AU WiFi-Net Projesi Genel Bakış

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
Advertisements

FreeRADIUS ile Kimlik Denetimi
Bilgisayar Ağlarına Giriş
ULAKAAI Kimlik Federasyonu
BOLOGNA SÜRECİ - EĞİTİM ÖĞRETİM GÜNCELLEME
DİCLE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ (AKADEMİKWEB)
Kişisel Web Sayfaları Kullanım Bilgileri
BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI SERVİSLERİ KULLANIMI ANKETİ 2005 ve 2006 Hazırlayan: İlker Kalender.
INTERNET TABANLI HASTA KAYDI PAYLAŞIMI VE TELEKONSÜLTASYON PLATFORMU
Birtel İletişim Teknolojileri
AB 2010, MuğlaAyhan Alkan, Melih Kırlıdoğ Kurumsal Kimlik Yönetiminde Güncel Sorunlar AB 2010, Muğla Ayhan Alkan – Sun Microsystems Melih Kırlıdoğ – Marmara.
PROJE YÖNETİMİ VE RİSK ANALİZİ
Kütüphane Web Sayfası Kullanıcı Eğitimi
U Y A R I Takibeden slaytlarda anlatılan internet explorer/proxy ayarları yapıldıktan sonra ancak KHÜ Kütüphanesi tarafından izin verilen web sayfalarına.
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
BTP 108 BİLGİSAYAR AĞ SİSTEMLERİ AĞ KAVRAMI Birden çok bilgisayarın birbirine bağlı olarak kullanılmasıyla oluşturulan çalışma biçimine bilgisayar ağı.
BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI TEKNİK SERVİS. TEKNİK SERVİS FAALİYETLERİ - 1 Bakanlığımıza bağlı birimlerde; - Bilgisayar donanım arızaları, - Bilgisayarların.
Bilgi İşlem Müdürlüğü Güz Dönemi Oryantasyon Sunumu.
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
HR-WEB Web Tabanlı İnsan Kaynakları Uygulamaları
Bölüm 1 Ağlar ve Verİ İletİşİmİ
Grid Hesaplaması Özgür Erbaş GRID Kullanıcı Eğitimi Boğaziçi Üniversitesi 2007, İstanbul.
SON KULLANICI HATALARI BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI SON KULLANICI HATALARI Cengiz Acartürk 03 Ekim 2003.
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
Sistem ve Ağ Yönetiminde Parola Yönetim Zorlukları
Yaşar Universitesi Mühendislik Fakültesi
Türkiye Internet Güvenliği Riskleri: Özgür Danışman Güvenlik ve Mesajlaşma Hizmetleri Yöneticisi Rizikometre 2005 Sonuçları VOIP Riskleri
Bilişsel Kablosuz Ağlar (Cognitive Wireless Networks)
ŞİŞECAM’DA BİLGİ GÜVENLİĞİ
Başkent Üniversitesi Öğrenme ve İçerik Yönetim Sistemi
BİLGİSAYAR AĞLARINA GİRİŞ
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
Ege Üniversitesi Yeni Bilgi Sistemi
E-ÖĞRENME SİSTEMİNİN HİZMET İÇİ EĞİTİMDE KULLANILMASI VE E-ÖĞRENME SİTELERİNİN KULLANIM KOLAYLIĞI AÇISINDAN İNCELENMESİ Yasemin BOY Yaşar ARSLAN Doç. Dr.
Anahtarlama Cihazları ile Laboratuvarların Internet Bağlantısının Etkin Kullanımı Fatih Ertam Akademik Bilişim 2013 Akdeniz Üniversitesi.
CensorNet Linux Internet Güvenlik Duvarı ve Kayıt Tutma Semineri
Başkent Üniversitesi Öğrenme ve İçerik Yönetim Sistemi Kullanıcı Giriş İşlemleri.
E- Ticaret Altyapısı.
FIRAT ÜNİVERSİTESİ PERSONEL OTOMASYONU
Şahin BAYZAN Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi
4. SUNU:PROJENİN GELİŞTİRİLMESİ (TASARIM AŞAMASI).
Türk Hava Kurumu Üniversitesi
Fatih VPN Konica Minolta Çok Fonksiyonlu Yazıcı Ayarları
Üniversiteler İçin Proje Yönetim Bilgi Sistemi
Kurumsal Ağlarda Uzak ve Merkezi İşlem Birimlerinin Sanallaştırılması: Bir Uygulama Emrah ÇOLAK, SGK Aydın ÇETİN, Gazi Üniversitesi ŞUBAT 2016.
Ulusal Bilgi Sistemleri Güvenlik Programı Bilge KARABACAK 8 Haziran 2007, Ankara.
Haziran 2014, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, BİLKENT - ANKARA Ebru KAYA İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANELERİ.
ÖMER ÜNALDI EDUROAM.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü MAYIS 2010 “3G” İYİLEŞTİRME TAKIMI Fotogrametri ve Geo. Daire Bşk. ÇALIŞMA RAPORU TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Fotogrametri.
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Bilgisayar Ağı (Network) ? ? ? ?
Çomar neyi çözecek? ● Ayarlama arayüzleri görev tabanlı olmalı ● Gündelik işler için komut satırı gerekmemeli ● Belgeleri yalnızca programcılar okuyor.
Bir 802.1x Kimlik Kanıtlama Uygulaması: EDUROAM Figen Bozkurt Şule Toker
Bilgi İşlem Organizasyonu Güz Dönemi Server Çeşitleri ve Aralarındaki Farklar – Burak Eray KAYIŞ.
Kütüphane ve Dokümantasyon
EBSCOadmin Genel Bakış
EDUROAM (EDUCATION ROAMİNG)
Dünyanın bilgisine açılan pencere...
İçerik Yönetim Sistemi
PROXY SERVER YASİN ÇAKIR
BOZOK ÜNİVERSİTESİ Merkezi Kimlik Doğrulama Sistemi
Meriç ÇETİN Muhittin KARAMAN Murat AYDOS
I Ğ DIR ÜN İ VERS İ TES İ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DA İ RE BA Ş KANLI Ğ I Kütüphane kullan ı m ı ve elektron İ k kaynaklara er İŞİ m Kütüphanec İ : Ercan.
e-Trakya Uzaktan Eğitim Sistemi
Dünyanın bilgisine açılan pencere...
Amazon Web Servisleri ve Javascript Dilinin Birlikte Kullanımı
(Öğrenci Transkript) Akademik Bilgi Ve Kayıt Sistemi Student
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
Mustafa COŞAR- Murat DOĞAN- İsmail ARIK Hitit Üniversitesi
GÖRSEL-İŞİTSEL ARAÇLAR.
Sunum transkripti:

