FINDIKLI KURABİYE Prepared by Esra Alagöz A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison
Malzemeler: -226 gr tereyağı -2 yumurta (beyazları sarılarından ayrılacak) -100 gr şeker -450 gr un -1 çay kaşığı kabartma tozu -200 gr irice çekilmiş fındık -1 portakal kabuğu rendesi 226 gr= 8 oz= 2 sticks 100gr= ½ cup 450gr= 2 ½ cup1 çay kaşığı= ½ teaspoon
Hazırlanışı: Önce genişçe bir kapta tereyağı, şeker, yumurta sarıları, kabartma tozu, un ve portakal kabuğu rendesini karıştırın. portakal kabuğu rendesi: orange zestyumurta sarısı: egg yolk
Sonra özlü bir hamur elde edene kadar yoğurun. özlü: stickyhamur: dough yoğurmak: to knead
Ondan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp şekil verin. ceviz büyüklüğünde: the size of a walnut
Şimdi yuvarladığınız hamuru önce yumurta akına sonra fındığa batırıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. yumurta akı: egg whitebatırmak: to dipyağlı kağıt: parchment paper
380F derece önceden ısıtılmış fırında dakika pişirin. önceden ısıtılmış: preheated pişirmek: to bake
Kurabiyeniz hazır… Çay veya kahve yanında ikram edin. AFİYET OLSUN! (Elinize sağlık!) Afiyet olsun: Enjoy your mealElinize sağlık: health to your hands