Hazirlayan:Baran Ozpaksoy

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilmek istiyorum… Oriah Mountain Dreamer (Kanadalı Bir Kızılderili)
Advertisements

Bilmek istiyorum… Oriah Mountain Dreamer (Kanadalı Bir Kızılderili)
AÇILAR A)BAZI GEOMETRİK KAVRAMLAR B)AÇILAR C)AÇI ÇEŞİTLERİ
DOĞAL SAYILAR.
1 Ocak 1989 – 31 Aralık 2004 Güneş Tutulmaları (3)
T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Arapgir Meslek YÜKSEKOKULU
Sporcular ve Spor Dalları
FUTSAL.
METİN OKTAY.
Adı:Aziz Soyadı:Çelik No:44 Sınıf: 6/B
ALESSANDRO DEL PIERO. 9 Kasım 1974 Traviso İlk kez 21 yaşında İtalya Milli Takımı’nın formasını giyen Del Piero, milli takım kariyerinde şu ana kadar.
Allen Iverson.
TÜRKİYE MASA TENİSİ FEDERASYONU
Atlayarak Sayalım Birer sayalım
VOLEYBOL İNDEKS (OYUNCULARIN FİZİK YETENEKLERİNİN ÖLÇÜMÜ)
MUSTAFA S İ L İ C İ  Türkiye’de Ulusal Düzeyde Yayın Yapan Radyolar  Ulusal Radyoların Yayın İçerikleri  Ulusal Radyoların Gelir Kaynakları.
Mustafa Kemal Atatürk. Mustafa Kemal Atatürk Futsal Nedir ? Futbol Salona Girdi “Futsal” Oldu.
KIR ÇİÇEKLERİM’ E RakamlarImIz Akhisar Koleji 1/A.
CAN Özel Güvenlik Eğt. Hizmetleri canozelguvenlik.com.tr.
“Dünyada ve Türkiye’de Pamuk Piyasaları ile İlgili Gelişmeler”
1/20 PROBLEMLER A B C D Bir fabrikada kadın ve çocuk toplam 122 işçi çalışmaktadır. Bu fabrikada kadın işçilerin sayısı, çocuk işçilerin sayısının 4 katından.
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
«BU GENÇLERE DEĞER! PROJESİ» Dr. Ayhan Mirza İNAK
ONDALIK KESİRLER Şuayip POLAT MATEMATİK 4 5. ÜNİTE
1. DÖNEM BEDEN EGTİMİ PERFORMANS ÖDEVİ
BOHR ATOM MODELİ
Tracy Lamar McGrady 24 Mayıs 1979’da Orlando ve Tampa arasında göllerle çevrilmiş küçük bir kasaba olan Auburndal’da doğdu.Tray’nin ailesi o daha 4 yaşanındayken.
PÇAĞEXER / SAYILAR Ali İhsan TARI İnş. Yük. Müh. F5 tuşu slaytları çalıştırmaktadır.
TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU EĞİTİM DEPARTMANI
KALICI BAŞARIYA ULAŞMANIN YOLLARI İyi’den Mükemmel Şirkete Jim Collins
Hazırlayan Şafak Macit 8/G 2494.
UÇAKLAR.
Aşk muhteşem bir şarkı AŞK MUHTEŞEM BİR ŞİİR....
FORMULA MI? SAĞLIK MI?.
4 X x X X X
Ege Denizi’nde Su Kütlelerinin İklimsel Varyasyonlara Göre Değişimleri
ANA BABA TUTUMU ENVANTERİ
Sevgili dostlar, Geçtiğimiz günlerde Amasya, Kastamonu civarına bir gezi yaptık. Sonbaharın gelmiş olmasını umuyorduk, ancak beklediğimiz gibi olmadı.
Test : 2 Konu: Çarpanlar ve Katlar
ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI
ZAMANIN ÖTESİ Zamanı kaybettim zaman içinde, Mekanım kayboldu ufuklarım yok. Hülyalar, sevdalar güman içinde, Umut kuşlarımdan geri dönen yok. Şair: Lütfi.
YENİ KRAL LeBron JAMES.
Uzun yıllar önce tüm insani duyguların yaşamakta olduğu bir ada varmış: Uzun yıllar önce tüm insani duyguların yaşamakta olduğu bir ada varmış: iyimserlik,
VURGUN YEDİ DÜŞLERİM Vurgun yedi düşlerim sevda denizlerinde
TORLAKON ÖĞRETİLERİ ( EGZERSİZ 3 )
PÇAĞEXER / SAYILAR Ali İhsan TARI İnş. Yük. Müh. F5 tuşu slaytları çalıştırmaktadır.
Diferansiyel Denklemler
BASKETBOL.
DERS:BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMEN: YUSUF ZİYA KINACI
MICHAEL JORDAN Muhammet Can 5\B 430 Hazırlayan: Sınıfı: Numarası:
Hayatı ; 1931 yılında Brooklyn'de doğdu. İrlanda'nın Limerick şehrinde büyüyen yazar, Amerika'ya geri döndü (1949). Newyork'taki pek çok lisede kompozisyon.
Sis, yelpaze ile dağıtılmaz. JAPONYA
Türkiye’de sporun başlangıcı ve gelişimi
CRİSTOF KOLOMB.
HAZIRLIYAN NEHİRCAN AKAR 5/G.
AD:ERCAN SOYAD:ERBAY SINIF:5-A NO:239
TAKIM RUHU 11-A.
2016 SPRING CUP 08 Şubat – 06 Mayıs 2016 SPRING CUP 08 Şubat – 06 Mayıs.
DEĞERLER. DEĞERLER “20 yıldır buradasın, neler öğrendin ?" Budist rahipler, artık yetiştiğini düşündükleri bir öğrencilerini, yola çıkmadan önce çağırdılar.
BASKETBOL.
Herkesin kendine özel anları, günleri vardır… Ama hepimizin aynı duyguları paylaştığı ortak günleri de vardır…
PAKİSTAN İSLAM CUMHURİYETİ(PİC)
AÇILAR A)BAZI GEOMETRİK KAVRAMLAR A)BAZI GEOMETRİK KAVRAMLAR B)AÇILAR C)AÇI ÇEŞİTLERİ C)AÇI ÇEŞİTLERİ D)BAZI ÖZEL TANIMLI AÇILAR D)BAZI.
Atomdan Hayata Hazırlayan:Kaan YAVUZ Proje:GEBİYEPModül:Genetik.
HAYVANLAR HAYVANLAR.
BİYOGRAFİ NEDİR? Hikmet SIRMA.
HİDAYET TÜRKOĞLU KİMDİR.
STEPHEN CURRY HAZIRLAYAN AHMET EM İ R AYTEK İ N STEPHEN CURRY 14 Mart 1988 tarihinde do ğ an Wardell Stephen Curry, NBA takımlarından Golden State Warriors.
Basketbol Eyüp Yurtbay rekreasyon
Cristiano Ronaldo Hayatı. Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, 5 Şubat 1985 tarihinde Portekiz’in Madeira şehrinde dünyaya gelmiştir.
Sunum transkripti:

Hazirlayan:Baran Ozpaksoy Micheal Jordan Hazirlayan:Baran Ozpaksoy Baran Ozpaksoy 9-B

Michael Jordan (doğum 17 Şubat 1963, Brooklyn New York) eski NBA liginin ve birçok otoriteye göre tüm zamanların en iyi basketbolcusu. Tam adı Michael Jeffrey Jordan'dır . Nam-ı diğer Majesteleri ya da MJ Hava Yolları olarak da anılır. Michael Jordan'ın, dünya basketboluna damgasını vurmasını sağlayan olay Emsley A. Laney Lisesi'nde takımdan çıkarılması ile başlar. Oldukça hırslı bir yapıya sahip olan Michael çok çalışması ile beraber ertesi yıl McDonald's Amerika Takımına seçilir. University of North Carolina'dan sporcu bursu alarak burada eğitimine devam eder. Girdiği yıl, yılın çaylağı seçilir. 1982 NCAA finallerinde şampiyonluk maçında Patrick Ewing'li Georgetown'a karşı maçı kazandıran sayıyı atar. Chicago Bulls tarafından draft edilmesiyle beraber ilk yılında muazzam bir istatistik tutturur. 28.2 sayıyla beraber %51.5 şut isabetine sahip olan Jordan doğal olarak yılın çaylağı seçilir. Aynı yıl All-Star olma başarısını da göstermiştir. Ertesi yıl saakt ayağı yüzünden 64 maç kaçırmış olsa da 1985-86 senesinde Boston Celtics'e karşı 63 sayı atma başarısını göstermiştir. Her geçen yıl şampiyonluğa biraz daha yaklaşan Bulls en sonunda 1990-91 sezonunda yüzüğü takmayı başardı. .

1993 senesinin temmuzunda babasının öldürülmesinden sonra 6 Ekimde basketbolu bırakacağını duyurdu. 1994 senesinde Chicago White Sox'ta baseball oynayan Majesteleri 1995 martında tekrar basketbol sahalarına dönmüştür. Bu sefer hayranlarını karşısına 23 numaralı alışılmış formasının dışında 45 numaralı formasıyla çıkmıştır. Ve dönmesinden birkaç maç sonra NY Knicks'e 55 sayı atmıştır. Formasını giydiği Chicago Bulls takımıyla 6 şampiyonluk elde etmiştir. 1999 ta tekrar emekliye ayrılan MJ, Washington Wizardsla beraber sahalara dönüş yapmıştır. Burada Washington Wizards'ı en fazla izlenen takım yapmış olsa da basketbol açısından doğal olarak eski efsanevi Michael Jordan'ı seyircilere izletemedi.

Pek çok kişi tarafından dünyaya gelmiş en iyi basketbolcu olarak nitelendirilir. NBA'de çeşitli istatistiklerde rekorlara sahiptir. Adına Nike firması tarafından ürünler pazarlanmaktadır. "Space Jam" ismindeki yarı-animasyon filmde de rol almıştır. En fazla kazanan sporcular sıralamasında uzun yıllar en üstte olmuştur. Ama Michael Jordan için en anlamlı sözü, Earwin 'Magic' Johnson söylemiştir: Bir Michael Jordan vardır bir de geriye kalanlar vardır. Majesteleri Michael Jordan her zaman için sadece basketbol sporu icin değil spor tarihinin en büyük efsanesi olarak kalacaktır.

Başarılar NBA MVP (En değerli oyuncu ödülü): 1987-88, 1990-91, 1991-92, 1995-96, 1997-98 NBA Finalleri MVP Ödülü: 1990-91, 1991-92, 1992-93, 1995-96, 1996-97, 1997-98 NBA Yılın En İyi Defans Oyuncusu Ödülü: 1987-88 NBA Yılın Çaylağı Ödülü: 1984-85 ACC Ligi Yılın Basketbolcusu: 1983-84 NBA All-Star Smaç Şampiyonası Ödülü: 1987, 1988 23 numaralı formasıyla hafızalarda yer edindi Kariyer sayı ortalamasında (sezon 30.1 playoff 33.4) tüm zamanların en yüksek ortalamasına sahip oyuncudur. Bir playoff Maçında 63 sayı atarak playoffların bir maçda en çok sayı atan oyuncusu olmuştur. Espn nin anketinde 100 yılın en iyi atleti seçilmiştir. 10 sezon nba de sayı kralı olmayı başararak bir rekora imza atmıştır.

Şampiyonluklar NBA şampiyonluğu (6 kez) 1990-91, 1991-92, 1992-93, 1995-96, 1996-97, 1997-98 Olimpiyat altın madalyası (2 kez) 1984, 1992