KURBAĞA PRENS Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış.Güzel günlerde sarayın yakınındaki serin gölün.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Aşk, Dostluk ve Güven... Lütfen sesli izleyiniz.
Advertisements

لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِّمَن كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيراً Andolsun ki sizin.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
ÇİZMELİ KEDİ Füsun FEYZİFAR.
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Sincabi öykücü can özoguz Fon müziği: Ezginin Günlüğü.
NOKTALAMA İŞARETLERİ.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
ÇOCUKLA İLETİŞİM.
HANSEL VE GRATEL.
PAMUK PRENSES YEDİ CÜCELER
SÖZCÜKLERDE ÇOK ANLAM Gördüğünüz gibi bazı sözcüklerin, gerçek anlamları dışında bir de mecaz anlamları oluşmuştur. Bir sözcüğün birden fazla mecaz anlamı.
SELAMLAŞMA Amaç : Görgü kurallarını geliştirme.
KÜLKEDİSİ.
Bu olay, Marmara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü 1993 yılında bitiren Dilek isimli bir kızın başından geçmiş. (Böyle anlatılıyor, soyadı.
ÇOCUK MASALLARI HAZIRLAYAN: SİBEL KIRMACI
Bana Biraz İstanbul Verin SESİ AÇIN VE TIKLAYIN Bana biraz İstanbul verin arkadaşlar, İstanbul’un en güzel yerlerinden olsun. İçinde çocukluğum olsun;
İyi Günler. H - h Ğ - ğ V - v F - f J - j her hep hal ham haz hap hak hiç hoş hop hür Hakan dağ yağ bağ.
1/20 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde şahıs ( kişi ) zamiri vardır? Akşam dayımlar geldiğinde uyuyordum. Durmadan yağan kar çocukları heyecanlandırdı.
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
Caner,havaların ısınmasıyla çok ………… olmuştu. Artık evde sıkılarak oturmak yerine arkadaşlarıyla top oynayıp eğlenebileceği için seviniyordu.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
1937. Tarsus. Topçu Alayı tatbikat için dağılmıştı. Çadırlar henüz kurulmuştu ki, şiddetli bir yağmur başladı. Her taraf çamur kesildi.
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
BAYKUŞ KARDEŞİN PARTİSİ.
Yaşanan tüm güzel anlar bitmiş meğer gözünde…
YEŞİM ÇAKIR 8/A 535.
MASALLAR DİYARI Çocuklar masalı dinlemeye hazır mısınız?
BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI
Geçen hafta bir akşam arkadaşlarla yemeğe gittik..
Kuyruğunu kıskanan uçurtma
ÇAĞRI.
Kırmızı Başlıklı Kız Bir varmış bir yokmuş. Bir kırmızı başlıklı kız varmış. Kırmızı başlıklı kızın babannesi hastaymış. Kırmızı başlıklı kızın annesi.
ZAMİR (ADIL).
GERÇEK ANLAM MECAZ ANLAM.
KURALLARA UYMAK.
Zamirler Esranur ÇİNKO 6-B 314.
HAYATIN ANLAMI.
İBRETLİK BİR HİKAYE.
OSMANİYE ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ
KRALIN OĞLU İlknur Eryiğit 2011 DEM.
KADINLAR NE İSTER..? Kral Arthur, bir soruya doğru cevap verebilirse
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
KÜL KEDiSi-SINDRELLA Hazırlayan: Emine KOÇAK- 7/A
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
FEDAKARLIK.
1937. Tarsus. Topçu Alayı tatbikat için dağılmıştı. Çadırlar henüz kurulmuştu ki, şiddetli bir yağmur başladı. Her taraf çamur kesildi.
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
PARA BİRİKTİRİYORUM.
Nasrettin Hoca henüz çocukmuş. Annesi bir gün onu yanına çağırmış:
ÇİVİ.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
DÜZENLİ OLMAK.
Anne Aslan ve Yavruları
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
VURUR YÜZE İFADESİ TEOG ZAMANI GELMİŞ BİTANESİ
TAVŞAN VE YILANIN DOSTLUĞU
BİRİKİM YAPACAĞIM.
İnatçı Yavru Fil Masalı
Şapka satarak geçinen bir adamın yolu bir gün bir ormana düşmüş. Adam biraz yürüdükten sonra sıcaktan ve yorgunluktan bunalmış, bir ağacın altına oturmuş.
GENEL TEKRAR - 6 CÜMLE ÖĞELERİ - VURGU – ARASÖZ FEM DERSHANELERİ
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
GÜRKAN’IN YALANI Elif Emine BALCI. Gürkan ve Semih adında birbirlerine çok yakın iki arkadaş vardı. İkisi de sekiz yaşında ve aynı sınıftalardı. Bir hafta.
GENEL TEKRAR - 7 CÜMLE ÇEŞİTLERİ FEM DERSHANELERİ
Metinleri Okuyalım.
KARDELEN Sinopsis : Ataerkil bir sistemde yetişen bireyin kend i kızının eğitim hakkını elinden alması ve kızının daha sonrasındaki başarı hikayesi.
İÇİNDEKİLER TEMİZ OLALIM (ÖYKÜLEYİCİ) BESLENME (BİLGİLENDİRİCİ) YAĞ SATARIM (BİLGİLENDİRİCİ) SAĞLIKLI YAŞAMAK(ŞİİR) KÜÇÜK YEŞİL SABUN (ÖYKÜLEYİCİ)
Kurbağa Prens Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış. Güzel günlerde sarayın yakınındaki serin gölün.
Sunum transkripti:

KURBAĞA PRENS Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış.Güzel günlerde sarayın yakınındaki serin gölün kıyısında altın topuyla oynamaya bayılırmış.

Bir gün kız topunu havaya atmış ve beklenmedik bir şey olmuş Bir gün kız topunu havaya atmış ve beklenmedik bir şey olmuş. Top göle düşmüş! "Topum gitti!" diye ağlamış kız. "Ben senin topunu getiririm," demiş gölün kıyısındaki küçük bir kurbağa.

geri verir vermez koşarak saraya dönmüş. "Ama benimle arkadaş olacağına, yemeğini paylaşacağına ve geceleri yatağına alacağına söz verirsen, " diye devam etmiş kurbağa. "Tamam " demiş kız. Ama kurbağa suya dalıp kızın topunu ona geri verir vermez koşarak saraya dönmüş.

Akşamleyin kral ve ailesi sofraya oturmuşlar Akşamleyin kral ve ailesi sofraya oturmuşlar. Tam yemeğe başlamak üzerelerken kapıdan bir vraklama sesi gelmiş. Küçük prenses duymazdan gelmeye çalışmış. Ama kral meraklanmış. " Kim o?" diye sormuş.

Prenses bunun üzerine kurbağaya verdiği sözü babasına anlatmış Prenses bunun üzerine kurbağaya verdiği sözü babasına anlatmış. " Söz sözdür kızım," demiş babası. Böylece prensesin nefret dolu bakışlarına rağmen kurbağaya sofrada yer verilmiş.

Yemekten sonra kız tek başına yatağına yönelmiş Yemekten sonra kız tek başına yatağına yönelmiş. Kurbağa masadan, " ya ben ne olacağım? " diye vraklamış. Kral kızına, "Verilen sözlerle ilgili söylediklerimi unutma" demiş.Prenses kurbağayı yanına alıp odasına götürmüş ve bir köşeye bırakmış. " Yastığına gelmek isterim demiş," kurbağa. Prenses gözyaşları içinde kurbağayı yastığına bırakmış.

Tam o anda kurbağa yakışıklı bir prense dönüşmüş Tam o anda kurbağa yakışıklı bir prense dönüşmüş. "Korkma, " diye gülümsemiş. " Bir cadı beni kurbağa yapmıştı ve bu büyüyü ancak bir prenses bozabilirdi. Umarım arkadaş olabilirz. Hem bak artık bir kurbağa değilim."

HAZIRLAYAN:Füsun FEYZİFAR 2011-2012 Prens ve prenses çok geçmeden evlenmişler ve düğünlerinde tabii ki bazı yeşil dostlarını da davet etmeyi unutmamışlar. HAZIRLAYAN:Füsun FEYZİFAR 2011-2012