Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MUSTAFA S İ L İ C İ 30946970020.  Türkiye’de Ulusal Düzeyde Yayın Yapan Radyolar  Ulusal Radyoların Yayın İçerikleri  Ulusal Radyoların Gelir Kaynakları.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MUSTAFA S İ L İ C İ 30946970020.  Türkiye’de Ulusal Düzeyde Yayın Yapan Radyolar  Ulusal Radyoların Yayın İçerikleri  Ulusal Radyoların Gelir Kaynakları."— Sunum transkripti:

1 MUSTAFA S İ L İ C İ 30946970020

2  Türkiye’de Ulusal Düzeyde Yayın Yapan Radyolar  Ulusal Radyoların Yayın İçerikleri  Ulusal Radyoların Gelir Kaynakları  Ulusal Radyoların Dinlenme Oranları  Ulusal Radyoların İstasyon Konumları

3 En İyi 10 Ulusal Radyo İstasyonu 1.Alem FM, 2. Radyo D, 3.Show Radyo, 4. Süper FM, 5. Radio Maydonose, 6. Power Türk FM, 7. Radyo Viva, 8. Best FM, 9. Joy Türk, 10. Radyo Fenomen

4 Teknolojinin Gelişimi & Ulusal Radyolar 1800’lü yılların sonlarında hayat bulan radyo, günümüzde son derece gelişmiş dijital alt yapılar sağlanmasına rağmen, varlığını sürdürebilmek adına teknolojiyle yarış haline girmektedir. Ulusal radyolar da, gelişen teknoloji sayesinde, kullanılan sistemler açısından, daha kaliteli ve profesyonel yayınlar yapmaktadırlar. (RCS, Selector, vb.)

5 İnsanlar radyo dinleme alışkanlığını neden kaybetti? Genel bağlamda, teknolojinin gelişimi insanları yeni arayışlar içerisine ittiğinden ve görselliğin daha fazla ön plana alındığından radyoya olan ilgi azaldı. Bunun nedenleri arasında şu maddeler göze çarpar; Depolanabilir ve taşınabilir müzik oynatıcıları Video görüntüleyicileri Internet

6 Ulusal Radyolarda Ne Tarz Yayınlar Yapılır? Türk ulusal radyoları pop müzikten arabeske, rock müzikten r&b müziğe kadar geniş bir yelpazede yayın yaparlar. Her radyonun kendine has tarzı ve dinleyici kitlesi vardır.

7 Drive Time nedir, hangi zaman dilimini kapsar? Radyo istasyonlarının en değerli, en çok dinlenildiği zaman olarak bilinir, televizyonların prime time ı gibidir. Araçların en çok trafikte kaldığı saatler olarak işe gidiş – dönüş saatleri baz alınır. 07.00 - 10.00, 17.00 - 20.00 drive time ı temsil eder.

8 En çok dinlenen radyo programları hangileridir? 51 kişinin katıldığı ankette sonuçlar şöyledir;  Matrax – Alem FM (34 kişi)  Nihat’la Sivrisinek – Alem FM (12 kişi)  Harbi Kız – Kral FM (5 kişi)

9  Reklam; Türkiye’de tam 1078 radyo var; 35’i ulusal, 99’u bölgesel, 944’ü yerel olmak üzere. Tüm bu radyoların bir yılda topladığı reklam geliri ise sadece 113 milyon lira (2008 rakamı). Türkiye’deki reklam pastasının yüzde 3,3’üne tekabül ediyor bu.

10  Sponsor; Karşılıklı olarak birbirlerine fayda sağlayan, destekleyici firmanın nakdi ya da başka türlü destekleriyle ortaya çıkan bir gelir türüdür. Genellikle radyo programına adı eklenir. Örnek; Pringles Geveze Show

11  Yıllardır Kral Fm'in zirvede yer aldığı Türkiye'nin en çok dinlenen radyoları sıralamasında sonuç yine değişmedi.  Kral Fm'i her araştırmada yükselmeye devam eden Powertürk takip ediyor. Senelerdir zirve ortağı olan Süper Fm ise geçtiğimiz araştırmalarda Powertürk'e kaptırdığı 2 numaradaki yerinden bir sıra geride üstelik Slowtürk ve Alem Fm yakın takipçisi.

12  Yabancı radyolar sıralamasındaysa Power Fm açık ara zirvede.  Son araştırma sonuçlarına göre en çok dinlenen yabancı radyolar sıralamasının 2 numarasında sürpriz bir yükselişle Radyo Fenomen yer alıyor. 2 numaradaki yerini kaptıran Metro fm'i yakından takip eden Numberone Fm ise sıralamayı 4 numarada kapattı.

13  Alem FM 89.3  Best FM 98.5  Numberone FM 102.5  Radyo 5 90.4  Power FM 100.5  Mydonose 106.0  Dünya Radyo 88.0  Radyo D 104.0  Pal FM 98.3

14  Radyo A'da yönetmeni ve oyuncularıyla "Başka Dilde Aşk" 46. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Kent Konseyi Seyirci Ödülü alan "Başka Dilde Aşk" filminin yönetmeni İlksen Başarır, oyuncuları Mert Fırat, Saadet Işıl Aksoy ve yapımcı Murat Şenöy Radyo A’nın konuğu oldu.  "Adını Sen Koy" Film Ekibi Radyo A'da. Projenin yönetmeni aynı zamanda senaristi Tuna Kiremitçi, film oyuncuları Melis Birkan ve Cemal Toktaş ile filme dair bilinmeyenlere, aşka ve insan ilişkilerine yönelik keyifli bir söyleşi gerçekleşti.


"MUSTAFA S İ L İ C İ 30946970020.  Türkiye’de Ulusal Düzeyde Yayın Yapan Radyolar  Ulusal Radyoların Yayın İçerikleri  Ulusal Radyoların Gelir Kaynakları." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları