Merkezimiz 16.05.2012 tarihli resmi gazetede yayınlanan yönetmelikle kurulmuş ve yaklaşık 2 yıldır faaliyet göstermektedir. Kısa adı NAKSAM’dır. NAKSAM’IN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C. AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİ. Her ilde Valilik bünyesinde “İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlükleri”, 04/03/2010 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak.
Advertisements

HACETTEPE GO TOPLULUĞU (HUGOKU)
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
Meriç Belediyeler Birliği
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI ARAŞTIRMA
-Demografik- Nüfus Analizi
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; • Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, • Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na.
Anadolu Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi.
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
Türk Bankacılık Sektörü Genel Görünümü
HÜKAM Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ KADIN ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Yrd.Doç.Dr.Mustafa AKSOY
1-2-3 Şubat 2012 tarihinde Bingöl Merkez İlköğretim Okulu Öğretmenlerine ‘Okullarda Afet Bilincini Oluşturma’ konulu eğitim semineri düzenlenmiştir.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Araştırma Görevlilerinin Öğrenci Laboratuvarlarına Katılımı
CİZRE TİCARET VE SANAYİ ODASI. KURULUŞ  ODAMIZ ANKARA 8.İDARE MAHKEMESİNİN 29/09/1998 TARİH VE 1998/4721 ESAS SAYILI KARARIYLA KURULUŞU GERÇEKLEŞMİŞTİ.
AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu
Maltepe Magder Başkanı Dr. Osman AYDIN
Kuruluşu Trakya Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜKSAM) tarihinde kurulmuştur.
ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu
Capacity Building for Sustainable Management of Mountain Watershed in Central Asia and the Caucasus- GCP /SEC/002/TUR under FAO-Turkey Partnership Program.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER TOPLULUĞU
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
31. IFUW (Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu) Kongre ve Konferansı 16 – 21 Ağustos 2013.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
NÜKLEER TIP TRAKYA BÖLGE TOPLANTILARI-6
Elektrik Elektronik Teknoloji Platformu Oluşturma Çalıştayı Sinan Tandoğan TÜBİTAK-TEYDEB 23 Şubat 2007, TÜSSİDE.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
KOÜ HUKUK FAKÜLTESİ «Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.»
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü / Prof. Dr. AYLİN GÖRGÜN BARAN.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
BAŞKAN: ATEŞ KIVILCIM Bilinçlendirin Öncü olun… Kulübünüzde..Yörenizde Ülkemizde ve Dünyamızda Frank J.Devlyn Uluslararası Rotary Başkanı Dr.Hatice Şarizi.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
Prof. Dr. İlkay KUŞCU Doç. Dr. Tuğba UÇMA UYSAL
Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkez Müdürlüğü Faaliyetleri Kafkas Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğr.Gör.Neriman.
Ücretli Çalışan ve İşsiz Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Ankara Bölgesel Kurultayı Hazırlık Toplantısı 13 Haziran 2009 Gündem 1- Kurultay Sunuşu 2-
DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Seval BOZ Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
24 Mart 2015 Haliç Üniversitesi Kağıthane Kampüsü
TermTÜRK Terminoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi
HÜTKOM Hacettepe Üniversitesi Tütün Kontrol, Eğitim, Vergilendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, 20 Haziran 2012 tarih ve sayılı Resmi Gazete'de.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi Türkiye Yetişkin Öğrenme Profili Araştırması Sonuçları-2013 Yrd. Doç. Dr. Mustafa AKSOY.
Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRMER) Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik.
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
Prof. Dr. Mübeccel GÖNEN Merkez Müdürü
H ACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BASKETBOL TOPLULUĞU Kuruluş Yılı 15 Ekim 2010 Başkan Umutcan KAYIKÇI Akademik Danışmanlar Prof.Dr. Engin YILMAZ Doç.Dr. Mutlu HAYRAN.
2011YILI BASIN HALKLA İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU FAALİYET RAPORU.
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi İNSAN KAÇAKÇILIĞI VE İNSAN TİCARETİ OLGUSU 18. FARKINDALIK TOPLANTIMIZI.
13 Mart 2012, Rektörlük Konferans Salonu, Boğaziçi Üniversitesi “Türkiye Üniversitelerinde Sınai Mülkiyet Hakları (SMH) Bilgisinin Yaygınlaştırılması”
İŞTİRAKLER VE MUHASEBELEŞTİRİLMESİ Prof. Dr. İbrahim Lazol DAÜ- 2012
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TAHKİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Prof. Dr. Meral Özgüç 3 Mart 2015.
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
AK PARTİ GENEL MERKEZ KADIN KOLLARI DIŞ İLİŞKİLER BAŞKANLIĞI
Yaşlı Bakım Ekonomisinin Gelişmesinde Üniversitelerin Rolü
BİRİNCİ BÖLÜM Sağlıkta Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Kuruluş: 2003 Özürlüler Araştırma ve Uygulama Merkezi 2014 yılından itibaren Engelliler Uygulama ve Araştırma.
TBMM’YE BİREYSEL BAŞVURU YOLLARININ TANITILMASI VE DESTEKLENMESİ PROJESİ 1 Mayıs Mayıs 2016.
Ekonomik Bir Değer Olarak “TEKİRDAĞ BAĞCILIĞI VE ÜZÜM”
Sunum transkripti:

