FINDIKLI KURABİYE Prepared by Esra Alagöz A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
Advertisements

-TARHANA ÇORBASI- YAPILIŞI: -Bir tencerede yağ, domates rendesi, sarımsak, salça kavrulur. Nohutlar ilave edilir. -Sonra üzerine yeterli miktarda su.
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning
Prepared by Cendel Karaman A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
Türkçe Bilmeceler 1 Hazırlayan: Mukades Sahin
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
Merhabalar sevgili yemek dostları ! Ben Bolu’lu Turgay Usta. Yılların vermiş olduğu yemek bilgimi sizlerle paylaşmak istedim. Bildiğim onca yemek arasından.
Ders Hazırlama Şablonu
GÖLGE OYUNUNDA TİPLEMELER
TED ANKARA KOLEJİ ÖZEL LİSESİ
AçIk ve Uzaktan Öğrenmede KalİTE Güvence
İmparatorluktan Cumhuriyete Geçiş
OYALAR VE ANLATTIKLARI
Gündem İç Politika – Dış Politika A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
ENVIRONMENTAL ACTIVISM ÇEVRE EYLEMCİLİĞİ
ULUSLARARASI BAKALORYA D İ PLOMA PROGRAMI TED ANKARA KOLEJ İ ÖZEL L İ SES İ 2012.
İslamiyette Çokkültürlülük
Kadınlar Her Yerdedir Tanzimattan günümüze kadın tarihi
Prepared by Cendel Karaman A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
HAYAT BİLGİSİ PERFORMANS ÖDEVİ
Farabi ve Türk-İslam Sentezi İslamiyetİmanFarabiFelsefeMantık A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research,
KANSERİ YENMEK İÇİN KULLANILACAK GIDALAR Evet Sevimsiz bir konu seçtim bu kez ama çağımızın en önemli hastalıklarından biri KANSER.
Davul in idioms and sayings
YEMEK PROGRAMIMIZ AŞÇI:ELBRUZ ÖZDEMİR.
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison Hazırlayan: Celile Ökten.
By Esra Alagöz A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
DUBLAJ-SESLENDİRME Tiyatrodan Sinemaya Uzanan Yol A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University.
SAĞLIKLI BESLENME.
Düğünlerde yapılan “Çiçek” ekmeği
Hazırlayan: Yasin Tunç A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
Hazırlayan: Yasin tunç
Yansılar : Esin Ayral Fransızcadan Çeviri : D. Ali Ercan.
Module 2: CRAFTSMANSHIP AND ARTISANS
ESERLER İ RONI MARGULIES A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison July.
Osmanlı İmparatorluğu’ndan seçmeler Celile Ökten A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of.
Geleneksel Türk Görsel Sanatları
Hazırlayan: Yasin Tunç
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning
Dizi Elemanlarının Sıralanması
Geleceği Okuma Teknikleri
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning
Prepared by Yasin Tunç A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
I 1/14 Yurt Dışı Bilimsel Etkinlik 26 – 27 Şubat 2015 Hava Harp Okulu.
KÜMELER İLE İŞLEMLER.
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison Prepared by Esra Alagöz.
YEŞİMİN MUTFAĞI Malzemeler
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. House of Lifelong Learning and Quality Assurance Thomas Gruber German Reference.
Radyoyla ilgili meslekler Professions In Radio Prepared by Esra Alagöz A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education.
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET Diyette protein dengesi için Haftada 1 – 2 gün kırmızı et, Haftada 2 – 3 gün beyaz et (tavuk-balık-hindi), Haftada 1 – 2 gün.
TÜRK MUTFAĞI Meşhur Türk Yemekleri
TEOG SINAVINA BU KELİMELERİ BİLMEDEN GİRMEYİN UNIT 3.
YUMURTA KABUĞUNDAN YARARLANARAK PASTEL BOYA ELDESİ
500 gr orta yağlı dana kıyma 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 adet iri kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı kuru nane 1 su bardağı.
cheese olive meal butter Match the words and meanings. 1.fruit 2.vegetable 3.grape 4. pear 5.peach 6.onion 7.carrot 8.lettuce.
Running a complex system requires attentions to too many details, requiring a different knowledge and training.
ESRA CAFE BAR.
Liver Transplant Center, Kidney Transplant Center Acıbadem HOSPITAL
60x90 cm Title of the congress paper Author(s) Name Surname Özet
İNGİLİZCE 6. SINIF 2. ÜNİTE YUMMY BREAKFAST
İNGİLİZCE YUMMY BREAKFAST.
FINLAND EDUCATION SYSTEM I am talking about the Finnish education system today.
Cook. cook cook Yemek pişirmek / Aşçı BAKE ROAST STEAM GRILL BOIL FRY POP HOW TO COOK BAKE ROAST STEAM GRILL BOIL FRY POP.
60x90 cm Title of the congress paper Author(s) Name Surname Özet
COUNTABLE AND UNCOUNTABLE NOUNS
Unit: 3 COOKING (YEMEK YAPMAK)
Kuru Baklagiller ve yapilan soguk yemekler MEHMET MUSTAFA ESKICIOGLU AHMET YUCE GAZIANTEP UNIVERSITESI IKRAM HIZMETLERI 2.SINIF.
İber Yarımadası Mutfağı Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN
Effects of phobias on people Cankaya University International Trade Prepared by: Nazlıcan Tek
Sunum transkripti:

FINDIKLI KURABİYE Prepared by Esra Alagöz A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison

Malzemeler: -226 gr tereyağı -2 yumurta (beyazları sarılarından ayrılacak) -100 gr şeker -450 gr un -1 çay kaşığı kabartma tozu -200 gr irice çekilmiş fındık -1 portakal kabuğu rendesi 226 gr= 8 oz= 2 sticks 100gr= ½ cup 450gr= 2 ½ cup1 çay kaşığı= ½ teaspoon

Hazırlanışı: Önce genişçe bir kapta tereyağı, şeker, yumurta sarıları, kabartma tozu, un ve portakal kabuğu rendesini karıştırın. portakal kabuğu rendesi: orange zestyumurta sarısı: egg yolk

Sonra özlü bir hamur elde edene kadar yoğurun. özlü: stickyhamur: dough yoğurmak: to knead

Ondan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp şekil verin. ceviz büyüklüğünde: the size of a walnut

Şimdi yuvarladığınız hamuru önce yumurta akına sonra fındığa batırıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. yumurta akı: egg whitebatırmak: to dipyağlı kağıt: parchment paper

380F derece önceden ısıtılmış fırında dakika pişirin. önceden ısıtılmış: preheated pişirmek: to bake

Kurabiyeniz hazır… Çay veya kahve yanında ikram edin. AFİYET OLSUN! (Elinize sağlık!) Afiyet olsun: Enjoy your mealElinize sağlık: health to your hands