Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ
Advertisements

Yerel Yönetim Reformuna Destek Projesi
Eğitim İhtiyaç Analizinin Kilit Bulguları & Sonuçları Simon Forrester 26 Haziran 2013.
Eylem Planı Sonraki Adımlar
Siirt Valiliği Siirt Üniversitesi Siirt Sanayi ve Ticaret Odası Siirt İl Özel İdaresi Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği.
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi Aşama II Rahmi Doğan İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı.
Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
Türkiye’de Yerel Kalkınma ve Aktörler Emin Dedeoğlu 22 Ocak 2007, Kütahya.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürü
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
HATAY VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM M Ü D Ü RL Ü Ğ Ü Strateji Geliştirme Hizmetleri Bölümü "Fidanlar Çınarların İzinde..." Projesi
SUNUM BAŞLIĞI: Maksimum 3 satır olacak şekilde buradan başlamalıdır. Format: punto Arial, Bold Renk : Beyaz İsim Soyad Ünvan Yer : (Organizasyon,
Yerel Yönetim Reformuna Destek Projesi
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
Ankara Sağlıkta Yenilikçilik Hareketi Projesi
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
Türkiye’de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanları Entegre Yönetim Projesi Nuri Özbağdatlı Ulusal Danışman UNDP Türkiye 27 Nisan 2012 Antalya.
Stratejik Planlama Pilot Kuruluş Uygulamaları: Genel Bakış Nahit BİNGÖL DPT Müsteşarlığı 12 Ocak 2005.
Sakarya Hava Kalitesi Koruma ve İyileştirme (SAHAKK-İ) Projesi Ağustos 2007 SAKARYA VALİLİĞİ SAHAKK-İ Proje Grubu.
Yerel Düzeyde AB İşleri ve AB Fonlarının Yönetimi için Kapasitenin Güçlendirilmesi Konulu Strateji Belgesi 1-2 Aralık 2014, ANKARA.
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
EU EU (PROGRAMLAR-BÖLGESEL TARİFLER) FEDERAL HÜKÜMET (FEDERAL TANIMLAR-BÖLGESEL TANIMLAR) EYALET HÜKÜMETİ EYALET EKONOMİ BAKANLIĞI-KALKINMA ŞİRKETLERİ.
Ostim Yönetim Kurulu Başkanı
YERELDE AB SÜRECİ.
İL DÜZEYİNDE KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YÜRÜTTÜKLERİ FAALİYETLERİN STRATEJİK PLAN VE PERFORMANS PROGRAMLARINA UYGUNLUĞUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU.
EKÖK / IPPC Direktifi Çalıştayı TÜRKİYE’DE EKÖK UYGULANMASI YOL HARİTASI TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi 06-Kasım-2009 Hava Yönetimi Daire Başkanlığı.
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
TÜRKİYE YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI
LOGO Akdeniz Belediyeler Birliği Gençlik Bilgilendirmesi Sunumu Antalya Büyükşehir Belediyesi Eurodesk Temas Noktası.
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJESİ
Değer ve Tedarik Zinciri Analizleri
Kastamonu-Çankırı-Sinop Meslek Yüksekokulları İşbirliği Toplantısı 15 Eylül Kastamonu Doç. Dr. Rıza Gürbüz Çankırı MYO Müdürü.
İL YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK VE İZLEME SÜRECİ
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
BÜTÜNLEŞİK KIYI YÖNETİMİ
Korkut KOÇAK Millî Eğitim Uzman Yardımcısı Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
İçerik Proje Genel Bilgileri Proje Genel Amaçları Proje Hedef Grubu
İzmir İl MEM ARGE Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
MESLEKİ EĞİTİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ
KALKINMA AJANSLARI 1 Milli E ğ itim Bakanlı ğ ı Mesleki ve Teknik E ğ itim Genel Müdürlü ğ ü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlı ğ ı.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirme Projesi 14 Temmuz, 2015 İstanbul.
KOP BÖLGESİNDE EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ.
NORM KADRO UYGULAMALARI
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
1 Altunkaya ÇAVUŞ Amasya MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
1 Osman Özdemir MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
Havza Paydaşlar Toplantısı Genel Bilgilendirme Sunumu Dr. İsmail Kaan Tunçok DSİ 6. Bölge Müdürlüğü Tesisleri Adana 19 Kasım 2015.
Sunum Planı 2 Kurulum Süreci Gerçekleştirilecek Çalışmalar Giriş USBS Hakkında Fizibilite Süreci Hedef & Fizibilite Çıktıları Yapılan Çalışmalar.
TÜRKİYE’DEKİ İÇME SUYU KAYNAKLARININ VE ARITMA TESİSLERİNİN
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
DOĞU ANADOLU TARIMSAL ÜRETİCİLER VE BESİCİLER BİRLİĞİ DERNEĞİ.
DÖNEMİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI HAZIRLIK SÜRECİ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
Proje Türü Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması ile Sanayide Rekabetçiliğin Arttırılması Proje İle İlgili Olduğu Faaliyet Alanı 72.
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Süreci
Sunum transkripti:

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ

20 pilot ilin valilik AB birimlerinin, AB’ye Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu’nda temsil edilen yerel paydaşların ve ilgili diğer kurum ve kuruluşların, Avrupa Birliği ile ilgili konulardaki ihtiyaç ve önceliklerinin tespit edilmesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ Çalışmanın Amacı

METODOLOJİ Kilit kurumların (valilikler, il özel idareleri, belediyeler, kalkınma ajansları) stratejik planlarının/bölgesel kalkınma planlarının incelemesi İldeki paydaşların belirlenmesi Mevcut verilerin gözden geçirilmesi 2

METODOLOJİ Veri Toplama Odak Grubu Tartışmaları Online Anketler Mülakatlar 3 3 3

METODOLOJİ Valilik AB Birimi » İl Müdürlükleri İl Özel İdaresi vb. Belediye Ticaret ve Sanayi Odası Kalkınma Ajansı Üniversite vb. Odak Grubu Tartışmaları 1 2 Odak Grubu Tartışmaları Rehberi, Rapor Şablonu 8-12 Kişilik 90 dakika 3 Valilik AB Birimi tarafından 1 ya da 2 Odak Grubu Tartışması daha yürütülecektir

METODOLOJİ Mülakatlar 1 İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası STK, vb. kurum ve kuruluşların Yöneticileri Mülakat Rehberi, Rapor Şablonu 2 Valilik AB Birimi tarafından 1 ya da 2 mülakat daha gerçekleştirilecektir

Verilerin Analizi ve Raporlaması «Taslak Eğitim İhtiyaç Analizi Raporu» Bulguların Değerlendirilmesi «Her bir ile yapılacak ikinci ziyaretlerde, çalıştaylar düzenlenecek ve rapor değerlendirilecek» Her bir il için «Eğitim İhtiyaç Analizi Raporu» ve tüm illeri içeren genel bir «Eğitim İhtiyaç Analizi Raporu» 4 5 METODOLOJİ

İLK PİLOT UYGULAMA : ANTALYA Odak Grubu Tartışmaları Antalya Valiliği Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi, İl Özel İdaresi, İl Müdürlükleri Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Akdeniz Üniversitesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Antalya Yatırım Destek Ofisi 1 2

PİLOT UYGULAMA:ANTALYA 2 3 Mülakatlar İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Antalya İl Koordinatörü Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı

Eğitim İhtiyaç Analizi Ekibi Teknik Destek Ekibi Simon Forrester (Eğitim İhtiyaç Analizi Ekip Lideri) Ayşe Saltan Selvet Mergen Hakkı Çamur Eğitim İhtiyaç Analizi Uzmanlarımız

VALİLİKLERİMİZDEN BEKLENTİLER Activity10 İldeki temel paydaşların stratejik planlarının/bölgesel kalkınma planlarının incelenmesi 3 günlük İl Saha Ziyaretlerinin Organizasyonu 1. ve 2. gün Odak Grubu Tartışmaları 1. ve 2. gün Mülakatlar 3.Gün Odak Grubu Tartışmaları, Mülakatlar ve Raporlama

TEŞEKKÜRLER İlksen Hilal YILDIR Koordinatör Proje Uygulama Başkanlığı