Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Atomdan Hayata Hazırlayan:Kaan YAVUZ Proje:GEBİYEPModül:Genetik.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Atomdan Hayata Hazırlayan:Kaan YAVUZ Proje:GEBİYEPModül:Genetik."— Sunum transkripti:

1

2 Atomdan Hayata Hazırlayan:Kaan YAVUZ Proje:GEBİYEPModül:Genetik

3 Atom Maddenin en küçük ve temel yapı taşı. Atom, içinde organize tanecikler bulunan ve bunlara bölünebilen yine de maddenin temel yapı taşı olarak bilinen bir birimdir. ( mmmm aaaa dddd dddd eeee: boşlukta yer kaplayan ve ağırlığı olan vvvv aaaa rrrr llll ıııı kkkk demektir.) Bütün maddeleri meydana getiren 105 çeşit element bilinmektedir. EEEE llll eeee mmmm eeee nnnn tttt, kendisinden başka özellikte maddeler çıkarılmayan saf madde demektir. İşte bu elementlerin her birini meydana getiren en küçük yapı taşları atomlardır. Aynı cins atomlar elementi meydana getirir. Mesela hidrojen ve dddd eeee mmmm iiii rrrr birer elementtir. Çünkü yapılarında birer çeşit aaaa tttt oooo mmmm vardır. Farklı atomların bir araya gelmesinden oluşan maddelere bbbb iiii llll eeee şşşş iiii kkkk diyoruz. Su element değil, bir bileşiktir. Oksijen ve hidrojen atomlarından meydana gelmiştir. Su, toprak, ateş, etrafımızdaki bütün maddeler, bu 105 çeşit elementin, yani bunların yapı taşı olan atomların mmmm uuuu hhhh tttt eeee llll iiii ffff şekillerde bir araya gelmesi ile teşekkül etmişlerdir.

4 Molekül Kimyada, bir molekülün genel olarak en az iki atomun değişik durumlarında beraber durmasıyla oluşan, bütün şekline denir. Genel olarak bir molekül, saf kimyasal maddenin kendi başına bütün kimyasal bileşimini ve özelliklerini taşiyan en küçük parçasıdır.

5 Hücre Hücre, canlının canlılık özelliklerini taşıyan, yapı ve görev bakımından en küçük parçasıdır. Hücreye göze de denilebilir. Atomların molekülleri, moleküllerin makromolekülleri, makromoleküllerin makromoleküler yapıları oluşturmasıyla, dokuların en küçük yapı taşları olan ve yaşamın tüm özelliklerini sergileyen hücreler oluşmaktadır. Genel olarak tüm hücreler temelde aynı yapıya sahiptirler.Fakat bulundukları dokuya ve dolayısıyla fonksiyonlara bağlı olarak bazı farklılıklar gösterirler.

6 Diyeceklerim Bu Slaydı İzlediğiniz İçin Teşekkür ederim.


"Atomdan Hayata Hazırlayan:Kaan YAVUZ Proje:GEBİYEPModül:Genetik." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları