarında ne kadar hazırlanabildiklerini ölçmeye yönelik. Örnekler: Dergilere yazı gönderme Mesleki toplantılarda söz alma Zaman kaygısı duymadan kendini geliştirme

6.Kriter: “Mesleği ilgilendiren yazıların düzenli okunması” Jefferson referans değeri ile Cerrahpaşa intern skorları T testi ile karşılaştırıldığında: p Aradaki fark ileri derecede anlamlıdır!

8.kriter: “Bir sorunun cevabının aranması, bulunamasa dahi oldukça değerlidir” Jefferson referans değeri ile Cerrahpaşa intern skorları T testi ile karşılaştırıldığında: p Aradaki fark ileri derecede anlamlıdır!

16.kriter: “Bir hekim olarak Sürekli Tıp Eğitimi Komisyonları’nca kredilendirilmemiş toplantılara da katılacağım” İkinci bölümdeki diğer kriterlerin aksine referans değerlerle uyum göstermiştir.

Şevk/Heves/Motivasyon İlk 9 kriterdeki skorlar referans değerlerine göre toplamda değerlendirildiğine mezun olacak hekimlerimizin yaşam boyu öğrenmeye hevesli ve yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincinde oldukları sonucu çıkarılmaktadır. Yeterlilik derecesi Son 10 kriterdeki skorlar ise mezun edeceğimiz hekimlerimizin yaşam boyu maratona hazırlık sürecinde gerekli yeterlilikleri kazanamadıkları konusunda bir ön bilgi vermiştir.

Heves/Şevk/Motivasyon İnsan hayatının önemli dalgalanmalarıdır. Ancak fizik kurallarına göre; tepe yaptığı noktada tutunacak somut hedefler yoksa sahibini ilerletmezler.

Gelecek: Test-retest güvenilirliğinin kontrol edilmesi. Cinsiyet farklılıklarının etkisinin araştırılması. Ulusal çapta yeni mezun olacak hekimlerimize uygulanması. Daha geniş hekim serilerinde(hem genç hem tecrübeli) uygulanması.

Soru: “Gerekli yeterliliklerin kazanılmamış gibi görünmesinin nedeni nedir?” “Bu yeterliliklerin yeni mezunlara kazandırılması fakültelerimizin mi sorumluluğudur? Son sorumluluk kimdedir?”

Profesyonelizm ve gerekleri Öğrencilerin sorumluluğu Fakültelerin sorumluluğu Motivasyonun değerlendirilebilmesi