Prof. Dr. Mahmut D. MAT Melik ş ah Üniveritesi Avrupa Birliği FP7 Projelerinde Hakemlik Deneyimleri.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Journal Use Reports Süreli Yayın Koleksiyonu Geliştirmenizde Güçlü Karar Destek Hizmeti - Kasım
Advertisements

AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Sustainable Developement & International Perspective in School Bu proje T.C. Başbakanlık DPT AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (
Uzmanlık alanı girişi için kullanıcı adı ve şifre almak için aşağıdaki linkteki sayfaya eriştiğinizde “Login”e tıklayınız…
Fikirler Özel Programı Ideas/ERC Asiye Tuba ZENGİN Ideas/ERC 31 Ekim 2008 İzmir Ekonomi Üniversitesi.
AçIk ve Uzaktan Öğrenmede KalİTE Güvence
PROJE TEKLİFİ HAZIRLAMA
AB Çerçeve Programları TÜBİTAK AB Çerçeve Programlar Ulusal Koordinasyon Ofisi.
LEONARDO DA VINCI PROGRAMI PROJE DÖNGÜSÜ
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
Assignment: Evaluation Methods for Performance Management in Turkey
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
AB 7. Çerçeve Programı “People Alt Programı” Başlangıç düzeyindeki araştırmacılar için eğitim ağları.
ERASMUS+ ( ) MESLEKİ EĞİTİM HAREKETLİLİK FAALİYETİ
This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey REPUBLIC OF TURKEY MINISTRY OF SCIENCE, INDUSTRY AND TECHNOLOGY 1 Bölgesel.
1 Avrupa Birliği 6. Çerçeve Programı (17.5 Milyar €) Yaşam Bilimleri, Genombilim, Sağlık için Biyoteknoloji - Tematik Alan I (2.255 Milyar €)
LOGO Tüm Detaylarıyla HORIZON2020 BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ Proje Koordinasyon Ofisi Birimi Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu.
YURT DIŞINDA ÖĞRENİM Ertan Pekşen KOU Müh. Fak Jeofizik Müh. Bölümü
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Üçüncü ülkelerle işbirliği projelerii (Dizin 1.3.5)
MARKA ŞEHİRİSTANBUL. Dünya Değişiyor... Neden Marka Şehir?
Üniversite Sanayi işbirliği ile başarmak Prof. Aytül Erçil Sabancı University
AVRUPA BİRLİĞİ ALTINCI ÇERÇEVE PROGRAMI ( ) PROJE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Hazırlayan ve Sunan: Reyyan Ödemiş Bilkent Üniversitesi AB Merkezi Müdür.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı İşbirliği Projeleri( Dizin )
OKUL TEKNOLOJ İ PLANI. OKULUMUZ PE Ş LER İ NDEN G İ DEB İ LECEK CESARET İ N İ Z VARSA BÜTÜN RÜYALAR GERCEK OLAB İ L İ R.
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
ESF/EUROCORES EUROPEAN COLLABORATIVE RESEARCH. 2 ESF/EUROCORES Nedir?  ESF’in faaliyetlerinden birisi olan EUROCORES, ulusal fonlama kurumları (National.
Master in Advanced European and International Studies.
İŞ SIRALAMA VE ÇİZELGELEME DERS 5
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu DİPLOMA EKİ PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI (KAZANIMLARI) DİPLOMA EKİ EĞİTİM SEMİNERİ Dönemi Bologna Sürecinin Türkiye’de.
Altan Küçükçınar “IST/INCO” Ulusal İrtibat Noktası TÜBİTAK Ankara, 2002.
A-hekim.tv Survey via web site. 2 Contribution of a-hekim.tv %88 of the total physicians declared that a-hekim.tv helps to improve their scientific knowledge.
