Sağlık Bilimleri Enstitüsü Erasmus Bilgilendirme Toplantısı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
2011 – 2012 Erasmus Bilgilendirme Toplantısı Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi.
Advertisements

LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü
ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ..
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem TEMİZÖZ 15 Ekim ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
Farabi Değişim Programı
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
2011 – 2012 Erasmus Staj Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS KİMDİR? Desiderius Erasmus yılları arasında yaşamış Hollandalı bir felsefe adamıdır. Rönesansla birlikte ortaya çıkan hümanizm akımının.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU
ERASMUS Nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.
Eğitim alanında Topluluk eylem programı
LLP/ERASMUS BİRİM VE BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Doç. Dr. Yılmaz ARI ULAUM Müdürü Balıkesir, T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
DEĞİŞİM PROGRAMLARI OFİSİ (DPO) STUDY ABROAD OFFICE (SAO)
Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz
2010 – 2011 Erasmus Bilgilendirme Toplantısı
2011 – 2012 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
HİBELER Mine MUT İstanbul Üniversitesi
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
ERASMUS Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) ERASMUS BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ Yrd. Doç. Dr. Burcu ERKMENYrd. Doç. Dr. Nihan KAHRAMAN.
Erasmus Hareketliliği
ERASMUS+ PROGRAMINDAN YARARLANACAK ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURU SÜRECİ ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü.
ATATÜRK ÜNİVERİSTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS+ PROGRAMI.
ERASMUS ve HİBELER İstanbul Üniversitesi Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu
HİBELER €€€ Seval PEHLİVAN Kocaeli Üniversitesi
PROGRAM İÇERİĞİ ERASMUS+ 1 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ 2 ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3 4 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
Fırat Üniversitesi - Dış İlişkiler Koordinatörlüğü 2015 Yılı Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı 24/02/2015 Mavi SalonMI TANITIMI.
Öğretim Elemanı Değişimi Doç.Dr. Nagihan OKTAYER 14 Mayıs 2009 Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı.
AB Erasmus Eğitim Programı Öğrenci-Öğretim Üyesi Değişimi
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Bilgilendirme Toplantısı ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu.
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 04 OCAK 2011 MEHMET.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Erasmus ve Hibeler Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu 29 Kasım 2007 Erasmus Koordinatörler Toplantısı.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
ERASMUS DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ VE TESLİM EDİLECEK BELGELER Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Personel Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI Ocak 2009.
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ DIŞİLİŞKİLER OFİSİ. Erasmus Programı Neler Kazandırır? Öğrencilere Kazandırdıkları Yurtdışı deneyimi Çok kültürlü ortamda ders işleme.
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
Erasmus+ Toplantısı. İŞTE BAŞLIYORUZ …
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ TOPLANTISI Genel Bilgilendirme
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
 Uluslararası İlişkiler Koordinatörü: Doç.Dr. Ülkü Özbey  Uluslararası İlişkiler Koordinatör.
AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞUBAT,
Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS+ PROJESİ GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ YERLEŞTİRMELER
DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
Application Form (Başvuru Formu):
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Erasmus Bilgilendirme Toplantısı

GENEL BİLGİLER

ERASMUS PROGRAMI NEDİR?

ERASMUS ORYANTASYONU Erasmus programı, Avrupa’daki yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri; kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır.

ERASMUS ORYANTASYONU 1 akademik yıl içinde 1 veya 2 dönem İlk dönem gidenler uzatma yapabilir ay arasında Her öğrenci Erasmus Değişimi’nden sadece 1 kez yararlanabilir.

ERASMUS ORYANTASYONU Öğrenim Hareketliliğinden faydalanabilmek için öğrencilerin kendi kurumlarının Erasmus Koordinatörlüklerine başvurmaları ve seçim sürecine dahil olmaları gerekir.