Merkezimiz tarihli resmi gazetede yayınlanan yönetmelikle kurulmuş ve yaklaşık 2 yıldır faaliyet göstermektedir. Kısa adı NAKSAM’dır. NAKSAM’IN KURULUŞU

NAKSAM diğer merkezlerden farklı olarak özellikle Trakya Bölgesi ve Tekirdağ'da faaliyet göstermektedir. TEKİRDAĞ

 Amaçlarımızdan biri Kadın sorunları konusunda çalışma yürüten ulusal ve uluslararası kuruluşlarla iletişim ağı oluşturmak olup, bugün burada tam da bu amacımızı yerine getirmekteyiz. NAKSAM AMAÇ

Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulu üyelerimiz üniversitemizin çeşitli birimlerinde çalışan kadın akademisyenler ve Tekirdağ’da kadın sorunlarına duyarlı ve öncü kişiler arasından seçilmiştir. NAKSAM YÖNETİM

Çalışma konularımız, kırsaldaki kadın ve bunların ekonomik kaynaklara erişimi, örgütlenme ve kooperatifçilik alanlarında ağırlık kazanmıştır. NAKSAM ÇALIŞMA KONULARI

TEKİRDAĞ’DA KADIN Tekirdağ Türkiye illeri içerisinde kadın istihdam oranı açısından 7. sıradadır. Ancak diğer Trakya illeri olan Edirne 4. Ve Kırklareli 5. sıradadır. Tekirdağ kadın istihdamı açısından %27,3 oran ile Türkiye kadın istihdamı ortalaması olan %23,7’nin üzerindedir.

Tekirdağ ili son 30 yıl içerisinde sürekli göç alan bir il konumundadır yılları arasında %16,5 olan net göç hızı, yılları arasında %10,3’e gerilemekle birlikte yılları arasında net göç hızı %46,7’ye, yılları arasında da %96,8’e çıkmıştır. Bu verilere göre Tekirdağ Türkiye genelinde en yüksek göç hızına sahip bir ilimizdir. Bu olgunun nedeni olarak, bölgenin sanayi açısından oldukça gelişmiş olması ve istihdam olanaklarının diğer illere göre yüksek olması gösterilmektedir. TEKİRDAĞ

Tekirdağ iline göç ederek gelen nüfusun eğitim düzeyi düşük, İlden göç edip ayrılanların eğitim durumları yüksektir. Bu da gelen nüfusun istihdam açısından eğitim sorununu daha da karmaşık hale getirmektedir. TEKİRDAĞ

Namık Kemal Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi 16 Mayıs 2012 Çarşamba Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelikle yürürlüğe girdi. NAKSAM FAALİYETLER

İlk yönetim kurulu ve danışma kurulu toplantıları 8 Kasım 2012 tarihinde Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek tarafından merkezin açılışı ile birlikte gerçekleştirildi.

NAKSAM FAALİYETLER Namık Kemal Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NAKSAM), Tekirdağ İlinde kadın sorunları konusunda yer alan kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile 15 Ocak Salı günü saat :14:00’de bir araya geldi.Namık Kemal Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NAKSAM), Tekirdağ İlinde kadın sorunları konusunda yer alan kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile 15 Ocak Salı günü saat :14:00’de bir araya geldi.

NAKSAM FAALİYETLER Kadın Eşitliği ve Kooperatifçilik Konulu Konferans

Finlandiya Tüketim Kooperatifleri Başkanı Uluslararası Kooperatifler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Anne Santamaki, Namık Kemal Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (NAKSAM) organize ettiği “Kadın Eşitliği ve Kooperatifçilik” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

NAKSAM FAALİYETLER Presentation Dame Pauline Green ‘A Blueprint for a Co-operative Decade, and the 2020 Challenge’

NAKSAM FAALİYETLER Presentation Dame Pauline Green ‘A Blueprint for a Co-operative Decade, and the 2020 Challenge’

NAKSAM FAALİYETLER ÜNİVERSİTEMİZ AKADEMİK VE İDARİ PERSONELİ 18 MAYIS 2013 TARİHİNDE NAKSAM TARAFINDAN DÜZENLENEN KIYIKÖY GEZİSİNE 83 KİŞİ İLE KATILMIŞTIR.ÜNİVERSİTEMİZ AKADEMİK VE İDARİ PERSONELİ 18 MAYIS 2013 TARİHİNDE NAKSAM TARAFINDAN DÜZENLENEN KIYIKÖY GEZİSİNE 83 KİŞİ İLE KATILMIŞTIR.

