Ebû Hüreyre -radıyallahu anh-dan rivâyet olunduğuna göre Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem-Efendimiz Hazretleri buyurmuşlardır ki: “Cum’a gününde.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BAZI SORULAR VARDIR ÇÖZMENİZ GEREKEN…..
Advertisements

“Bu aydan azami istifade edecek olanlar ona teveccüh edenler olacaklardır.”***
BERAT GECESİ Hazırlayan:Ertan
AHLAKİ TUTUM VE DAVRANIŞLAR
ALLAH RASULÜNE SALAVAT
İÇİNDEKİ FEYİZ VE BEREKET
BAKARA SÛRESİNDEN SON İKİ AYETİ
BERÂT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN
Fıkıh Beden ve çevre temizliği
Kadir Suresi "Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır.. O gecede,
İMAN VE ÇEŞİTLERİ.
Sevdiklerinizle ve sevenlerinizle Sıhhat ve afiyet içinde elemsiz-kedersiz, huzurlu bir bayram idrak etmenizi ve nice bayramlara kavuşmanızı, Ve idrak.
KOLAYLAŞTIRINIZ, GÜÇLEŞTİRMEYİNİZ. MÜJDELEYİNİZ, NEFRET ETTİRMEYİNİZ.
EHLİBEYT.
Namazın Vacipleri.
GÜNLÜK NAMAZLAR (5 VAKİT NAMAZ)
HASED-GIYBET.
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
MEVLİD KANDİLİNİZİ TEBRİK EDERİZ MEVLİD KANDİLİNİZİ TEBRİK EDERİZ MÜSTECÂB DUALARINIZI İSTİRHAM EDERİZ EFENDİM MÜSTECÂB DUALARINIZI İSTİRHAM EDERİZ EFENDİM.
ÜÇÜNDEN KAÇALIM : 3Ş ÜÇÜNE KOŞALIM : 3S.
MÜMİNLERİN BİRBİRLERİNE OLAN SEVGİLERİ
ABDEST.
Kadir Geceniz Mübarek Olsun.
İstİkrarlI olmak.
İSLAM ESASLARI (İSLAMIN ŞARTLARI)
KADİR GECESİ Bir Ömre Bedel Gece
Ramazan ve Kur’an Vaazı
KADİR GECESİ.
8.SINIF 5.ÜNİTE İNANÇ VE DAVRANIŞ İLİŞKİSİ
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü PEMBE SELEK
NAMAZ Görmedin mi? göklerde ve yerde bulunan herşey; güneş, ay, yıldızlar, dağlar, ağaçlar, hayvanlar ve insanların bir çoğu Allah´a hakikaten secde ediyorlar.
"Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ…
Yaşanmış Din Dersi Diyalogları
Semaya Açık Namazgâhlar. Allah’a bağlılık nasıl kişinin iç dünyasıyla sınırlandırılamazsa, ibadetlerin de, sadece cami, mescit ve ev gibi kapalı mekânlarla.
Müstecâb dualarınızı istirham ederiz BERAT GECESİ Berat Gecesi, Şâban ayının 14'ünü 15'ine bağlayan gecedir. Kur'ân-ı kerîm, Levhilmahfûz’a bu gece.
Sorumluluk Bilinci.
Cemaatle Namaz ..
Peygamber Efendimiz bu geceyi ibadetle geçirmiş ve Allah’a şöyle dua etmiştir: “ Azabından affına, gazabından rızana sığınır, senden yine sana iltica ederim.
. . ..
Hz. Muhammed (s.a.v.) Sabırlı ve Cesaretliydi
Nafile namazlar 1. Teheccüd Namazı (Gece Namazı) 2. İşrak Namazı 3
4. İbadetlere Devamlılığı
Arkadaşlar Allah’ın (c.c) bizlere günde beş defa yapmamızı emrettiği ibadetin adı nedir? Sene de bir defa yapmak suretiyle Rabbimize yaklaşmak amacıyla.
Namaz Nedir ve Niçin Kılınır?
RASÛLÜLLAH’TA SABIR.
. . . İKİNDİ NAMAZI ( 8 REK’AT) 4 REK’AT SÜNNET 1.Rek’at 2.Rek’at Niyet Besmele Tekbir (Allahu Ekber) Fatiha Subhaneke Bir Sure Euzu Besmele Ruku.
Şeytanın kötülüğünden korunma konusunda Kur'an'ın öğütleri
. . ..
. . ..
IV.ÜNİTE HADİS ÇEŞİTLERİ.
 Nûmân bin Beşîr - radıyallâhu anhümâ- şöyle anlatır:
. . ..
RAMAZAN AYI VE ÖNEMİ RAMAZAN ORUCU
İslamda kutsal sayılan gecelere verilen isimdir. Bu gecelerin dinimizde ayrı bir önemi vardır. Coşku ve sevgi ile kutlanır. Allaha bol dua edilir.
RAMAZAN. ÖYLE BİR AY Kİ O !!! RAMAZAN.
KADİR GECESİ Bir Ömre Bedel Gece
İSTİŞARE VE ÖNEMİ.
MELEKLERE İMAN.
Bünyamin yIldIz Riyazus Salihin dersleri 7 bölüm
DİN PERFORMANSIM.
MEVLİD KANDİLİNİZİ TEBRİK EDERİZ
ALLAH RASULÜNE SALAVAT
PEYGAMBERİMİZİN SÜNNETİNE UYMANIN ÖNEMİ
İSLAM ESASLARI (İSLAMIN ŞARTLARI) SEYMEN OKUR 10/A 307.
Diğergamlık nedir?. Kendisinin ihtiyacı olduğu halde başkasını kendi nefsine tercih etme duygusu, Cömertliğin bir üst derecesi ve hatta ondan da daha.
A LL A H R ASULÜNE SALAVAT "Allah ve melekleri Peygamber'e hep salât ederler. Ey iman edenler! Siz de O'na çokça salât edin ve tam bir içtenlikle selâm.
KOLAYLAŞTIRINIZ, GÜÇLEŞTİRMEYİNİZ. MÜJDELEYİNİZ, NEFRET ETTİRMEYİNİZ. Buhârî, İlm, 12; Müslim, Cihâd, 6.
PEYGAMBER EFENDİMİZİN İSTİŞAREYE ÖNEM VERMESİ. İstişare (danışma); bir iş için bilgi veya yol-yöntem sormak, danışmak, görüş almak, fikir alışverişinde.
Sunum transkripti:

Ebû Hüreyre -radıyallahu anh-dan rivâyet olunduğuna göre Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem-Efendimiz Hazretleri buyurmuşlardır ki: “Cum’a gününde bir saat vardır. Allah’ın kullarından bir müslim namazda ve kıyamda iken Allah Teâlâ’dan niyâz ile bir şey isteyip duâsı o saate tesadüf ederse Allah teâlâ Hazretleri o kimsenin dileğini verir.” Böyle buyurduktan sonra mübarek küçük parmağının ucuna işaret buyurdu.

Cum’a gününün içindeki saat, küçük parmağına nisbetle parmağın ufak ucu ne kadar ise, güne nisbetle o kadar az bir müddetdir ki o saat içinde her halde duâ müstecâb olur demektir. Müminlerin bayram günü

Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Hazretleri: - ’Cum’a günü, ibâdet ve ezkâr ile mü’minlerin kalbi mesrûr olacak bir bayram günüdür’ buyurmuşlardır. - “Size bir sûre haber vereyim mi ki, azameti semâ ile arz arasını doldurmuş, onu yetmişbin melek teşyî’etmiştir? O sûre Kehf süresidir. Kim cum’a günü bu sûreyi okursa Allah onu öteki cum’aya kadar bu sûre ile mağfiret eder, sonunda üç gün de ziyâdesi vardır. Ve semâya ulaşan bir nûr verilir ve Deccal’in fitnesinden muhafaza edilir. Yatacağı vakit bu sûrenin sonundan beş âyet okuyan hıfz olunur ve gecenin istediği vaktinde kaldırılır.” “Ey Rabbim! Perşembe günü ümmetimin erkenden yaptığı işleri bereketli kıl.

Cuma gecesi iki rekat namaz Hadîsin şerhinde deniliyor ki, bugünün evvelinde bir ihtiyacını tedarik etmek, nikâh akdetmek ve bunun gibi mühim işler sünnettir. "Cum’a gününde; Yani perşembeyi cumaya bağlayan gece iki rek’at namaz kılıp Fâtiha’dan sonra onbir defa Zilzâl Sûresini okuyan kimseyi Allah Teâlâ kabir azâbından ve kıyâmet korkularından emin kılar."

"Şu duâ ile cum’a günü herhangi bir saatte dua edilirse sâhibine muhakkak icâbet olunur. “Cum’a gününde bir saat vardır, mü’min bir kul namazda duâ ederken Allah ’dan bir şey ister ve o saate denk gelirse Allah muhakkak ona icâbet eder. Ashab-ı kirâm: ’Bu saat hangi saatdir yâ Resûlallah” dediklerinde: “İkindi namazı ile güneş batması arasındaki vakittir.” buyurdular.

mevcudecelik@gmail.com