TÜBİTAK NATIONAL PARTNER OF PLATON+ 28 Ocak 2010 TÜBİTAK, ANKARA.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ERASMUS+ GENEL TANITIMI
Advertisements

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Birimi
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI’na GENEL BAKIŞ
Eylem Planı Sonraki Adımlar
21. Yüzyılda Yeni Güvenlik Anlayışları ve Yaklaşımları
BİLGİ TOPLUMU STRATEJİSİ Halil İbrahim AKÇA DPT Müsteşar Yrd. 7 Eylül 2006.
AB Hakkında Genel Bilgiler
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
PLATON+ PROJESİ Simülasyon ve Eğitim Toplantısı 28 Ocak 2010.
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
Serdar Yegül & Soner Tümüklü
TÜBİTAK AB ORTAK ARAŞTIRMA MERKEZİ ve SUNDUĞU FIRSATLAR.
Bilim ve Teknoloji Politikaları Malzeme ve Makina Paneli
TÜBİTAK, DPT, MSB ve FP7 Projeleri
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) 2011 YILI İŞ PROGRAMI.
S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
PROGRAM TASARIMI YAKLAŞIM VE MODELLERİ
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
A.Ekrem ÖZKUL Kürşat ÇAĞILTAY
Rekabet Politikasının Artan Önemi Güven Sak TEPAV Ekonomi Politikaları Araştırma Enstitüsü Ankara, 4 Mart 2005.
BİLİMSEL POLİTİKALARA DESTEK (8. Öncelik). Amaçlar  AB politikalarının tanımı ve uygulanması  Aşağıdaki özelliklere sahip projelere bilimsel destek.
Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
AB’ye Uyum Sürecinde Bilgi Teknolojileri ABGS-TBV EUROPA Bilgi Köprüleri 20 Ekim 2004 TÜBİTAK Bilgi Teknolojileri ve Elektronik Araştırma Enstitüsü Rukiye.
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
KÜRESEL EKONOMİK YENİDEN YAPILANMA SÜRECİNDE TÜRKİYE EKONOMİSİ Türkiye’nin Stratejik Sektörlerinde Temel Politikalar Paneli - Enerji Sektörü - Necmiddin.
PROGRAM YETERLİLİKLERİ ÇALIŞMASI
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
Kaliteli EÇE uygulamalarında hakkaniyet odağı: Toplum temelli yaklaşımlar yoluyla eşitsizliklerin ele alınması MOINHO DA JUVENTUDE.
KAMU İSTİHDAM POLİTİKALARI-2
TÜBİTAK SOBAG Proje Örnekleri Proje Örneği 1 Projenin temel araştırma konusu STK’ların vatandaşlık eğitimi için nasıl.
GELECEK ODTÜ’DEN BAŞLAR Haziran
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
GELECEĞİN ODTÜ’SÜ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 21 Mayıs
Önemli Su Yönetimi Konuları nasıl seçilir? Modül 2: Su Bütçesi, Baskılar ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu Önemli.
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) 2012 YILI İŞ PROGRAMI.
ERASMUS+ GENEL TANITIMI Celil YAMAN Erasmus+ LdV Programı Koordinatörü 20 Ocak 2014.
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
Bilimsel/Teknolojik Güç Siyasi Güç Ekonomik Güç AB’nin Hedefi:  İlki 1984 yılında başlamıştır.  Çerçeve Programları, diğer birçok topluluk programı gibi.
TİKA: Türkiye’nin Küresel Dış Politika Enstrümanı
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
Geçmişten günümüze pek çok tanım ile açıklanan bilgi politikası bilginin üretilmesine, yönetilmesine, işaretlenmesine ve kullanılmasına öncülük eden; birbiri.
Türkiye’de Meslekî Eğitim ve Öğretimdeki Yeni Yaklaşımlar
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMINA HOŞGELTİNİZ Erdoğan ERDOĞAN AR-GE Uluslararası Projeler Sorumlusu Ocak 2014.
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
Kamu Politikaları Giriş
Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik
EĞİTİMİN EKONOMİK TEMELLERİ
EĞİTİMİN EKONOMİK TEMELLERİ
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
G ÜNDEMDEKI P ROJE A LANLARI Dr. N. Tunga Köroğlu.
Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin.
ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2014 Yılı İlk Toplantısı.
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
KIRSAL ALANDA YENİLİKÇİ HİZMET SUNUMU
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
Tarımsal İnovasyon Eko-Sistemi
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
ISL 561 PAZARLAMA YÖNETİMİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
GAS 208 PAZARLAMANIN TEMEL İLKELERİ ve HİZMET PAZARLAMASI
Sunum transkripti:

TÜBİTAK NATIONAL PARTNER OF PLATON+ 28 Ocak 2010 TÜBİTAK, ANKARA

Sosyo-ekonomik ve Beşeri Bilimler(SSH) Ekonomik büyüme, İstihdam, Sosyal uyum ve sürdürülebilirlik, Göç ve bütünleşme, Yaşam kalitesi, Eğitim, Avrupa Vatandaşlığı, Kültürel konular ve Küresel bağımlılık gibi konularda araştırmalar yapılması. Avrupa’nın karşılaştığı sosyo-ekonomik problemlere çözüm bulunması. Sosyo-ekonomik problemlere odaklanan(societal challenges), multidisipliner yaklaşımı yansıtan, problem çözmeye odaklı, aşağıdan yukarı araştırma yaklaşımını benimseyen, geniş katılımlı uluslararası projelerin desteklenmesi. Platon + EUROBORT Eğitimi, 28 Ocak 2010, Ankara

SSH-Diğer Araştırma Alanları Neden Sosyo-ekonomik temelli yaklaşımlar benimsenmeli?Proje sonuçlarının uygulanabilirliğinin arttırılması ve sürdürülebilirlik. Sosyo-ekonomik temelli öğelerin AB 7.ÇP kapsamındaki diğer tematik alanlarda yapılan araştırmalarda ön plana çıkarılması. AB’nin Lizbon Stratejisi hedefleri-bilimsel ve teknolojik araştırma alanları arasında işbirliğinin güçlendirilmesi. AB 7.ÇP’de araştırma alanlarının iç içe geçmesi. Bilgi ve İletişim Teknolojileri-Yaşlı insanlar için ICT tabanlı hizmetlerin geliştirilmesi, e-devlet uygulamaları, e- business önündeki sosyo-ekonomik temelli engeller. Platon + EUROBORT Eğitimi, 28 Ocak 2010, Ankara

SSH-Teknoloji İçerikli Projeler Enerji, çevre,ulaştırma ve güvenlik gibi araştırma alanlarında sosyal içerikli öğelerin vurgulanması ve sosyal etki analizlerinin yapılması. Örn 1: Enerji verimliliği konusundaki bir projenin teknoloji geliştirme ile ilgili sonuçlarının kamuoyunda yarattığı sosyal etkiler, Toplumdaki farklı aktörlerin( politika yapıcılar, STK’ların) teknoloji içerikli projelerde oynadıkları roller. Örn 2:ICT-3D TV Projesi-tüketici araştırmaları ve tüketim alışkanlıklarının ölçülmesi- 3 boyutlu televizyon hakkında kamuoyunda oluşan önyargılar. Sosyal Bilimlerin kamuoyu ve bilim dünyası arasında köprü vazifesi görmesi-bilim ve teknoloji tabanlı araştırmalarla ilgili topluma doğru mesajların verilmesi. Platon + EUROBORT Eğitimi, 28 Ocak 2010, Ankara

Teşekkürler Seda GÖKSU Sosyo-ekonomik ve Beşeri Bilimler Alanı Ulusal İrtibat Noktası, TÜBITAK