En ucuzundan en pahalısına doğru sıralanmış olarak “Cep Telefonları” kategorisindeki tüm ürünlerin isimleri “Spor” kategorisinde ürünleri listelenen “İstanbul”

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T sql-diğer komutlar Metin Akbulut.
Advertisements

Kazanmak isteyenlere Crm9 0
Verileri gruplayarak analiz
KARMAŞIK SORGULAR.
SQL (Structured Query Language)
KARMAŞIK SORGULAR.
SQL (Structured Query Language)
SQL Structured Query Language (Yapısal sorgulama dili)
Karmaşık (İç içe) SELECT Sorguları
SQL KOMUTLARI.
İLİŞKİSEL VERİ MODELİ Tablolar ile Gösterim
Yrd. Doç. Dr. Altan MESUT Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği
SQL Komutlar 2 Sibel SOMYÜREK.
3 Örnek Veritabanı Tasarımı
E-R Çizelgelerini İVTYS’ye Dönüştürme
EkoPC Bilişim Ltd. Eğitim Hizmetleri
Veritabanı Yönetim Sistemleri-I
Alt Sorgular Veritabanı 2.
5 Sorgulama İşlemleri Veritabanı 1.
Tek Tablo İçinde Sorgulamalar
SQL Sorgu Örnekleri.
T-SQL-2.Konu Akış Kontrolleri.
VeriTabanı Uygulama. Tabloları yaratmak için MySQL komutları.
BÖLÜM 6 SQL SERVER KOMUTLARI.
10 Gruplandırarak Sorgulama
SQL (STRUCTURED QUERY LANGUAGE)
Departman ve Personel Tablosu Soruları
1 YÜZDELER. 2 Hakan, bilinçli bir tüketici olarak alışveriş merkezinin uygulayacağı indirim dönemini bekliyor. İndirimsiz fiyatı 750 lira olan bilgisayarı.
ÖRNEKLER. musteri Id adi soyadi mus_satis Id barkod adet Urunlar barkod urun_adi kodu fiyati Stok_hareket tarih barkod gelen giden.
VTYS Öğr. Gör. Engin DUTAR
VERİTABANI ve YÖNETİMİ
SQL’e Giriş ve SELECT Komutu
MySQL Operatörleri ve Fonksiyonları
SQL SERVER 2008 Yücel YILDIRIM.
VeriTabanı Uygulama.
Access’te İlişki Kurma
Veritabanı Yönetim Sistemleri-I
SQL Komutları (2) Uzm. Murat YAZICI.
4. Hafta Laboratuar Çalışması. ÖĞRENCİ Öğrenci No Adı Soyadı Yaşı D. Tarihi DERS Ders Kodu Ders Adı Kredisi İçeriği Örnek-1: Örnek-2:
Veritabanı Yönetim Sistemleri
ADRES İ NDEN ÖRNEK VER İ TABANLARINI İ ND İ R İ N İ Z SQL.
S ORGU / DML / DDL KOMUTLARı İbrahim Onur Sığırcı.
Liquor Store Database Design Kafkas DUMAN. İş Kuralları  Tekel bayiinde yanlızca sigara çeşitleri, içecek satışı yapılmaktadır.  Bayiideki ürünler kayıtlı.
Online Kitap Satış Erhan KARACA. Sadece üyelerin kitap alabildiği, online kitap satışı yapan bir internet sitesinde, tek bir yayın evinden alınan.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Osman SİVRİ Veri Tabanı Örnek Çalışma (Demir.
İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Özkan YAMAN Veri Tabanı saatçi takip örneği.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ İsa DURDU VERİTABANI YÖNETİMİ (İlişkisel.
1 T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ (Bir Çanta Fabrikasının Veritabanı)
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Hasan Yaman ŞİMŞEK Veri Tabanı Örnek Çalışma.
Yapısal Sorgulama Dili SQL Hafta 7. TEKRARLI SATIRLARI ÖNLEMEK  DISTINCT komutu ile sorgu sonucunda birden fazla kayıt aynı verileri içeriyorsa tekrarlı.
İŞ KURALLARI  Çalışanların sisteme kayıtlı olması gerekmektedir.  Her bir çalışan sisteme kullanıcı adi ve şifresi ile login olarak girmelidir.  Satışı.
 1 T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ Emin YALÇIN VERİTABANI YÖNETİMİ.
MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI
GROUP BY HAVING ORDER BY İbrahim Onur Sığırcı. Ö RNEK 1 – G RUP F ONKSIYONLARı * «Sales» departmanında kaç kişinin çalıştığını, toplam maaşlarını, en.
Veri Tabanı Ve Yönetimi Vize Ödevi
İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ
Öğretim Görevlisi Alper Talha Karadeniz Veri Tabanı 2
ELEKTRONİK TİCARET E TİCARET NEDİR ? E-Ticaret ‘ te dikkat edilmesi gereken kurallar 1.
© Marmara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
E-R Çizelgelerini İVTYS’ye Dönüştürme
© Marmara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
© Marmara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
14.DERS Örnekler, Sorular BUKET DOĞAN.
VERİ TABANI SQL (STRUCTURED QUERY LANGUAGE) SAVAŞ TUNÇER.
SQL GROUP BY HAVING.
GROUP BY HAVING ORDER BY LIMIT
Sorgu / dml / ddl komutları
SQL (STRUCTURED QUERY LANGUAGE)
Intersect Tablo1 Sno Ad Soyad 1 Ali Ak 2 Veli Kara 3 Can Mor Tablo2
Sunum transkripti:

En ucuzundan en pahalısına doğru sıralanmış olarak “Cep Telefonları” kategorisindeki tüm ürünlerin isimleri “Spor” kategorisinde ürünleri listelenen “İstanbul” şehrindeki firmaların isimleri ve telefon numaraları 2009 yılının ilk 6 ayında satılan toplam kitap sayısı ve fiyatlarının toplamı “Ahmet Solmaz” isimli müşterinin 2009 yılının Kasım ayında aldığı bütün ürünlerin isimleri ve fiyatları

En ucuzundan en pahalısına doğru sıralanmış olarak “Cep Telefonları” kategorisindeki tüm ürünlerin isimleri SELECT Urun_Adi FROM URUNLER WHERE Kategori_ID = ( SELECT Kategori_ID FROM KATEGORILER WHERE Kategori_Adi = 'Cep Telefonları') ORDER BY Satis_Fiyat;

“Spor” kategorisinde ürünleri listelenen “İstanbul” şehrindeki firmaların isimleri ve telefon numaraları SELECT Firma_Adi, Tel FROM FIRMALAR WHERE Adres Like '*İstanbul' AND Firma_ID IN ( SELECT Firma_ID FROM URUNLER WHERE Kategori_ID = ( SELECT Kategori_ID FROM KATEGORILER WHERE Kategori_Adi = 'Spor'));

2009 yılının ilk 6 ayında satılan toplam kitap sayısı ve fiyatlarının toplamı SELECT Sum(Adet) AS KitapSayısı, Sum(Satis_Fiyat*Adet) AS SatışToplamı FROM URUNLER, SIPARIS_DETAY WHERE URUNLER.Urun_ID = SIPARIS_DETAY.Urun_ID AND Siparis_ID IN ( SELECT Siparis_ID FROM SIPARISLER WHERE Tarih BETWEEN #1/1/2009# AND #6/30/2009#) AND Kategori_ID = ( SELECT Kategori_ID FROM KATEGORILER WHERE Kategori_Adi = 'Kitap');

“Ahmet Solmaz” isimli müşterinin 2009 yılının Kasım ayında aldığı bütün ürünlerin isimleri ve fiyatları SELECT Urun_Adi, Satis_Fiyat FROM URUNLER WHERE Urun_ID IN ( SELECT Urun_ID FROM SIPARIS_DETAY WHERE Siparis_ID IN ( SELECT Siparis_ID FROM SIPARISLER WHERE Tarih BETWEEN #11/1/2009# AND #11/30/2009# AND Musteri_ID = ( SELECT Musteri_ID FROM MUSTERILER WHERE Ad = 'Ahmet' AND Soyad = 'Solmaz')));

2009 Ekim ayında “Ahmet Solmaz” isimli müşterinin yaptığı toplam market harcamasını göster 2009 Kasım ayında bir seferde 100 YTL ve üstü alışveriş yapan kişilerin adını ve soyadını göster Her ürün tipinin adını ve o ürün tipine ait kaçar adet ürün olduğunu göster İndirim süresi devam eden “Gıda” ürün tipindeki tüm ürünlerin isimleri

2009 Ekim ayında “Ahmet Solmaz” isimli müşterinin yaptığı toplam market harcamasını göster SELECT SUM(Satis_Fiyat) FROM URUNLER, FATURA_DETAY WHERE URUNLER.Urun_ID = FATURA_DETAY.Urun_ID AND Fatura_ID IN( SELECT Fatura_ID FROM SATIS WHERE Tarih BETWEEN #10/1/2009# AND #10/31/2009# AND Musteri_ID IN( SELECT Musteri_ID FROM MUSTERILER WHERE Ad = 'Ahmet' AND Soyad = 'Solmaz'));

2009 Kasım ayında bir seferde 100 YTL ve üstü alışveriş yapan kişilerin adını ve soyadını göster SELECT Ad, Soyad FROM MUSTERILER WHERE Musteri_ID IN( SELECT Musteri_ID FROM SATIS WHERE Tarih BETWEEN #11/1/2009# AND #11/30/2009# AND Fatura_ID IN( SELECT Fatura_ID FROM URUNLER, FATURA_DETAY WHERE URUNLER.Urun_ID = FATURA_DETAY.Urun_ID GROUP BY (Fatura_ID) HAVING SUM(Satis_Fiyat) > 100));

Her ürün tipinin adını ve o ürün tipine ait kaçar adet ürün olduğunu göster SELECT Urun_Tip_Adi, COUNT(*) FROM URUNLER U, URUN_TIPLERI T WHERE T.Urun_Tip_ID = U.Urun_Tipi GROUP BY (Urun_Tip_Adi);

İndirim süresi devam eden “Gıda” ürün tipindeki tüm ürünlerin isimleri SELECT Urun_Adi FROM URUNLER WHERE Urun_Tipi = ( SELECT Urun_Tip_ID FROM URUN_TIPLERI WHERE Urun_Tip_Adi = 'Gıda') AND Urun_ID IN ( SELECT Urun_ID FROM INDIRIMLI_URUNLER WHERE Bitis_Tarihi > NOW());