BU RESSAMI TANIMAK GEREK (04) Liu Mao Shan Hazırlayan Onur AYANGİL

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Matematik ve Resim.
Advertisements

Atatürk’ün Müzik İle İlgili Sözleri
SANAT VE SANAT DALLARI HAZIRLAYAN:EMRE BOYUN
11.Ve 12. yüzyıllarda İslamiyet ve Türk Kültürü
“Resimde İç Mekan” nedir?
HAZIRLAYAN: Derya Demİryürek 9/f 262
NEŞET GÜNAL.
HAZIRLAYAN: ÖMER SAMİ ÖZTOPALOĞLU
SANATA EVET YES WE ART. FOTOGRAF SANATI ART OF PHOTOGRAPHY İSA ÇELİK.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
I.M. PEI Ieoh Ming Pei.
BU RESSAMI TANIMAK GEREK
BU RESSAMI TANIMAK GEREK (06) Victor Molev Hazırlayan Onur AYANGİL
ECZACIBAŞI İLAÇ.
Hazırlayan: Ömürcan Aydın
KOPMA DENEYİ Hazırlayan : Günhan YANBAY
Slayt Hazırlama Yönergesi
Origami.
Bireylerin hayatlarını ve kurumların yapılarını, yeniden inşa etmeleri için; deneyimleri sonucunda ürettiklerini paylaşan, danışmanlık yapan ve bu yolda.
SANAT TARİHİ.
KONU:YÖNLER-YÖN BULMA ŞEKİLLERİ HAZIRLAYAN: CUMA ARAYICI
DUBLAJ-SESLENDİRME Tiyatrodan Sinemaya Uzanan Yol A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University.
İMGELERİN DEĞERİ İmgelere toplumsal açıdan değer kazandıran nedir? Van Gogh, Irises, 1889 (1991’de Getty Müzesi’ne 53,8 milyon dolara satıldı)
Çağdaş Dünya Sanatı.
Yabancı dil öğrenirken o dilin konuşulduğu ülkenin kültürünü tanımak, Farklı bölümlerde öğrenim gören öğrencilerin de yabancı dil derslerinde ve ders.
Çin’de temsilcilik ofisi açma
SOYUT SANAT Kandisky,Mondrian ve Maleviç gibi sanatçıların doğadan yola çıkarak, görsel anlatıma varmaları çağın sanat değerleri üzerinde etkileyici olmuştur.
SOYUT SANAT Kandisky,Mondrian ve Maleviç gibi sanatçıların doğadan yola çıkarak, görsel anlatıma varmaları çağın sanat değerleri üzerinde etkileyici olmuştur.
HAZIRLAYAN:ZEYNEP HALİL
ŞEREF AKDİK.
SERVET-İ FÜNUN EDEBİYATINDA ŞİİR
01 – Cihat ARAL Zehra ARAL.
Çağdaş Dünya Sanatı.
CUMHURİYET DEVRİ TÜRK SANATI
BEDRİYE TOMAR ŞEVKET POZCU ANAOKULU MERSİN-2014
Kağıt Sanatları Müzesi
Haldun Taner’İn hayatI
TÜRKİYE’NİN TURİSTİK DEĞERİ
Ferdinand Victor Eugène Delacroix
Sunu ve sunudaki bana ait olan fotoğrafların benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. © Fotoğraflar : Cem Yurtsev.
SANAT ETKİNLİKLERİ Sanat eğitimi çocukların gelişimine uygun oyuncak seçme gibi bir mantıkla düzenlenmelidir. Oyuncak alırken oyuncağın çocukların gelişimine.
DÜNYADAKİ PETROL ALANLARI
e.nurhanköroğlu.
RÜYÂ GİBİ ZAMANLAR Oyhan Hasan BILDIRKİ Dağlar duman duman, başındaki sisleri Ömrümün anılarla bezenmiş geçmiş günleri Yıldırım gibi bir atlı iner yamaçtan.
YABANCI DİLLER TOPLULUĞU
Pierre Loti Tepesi EYÜP Bölüm 1
SANAT TARİHİ.
Hazırlayan : Tarık ÇETİN
Altında ğ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlü ğ ü Altında ğ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlü ğ ü EUROPEAN TERR İ TORY OF CULTURE.
B üyük Türk ressamı Avni Arbaş, 1919 yılında İstanbul'da doğdu. Babası Kuvayi Milliye'de süvari albayıydı. Aynı zamanda sanatla da.
Jale YILMABAŞAR Hayatı ve Eserleri.
FOVİZM (Yırtıcılık ).   20. yy. nın modern resim akımlarından biridir. Bir grup genç Fransız sanatçılarının 1905’te Paris’te açtıkları bir.
Dünya’da ve Türkiye’de Halı Üretimi
SANAT DALLARI.
GÖRSEL SANATLAR RESİM.
BAROK RESİM SANATI.
Kendilerine özgü yazı ve alfabeyi kullanmaları, ipekten kağıt üretmeleri onların kültürel alanda ilerlediklerinin göstergesidir. Siyasi birliğini tamamladı.
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
SANAT FELSEFESİSANAT FELSEFESİ Sanatçı Sanat Eserinin Özellikleri Ve NitelikleriSanat Eserinin Özellikleri Ve Nitelikleri.
AFİŞ.
Hazırlayan ÖMER ÇAKIR.
AFİŞAFİŞ. T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Resim-İş Eğitimi.
TÜRK HALK MÜZİĞİ ve TÜRK SANAT MÜZİĞİ
MONA LISA TABLOSUNUN SIRRI BEYZA ÇALIŞKAN 7/E 141.
3-B SINIFI BİR DÖNEMİ DAHA BİTİRDİ. ACISIYLA, TATLISIYLA VE TUZLUSUYLA GEÇTİ.
Dünyaca ünlü Fransız bir ressamdır. 14 Kasım 1840 yılında Paris’te do ğ muş 5 Aralık 1926 tarihinde Fransa Giverny’de 86 yaşında iken hayata gözlerini.
T TÜRBE KAPISI …  Bu camii Türk mimarisinde Batı sanat etkilerinin yoğun olduğu bir dönemde inşa edilmiş olmasına rağmen klasik.
KOMPOZİSYON Resimde kompozisyonun manası asrın ikinci çeyreği içinde daha genişlemiştir. Eskiden, kompozisyon kelimesi, içinde figür bulunan resimlere.
MADDE VE YAPISI TEST.
Sunum transkripti:

BU RESSAMI TANIMAK GEREK (04) Liu Mao Shan Hazırlayan Onur AYANGİL

LİU MAO SHAN 1942 yılında Jiangsu’ya bağlı Suzhou ka- sabasında dünyaya gelmiş olan, günümüzde oldukça ün yapmış Çinli bir ressamdır. Çin Sanatçılar Birliği’nin İkinci Başkanlığını yürütmektedir. Liu 1962 yılında Suzhou Sanat ve Elişleri Enstitüsü’nü bitirdi. Klasik Batı sanatını ve özellikle modern empresyonizmi in- celedi. Bir takım üslup arayışlarından sonra, kendine özgü bir üslubu benimseyip, Çin manzaraları ressamlığında karar kıldı. Liu’nun sözünü ettiğimiz üslubu oldukça farklı olup, çok renkli ve şiirsellik yüklüdür. Bu şiirsellik resmin değişik planlarındaki tonlamalardan olduğu kadar, kompozisyonun geneline egemen olan buğulu ve gizemli sunudan da kaynaklanmaktadır. Son yıllarda Japonya’yı, İngiltere’yi, ABD’yi ve Hong Kong’u ziyaret edip, oralarda kişisel sergiler açtı ve kültürel temas- larda bulundu. Yapıtları Çin ve yabancı ülkeler müze ve galerilerinde yer almaktadır.

Hazırlayan Onur AYANGİL Son