YALOVA’DA 710.000 M3 KİMYASAL MADDE DEPOLANMAK İSTENİYOR Hazırlayan: Bahar DOĞAN (CHP Yalova İl Genel Meclis Üyesi)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN ve DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

BÜYÜK ENDÜSTRİYEL KAZALARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK SEVESO BİLDİRİMİ Bilindiği üzere endüstriyel faaliyetlerden kaynaklanan büyük endüstriyel kazaların.
METAB ENCÜMEN TOPLANTISI
Hayvansal Atıklar ve Alınacak Önlemler
METAB ENCÜMEN TOPLANTISI
RECEP DEMİRCİ JEOLOJİ YÜK. MÜH.
HALİL AYCAN Sınıf Öğretmenliği (i.ö.) 2/B
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Prof. Dr. Ali YILMAZ DOĞAL KAYNAKLARIN İŞLETİLMESİ SÜRECİNDE ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİNİN.
İMAR , PLANLAMA ve KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
DEMİR ÇELİK TESİSİ -BİR IPPC İZNİ ÖRNEĞİ-
ÇEVKO ‘nun Sorumlulukları ve Belediyelerle Çalışma Sistemi
Bakanlar Kurulunca tarihinde kararlaştırılan ve
ATAŞEHİR FİNANS MERKEZİ
ATIKLAR VE ATIK YÖNETİMİ
ProJe Şube Müdürlüğü görev ve faalİyetlerİ
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ). İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ) Belediye meclisimizin muhtelif oturumlarında gündeme alınarak komisyonumuza havale.
AB ÇEVRE FASLININ AÇILMASI VE Prof. Dr. Hasan Z. SARIKAYA
T.C. ÇAMLIHEMŞİN KAYMAKAMLIĞI İLÇE ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ İLÇE MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN YILI ÇALIŞMALARI Mustafa UZUN İlçe Özel İdare Müdürü V.
ACİL EYLEM PLANI HAZIRLIĞI
HİZMETİÇİ EĞİTİM PROGRAMI Kasım 2012 Antalya
Seminar on Sustainable Buildings
BASIN AÇIKLAMASI – CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK AMACIYLA HAZIRLANAN “BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK” YENİ HALİYLE BİR.
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI 2010 YILI FAALİYETLERİ Kartal Belediyesi
ATAKÖY 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği
M. ŞEVKET OĞUZ İNŞ.MÜH. İSTANBUL YAPI GÜÇLENDİRME MERKEZİ İstanbul'daki Binaların Güçlendirilmesi ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi Nisan.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
PLANLAMA VE PROJE FAALİYETLERİ
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Mikroorganizmaların Çevreye Hizmeti
Tehlİkelİ Atiklarin Taşinmasi
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ). İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ) Belediye meclisimizin muhtelif oturumlarında gündeme alınarak komisyonumuza havale.
YENİLEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYMAKLARI
16/08/1962 yılında petrol ve petrol ürünleri ticareti yapmak amacıyla BEL-PET adıyla kurulan şirketimiz önce İGATAŞ daha sonra da İSTANBUL ENERJİ adını.
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
Hazırlayan: 6/A Sınıfı Kaynaklar: İnternet
TRAKYA, TOPRAĞINA VE GELECEĞİNE SAHİP ÇIKIYOR! MARÇEP 38. BÖLGE TOPLANTISI ÇORLU 1.
T.C. OSMANİYE VALİLİĞİ TEMİZ HAVA EYLEM PLANI ARALIK 2012 ARALIK 2012OSMANİYE.
MONOGRAFİ 5:Getiri Ltd. Şir.’nin Haziran 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
RİSK ANALİZİ VE YER SEÇİMİ
ASİT YAĞMURLARI.
Yakıtlar nelerdir ve nasıl oluşur?
BİLECİK ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İMAR VE PLANLAMA ŞUBESİ
ÇEVRE KİRLİLİĞİ Hadi!Anlatıma geçelim.
İnsanı etkileyen ve insanlardan etkilenen dış ortama denir.
İSTANBULDAKİ Çöp depolama alanlarININ DÖNÜŞTÜRÜLMESİ
Turizmin gelişimi, büyük ölçüde doğal kaynaklara bağlıdır.Turizmin gelişmesi doğaya zarar vermektedir. Doğal kaynakların içinde turizm için vazgeçilmez.
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ). İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ) Belediye meclisimizin muhtelif oturumlarında gündeme alınarak komisyonumuza havale.
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ). İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ) Belediye meclisimizin muhtelif oturumlarında gündeme alınarak komisyonumuza havale.
Denetim Faaliyetlerinde İklim Değişikliği Ersin Çelik - Mustafa Keleş Yasama Uzmanları Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı – Denetim Bürosu.
ASİT YAĞMURU NEDİR ? Yağan yağmurun asidik özellik taşımasına asit yağmuru denir. Hava kirletici emisyonların en yaygın olanı kükürt- dioksit ( SO.
Büyük endüstriyel kazalar
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
COMFORT İNŞAAT ... Comfort Group Evleri Yalova’nın En Değerli İlçelerinden Biri Olan Çınarcık’ta Şehrin En Önemli Cazibe Merkezlerine Çok Yakın Bir Mesafede.
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
Deneyim Paylaşımı: Temiz Hava Hakkı Platformu
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Nükleer santral, yakıt olarak radyoaktif maddeleri kullanarak, elektrik enerjisi üreten sistemlere verilen isimdir. Ancak tanımından da anlaşılacağı üzere,
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
ASİT YAĞMURLARININ OLUŞUMU VE ZARARLARI. ASİT YAĞMURU NEDİR? Asit yağmurları, fosil yakıtların yakılmasıyla, sanayi tesislerinden, konutların ısıtılmasından.
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
Sunum transkripti:

YALOVA’DA M3 KİMYASAL MADDE DEPOLANMAK İSTENİYOR Hazırlayan: Bahar DOĞAN (CHP Yalova İl Genel Meclis Üyesi)

VOPAK TERMİNAL MARMARA YALOVA’DA. 79 TANKTA M3 KİMYASAL MADDE VE PETROL.. 59 TANKTA M3 KİMYASAL MADDE VE BİTKİSEL YAĞ.. 12 TANKTA M3 PETROL OLMAK ÜZERE,. 150 TANKTA TOPLAM M3 ÜRÜN DEPOLAMAK İSTİYOR. urum/838.htm urum/838.htm

KİMYASAL MADDE DEPOLAMA VE TERMİNAL PROJENİNİN DOĞURACAĞI ÇEVRESEL RİSKLER. ( ÇED Dosyasından Bire Bir Alınmıştır.)  Hava Kalitesi Üzerine Etkiler:Tanklarından yükleme ve boşaltma esnasında havaya salınacak Uçucu Organik Bileşekler hava kalitesini etkileyecek temel kirletici olacaktır. (ÇED Sayfa/13)  Su Kalitesi Üzerine Etkiler:Atık sular ve olası kazalar sonucunda denize, toprağa dökülebilecek ve sızabilecek tehlikeli maddeler, olumsuz etkiler yaratabilecektir.(ÇED Sayfa/13)  Toprak Kalitesi Üzerine Etkiler:Kullanılacak yağ ve yakıt ile boya ve solventler gibi tehlikeli maddeler,olası dökülme yada sızıntı sonucu toprak kirliliği riski oluşturabilecektir.(ÇED Sayfa/14 )  Flora Fauna Üzerine Etkiler:Deniz trafiği,gürültü,gece ışıklandırması, olası kazalar, yağ, kimyasal madde dökülmesi ve sızıntı deniz yaşamı üzerinde yıkıcı etkilere neden olabilecektir. (S/ )  Peyzaj Üzerine Etkiler:Projenin doğu sınırındaki konutlarda yaşayan ve kıyıyı kullanan yerel halk görsel değişimden etkilenecektir.(ÇED S/15)

DEPREMSELLİK VE AKTİF FAY HATTI Yapılmak istenen Kimyasal madde depolama tanklarının 3 km güneyinden diri olan KAF hattı, içinden ise tali fay hatları geçmektedir. 1.Derece deprem bölgesidir. Bölgede 1999 depreminde Akrilonitril tankından sızıntı sonucu tankın 8 km çevresinde yaşayan halk boşaltıldı.

CHP Grup Başkanvekili Sayın Muharrem İnce, Yalova CHP İl ve İlçe yönetimlerinin desteği ile Yalova İl Genel ve Yalova Belediye Meclis Üyelerimiz KİMYASAL DEPOLAMA önergesi vermişlerdir. YALOVA İL GENEL MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA Tarih: Konu: Gündem Teklifi.1/25000 ölçekli imar planına not eklenmesi hakkında. “1/25000 ölçekli Yalova Çevre Düzeni planı ve buna bağlı alt ölçekli diğer imar planlarında planlamaya alınan alanlarda, Sanayi tesislerinin üretim sürecinde ihtiyaç duyacakları kimyasal maddeleri kendi arazileri üzerinde depolamaları hariç, ticari amaçlı tehlikeli ve kimyasal maddelerin (sıvı katı ve gaz) depolanacağı terminaller kurulamaz Bu alanlarda kömür yakıtlı enerji üretim tesisleri ile kömür yakıtlı termik santraller kurulamaz.” ifadesinin plan notuna eklenmesi hususunun İl Genel Meclisimizce gündemine alınarak gerekli kararın alınmasını arz ederim. Z. Altuğ DOĞAN Bahar DOĞAN İl Genel Meclis Üyesi

YALOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA TARİH: KONU : Yalova 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planına hakkında gündem teklifi. 1/25000 ölçekli Yalova Çevre Düzeni planı ve buna bağlı alt ölçekli diğer imar planlarında planlamaya alınan alanlarda ve sanayi alanlarında; 1- Sanayi tesislerinin üretim sürecinde ihtiyaç duyacakları kimyasal maddeleri kendi arazileri üzerinde depolamaları hariç, ticari amaçlı tehlikeli ve kimyasal maddelerin (sıvı katı ve gaz) depolanacağı terminaller kurulamaz. Kömür yakıtlı termik santraller ve enerji üretim tesisleri kurulamaz. 2- Şeklinde1/25000 ölçekli Yalova Çevre Düzeni Planı kararı alınması hususunun Belediye Meclisi gündemine alınarak değerlendirilmesini arz ederiz Kadir OFLUOĞLU Kadir KOYUNCUOĞLU Ümit YALÇIN Baydur BİLEN Belediye Mec.Üye. Belediye Mec Üye Belediye Mec Üye. Belediye Mec Üye.

. YEREL MECLİSLERİN 1/25000 ÖLÇEKLİ PLANDA KİMYASAL DEPOLAMA, KÖMÜR YAKITLI TERMİK SANTRAL KARARI Yalova İl Genel MeclisiYalova Belediye Meclisi Karar tarihi : Karar Tarihi: Karar Sayısı:10Karar Sayısı:20 KARAR “1/25000 ölçekli Yalova Çevre Düzeni planı ve buna bağlı alt ölçekli diğer imar planlarında planlamaya alınan alanlarda,Sanayi tesislerinin üretim sürecinde ihtiyaç duyacakları kimyasal maddeleri kendi arazileri üzerinde depolamaları hariç, ticari amaçlı tehlikeli ve kimyasal maddelerin (sıvı katı ve gaz) depolanacağı terminaller kurulamaz. Bu alanlarda kömür yakıtlı enerji üretim tesisleri ile kömür yakıtlı termik santraller kurulamaz.” ifadesinin 1/25000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Plan Uygulama hükümlerinde değişiklik yapılması tüm üyelerin evet oyu ile oybirliğiyle kabul edildi.

KİMYASAL DEPOLAMADA SIRASIYLA SÜREÇ  Firma ELYAF’ın yerini alıyor ve mevcut fabrika binalarını yıkıyor.  İmar planına uygun olmadığı için ÇED olumlu raporunu alamıyor.  Kendine uygun İmar planı kararı alınması için müracaat ediyor.  Yerel Meclislerin, 1/25000 Ölçekli Yalova Çevre düzeni planı ile ilgili «kimyasal depolama kurulamaz» şeklinde plan notu kararı almasına,  Kurulmak istenen kimyasal depolama tankları ve terminalleri Taşköprü Belediyesinin imar yetki alanında olmasına rağmen,  Bayındırlık ve İskan Bakanlığı 2011 genel seçimine 3 gün kala tarihinde 1/5000 ve 1/1000 ölçekli KİMYASAL DEPOLAMA planını onaylıyor. Taşköprü Belediyesi de de duruma zaten dünden razı.  Askıdaki imar planının iptali için CHP nin katkısıyla oldukça yoğun itirazlar yapılıyor.  Bakanlık itirazlara 60 gün içinde cevap vermediği için, itirazlar zımnen ret olmuş sayılıyor. TEMA Vakfı, İnşaat Mühendisleri, Mimarlar ve Şehir Plancıları Odası imar planının iptali için dava açıyor. Davalar devam ediyor

07 HAZİRAN 2009 YER: DİLOVASI KİMYEVİ MADDE DEPOSUNDA YANGIN  Kimyevi maddelerin bulunduğu 27 adet tanka sıçramaması için köpük ve su sıkılıyor.  Isı ve patlama dolayısıyla müdahale edilemiyor.  Tamamen yanması bekleniyor.

EKİM 2010 YER: MACARİSTAN  KARADENİZ TEHDİT ALTINDA Macaristan’ın Ajka kentinde yaşanan kaza sonucu m3 kimyasal atıklı kırmızı çamur Tuna Nehrinin aktığı yönde Karadeniz’e doğru ilerliyor.

Yalova’dan Yürüyen Köşkle dünyaya önemli çevre mesajı veren ATATÜRK’ÜN benim kentim dediği Yalova'mızın Kaplıca ve doğal güzellikleri ile anılması gerekirken KİMYASAL DEPOLAMA TANKLARI İLE ANILMASINI İSTEMİYORUZ. YÜRÜYEN KÖŞK TERMAL KAPLICA ÇOBANKALE DELMECE YAYLASI ERİKLİ YAYLASI KARLIK YAYLASI ARBORETUM DOĞA YÜRÜYÜŞÜ KENT ORMANI HASAN BABA HÖYÜK TEPE İSTİHKAM TEPESİ

KAMP TURİZMİ KAPILI ÇINAR GEYİKDERE ÇAMLIK PLAJLAR SU ALTI TURİZMİ DENİZ AVCILIĞI YAT TURİZMİ SUDÜŞEN ŞELALESİ ERİKLİ ŞELALESİ DİPSİZ GÖL ATATÜRK KÖŞKÜ Bu bölgelere verilecek insan ve çevre sağlığı zararı ile turizm ve ekonomik alandaki her türlü olumsuzluk nasıl telafi edilecektir.

Kızılderili Sözü “Son nehir kuruduğunda,Son ağaç kesildiğinde,Son balık tutulduğunda, zenginler de paranın yenecek bir şey olmadığını anlayacaklar.”