“ NİĞDE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET BİNASININ ELEKTRİK ENERJİSİ İHTİYACININ GÜNEŞ ENERJİSİYLE KARŞILANMASI” PROJESİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Enerji Kaynakları ve Türkiye
Advertisements

GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ
Akıllı Şebekelerde İletişim Teknolojileri
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI
GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ
1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
ENERJİ GÜVENLİĞİ ve ENERJİ ARZI
Sürdürülebilir Enerji
HALKBANK ENERJİ KREDİLERİ KOBİ Pazarlama Daire Başkanlığı
TÜRKİYE TIBBİ CİHAZ TEDARİKÇİ PROBLEMLERİ
Bazı Ekonomilere İlişkin Büyüme Tahminleri
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
ANADOLU TEKNİK ELEMANLAR DERNEĞİ Solar PV ÇATI UYGULAMASI 2,5kWp
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Türkiye’nin Ekonomik Güvenliği: Fırsatlar ve Tehditler
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI
T.C. Başbakanlık Başbakanlık Düzenleyici Reform Grubu
SON EKONOMİK GELİŞMELER
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
UZUNKÖPRÜ - HASKOVA TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ PROJE BAŞ KOORDİNATÖRÜ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ.
KİLİS İL ÖZEL İDARESİ ( – ).
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
Budak DİLLİ ICCI Mayıs 2010 Türkiye’nin 2023 Enerji Hedefleri ve Strateji Belgesinin Değerlendirilmesi Budak DİLLİ ICCI Mayıs 2010.
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI: RÜZGAR ENERJİSİ
GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER VE 2008 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 10 Temmuz 2008 T.C. MALİYE.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
SOLAREX GENSED-GÜNDER OTURUMU Türkiye’de PV Sektörü ve Geleceği
ENERJİDE VERİMLİLİK AHMET SEFEROĞLU KAYSERİ OSB ELEKTRİK DANIŞMANI
GREEN MARKETING KONFERANSI
Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü
ÇEVRE DOSTU BT YAKLAŞIMLARI
GAP : Su İle Gelen Değişim Hilal Siyok 103 2TMB. Güneydoğu Anadolu Projesi Temel hedefi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nde yaşayan vatandaşlarımızın gelir.
Hastane Odaklı Enerji Verimliliği Uygulamaları
İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programları
KÜRESEL EKONOMİK YENİDEN YAPILANMA SÜRECİNDE TÜRKİYE EKONOMİSİ Türkiye’nin Stratejik Sektörlerinde Temel Politikalar Paneli - Enerji Sektörü - Necmiddin.
ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI TEKNOLOJİSİ
TÜRKİYE’NİN YENİ ENERJİ DÜZENİ VE ENERJİ POLİTİKALARI
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi
GENEL MAKRO EKONOMİK DEĞERLENDİRME VE 2008 YILI BÜTÇESİ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI 3 Ocak 2008 – İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
2012 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE TASARISI MEHMET ŞİMŞEK MALİYE BAKANI 18 EKİM 2011.
Güneş enerjisi.
1. TÜRKİYE GÖZLÜK SANAYİCİLERİ DERNEĞİ Tarihçe ve Tanıtım -Kuruluş Çoğunluğun Sesi -Modern Teknoloji 2.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
RÜZGAR ENERJİSİ Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Cihan DÜNDAR
Prof. Dr. Yusuf ZEREN, Yrd. Doç. Dr. Mehmet MİMAN,
Enerji Verimliliği ve Uygulamaları İlhan AYDIN Kocaeli İl Müdürü
Soru 7 Gümrük Birliğinin Türkiye’nin ekonomisi üzerinde etkilerini Türkiye’nin beklentileri ve gerçekleşenler üzerinden tartışınız?
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE SUNUŞ KONUŞMASI (TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu) MEHMET ŞİMŞEK MALİYE BAKANI 26 Ekim 2010.
IPARD II YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI DESTEKLERİ TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ IPARD YÖNETİM OTORİTESİ İstanbul 07 Nisan
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
Abdülkadir KOÇER, İsmet Faruk YAKA, Afşin GÜNGÖR Akdeniz Üniversitesi Bir Konutun Elektrik İhtiyacının Yazılım Desteği İle Tespit Edilmesi.
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI KALKINMA AJANSLARI, DESTEKLERİ ve DİCLE KALKINMA AJANSI.
T.C. MEVLANA KALKINMA AJANSI TEMMUZ 2012 İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI Temmuz 2012 Konya.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin.
YOZGAT İLİ 75X100 MODERN HAYVANCILIK PROJESİ
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
KIRSAL ALANDA YENİLİKÇİ HİZMET SUNUMU
YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARININ FİNANSMANI ve TÜRKİYE UYGULAMASI
YENİ TEŞVİK SİSTEMİ (BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMASI)
MALİ POLİTİKALARIN KAMU HASTANELERİNE YANSIMALARI
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARININ FİNANSMANI ve TÜRKİYE UYGULAMASI
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu
 Yenilenebilir Enerji, sürekli devam eden doğal süreçlerdeki var olan enerji akışından elde edilen enerjidir. Bu kaynaklar güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi,
Güneş Enerji Santralleri için Otonom Fotovoltaik Panel
Sunum transkripti:

“ NİĞDE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET BİNASININ ELEKTRİK ENERJİSİ İHTİYACININ GÜNEŞ ENERJİSİYLE KARŞILANMASI” PROJESİ

Ahiler Kalkınma Ajansı 2012 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan; Niğde İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan “ Niğde İl Özel İdaresi İdari Hizmet Binasının Elektrik Enerjisi İhtiyacının Güneş Enerjisiyle Karşılanması” projesinin açılış toplantısına hoş geldiniz.

Özellikle son yıllarda kalkınma ivmesini gittikçe artıran ve küresel ölçekte bir güç olma yolunda ilerleyen ülkemizin iktisadi alanda karşılaştığı en büyük engel, sürekli artan enerji ihtiyacıyla birlikte enerji ithalatı sebebiyle oluşan yüksek cari açık oranlarıdır.

TÜİK verilerine göre 2012 yılında gerçekleşen ithalatımızın %25,4’ünü petrol, doğalgaz, kömür gibi hidrokarbon kaynaklara ödediğimiz fonlar oluşturmaktadır. Bu miktar ise 60,11 milyar dolara tekabül etmektedir. Bu tutarın %36’sı petrol, %36’sı doğalgaz, %15’i taşkömürü ve %13’ü diğer enerji hammaddelerinden kaynaklanmaktadır.

Ülkemizde üretilen elektriğin % 43,2 si ithal edilen doğalgaz ve LNG kullanılarak üretilmekte olup 25,96 milyar dolara karşılık gelmektedir.

Şubat 2013 sonunda Türkiye’nin cari denge açığı yıllık 48 milyar $ iken sadece enerji ticaretinde verdiği açık 52 milyar $ olmuştur.Net enerji ithalatı dışarıda bırakıldığında aslında Türkiye ekonomisinin 4 milyar $ cari fazlasının olduğu görülecektir yılı toplam cari açığımızın 48,9 milyar $ olduğu göz önüne alındığında sadece elektrik üretimi amaçlı 25,6 milyar $ doğalgaz ithalatının cari açık rakamının % 53’ünü oluşturduğu görülecektir.

Enerji üretiminde mevcut durum devam ettiğinde 2023 yılındaki tablonun aşağıdaki gibi olması beklenmektedir. Tablodan da görüleceği üzere yerli hidrokarbon kaynaklar bulunmaz ise 2023 yılında doğalgaz ithalatımız yaklaşık % 46, kömür ithalatımız %100 artmış olacak ve cari açık miktarındaki ithalat baskısı devam etmiş olacaktır.

