ŞEHİT ALBAY İBRAHİM KARAOĞLANOĞLU ORTAOKULU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇEVRE VE TOPLUM Prof. Dr. Orhan KURAL ITB-224 ( )
Advertisements

GÜRÜLTÜNÜN İŞİTME SİSTEMİ ÜZERİNE ETKİLERİ
EK 1: BROŞÜR ATM, İnternet ve Telefon Bankacılığı İşlemlerinde
HÜCRESEL TELEFONLAR VE RADYASYON
Gerçek Dünyanın Sanal Yansıması
D İ REKS İ YONA OTURMADAN ÖNCE YAPMAMIZ GEREKENLER ÇET İ N S İ GORTA ACENTEL İĞİ LTD ŞT İ.
SUNUM.
Cep Telefonlarının Yaydığı Radyasyon ve Sağlık Riskleri
CEP TELEFONU TEHDİT Mİ? KOLAYLIK MI?
Bir yumurta cep telefonuyla nasıl pişirilir?
EMNİYETLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ
YAPANLAR: EMRE ÖZER VE CEREN BAYRAKTAR
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ.
Hazırlayan:Yunus Başaran
DUYU ORGANLARIMIZ.
ÜNAL GÜLMEZ REHBERLİK SERVİSİ
HAVA VE HAVA KİRLİLİĞİ SU VAKFI.
KANSER NEDİR? Sağlık Slayt Arşivi:
ELEKTROMANYETİK SAĞLIK
CEP TELEFONLARI VE RADYASYON
Hazırlayan: Selen Çelikkol Bilgisayarların hayatımızda çok yeri vardır. Arasan şıp diye bulur. Aklına bir soru takılırsa cevap orada olur her zaman.
PİLLERİ KEŞFEDELİM VİDEO 1
Güce Çok Programlı Lisesi Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı
HİPERTANSİYON VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
SİGARA VE ALKOLÜN ZARARLARI
ÖĞRENCİ VELİSİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Telefon birbirinden uzak yerlerde bulunan kişiler ve düzenekler arasında bilgi alışverişini sağlayan elektrikli ses alıp verme aygıtıdır. Telefonun çalışmasında.
E-postanın nasıl kullanılır?
1-1-2 Türkiye genelinde Acil Sağlık Hizmetlerine erişim numaraları ile yapılmaktadır. Ambulans içinde Doktor,Hemşire,Sağlık Memuru,AABT,ATT, Şoför.
KİŞİSEL MAHREMİYET ve TACİZ
UĞUR DERSHANELERİ REHBERLİK BİRİMİ EYLÜL 2004
BİLGİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ
TV – BİLGİSAYAR – CEP TELEFONU – İNTERNET VE ÇOCUK EĞİTİMİ
DÜNDEN BUGÜNE CEP TELEFONU.
MADDE BAĞIMLILIĞI VE ZARARLARI
CEP TELEFONU EM ALANLARININ İNSAN SAĞLIĞINA ETKİLERİ
FİZİKSEL ETKİLERİ ; Geçici veya sürekli işitme bozuklukları.
TV – BİLGİSAYAR – CEP TELEFONU – İNTERNET VE ÇOCUK EĞİTİMİ
Organlarımız ve Görevleri
BİLGİSAYAR ve SAĞLIK. BT ve Sağlık Siber Zorbalık İnternet Etiği İnternet Kullanılırken Dikkat Edilecek Hususlar.
ŞEHİT ALBAY İBRAHİM KARAOĞLANOĞLU ORTAOKULU
BİLGİSAYAR KULLANIMI VE SAĞLIK
SES KİRLİLİĞİ.
Yaşam Alanları İçerisinde GSM Bazlı Elektromanyetik Kirliliğin Gün İçindeki Değişiminin İncelenmesinde Muş Örneği Taha ETEM – Teymuraz ABBASSOV.
BAŞARI, MOTİVASYON ve HEDEF BELİRLEME
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR ve BAĞIMLILIK YARATN MADDELER
: TRAFİK IŞIKLARI :. Trafik ışıkları, trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda trafik akışını düzenleyen, hayatımızı kolaylaştıran ve zaman kazandıran son derece.
CEP TELEFONU EM ALANLARININ İNSAN SAĞLIĞINA ETKİLERİ.
PERMANANT MAGNET Doğal çubuk mıknatısların büyütülmüş şeklidir. Fe veya Br gibi üzerinde metallerin dizilmesiyle oluşur. RF COİLLER Uyarılmış protonlardan.
Ses Kirliliği Ses Kirliliği
BESİN KİRLİLİĞİ Sağlığınız için sağlıklı ve dengeli beslenmeniz gereklidir. Sağlıklı beslenmek için vücuda alınan besinlerin güvenilir olması gerekir.
FİZİKSEL ÇALIŞMA ORTAMI Programı Hazırlayan ve Sunan; Cansu SÖZTANACI
Teknolojiyi Doğru Kullanmalıyız Bilim ve teknoloji sayesinde bir yerden bir yere kolaylıkla gidebiliyoruz. Son derece hızlı haberleşebiliyoruz. Dahası.
GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ.
KİŞİSEL MAHREMİYET ve TACİZ
HAZIRLAYAN:Bedirhan YILMAZ
Vücudumuz.
KİŞİSEL MAHREMİYET VE TACİZ
GPS 301 A Akıllı Çocuk Telefonu Hızlı Kurulum
YANIKLAR.
Sİgara ve alkol’ün zararlarI
Havalimanı Check-in İşlemleri
GELİŞEN TEKNOLOJİNİN ÇOCUKLARA ZARARLARI
Bilgisayar Ve Cep Telefonunun Zararları. KONULAR Göz problemleri Okuldaki ders durumumuzu düşürme Sosyalleşme üzerinde etkisi Beyin hücrelerini öldürür.
Kullanıcıların Bilgilendirilmesi
EMNİYETLİ SÜRÜŞ (DAHA İYİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ)
Sunum transkripti:

ŞEHİT ALBAY İBRAHİM KARAOĞLANOĞLU ORTAOKULU

CEP TELEFONU ZARARLARI REHBER VE PSİKOLOJİK DANIŞMAN MAKBULE ÇELİK REHBER VE PSİKOLOJİK DANIŞMAN MAKBULE ÇELİK

Cep telefonlarının olumsuz etkileri konuşmaya başlandığı anda etkisini göstermeye başlar.Uzun süreli kullanımda ise etkiler şiddetini artırır, kalıcı hale gelir ve onarılması güç tahribe yol açabilir.

konuşma anı ve onu takip eden 24 saatte olası etkileri Stres Görüş alanında daralma Kulak bölgesinde ısınma Kalp pilinin bozulma riski Kulak çınlaması Yorgunluk hissi Konsantrasyon bozulması

Baş ağrıları İşitmede geçici aksaklıklar Sersemleme Araç kullanırken daha dikkatsiz olmamıza Okul başarısının düşmesine yol açar.

Etkileri azaltmak için neler yapabiliriz? Cep telefonu görüşmelerinizi olabildiğince kısa tutun. Cep telefonlarınızı bir kulaklık aracılığıyla kullanmak zararlı etkisini azaltacaktır. Cep telefonunu görüşme yapmak dışındaki ekstra özelliklerini kullanmaktan özellikle kaçınınız.(örneğin saat alarmı vb.) Eğer bir cep telefonu ile ileti yapmanız gerekiyorsa,bunu mümkün olduğunca kısa mesaj (SMS)YOLU İLE GERÇEKLEŞTİRMEK SİZİ CEP TELEFONU RADYASYONUNDAN KORUYACAKTIR.

Etkileri azaltmak için neler yapabiliriz? CEP TELEFONLARININ SİZİ EN SAVUNMASIZ YAKALADIĞI ANLAR UYKUDA OLDUĞUNUZ ZAMANLARDIR. Geceleri yatarken cep telefonunuzu kapatma alışkanlığı edinin.

Etkileri azaltmak için neler yapabiliriz? Cep telefonlarının yaydığı radyasyon miktarı telefonunuzun çaldığı anda ya da siz bir numarayı çevirdiğiniz anda maksimum düzeydedir. BU ZAMANLARDA TELEFONLARINIZI BAŞ BÖLGENİZDEN MÜMKÜN OLABİLDİĞİNCE UZAK TUTUN.

Etkileri azaltmak için neler yapabiliriz? Gün içinde cep telefonunuzu vücudunuzdan olabildiğince uzakta taşıyabilirsiniz. Mümkünse çantanızda kalmalıdır.Eğer çantanız yoksa en dış cebinizde taşıyabilirsiniz.

Etkileri azaltmak için neler yapabiliriz? Cep telefonlarının uçak sistemlerini bozduğu araştırmalarla kesin kanıtlanmıştır. Cep telefonlarınızı elektronik fren ve kontrol sistemi olan taşıtlarda,petrol istasyonlarında kullanmayınız.

Etkileri azaltmak için neler yapabiliriz? Cep telefonunuzu kalp, beyin vb. son derece hassas bölgelerden uzakta taşıyabilirsiniz.Söz konusu organlar vücudun zarara en açık bölgeleri olup, tamiratı da zor olan bölgelerdir.

UNUTMAYIN! CEP TELEFONLARI BİZİM BİR ORGANIMIZ YA DA AYRILMAZ BİR PARÇAMIZ DEĞİL. CEP TELEFONLARI BİZİ DEĞİL BİZ CEP TELEFONLARINI YÖNETEBİLİRİZ.

KAYNAKLAR Tehlikeli Oyuncak,Prof.Dr. Selim ŞEKER Anıl KORKUT, İstanbul,Nisan 2005 Bildiriler,Okul ve Çevresinde Çocuğa Yönelik Şiddet Ve Alınabilecek Tedbirler Sempozyumu,MEB-UNICEF,2006