EKO OKULLAR PROJESİ.
Kim pembe kalemle yazar? Doç. Dr. Deniz Üner Kimya Mühendisliği ODTÜ Ankara Ulusal Mühendislik Kongresi Foça İzmir 21 Mayıs Çerçeve Programı.
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
Bu Proje Avrupa Birliği ve T ü rkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir ” CIVIL SOCIETY DIALOGUE EU – TURKEY CHAMBERS PARTNERSHIP GRANT.
AKTS ve DE Etiketleri Müracaatları için Program Bazında Yapılacak Çalışmalar Hazırlayanlar:Dr. Ali Osman KURT Dr. Nesrin KENAR Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü.
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Bilgilendirici Not: AB’de Kamu İhale Düzenlemeleri ve Uygulamaları.
/ 141 Yrd. Doç. Dr. Turan SET Atatürk University Medical Faculty, Erzurum QUALİTY CIRCLES
Proje Değerlendirme Süreci
Performans Denetimi – Sosyal etkililiğe ilişkin bilgiler Visa Paajanen Finlandiya Ulusal Denetim Kurumu.
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
Introduction to Business Process
These courseware materials are to be used in conjunction with Software Engineering: A Practitioner’s Approach, 6/e and are provided with permission by.
Kavram Belgesi (Concept Note) CYPRIOT CIVIL SOCIETY IN ACTION IV KIBRISLI SİVİL TOPLUM HAREKETTE IV.
Yaşam ve Sağlık Bilimlerinde Bilimsel Yazı Değerlendirme Süreci Prof. Bünyamin ŞAHİN Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı.
Elke HOFFMANN & Engin YILMAZ Hessenkolleg- Wetzlar / Almanya İzmir Özel Fatih Koleji / Türkiye Grup Çalışması ve e-Twinning: Metodlar ve Sonuçları / Grup.
SAĞLIK BAKANLIĞI HASTANELERİNE YAPILAN HASTA ŞİKÂYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ SAĞLIKTA PERFORMANS VE KALİTE DERGİSİ - 3. SAYI Uzm. Fzt. Duygu KIRGIN.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Bilinçsiz zihnimiz Developed with the support.
TOBB Anahatları ile 6.ÇP ve KOBİ’lerimizin 6.ÇP’na Etkin Katılımınn Sağlanması 8 Temmuz 2003, Ankara Proje Teklifi Hazırlama Doç. Dr. Şems Yonsel
AVRUPA BİRLİĞİ GUNDTVİG ÖĞRENME ORTAKLIĞI ‘ALTIN ÇOCUKLAR ALTIN EBEVEYNLER’ PROJESİ EUROPEAN UNION GRUNDTVIG LEARN PARTNERSHIP GOLDEN PARENTS FOR GOLDEN.
Nasa programs for students.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENME KABİLİYETİMİ VE YAKLAŞIMIMI BİLME Öğrenmeyi öğrenme Her yerde ve her zaman kendi stilimle.
BOĞAZLAYAN HALK EĞİTİM MERKEZİ INSTITUTUL POSTLICAL PHOENIX htttp:// NEWHAM COLLEGE OF FURTHER.
DISCUSSION
Uluslararası Standartlarda Akredite Danışmanlık
Erasmus+ ICM Personel Hareketliliği Süreci Staff Mobility Procedures
Yerel ve Bölgesel Yönetimler
KM452 DESIGN PRODUCTION OF OLEFINS FROM METHANOL
FINLAND EDUCATION SYSTEM I am talking about the Finnish education system today.
Organizational Communication
We are pleased to welcome you to the opening ceremony of
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Tanınma / AKTS ve DE Prof. Dr. Lerzan ÖZKALE Bologna Uzmanı
1) Radyoaktif atık nedir 2) Radyoaktif atıkların sınıflandırılması 3) Radyoaktif atıkların toplanması ve depolanması 4) Radyoaktif atıkların yarılanma.
Uluslararası Üniversite Sıralama Sistemleri Genel Bir Değerlendirme
Sunum transkripti:

Prof. Dr. Mahmut D. MAT Melik ş ah Üniveritesi Avrupa Birliği FP7 Projelerinde Hakemlik Deneyimleri

Avrupa Birli ğ i Projeleri Çerçeve Programları Brüksel De ğ erlendiriyor Hibe Programları Ulusal Ajan Tarafından De ğ erlendiriliyort FP7 Bitti Horizon 2020

Applicants are informed of the Commission decision Commission funding decision Quick Information Letter Proposal Individual Evaluation Consensus Panel review Hearings For large projects (optional) Thresholds Eligibility Negotiation Commission ranking Commission rejection decision Remote or in Bruxelles Evaluation processPProje Değerlendirme Süreçleri

Full Proposal Proposal forms Evaluators Eligibility Evaluators Final ranking list PanelSubmissionConsensus Individual evaluation Proposals in suggested priority order Rejection list Finalisation Criteria COMMISSION May be “remote” Experts' role Evaluation processProProje Değerlendirme Süreçleri May be “remote”

On inceleme Konsorsiyumdaki ortak sayısı minimum kriterleri sa ğ lıyormu Çalı ş ma Programındaki Belirtilen Faaliyet Alanına Uygunmu Proje Teklifinde Eksik Varmı Bütçe Limitleri

1. S/T quality (in relation to the topics addressed by the call) 2. Implementation3. Impact Sound concept, and quality of objectives Appropriateness of the management structure and procedures Quality and relevant experience of the individual participants Contribution, at the European and / or international level, to the expected impacts listed in the work programme under the relevant topic / activity The evaluDeğerlendirme Kriterleri

o Ça ğ rı Ba ş lı ğ ına Uygunluk o Özgünlük o Uygulanacak metot ve çalı ş ma planının kalitesi ve etkinli ğ i Bilimsel ve Teknolojik Kalite Scientific and/or technological excellence

Uygulama /Implementation Yönetim Yapısı Bireysel Katılımcıların Kalitesi ve Deneyimleri Konsorsiyumun Kalitesi (Universite, Sanayi dengesi, tanımlanan herbir i ş için uygun partner) Kaynakların uygun da ğ ılımı (bütçe, insan kayna ğ ı, ekipman)

Yayın Değer/Impact Projenin Katma de ğ eri Çalı ş ma Programındaki hedef etkilere katkısı Fikri Mülkiyet hakları Proje Sonuçlarının yayılımı/da ğ ılımı

Puanlama 0 – Yazılanların konu ile ilgisi yok 1 – zayıf 2 – orta 3 – iyi : Bölüm ilgili kriterleri sa ğ lıyor fakat önemli iyile ş tirme gerekli 4- çok iyi: Hala düzeltilebilecek bir ş eyler var 5 - mükemmel

Uzaktan Değerlendirme Bir proje en az üç hakeme gönderiliyor Her bir hakeme 7-8 proje gönderiliyor Her bir hakeme farklı projeler gönderiliyor Her bir projede farklı hakemlerle çalı ş ılıyor Her bir hakem rapor proje hakkında rapor yazıyor Her bir hakem raporunu yüklüyor ve puanlama yapıyor Puanlama yaptıktan sonra di ğ er hakemlerin verdi ğ i puanları görüyorsunuz

Uzaktan Değerlendirme Her bir proje için hakemlerden biri raportör olarak seçiliyor Raportör kendi raporu ile beraber di ğ er hakemlerin raporlarını okuyor ve ortak bir rapor hazırlıyor ve ortak bir puan veriyor Ortak rapor di ğ er hakemlerin onayına sunuluyor E ğ er her hakem ortak raporu ve ortak puanı kabul ederse i ş lem bitiyor E ğ er hakemler rapora itiraz ederse raportör itirazlara göre tekrar düzenliyor veya puanı de ğ i ş tiriyor ve tekrar sunuyor

Proposal 1 IER Individual Evaluation Report Expert A IER Expert B IER Expert C Consensus meeting CR Consensus Report One proposal can be evaluated by more than 3 experts May be remote Consensus: Scores & comments HEARING (optional) De ğ erlendirme Süreci process

Consensus  Build on the basis of the individual assessments of all the evaluators  Usually involves a discussion  Moderated by a Commission/ REA representative  Agreement on consensus scores and comments for each of the criteria  One expert acts as rapporteur Evaluation process

96% of the respondents found the quality of the evaluation overall 'satisfactory' to 'excellent' Survey

Hakemliğin Sunduğu Fırsatlar Birçok proje de ğ erlendirip bir çerçeve programı projesini daha iyi anlama Projelerin hakemlerin dikkat etti ğ i noktaları daha iyi anlama Konu ile ilgili di ğ er ülkelerden uzmanlarla tanı ş ma ve fikir alı ş veri ş inde bulunma De ğ erlendirme süresinde herbir gün için 450 Euro + yolluk ve yevmiye

Hakem Seçimi Avrupa Birli ğ i Hakem Havuzundan seçiliyor Cordis.europa.eu/emmfp7 websitesinden kayıt olunabilir Konu ile ilgili uzmanlık Daha önce çerçeve programına proje sunulması İ lgili ça ğ rıya proje sunmamı ş olmak Bölgesel da ğ ılım

İlginiz için Teşekkürler