Elsevier ClinicalKey™ A smarter search for faster answers to your physicians’ questions.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Dünya çapında 60’dan fazla ülkede kullanılan Westlaw International;
Advertisements

DynaMed ‘in İçeriği DynaMed klinik olarak özetlenmiş yaklaşık 3,000 konu başlığını sunmaktadır. Konu başlıkları temel olarak: Genel ve genel olmayan hastalıklar.
Duke University Press Elektronik Koleksiyon ve Servisler.
Güncel tıbbi bilgilerden haberdar mısınız? Up To Date..
My EBSCOhost Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com.
Diş Hekimliği Farmakolojik Bilgileri ve Klinik Referans Çözümleri
MEDLINE WITH FULL TEXT Kullanıcı Kılavuzu
Hazırlayan Ebru SIRMACI
: • Bridgeman Art Library ‘e ait eğitimsel imaj kaynaklarını içeren online bir veri tabanıdır • 530,000.
Support.ebsco.com CINAHL Plus with Full Text Temel Arama Kullanıcı Kılavuzu
360Core Kütüphane Kullanıcıları için Kütüphaneciler için
MD Consult Core Service – Nedir?
Online Resources From Oxford University Press Bu sunum Oxford Reference hakkında kısa bir bilgi sunmaktadır. •Oxford Reference ‘in ne olduğunu •Size.
MATHSCINET KULLANIM KILAVUZU
KONU: HAZIRLAYANIN : ADI: EMRE SOYADI: YILMAZ FAKÜLTE: FEN
Yeni Arayüz OvidSP Kullanım Kılavuzu
Güncel tıbbi bilgilerden haberdar mısınız? Up To Date..
ULAKBIM UASL Mayıs İçerik Türleri: Bilgide Bir Servet Hukuk Dergileri Online Hukuk Kitapları Yasalar, İçtihatlar ve Mahkeme Kararları Gazete ve.
Tarafından sağlanmaktadır ScienceDirect Veri Tabanı.
Elsevier ClinicalKey™— Smarter Search for Faster Answers.
Tarafından sağlanmaktadır ScienceDirect Veri Tabanı.
VERİ TABANI KULLANICI EĞİTİMİ
MD Consult Core Collection & Journal Consult Dergileri Kullanım Kılavuzu.
ULAKB İ M ULUSAL VER İ TABANLARI EBSCOhost VERİ TABANI KULLANICI EĞİTİMİ.
UASL Eğitim ve İşbirliği Toplantısı Mayıs 2007 ANTALYA.
Support.ebsco.com EBSCOhost Mobil Kullanıcı Kılavuzu.
Oxford Online Dergi Koleksıyonu’ nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genışletme.
© ExMI 2008 Confidential & Proprietary Türünün ilk örneği …
Support.ebsco.com EBSCOadmin Raporlar ve İstatistikler Kullanıcı Kılavuzu.
Support.ebsco.com DynaMed Kullanıcı Kılavuzu. Temel arama, kategorilere göre tarama, en son güncellemeleri takip etme ve sürekli tıp eğitimi puanı alma.
E-İçerik Arama, Bulma ve Seçme
Support.ebsco.com Kişisel Klasörler Kullanıcı Kılavuzu.
Support.ebsco.com CINAHL Veri Tabanları Temel Arama Kullanıcı Kılavuzu.
Support.ebsco.com Arama Sonuçları Listesi Kullanıcı Kılavuzu.
Visible Body: OvidSP Anatomi Eğitim Kaynağı
Ajanda: BMJ Group hakkında Ürünler hakkında: –BMJ Journals BMJ Case Reports YENİ – BMJ Best Practice YENİ (EKUAL) – BMJ Learning Action Sets.
Emerald Management eJournals Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 08 Nisan 2011 Mine Tonta Tel:
Pratik kullanım rehberi elektronik dergileri. Hoş Geldiniz! IOP Elektronik Dergiler Rehberi İletişim için İçindekiler journals.iop.org 2 journals.iop.org.
Elsevier Sağlık Bilimleri Klinik Bilgi Sistemi ULAKBIM Konferansı 24 Mayıs, 2011 Awni Battikhi Ortadoğu& Afrika Satış Müdürü.
Support.ebsco.com Arama Uyarıları Oluşturma Kullanıcı Kılavuzu.
Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu EBSCO eBooks Online Kullanım.
Wiley İnterScience TUBİTAK-EKUAL & SAĞLIK BAKANLIĞI Eğitim Toplantısı Wiley InterScience
Veri Tabanları Kullanıcı Ara Yüzünde Yeni Yaklaşımlar
Empowering management research EmeraldManagementXtra Ürün ve Hizmetler Brian Berry Business Manager for Turkey Emerald Group.
Güncel tıbbi bilgilerden haberdar mısınız ? ( Kendi tıbbi bilgilerinizi yönetin !) Dr.Otmar Mueller Market Manager CEE & Turkey Wolters Kluwer Health |
1 SB Eğitim ve Araştırma Hastaneleri İçin TÜBİTAK EKUAL Eğitim Toplantısı 22 Eylül 2010 Elsevier MD Consult - Journal Consult Gemini LTD.
23.Mayıs.2007 ©2005 Ovid Technologies OVID LWW TOTAL ACCESS UASL Eğitim ve İşbirliği Toplantısı Mayıs 2007 ANTALYA.
Zehra TAŞKIN BBY408 Tıbbi Bilgiye Erişim
SPRINGERLINK YENİLİKLERİ VE YENİ TIBBİ İÇERİKLER N ADJA M ADANI M OUDARRES M ETIN T UNÇ EKUAL 2010 A NTALYA.
Cochrane Kitaplığı’nı Anlamak Cochrane Kitaplığı’na giriş.
Elibrary.worldbank.org World Bank eLibrary Sunumu.
Full Text Finder. Yeni Full Text Finder nedir, parçaları nelerdir? EDS, AtoZ ve LinkSource araçlarının birleştirilmiş halidir. Aşağıdaki fonksiyonlara.
Malzeme Bilimi & Mühendisliği online veritabanı © Trans Tech Publications Inc.
Trans Tech Publications (TTP) 1967 yılında ünlü bir Avrupalı bilim adamı ve eğitimci tarafından kurulmuştur. Malzeme bilimi ve mühendisliği alanlarında.
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Veri Tabanları (Uluslararası) Nazan Özenç Uçak Güz.
Lexicomp Online  1978 yılında kurulmuş olup, bünyesinde 360 Eczacı ve Doktor barındırmaktadır ve çeşitli ülkelerde ilave bağlantılı doktor ve eczacı.
Elsevier ClinicalKey™— Smarter Search for Faster Answers
EBSCOadmin Genel Bakış
Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış
ULAKBIM - Elektronik Kaynaklar Ulusal Akademik Lisansı (EKUAL) 2008
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
EBSCO Discovery Service (EDS) Akademik Arama Motoru/Keşif Aracı
EBSCOhost Sonuç Listesi
EBSCO E-Kitaplarda Arama
DynaMed ‘in İçeriği DynaMed klinik olarak özetlenmiş yaklaşık 3,000 konu başlığını sunmaktadır. Konu başlıkları temel olarak: Genel ve genel olmayan hastalıklar.
Pratik kullanım rehberi
EBSCO Discovery Service (EDS) Daha İsabetli Sonuç Listeleri
DynaMed ‘in İçeriği DynaMed klinik olarak özetlenmiş yaklaşık 3,000 konu başlığını sunmaktadır. Konu başlıkları temel olarak: Genel ve genel olmayan hastalıklar.
Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış
Klinik Bilgi Sistemleri
Sunum transkripti:

Elsevier ClinicalKey™ A smarter search for faster answers to your physicians’ questions

SUNUM ÖZETİ ClinicalKey – Genel Bakış İçerik ve Kullanım Bilgileri EMMET Akıllı Arama Teknolojisi – Hızlı Aramalar Online Demo

Klinik Aramalar İçin 3 Kritik Nokta Hızlı Cevaplar Geleneksel klinik arama motorları doğru cevaba hızlı bir şekilde ulaştıramazlar, bu yüzden doktorlar ilgili sonuca ulaşmak için zaman kaybederler. Kapsamlı Geleneksel klinik arama motorlar kapsamlı olmadıkları için, doktorlar aradıkları tam sonuca ulaşabilmek için genelde ikinci kaynağa ihtiyaç duymaktalar. Güvenilir Geleneksel klinik arama motorları çok güvenilir bilgiler içermediğinden doktorlar sıklıkla cevapları iki kere kontrol etmeleri gerekiyor.

CLINICALKEY

Ek olarak: Seçilmiş 3.parti dergiler ve içerik kaynakları Rehber bilgiler Elsevier ve 3. parti yayınevlerine ait basılmış hasta eğitim materyalleri Tamamı indekslenmiş MEDLINE abstraktları, günlük olarak NLM’den çekilmektedir Tamamı indekslenmiş klinik denemeler KAPSAMLI İÇERİK TÜM Elsevier medikal ve cerrahi dergileri (600+) TÜM medikal ve cerrahi Clinics of North America dergileri (53) TÜM First Consult klinik monografları (800+) TÜM Procedure Consult metin içeriği ve videoları (300+) TÜM Elsevier medikal ve cerrahi prosedür videoları ( ) TÜM Elsevier medikal ve cerrahi kitapları (1100+) TÜM Elsevier resim içerikleri ( ) TÜM Klinik Farmakolojik ilaç monografları (2900+)

İçerik Hakkında  ClinicalKey 37 adet tıbbi ihtisas alanı içermektedir.  Dünyaca ödüllü kitaplardan bazıları: Yüksek impakt faktörlü dergilerden bazıları: Braunwald’s Heart Disease The Lancet, Lancet Infectious Diseases Cecil Medicine Lancet Oncology, Lancet Neurology Campbell’s Operative Orthopaedics Journal of the American College of Cardiology Gray’s Anatomy Immunity, Neuron ve diğer önemli tip dergileri Miller’s Anesthesia Rosai & Ackerman’s Surgical Pathology The Netter series

Güvenilir İçerik 7 ClininicalKey içerisinde bulunan kaynaklar Elsevier yayınevinin üst düzey yayınlarından oluşmaktadır.. Hakemli dergiler Uluslararası ekip Kanıta dayalı kaynaklar FDA’nın en güncel ilaç bilgileri

Hızlı Cevaplar 8 ClinicalKey bağlamsal analiz teknolojisi üzerine kuruludur. Smart Content (Akıllı içerik) ile ilgililik konusunda çok daha başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Akıllı içeriğin düzgün çalışabilmesi için yeni geliştirilen sınıflandırma sistemi EMMeT (Elsevier Merged Medical Taxonomy). EMMet geliştirilirken, UMLS, MeSH, SNOMED Clinical Terms, RxNorm, ICD-9 standartlarından ve birçok sözlükten faydalanılmıştır.

EMMeT Nedir? EMMeT (Elsevier Merged Medical Taxonomy)... Elsevier tarafından UMLS (Universal Medical Language System) ve diğer sağlık sözlükleri kullanılarak geliştirilmiş evrensel bir sınıflama sistemidir. EMMET arama teriminin anlamını algılayarak ClinicalKey’in ilgili arama terimlerini sonuçlar içinde sunma özelliğini devreye sokmaktadır ’den fazla klinik kavram, 1 milyondan fazla eşanlamlı kelime içermektedir. Terimler arasında bağlantılar (Or: "medicine cures the disease" veya "disease has symptoms").

Arayüz Bilgileri ARAYÜZ

Arama. Otomatik Tamamlama.

Arama Sonuçları – Genel Görünüm 12 Tüm Sonuçları Görüntümek İçin Tıklayınız

Arama Sonuçları – Tüm Sonuçlar 13

ClinicalKey—Akıllı İçerik İle Sonuçlara Hızlı Erişim Sonuçlar hızlıca filtrelenmektedir Navigasyon araçları ve filtreler en ilgili sonucun bulunmasına yardımcı olmaktadır Sonuçlar içerik tipi, uzmanlık alanı, hastalık, içerik yılı ve daha birçok kategoriye göre filtre edilip taranabilmektedir

ClinicalKey—Kullanıcılar İçin Kişiselleştirme Seçenekleri ClinicalKey kullanıcıları ihtiyaçları doğrultusunda kişisel hesap oluşturabilmektedirler : PRESENTATION: Seçilen görüntülerin sunuma aktarılması SAVE CONTENT : Saklanması istenen içeriği kaydetme özelliği –Kullanıcıların ihtiyaç duydukları bilgilere hızlı erişim için kişisel kullanım araçları –Sonuç kaydetme özelliği Tek bir tıklama ile sayfa, bölüm ya da resim içerikleri aracılığı ile iletilmektedir Kaydetme (Save) sekmesi

Metin ve Resimler 16 Presentation maker PDF indirme Resim kaydetme

Tam Metin Koleksiyonlar

Dergi Koleksiyonu (J)

Dergi Görünümü

Kitap Koleksiyonu (B)

Kitap Görünümü

Guidelines Koleksiyonu (G)

Guidelines

Hasta Eğitimi (PE.)

Hasta Eğitimi

İlaç Bilgileri (D)

İlaç Bilgileri

Multimedya İçerik

Online Demo