KABA YEMLER.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YERYÜZÜNDE DOĞAL BİTKİ ÖRTÜSÜNÜN DAĞILIŞINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER
Advertisements

Akış Katsayısı Bir kanalın toplama havzasına düşen yağışların tamamı kanallara intikal etmez. Bir kısım buharlaşır, bir kısım yüzey boşluklarında tutulur,
YEMLERDE HAM BESİN MADDE ANALİZLERİ 2
KABA YEMLER.
CALADIUM BICOLOR (KALADYUM)
SÜT SIĞIRCILIĞINDA YEMLEME YÖNETİMİ
YEMLERDE HAM BESİN MADDE ANALİZLERİ 1
Buğdaygil Yeşil Yemleri (Hasıl yemler)
Baklagil Yeşil Yemleri
Buğdaygil Yem Bitkileri
Hazırlayan :Nezir FIRTINA
FİĞ (Vicia L.) CİNSİ: Fiğler bir, iki veya çok yıllık otsu, çoğunlukla tırmanıcı bitkilerdir. Saplar hafif köşeli fakat, kanatlı değildir. Yapraklar, karşılıklı.
SOYA Tak: Rosales Fam: Fabaceae (Leguminosae) Cins: Glycine
KETEN.
KOCA FİĞ (Vicia narbonensis L.)
İrem YILMAZ, Vildan UYLAŞER.  Akdeniz diyetinin vazgeçilmez parçası  Kendine özgü renk, tat ve koku  Rafinasyon.
PATATES Takım: Tubiflorales (Boru çiçekliler)
Heteroptera:Scutelleridae
SUSAM Takım: Tubiflorales Familya: Pedaliaceae Cins: Sesamum

AYÇİÇEĞİ SİSTEMATİKTEKİ YERİ, ORİJİNİ VE YAYILIŞI
ENDÜSTRİ BİTKİLERİ.
Polinasyonda Bal Arılarının Önemi
YERFISTIĞI Tak: Rosales Fam: Fabaceae (Leguminosae) Cins: Arachis
BEZELYE (Pisum L.) CİNSİ:
Üçgüller bir, iki veya çokyıllık otsu bitkilerdir.
KIŞLIK ÜÇGÜL (Trifolium resipinatum L)
KORUNGA (Onobrychis Adams) CİNSİ:
MELEZ ÜÇGÜL ( Trifolium hybridum L.)
KOLZA.
4. BÖLÜM SULAMA SUYU İHTİYACI
ACIBAKLA (Lupinus L.) CİNSİ:
Tarla Bitkileri Yetiştirme
HİNTYAĞI Tak: Euphorbiales Fam: Euphorbiaceae Cins: Ricinus
Domuz ayrığı Dactylis glomerata
SOYA.
İSKENDERİYE ÜÇGÜLÜ (Trifolium alexandrinum L.)
MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ
İKLİM ve İKLİM DEĞİŞİMLERİ
KALİTELİ KABA YEMİN KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIKTA ÖNEMİ
Kimyon Ciminum cyminum.
SEBZELER.
Haşhaş.
Tanım: Yem bitkileri Evcil hayvanların yeşil ot, kuru ot, tane yem, yumru yem, silo yemi vs. ihtiyacını karşılamak amacıyla tarla topraklarında yetiştirilen.
Ekili Tarla Alanlarının Dağılımı*
KABA YEMLER.
KORUNGA (Onobrychis Adams) CİNSİ:
Bitkiler * Tütün ve üzüm gibi tarım ürünleri hasat edildikten sonra kurutulmalıdır. * Kurutulmaları sırasında meydana gelen yağış ve yüksek oransal.
Buğdaygil Yeşil Yemleri (Hasıl yemler)
YEM BİTKİLERİ. 1. Baklagil Yeşil Yemler 2. Buğdaygil Yeşil Yemler 3. Diğer Yemler.
Baklagil Yeşil Yemleri
Kök ve Yumru Yemler Kök yemler: Yemlik pancar, şeker pancarı, havuç, şalgam Yumru yemler: Patates, tapioka, yer elması Besin madde bileşimi açısından kök.
Dolgu Maddesince Zengin Yemler
YEM BİLGİSİ.
KABA YEMLER.
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
Kılçıksız Brom (Bromus inermis).
SARITAŞ YONCASI (Melilotus officinalis)
Hakan Tankuş - Harran Üniversitesi - Şanlıurfa Koşullarında Ara Ürün Olarak Bazı Yem Bitkileri Farklı Hasat Zamanlarında Bitkisel Verim Sonuçları
KABA YEMLER.
Çim Türleri (Lolium Sp.)
ECOMİLK BUZAĞI MAMASI Veteriner Hekim Tahir S. YAVUZ.
Bitkiler Tütün ve üzüm gibi tarım ürünleri hasat edildikten sonra kurutulmalıdır. Kurutulmaları sırasında meydana gelen yağış ve yüksek oransal nem.
TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK
Ambar ve silolarda depolama teknikleri
KOCA FİĞ (Vicia narbonensis L.)
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK
Sunum transkripti:

KABA YEMLER

Kaba Yemlerin Sınıflandırılması Yeşil yemler Kök ve yumru yemler Dolgu maddesince zengin yemler Konserve yemler Endüstri kalıntısı yemler

Konserve Yemler Kurutma  Kuru ot Silolama  Silaj Örnekler… Kurutma yönteminde prensip Silolama yönteminde prensip

Kuru otun besleyici değerini etkileyen etmenler Kurutma – Kuru Ot Kuru otun besleyici değerini etkileyen etmenler 1a. Bitkinin türü, b. Vejetasyon dönemi (Biçim zamanı ve sayısı), c. İklim, d. Toprağın yapısı ve gübreleme 2. Kurutma sırasında oluşan kayıplar 3. Kurutma yöntemi 4. Depolama

2. Kurutma sırasında oluşan kayıplar Mekanik kayıplar Fermentatif kayıplar Oksidatif kayıplar Yağmur kayıpları Mikroorganizmal kayıplar

Yoncada yaprağın sapa bağlanışı

Yonca

Hava Şartlarının Toprak Üzerinde Kurutulan Otlar Üzerindeki Etkileri Hava durumu Kuruma süresi (gün) Yağış miktarı (mm) SHP kaybı OM Sindirilebilirlik katsayısı Kusursuz 6 - 11 70 Elverişsiz 21 58 53 Kötü 30 118 80 50

3. Kurutma yöntemi Yerde kurutma Sehpada kurutma Ambarda kurutma Yapay kurutma

Farklı Kurutma Yöntemlerinin Kuru Ottaki Vitamin Düzeylerine Etkisi Kurutma yöntemi -Karoten mg/kg KM Vitamin D IU/kg KM Toprak üzerinde 10 – 0 1000 Sehpada 40 – 3 500 Kapalı yerde 40 – 100 250 Yapay 50 - 150 -

Baklagil ve Buğdaygil Kuru Otlarının Ham Besin Madde Bileşimi % 85 – 90 Kuru madde % 6 – 18 Ham protein % 2 – 5 Ham yağ % 30 – 35 Ham selüloz (NDF ?) % 30 – 35 Azotsuz öz madde % 3 – 5 Ham kül

Kaliteli kuru otun organoleptik özellikleri Renk Koku Görünüm Yumuşaklık