Dünyada Güneş Enerjisi

Fotovoltaik Panel Çeşitleri

Niğde İl Özel İdaresi İdari Hizmet Binasının Elektrik Enerjisi İhtiyacının Güneş Enerjiyle Karşılanması Projesi Proje Sahibi: Niğde İl Özel İdaresi Proje Ortakları: 1. Niğde Üniversitesi 2.Niğde Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Proje Bütçesi: ,04 TL olup bu miktarın ,00 TL’si Ajans tarafından desteklenecektir. Projenin Uygulanacağı Alan ve Yöntem: Proje, Niğde İl Özel İdaresi idari hizmet binası çatısındaki 484 m2’lik alanda uygulanacaktır. Üretilen elektrik çift taraflı sayaç vasıtasıyla TEDAŞ hattına verilerek mahsuplaşma usulüyle elektrik giderlerinde indirim sağlanacaktır. Ayrıca Niğde İl Özel İdaresi Yerleşkesi’nin gece aydınlatmasının da güneş enerjisiyle sağlanması amacıyla 15 adet PV enerjili otoyol aydınlatma direği yerleştirilecektir. Genel Amacı: Projemizin genel amacı, TR71 Bölgesinde çevre, sosyal ve kültürel hizmetler ile ekonomik faaliyetlerin iyileştirilmesi için gerekli alt yapının sağlanması, yenilenebilir enerjinin temini ve çevrenin sürdürülebilirliğinin sağlanması için uygun alt yapının geliştirilmesidir.

Özel Amacı: *Niğde İl Özel İdaresi idari hizmet binasının elektrik enerjisi ihtiyacının % 55 inin ve yerleşkesinin gece aydınlatmasının tamamının çevrenin sürdürülebilirliğine katkı sağlayan, yenilenebilir bir enerji kaynağı olan güneş enerjisi ile karşılanması *İleri teknolojiye dayalı, modern bir sistemle elektrik üretim altyapısı oluşturulması *Ekolojik-yenilikçi sistem ve teknolojilerin optimum donanım konfigürasyonu sağlanarak doğru ve verimli uygulamaları alanında somut, denenmiş, benzerlerine teknik bilgi veritabanı sağlayabilecek örnek bir model oluşturulması *Milli elektrik ağından çekilen enerjinin azaltılması ve sistemin kapasitesinin ve sürekliliğinin korunmasına destek olunması *Üretilen enerjinin yerinde tüketilerek kayıpların ve yeni ek hat maliyetlerinin azaltılması *Üretilmesi öngörülen yıllık kWh ve TL tutarındaki enerji, hidrokarbon yakıtlarla üretildiğinde m3 doğal gaz veya 23,71 ton ham petrol tüketimini gerektirmektedir.% 92si ithal edilen petrol ve doğal gaz, ülkemizin cari açığını yükseltmekte ve ekonomimizi zora sokmaktadır. Kurumumuz çatısına kurulacak PV enerji sistemi ile yıllık TL tutarında enerji ham maddesi ithalatının azaltılması, cari açığımızın düşürülmesine ve ülke ekonomimize katkıda bulunulması

