Yönetmeliğin Amacı Piyasaya arz edilen tıbbi cihazların satış, reklam ve tanıtım faaliyetlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1EĞİTİM BİRİMİ DİYARBAKIR KHB 90 GÜN ÇALIŞMASI  ‘’Hedeflerle Yönetim İlkesine’’ dayanan bir proje çalışmasıdır.  Çalışma kapsamında 90 gün.
Advertisements

8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
el ma 1Erdoğan ÖZTÜRK ma ma 2 Em re 3 E ren 4.
GENEL SHY-6A HAVA TAKSİ İŞLETMELERİ RUHSAT AKIŞ DİYAGRAMI
Oktay ERBEY CRM & B2B Ürün Satış Hizmet Yöneticisi
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAYIT TAKİP VE İZLEME PROGRAMI
GENEL SHY-6A TİCARİ HAVA TAŞIMA İŞLETMELERİ RUHSAT AKIŞ DİYAGRAMI
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
EVDE BAKIM HİZMETİ SUNAN SAĞLIK KURULUŞU DENETLEME FORMU
Saydığımızda 15 tane sayı olduğunu görürüz.
Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
Eğitim Programı Kurulum Aşamaları E. Savaş Başcı ASO 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ AVRUPA BİLGİSAYAR YERKİNLİĞİ SERTİFİKASI EĞİTİM PROJESİ (OBİYEP)
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
FAKÜLTE/BÖLÜM/ YÜKSEKOKUL ADI STRATEJİK PLANLAMA SUNUMU Not:Süreçler değişebilir…
ASELSAN- TOKİ YAPRACIK KONUTLARI KOORDİNASYON KURULU
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GÜNCEL MEVZUATA İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 04.EKİM
Denetim Planının Hazırlanması
ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ
2011 YILI BAŞLICA ÇALIŞMALAR Sayılı “Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması Ve Uygulanmasına Dair Kanun” ve Yapı Malzemeleri Yönetmeliği.
İçerik e-Fatura Hakkında e-Arşiv Nedir? e-Arşiv’in Sunduğu Avantajlar
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
ALIŞVERİŞ ALIŞKANLIKLARI ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI Haziran 2001.
TC ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2011 – 2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ.
GELECEĞİ TAHMİN ETMENİN EN İYİ YOLU ONU YARATMAKTIR…
Yönetim Bilgi Sistemleri Şubat TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ETİK ve İTİBAR YÖNETİMİ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
HASTA ODAKLI KALİTE YÖNETİM STANDARTLARI VE HİZMET KALİTE STANDARTLARI İLİŞKİSİ Yrd. Doç. Dr. Ufuk Cebeci İTÜ Sağlık İşletmeleri Sertifika Program Koordinatörü.
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
Meslektaşlarımızın Ücret Almadan Hizmete Devam Etmesi. Haksız Rekabette Sorunlar.
Meslektaşlarımızın Ücret Almadan Hizmete Devam Etmesi. Haksız Rekabette Sorunlar.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
ARALARINDA ASAL SAYILAR
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
Matematik 2 Örüntü Alıştırmaları.
Bulut bilişim için Üniversitelerimizde bilişim personeli yeterlikleri 18 Aralık 2013 – Aksaray Üniversitesi Bilişim Teknik Personeli Yeterlik Ölçeği Toplantısı.
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
UZAKTAN ÖĞRETMEN EĞİTİMİ SEMİNERİ
T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü SAYI :B. 08. PGM
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ
Diferansiyel Denklemler
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
1 2 3 GÜVENLİK İÇİN ÖNCELİKLE RİSKİ YOK EDİLMELİDİR. RİSKİ YOK EDEMIYORSANIZ KORUNUN KKD; SİZİ KAZALARDAN KORUMAZ, SADECE KAZANIN ŞİDDETİNİ AZALTIR.
Bankacılık sektörü 2010 yılının ilk yarısındaki gelişmeler “Temmuz 2010”
1-1-2 Türkiye genelinde Acil Sağlık Hizmetlerine erişim numaraları ile yapılmaktadır. Ambulans içinde Doktor,Hemşire,Sağlık Memuru,AABT,ATT, Şoför.
1 (2009 OCAK-ARALIK) TAHAKKUK ARTIŞ ORANLARI. 2 VERGİ GELİRLERİ TOPLAMIDA TAHAKKUK ARTIŞ ORANLARI ( OCAK-ARLIK/2009 )
Çocuklar,sayılar arasındaki İlişkiyi fark ettiniz mi?
İSMİN HALLERİ.
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri Bayram KESER Mali Hizmetler Uzmanı 1 T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
ÖĞR. GRV. Ş.ENGIN ŞAHİN BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ.
Eğitim Kurumları Bilgilendirme Toplantısı Eğitim Kurumları Denetimi
Fatura İncelemeleri Dr. Önder GÜNGÖR
Destek Eğitim Odaları.
TIBBİ CİHAZ REKLAM VE TANITIM FAALİYETLERİ
TRABZON İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
TEKNOPAZARDESTEĞİ HAZİRAN 2016 ANKARA. Teknolojik Ürün, Tanıtım ve Pazarlama (TEKNOPAZAR) Destek Programı Bakanlığımıza bağlı Bilim ve Teknoloji Genel.
TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU TEŞKİLAT YAPISI VE GÖREVLERİ.
Sunum transkripti:

TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Yönetmeliğin Amacı Piyasaya arz edilen tıbbi cihazların satış, reklam ve tanıtım faaliyetlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Yönetmeliğin Kapsamı Tıbbi Cihaz Yönetmeliği, Vücuda Yerleştirilebilir Aktif Tıbbi Cihazlar Yönetmeliği Vücut Dışında Kullanılan (İn Vitro) Tıbbi Tanı Cihazları Yönetmeliği kapsamına giren cihazların satış, reklam ve tanıtım faaliyetleri ile bu faaliyetleri yürüten gerçek veya tüzel kişilerdir.

Kapsamın İstisnaları Optisyenlik Müesseseleri , Ismarlama Protez ve Ortez Merkezleri, İşitme Cihazı Merkezleri Yönetmeliğin kapsamı dışındadır. Ancak bu yerlerde satışı yapılan tıbbi cihazların reklam ve tanıtım faaliyetle bu Yönetmelik kapsamındadır.

Yönetmeliğin Getireceği Kazanımlar Tıbbi Cihaz firmalarının MEDULA’ya entegre edilerek SGK’dan doğrudan ödeme almalarını sağlamak Ayaktan tedavide kullanılan malzemeleri satan firmaların Eczaneler karşısında rekabet gücünü korumaları İyileştirici Tıbbi Cihaz Alanında “Geç Ödeme” sorununa çözüm

Yönetmeliğin Getirdiği Değişiklikler Satış Koşullarına İlişkin Düzenlemeler Çalışanlara Yönelik Düzenlemeler Reklam ve Tanıtıma İlişkin Düzenlemeler

SATIŞ KOŞULLARINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER

Satış Koşullarına İlişkin Düzenlemeler Tıbbi Cihaz Satışı yapan Merkezlerin İl Sağlık Müdürlüklerince yetkilendirilmesi, 2 yılda bir satış merkezlerinin denetimi, Satış merkezinde sorumlu müdür bulunma zorunluluğu, Satışı yapılan cihazların Kurum tarafından oluşturulan kayıt ve bilgi yönetim sistemine kaydedilmesi zorunludur.

Satış Koşullarına İlişkin Düzenlemeler Sağlık kurum ve kuruluşlarının bulunduğu bina, müştemilatı ve hizmet veren sağlık tesisine ait sağlık alanı içerisinde satış merkezi açılamaz. 15 Mayıs 2014 tarihinden önce açılmış satış merkezleri bu tarihten itibaren 18 ay içerisinde yetki belgesi almak şartıyla faaliyetlerine devam edebilir.

Bireysel kullanıma ve doğrudan bireysel kullanıcıya yönelik cihaz satışı için Satış merkezi, bireysel kullanıma ve doğrudan bireysel kullanıcıya yönelik cihaz satışı yapan bir merkez ise çalışma alanı 25 m²’den az olamamalı. Bedensel ölçülere göre deneme gerektiren cihazların satışını yapan satış merkezlerinde en az 2 m²’lik bir deneme odası bulunmalı

Satış Merkezleri Haricinde Satışı Yapılabilecek Cihaz Listesi-(Ek 3) Diş macunu Diş protez bakım ürünleri Kondom Hasta altı bezi İnkontinans pedi Topikal uygulanan sıcak soğuk kompres Yara bandı, flaster Pamuk Ağız çalkalama suyu Nefes açıcı burun bantları

ÇalIşanlara Yönelİk DÜZENLEMELER

Çalışanlara Yönelik Düzenlemeler Sorumlu Müdür Satış merkezinin tüm faaliyetleriyle ilgili sorumluluğu taşır En az lisans seviyesinde bir okuldan mezun olmalı

Çalışanlara Yönelik Düzenlemeler Sorumlu Müdür Ek1’deki eğitimleri almalı. Satış merkezinden bir haftadan fazla süreyle ayrılması hâlinde, yerine eğitim almış sorumlu atamalı.