ERASMUS PROGRAMI’NA KATILMAK İÇİN GEREKENLER

ERASMUS ORYANTASYONU Değişime katılmak için bölümünüzün Avrupa’daki üniversiteler ile ikili anlaşma yapmış olması gerekmektedir. Bilateral Agreements

ERASMUS ORYANTASYONU Erasmus’a başvurmak için Uludağ Üniversitesi Erasmus Yabancı Dil Sınavı ya da dengi bir sınavdan en az 50/100 almanız gerekmektedir. G.A.N.O.’nun en az 2.50 olması gerekmektedir.

GANO %50 DİL SINAVI SONUCU %50

Mart ve Ekim aylarında Erasmus Yabancı Dil Sınavı Dil Sınavının Sonucunun Açıklanması Mart ve Ekim Aylarında Erasmus Başvuruları Sonuçların Açıklanması ORYANTASYON

BAŞVURU BELGELERİ İngilizce Transkript ( 2 tane) Başvuru Belgesi Kalacak Yer Belgesi Learning Agreement ( 3 tane) 30 ECTS İstenen Diğer Belgeler

ERASMUS ORYANTASYONU HİBELER Alacağınız hibe miktarı gidilecek ülkeye göre değişiklik göstermektedir. Erasmus hibeleri UA tarafından karşılıksız olarak verilir.

ERASMUS ORYANTASYONU HİBELER

ERASMUS ORYANTASYONU HİBELER Hibenin ilk etapta %80’i ödenir. Kalan %20, değişim tamamlandıktan sonra dönüş belgelerinin eksiksiz olarak Ofis’e teslim edilmesi aktarılmasından sonra ödenir.

DÖNÜŞ BELGELERİ Katılım Sertifikası Learning Agreement’ın Son Hali Transkript Rapor Formu

ERASMUS ORYANTASYONU ERASMUS EL KİTABI Erasmus Değişimi ile ilgili tüm detaylar, UA tarafından hazırlanan Erasmus El Kitabı’nda tanımlanmıştır. Erasmus El Kitabı her yıl yeniden hazırlanır. Erasmus El Kitabı’na Intoffice web sitesinden ulaşabilirsiniz.

ERASMUS ve ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Veteriner Bölümü Justus-Liebig-Universität Giessen - Almanya Szent István University - Macaristan 1 öğr. / dokt. Aristotle University of Thessaloniki - Yunanistan 1 öğr. / dokt. Trakia University-Stara Zagora - Bulgaristan 1 öğr. / dokt.

University of Warmia and Mazury Olsztyn- Polonya Universitat Autònoma de Barcelona- İspanya 1 öğr. / dokt University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno – Çek Cumh. 2 öğr. / dokt University of Pisa - İtalya 2 öğr. / dokt Uniwersytet Przyrodniczy W Lublinie- Polonya 2 öğr. / dokt

Tıp Bölümü Würzburg University - Almanya 2 öğr. / dokt. Modena University - İtalya 1 öğr. / dokt. Friedrich-Schiller-Universität Jena - Almanya 2 öğr. / dokt. Ghent University - Belçika 2 öğr. / dokt.

Innsbruck Medical University- Avusturya Medical University of Silesia - Polonya Plovdiv Medical University - Bulgaristan Universita Pavla Jozefa Safarika v Kösiciach - Slovakya Paris 13 Nord - Fransa Aristotle University of Thessaloniki - Yunanistan Comenius University - Slovakya

İLETİŞİM Prof. Dr. İlkin ÇAVUŞOĞLU - Erasmus Kurum Koordinatörü Tel: Fax: Web:

İLETİŞİM Uluslararası İlişkiler Ofisi: Fax: Cansu Urhan (Eğitim, Tıp, Veteriner, Fen-Edebiyat, Ziraat, İlahiyat): Yıldız ÇUVAŞ (Mühendislik-Mimarlık): ERASMUS ORYANTASYONU Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi

TEŞEKKÜRLER