*Hidrokarbon yakıt kullanımıyla açığa çıkacak kg CO2 gazının salınımının engellenerek sürdürülebilir çevrenin sağlanması *Ülkemizin AB Çevre Müktesebatlarına Montreal ve Kyoto Protokollerine uyumuna katkıda bulunularak dış politikada elinin güçlendirilmesi *Proje kapsamındaki eğitimle ilimizde PV Sistemlerinde yetişmiş bir ekibin kurulması *Projemizin, diğer mahalli idare birliklerine, kamu kurumlarına, özel sektöre, PV enerjili tarımsal sulama sistemlerinin hayata geçirilmesi gibi türev projelere öncülük etmesi, Niğde'de oluşacak talep neticesinde kurulacak yeni PV enerji firmaları ile yeni is ve istihdam alanları oluşması *Kurumumuzun elektrik sarfiyatına ödediği yıllık TL bütçesinden ödenmektedir. Projemizin gerçekleştirilmesi halinde enerjiden kazanılacak yıllık TL, PV sistemlerinin yaygınlaştırılmasına, kırsal alandaki vatandaşlarımızın temel altyapı ihtiyaçlarını gidermeye, köy ve kasabalarımızın yaşam kalitelerinin yükseltilmesine harcanabilmesi, böylece kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın günlük yaşam kalitelerinin kalıcı olarak artırılması *Çevre ve insan odaklı bir yaklaşımla TR71 Bölgesinde sürdürülebilir çevre ve kalkınmanın birlikte başarılması

Hedef Gruplar: Projenin hedef grubu, Niğde İl Özel İdaresidir. Kurumumuzda 94 memur, 192 işçi olmak üzere toplam 286 personel çalışmakta olup Niğde İl’indeki en çok çalışan sayısına sahip kamu kurumlarından biridir. Nihai Yararlanıcılar: 1.Milli elektrik ağından çekilen elektrik yükünün azalmasıyla yeni enerji yatırımı yüklerinden kurtulacak olan MEDAŞ, EÜAS, TEIAS,TEDAS, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, T.C. Kalkınma Bakanlığı, 2.Enerjiden başka alanlara aktarılabilecek yatırım fonlarının serbest kalmasıyla, daha çok bütçe tahsisatı alabilecek Türkiye Cumhuriyeti Devleti bünyesindeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ve dolayısı ile vatandaşımız, 3.Temiz, çevre dostu, sıfır karbon salınırlı, yenilenebilir PV enerji sisteminin, hidrokarbon yakıtların yerine geçerek CO2 emisyonunu ve hava kirliliğini düşürmesi neticesinde daha sürdürülebilir bir çevrede yasayacak olan TR71 Bölgesi, ülkemiz ve dünya vatandaşları, 4.Ülkemizin elektrik enerjisi ihtiyacının % 55,8 i doğalgaz, kömür, petrol ithalatıyla karşılanmakta ve bu durum toplam ithalat miktarımızı ve cari açığımızı artırmaktadır. Projemiz, enerjinin yenilenebilir ve yerli kaynaklardan temin edilmesini sağlamasıyla cari açık miktarının da düşürülmesine katkıda bulunacaktır. Bu perspektiften bakıldığında ülkemizin tamamı,

5.Niğde, kWh/m2/yıl ısınım değeriyle TR71 illeri içerisinde en yüksek güneşlenme değerine sahip olan ildir. Fotovoltaik enerji sistemlerinin yaygınlaşması sayesinde Niğde İli, güneş ısınımı alanındaki avantajını realize edecek, yeni PV enerji projelerini teşvik edecek, yenilenebilir enerji sektörünün dogmasını sağlayacak; böylece yeni istihdam alanları oluşarak Niğde İli’nin ve nüfuslu TR71 Bölgesi’nin refah ve kalkınmışlık seviyesi kalıcı olarak artacaktır. Bu sebeple TR71 Bölgesi illerinde yasayan nüfus projemizin bu yönüyle de nihai yararlanıcı grubu içerisinde ayrıca anılmaktadır. 6.Projenin gerçekleşmesi ile NÖİ elektrik giderleri yıllık TL düşecek; bu tutar Niğde İli köy ve kasabalarında yaşayan vatandaşımıza(TÜİK 2012) idaremizce sağlanan altyapı hizmetlerine aktarılabilecektir. Bu sayede köy ve kasabalarda yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kaliteleri kalıcı olarak artırılacaktır. Bu çerçeveden bakıldığında ilimiz köy ve kasabalarında yaşayan vatandaşımız da nihai yararlanıcılar içerisindedir.