AU WiFi-Net Projesi - 2008 Genel Bakış Rıza AYHAN Ankara Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı

Yerleşkelerde Kapsanan Alanlar

PLANLAMA 3

Planlama Yöneticilerin kişisel talepleri değil; mevcut altyapı, öğrenci profili ve bütçe olanakları esas alınmalıdır Noktadan bütüne değil, bütünden noktaya tasarım yapılmalıdır Merkezi düzgün kurduktan sonra yapılacak iş çok basit, olup,en yakın anahtarlama cihazına çekilen bir kablo ve bir erişim cihazı bağlantısından ibarettir Uygun cihaz seçimi için zaman ayırmalı, cihazların ne kadar mesafeye sinyal ulaştırabildiğinden çok, ekstra özellikleri,yönetim kolaylıkları v.b. dikkate alınmalıdır Kullanıcı başına düşecek kapasite düşünülmelidir

Planlama Var olan alt yapı ile uyumluluk mutlaka gözden geçirilmeli, 802.1x, dinamik VLAN özelliklerinin var olup olmadığı belirlenmeli, yoksa tamamlanmalıdır. Bir proje ekibi oluşturulmalı, bu kişilerin sonuna kadar işin içinde bulunmasına çalışılmalı, işler yüklenici firmaya havale edilmemelidir. Merkezi bir kimlik denetimi veri tabanı mutlaka olmalıdır. Var ise o veritabanı kullanılmalı veya ilişkilendirilmelidir. Öğrenci Konseyi ile birlikte çalışılmalıdır.

KURULUM 6

WPA (TKIP) ile 802.1x Kimlik Doğrulama ULAKBIM RADIUS Sunucu WPA (TKIP) ile 802.1x Kimlik Doğrulama Uzak Kurum (EDUroam) RADIUS Sunucu Erişim Noktası (Authenticator) İstemci (client) (Supplicant) RADIUS Veritabanı AAA ve Accounting Bilgileri WPA (TKIP) RADIUS Sunucu (Authentication Server) EAPOW RADIUS (EAP) EAP-TTLS (KURUM Kullanıcıları) EAP-TTLS (MISAFIR/EDURoam Kullanıcıları)

Kurulum POE (Power Over Ethernet) kullanımı,elektrik tesisatı ile uğraşmaktan kurtarır. Anahtarlama cihazı ile erişim noktası arasına çekilecek kablonun uzun tutulması,yer değişimini kolaylaştırır. Erişim noktası kapsama alanı anten değişimi ile artırılabilir. Kurulum programlarının hazırlanıp web sayfasına konulması ve guest(misafir) yayının yapılması gerekir. Gerekli servisler önceden kurulup test edilmelidir.

UYGULAMA, SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

Uygulama, Sorunlar ve Çözümleri Kullanıcının bilgisayarlarından kaynaklanan sorunlar / Teknik destek verilmesi Erişim noktalarının konumu / Yer değişimi,anten değişimi,ilave anten Elektriksel gürültü / Yayın bandının değiştirilmesi Şifrelerdeki Türkçe karakter sorunu / Şifre değiştirilmesi Eleman eksikliği / İyi bir web sayfası,yardım masası Mesai saati sonrası destek verilememesi / ? Proje ekibinin değişmesi / ?

Uygulama, Sorunlar ve Çözümleri Kötü kullanım / Geçici hesap kapatma Bilgisayar ve Internet kullanım yönergesinin uygulanması BİDB duyuruları Firewall kullanımı

EDUROAM eduroam, Education Roaming (Eğitim Gezintisi)

eduroam 3-5 üniversite personeli,1-2 yabancı personel kullanmaktadır Kurumların altyapıları arasında uyumsuzluklar bulunmaktadır,bunlar çözülmelidir ULAKBİM bir kontrol sistemi kurmalı,eduroam katılım sözleşmesine uygunluğu denetlemelidir

Ankara Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı - 2008 http://kablosuz.ankara.edu.tr Ankara Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı - 2008 16