Çalışanlara Yönelik Düzenlemeler Sorumlu Müdür Birden fazla satış merkezinde görev yapamaz. Aynı ilçe sınırları içerisinde açılacak  şubeler için sorumlu müdür şartı aranmaz. Şubelerin faaliyetlerinden şube ile birlikte satış merkezi sorumludur.

Çalışanlara Yönelik Düzenlemeler Sorumlu Müdür/ Mevcut İşletmeciler Tıbbi cihaz satış alanında son beş yılda bir yıl kesintisiz faaliyette bulunduğunu, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı ve vergi dairesi kayıtları ile belgeleyen işyeri sahiplerine, mezuniyet durumlarına bakılmaksızın, Ek-1’ deki eğitimleri on sekiz ay içerisinde almaları koşuluyla bir defaya mahsus olmak üzere sorumlu müdür çalışma belgesi düzenlenir.

Çalışanlara Yönelik Düzenlemeler Satış ve Tanıtım Elemanı Satış merkezlerinde en az bir tane satış ve tanıtım elemanı bulundurulur. Yetki belgesi ve kimlik belgesi düzenlenerek kurumun elektronik sistemine kaydedilir. En az ön lisans seviyesinde bir okuldan mezun olmalı

Çalışanlara Yönelik Düzenlemeler Satış ve Tanıtım Elemanı Sadece bağlı oldukları satış merkezine ait cihazların satış ve tanıtımını yapabilir Tanıtım malzemelerini, sağlık meslek mensupları, sağlık kurum ve kuruluşlarının bünyesinde tıbbi cihaz alanında çalışan teknik elemanlar ve satış merkezi çalışanları dışındaki kişilere veremezler.

Çalışanlara Yönelik Düzenlemeler Satış ve Tanıtım Elemanı Satış ve tanıtım esnasında cihaz ile ilgili kendilerine rapor edilen olumsuz olayları derhal sorumlu müdüre iletir. Acil servislerde ve hasta kabul saatlerinde polikliniklerde tanıtım yapamaz.

Çalışanlara Yönelik Düzenlemeler Satış ve Tanıtım Elemanı Satış ve tanıtım esnasında cihaz ile ilgili kendilerine rapor edilen olumsuz olayları derhal sorumlu müdüre iletir.

Çalışanlara Yönelik Düzenlemeler Klinik Destek Elemanı Ürün niteliği gerektiriyorsa yeteri kadar klinik destek elemanı bulundurulur. Yetki belgesi ve kimlik belgesi düzenlenerek kurumun elektronik sistemine kaydedilir. En az ön lisans seviyesinde EK4 te belirtilen alanlarından mezun olmalı.

Çalışanlara Yönelik Düzenlemeler Satış ve Tanıtım Elemanı Klinik Destek Elemanı Tıbbi cihaz satış veya klinik destek faaliyeti alanında son beş yılda iki yıl kesintisiz çalıştığını SGK bildirgesi ile belgeleyen kişilere, mezuniyet durumlarına bakılmaksızın, Ek-1’deki eğitimleri on sekiz ay içerisinde almaları koşuluyla bir defaya mahsus olmak üzere satış ve tanıtım elemanı ve klinik destek elemanı çalışma belgesi düzenlenir.

Çalışanlara Yönelik Düzenlemeler Ek 1- Eğitimler Mevzuat Eğitimi Tıbbi Etik Eğitimi Steril Alanlarda Çalışma Eğitimi – Radyasyon Güvenliği Eğitimi Sorumlu Müdür Klinik Destek E. Satış Paz. E. Satış Paz. E. Sorumlu Müdür Klinik Destek E. Sorumlu Müdür Klinik Destek E. Sorumlu Müdür Klinik Destek E.

Reklam ve tanITIMA İLİŞKİN DÜZENLEMELER

Reklam ve Tanıtıma İlişkin Düzenlemeler Münhasıran sağlık meslek mensupları tarafından kullanılan cihazlar ile geri ödeme kapsamında olan cihazların, internet dâhil doğrudan veya dolaylı olarak topluma reklamı yapılamaz.

Reklam ve Tanıtıma İlişkin Düzenlemeler Bakanlığın veya Kurumun izni ile yapılan ve sağlık meslek mensuplarına cihazın piyasaya arz edildiğini duyuran gazete/dergi ilanları ile satış merkezlerinin resmi internet sitelerinde yayınladıkları cihaz bilgilendirmeleri reklam yasağı dışındadır.

Reklam ve Tanıtıma İlişkin Düzenlemeler Münhasıran sağlık meslek mensupları tarafından kullanılması veya uygulanması gerekmeyen cihazlar ile geri ödeme kapsamında olan cihazlar dışında kalan cihazların reklamı yapılabilir.

Reklam ve Tanıtıma İlişkin Düzenlemeler Kalem, kalemlik, bloknot ve takvim gibi hatırlatıcı malzemeleri parasal değeri yürürlükteki aylık brüt asgari ücretin % 2,5’ini aşamaz.

Reklam ve Tanıtıma İlişkin Düzenlemeler Bilimsel ve Eğitsel Faaliyetler Sağlık meslek mensupları ile sağlık kurum ve kuruluşlarının bünyesinde tıbbi cihaz alanında çalışan teknik elemanlara var olan bilgileri aktarmak veya yeni bilgileri sunmak amacıyla yapılan faaliyetlerdir.

Reklam ve Tanıtıma İlişkin Düzenlemeler Bilimsel ve Eğitsel Faaliyetler Satış merkezlerinin bu faaliyetlere katılan katılımcıların ulaşım ve konaklama masraflarını karşılayabileceği koşullar : Toplantının, personelin uzmanlık veya görev alanı ile ilgili olması zorunludur. Destek doğrudan kişiye değil toplantıyı düzenleyen organizasyona yapılır.

Reklam ve Tanıtıma İlişkin Düzenlemeler Bilimsel ve Eğitsel Faaliyetler Bir personel aynı yıl içerisinde toplam üç kez bu destekten yararlanabilir; Bir satış merkezi aynı yıl içinde aynı personele en fazla iki kez destek verebilir. Satış merkezleri, destek verecekleri personelin bilgilerini kuruma bildirmek zorundadır.

Reklam ve Tanıtıma İlişkin Düzenlemeler Bilimsel ve Eğitsel Faaliyetler Desteklenecek bilimsel faaliyetler sezon dışında olmalıdır Satış merkezleri tarafından düzenlenecek veya katkıda bulunulacak kongre sempozyum seminer vb. toplantılar yıllık program halinde yıl başlamadan önce Kuruma bildirilir.

Reklam ve Tanıtıma İlişkin Düzenlemeler Bilimsel ve Eğitsel Faaliyetler Satış merkezleri, destekledikleri toplantılar gerçekleşmeden 15 gün önce ve gerçekleştikten sonra 1 ay içerisinde, taslak program, gerçekleşen program, katılımcı listesi, masraf kalemleri ve yapılan etkinlikleri vb. bilgileri Kuruma bildirir.

Reklam ve Tanıtıma İlişkin Düzenlemeler Bilimsel ve Eğitsel Faaliyetler Kurum tarafından yürütülen veya destek verilen araştırma ve geliştirme projeleri sonucunda üretilen yeni cihazların tanıtımında Kurum ile işbirliği yapılır.

Reklam ve Tanıtıma İlişkin Düzenlemeler Bedelsiz Numune Tıbbi Cihaz Yönetmelikleri hükümlerini karşılamayan cihazlar bedelsiz numune olarak dağıtılamaz. Satış merkezleri, bedelsiz tanıtım numunelerinin hangi miktarlarda, kimlere dağıtıldığına ilişkin verileri 5 yıl süreyle saklar Dış ambalaj üzerine "Bedelsiz tanıtım numunesidir, satılamaz." ibaresi eklenmelidir.

Reklam ve Tanıtıma İlişkin Düzenlemeler Bedelsiz Numune Yıllık dağıtılan bedelsiz cihaz numunesinin cirosu, ilgili cihazın bir önceki yıla ait satış cirosunun % 2’sini geçemez. Bedelsiz numuneler klinik araştırma amaçlı kullanılamaz

TEŞEKKÜRLER