NAKSAM FAALİYETLER ÜNİVERSİTEMİZ AKADEMİK VE İDARİ PERSONELİ 18 MAYIS 2013 TARİHİNDE NAKSAM TARAFINDAN DÜZENLENEN KIYIKÖY GEZİSİNE 83 KİŞİ İLE KATILMIŞTIR.ÜNİVERSİTEMİZ AKADEMİK VE İDARİ PERSONELİ 18 MAYIS 2013 TARİHİNDE NAKSAM TARAFINDAN DÜZENLENEN KIYIKÖY GEZİSİNE 83 KİŞİ İLE KATILMIŞTIR.

NAKSAM FAALİYETLER Cezaevindeki Kadınlara Destek Projesi Gerçekleştirildi

NAKSAM FAALİYETLER Üniversitemiz Öğrencileri Tarafından Ceza İnfaz Kurumunda Tiyatro DüzenlendiÜniversitemiz Öğrencileri Tarafından Ceza İnfaz Kurumunda Tiyatro Düzenlendi

NAKSAM FAALİYETLER Üniversitemiz Öğrencileri Tarafından Ceza İnfaz Kurumunda Tiyatro DüzenlendiÜniversitemiz Öğrencileri Tarafından Ceza İnfaz Kurumunda Tiyatro Düzenlendi

NAKSAM FAALİYETLER Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uygulamaları Konulu Söyleşi GerçekleştirildiSağlıklı Beslenme ve Diyet Uygulamaları Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi

NAKSAM FAALİYETLER Üniversitemiz Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Kayseri’de, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu İl Temsilciliği tarafından "İş Dünyasında Umut Veren Kadınlar" adıyla 6-7 Mart 2014 tarihleri arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin de desteklediği çalıştaya katıldı.

NAKSAM FAALİYETLER Kayseri’de, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu İl Temsilciliği tarafından "İş Dünyasında Umut Veren Kadınlar" adıyla 6-7 Mart 2014 tarihleri arasında çalıştaydan görünüm.

NAKSAM FAALİYETLER Dünya Kadınlar Gününde Esra İçöz Konseri Düzenlendi.Dünya Kadınlar Gününde Esra İçöz Konseri

NAKSAM FAALİYETLER Dünya Kadınlar Gününde Esra İçöz Konseri Düzenlendi.Dünya Kadınlar Gününde Esra İçöz Konseri

NAKSAM FAALİYETLER Dünya Kadınlar Gününde Esra İçöz Konseri Düzenlendi.Dünya Kadınlar Gününde Esra İçöz Konseri

NAKSAM FAALİYETLER Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde Üniversitemiz Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi(NAKSAM) tarafından düzenlenen Türk Kadınlar Birliği Tekirdağ Şubesi ve Makedonya Türk Kadınlar Teşkilatı (MATUKAT) tarafından desteklenen Balkan Kıyafetleri Defilesi ve Balkan Korosu Konseri düzenlendi.

NAKSAM FAALİYETLER Üniversitemizde Balkan Rüzgarı Esti

NAKSAM FAALİYETLER Üniversitemizde Balkan Rüzgarı Esti

NAKSAM FAALİYETLER Üniversitemizde Balkan Rüzgarı Esti

NAKSAM FAALİYETLER Üniversitemizde Balkan Rüzgarı Esti

NAKSAM FAALİYETLER Üniversitemizde Balkan Rüzgarı Esti

NAKSAM FAALİYETLER Üniversitemizde Balkan Rüzgarı Esti

Halen DÜNYA BANKASI tarafından «KADINLARIN EKONOMİK FIRSATLARA ERİŞİMİNİN ARTIRILMASI PROJESİ « kapsamında «Tarım İşletmelerinde Alternatif Gelir Sağlama Olanaklarına Kadınların Bakış Açısı ve Örgütlenme Durumlarının Belirlenmesi: Trakya Bölgesi Araştırması» isimli proje tarafımızca yürütülmektedir NAKSAM FAALİYETLER

İletişim Adresi: Tel: Tel:0 NAKSAM Müdürü: Doç.Dr.Gülen ÖZDEMİR Tel: Tel:0 Cep: NAKSAM İLETİŞİM

TE Ş EKKÜR EDER İ M