Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Amerika I. Ticaret Müşavirleri Konferansı 25-30 Nisan 2011 28 Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAYSERİ İLİ İMALAT SANAYİ DURUM TESPİTİ ANKET ÇALIŞMASI BULGULARI KAYSO, HAZİRAN 2008.
Advertisements

Üretici firma sayısı 30 Sektörde istihdam edilen kişi sayısı yılı üretim miktarı Ton İhracatın üretime oranı %45-50 Üretim kapasitesi.
TEDMER Türkiye Etik Değerler Merkezi Vakfı Etik Barometre Araştırması Nisan 2007 ERA Research & Consultancy.
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ
MAKEDONYA T.C. Üsküp Büyükelçiliği-Ticaret Müşavirliği
Kazanım 1. Görsel materyalleri ve verileri kullanarak dünyada nüfus ve ekonomik faaliyetlerin dağılışının nedenleri hakkında çıkarımlarda bulunur.
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
TÜRKİYE TIBBİ CİHAZ TEDARİKÇİ PROBLEMLERİ
ÜLKE SUNUMU TC BAŞBAKANLIK DTM ANKARA-TÜRKİYE 10 HAZİRAN 2008
Güney Afrika Cumhuriyeti
Doğrudan Dış Yatırım Bir firma yabancı bir ülkede bir ürünü üretmek ve/veya pazarlamak için tesislere yatırım yapıyorsa, buna doğrudan yatırım denir.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
REW İSTANBUL Uluslararası 7. Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı 8-11 Haziran 2011 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi İSTANBUL.
%50 Yurtdışı Google Adwords Reklamlarında %50 Tanıtım Desteği Yurtdışı Tanıtım Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
Ülke Sohbet Toplantıları 5 Haziran 2009 İZMİR. GÜNEY VE KUZEY KORE ARASINDA VAKİ SAVAŞ NİHAYETLENMEMİŞ OLUP, HALEN BİR ATEŞKES ANLAŞMASI MEVCUTTUR. BU.
Amerikan Ticaret Müsteşarlığı 2013
Company Logo. LOGO TÜRKİYE’NİN BÖLGESEL EKONOMİK ENTEGRASYON ARAYIŞLARI ÖZDEMİR AKBAL.
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Ortadoğu ve Körfez Ülkeleri I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011.
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYALARI SEKTÖRÜ İÇİN PİLOT AKTİVİTELER 5 Haziran 2013 Ankara.
ÜLKE BİLGİLERİ ADI: İRAN İSLAM CUMHURİYETİ BAŞKENT: TAHRAN YÖNETİM ŞEKLİ : TEOKRATİK CUMHURİYET PARA BİRİMİ : İRAN RİYALİ.
İhracat Genel Müdürlüğü Ülke Masaları I Dairesi
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
1 Arjantin Ülke Sohbet Toplantısı (M.Serhan Kara) Ankara, 28 Mayıs 2007 T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI.
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar I. Ticaret Müşavirleri Konferansı 28 Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi.
Merhaba arkadaşlar konumuz ..ÜLKELER ARASI ALIŞVERİŞ
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMETLER
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
CVS 1998 deki kuruluşundan beri Türkiye'nin hem içinde ve hem de yurt dışında çelik endüstrisine hizmet vermektedir.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DEVLET DESTEKLERİ.
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Uzakdoğu Pasifik I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan Nisan.
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları AVRUPA I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi.
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Afrika I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi.
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
7. büyük tekstil ve hammaddeleri 6. büyük hazır giyim ve konfeksiyon
Firma Adı: Kişi Adı: İSTANBUL SANAYİ ODASI.
ŞUBAT 2008 İHRACAT RAKAMLARI BASIN TOPLANTISI Türkiye İhracatçılar Meclisi 1 MART 2008 İSTANBUL.
Şubat Ayı İhracat Verileri Basın Toplantısı Erzurum - 1 Mart 2015.
Mart Ayı İhracat Verileri Basın Bülteni Sunumu 1 Nisan 2015.
2015 Nisan Ayı İhracat Rakamları Basın Toplantısı 1 Mayıs 2015 Bayburt.
2015 Mayıs Ayı İhracat Rakamları Basın Toplantısı 1 Haziran 2015 Kocaeli – Film Platosu.
2015 Temmuz Ayı İhracat Rakamları Basın Açıklaması 1 Ağustos 2015.
2015 Haziran Ayı İhracat Rakamları Basın Toplantısı 1 Temmuz 2015 Gebze.
SON VERİLERLE TÜRKİYE ve ESKİŞEHİR HARUN KARACAN ESKİŞEHİR TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI Ağustos 2010.
SON VERİLERLE TÜRKİYE ve ESKİŞEHİR HARUN KARACAN ESKİŞEHİR TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI 28 TEMMUZ 2009 TARİHLİ MECLİS TOPLANTISI.
2015 Eylül Ayı İhracat Rakamları Basın Açıklaması 1 Ekim 2015 Adana.
2015 Kasım Ayı İhracat Rakamları Basın Açıklaması 1 Aralık 2015 Niğde.
ŞUBAT İHRACAT RAKAMLARI BASIN AÇIKLAMASI 1 1 Mart 2016.
YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ
Heyet İstatistikleri İran Yabancı firma ile İkili iş görüşmesi gerçekleştirildi. Firma İran ile görüşmelere devam etmektedir. Firma İran’a ihracat gerçekleştirdi.
DIŞ TİCARET’TE LOJİSTİK RİSK VE FIRSATLAR. Türkiye ve Rusya Arasındaki Dış Ticaret Hedefi –2015 Yılsonuna kadar 100 Milyar Dolar. –Bu amacın gerçekleştirilmesi.
BATMAN İL EKONOMİK RAPORU. İÇİNDEKİLER 1.Türkiye Ekonomisi Genel Değerlendirme 1.1.Büyüme 1.2.İstihdam 1.3.İhracat 1.4.Enflasyon 2.Batman İli Ekonomik.
İRAN PAZARI SİZİ BEKLİYOR! İRAN İHRACAT FUARI VE TİCARET ZİRVESİ 27/30 EKİM 2016 VAN.
KONYA 8 Eylül 2016 SONUÇ RAPORU. TİMAKADEMİ 2023 HEDEF PAZARLAR Seminer dizisinin üçüncüsü 8 Eylül 2016 tarihinde Konya’da gerçekleşmiştir. Seminerin.
İSVEÇ KRALLIĞI (2017 YILI SUNUMU)
DAHA GÜVENLİ TİCARET ANKARA - ÇİN.
TÜRKİYE-AB GÜMRÜK BİRLİĞİNİN GÜNCELLENMESİ
2016 Kayseri Ticaret Odası.
2017 OCAK-NİSAN AYLARI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ
AB İLE GÜMRÜK BİRLİĞİ’NİN GÜNCELLENMESİ
AB İLE GÜMRÜK BİRLİĞİ’NİN GÜNCELLENMESİ
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Ortadoğu ve Körfez Ülkeleri I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011.
Uluslararası İşletme Yönetimi
2018 OCAK AYI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
2018 ŞUBAT AYI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK DESTEKLER VE ÇALIŞMALAR
Sunum transkripti:

Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Amerika I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi

 Bölgenin potansiyeli en yüksek pazarı ABD’dir. İkinci önemli pazar olarak Kanada ve Brezilya görülmektedir.  Türkiye Bölgede otomotiv endüstrisi, demir ve demir dışı metaller, makine ve aksamları ve madencilik alanında güçlü konumdadır. Tarımsal ürünlerde de meyve sebze mamulleri ile zeytin ve zeytinyağı ön plana çıkmaktadır.  Müteahhitlik yatırımları açısından Brezilya, Şili ve Venezuela Türkiye için potansiyel içermektedir. Fırsatlar 2011 Nisan 2

 Bölgede siyasi ve ekonomik risk faktörü yüksek ülkeler sırasıyla Venezuela, Arjantin ve Meksika’dır. Siyasi ve ekonomik riski en düşük ülkeler Şili, Brezilya ve Kanada’dır.  Bölgenin lojistik imkanların en iyi durumdaki ülkeleri sırasıyla ABD ve Kanada’dır. Bu alanda en kötü durumdaki ülkeler Venezuela ve Meksika’dır.  Yetişmiş insan gücü Kanada ve ABD’de en iyi durumdayken, Venezuela ve Meksika’da en zayıf durumdadır.  Türkiye’nin tanıtımı ve imajı, bölgedeki diğer ülkelere göre ABD ve Brezilya’da en iyi durumdayken, Kanada ve Venezuela’da en zayıf durumdadır. Sorunlar-I 2011 Nisan 3

 Türk iş dünyası en çok ABD, Kanada ve Şili’ye nüfuz etmişken, en az ilişkide bulunulan ülkeler Arjantin ve Venezuela’dır.  İş kurma, yabancı yatırımlar, vergiler vs. açısından bürokratik işlemlerin en kolay olduğu ülkeler ABD ve Şili iken bürokrasinin en fazla olduğu ülkeler Brezilya ve Meksika’dır.  Bölgedeki en önemli pazara giriş engelleri Kuzey Amerika için standartlar ve Latin Amerika için gümrük ve eş etkili vergilerdir. Ayrıca özellikle Latin Amerika ülkelerinde idari engeller de firmalarımızın pazara girişinin önünde önemli bir diğer engel olarak değerlendirilmiştir. Kültürel engeller ise daha geri planda kalmaktadır. Sorunlar-II 2011 Nisan 4

 Bölge için en doğru pazara giriş araçları olarak fuarlara katılım ve ticaret heyetleri (özellikle sektörel düzeyde) belirgin bir şekilde ön plana çıkmaktadır. Ayrıca, yerli ortak edinme ve alım heyetleri de diğer önemli araçlar olarak değerlendirilmiştir.  Türkiye için pazarda büyüme potansiyeli ve işbirliği imkanı açısından otomotiv endüstrisi ve makine ve aksamları ilk sırada yer alırken bu sektörleri elektrik elektronik ve bilişim ve demir- çelik ile demir dışı metaller takip etmektedir. Ayrıca tarımsal ürünlerde de meyve-sebze mamulleri ile zeytin ve zeytinyağı da potansiyel olarak öne çıkmıştır.  Hammadde ve girdi tedariki konusunda madencilik, özellikle de bakır ve demir cevheri ön plana çıkmaktadır. Öneriler 2011 Nisan 5

ABD4.400 MİLYON $ ARJANTİN 200 MİLYON $ VENEZUELLA 60 MİLYON $ MEKSİKA180 MİLYON $ KANADA700 MİLYON $ ŞİLİ150 MİLYON $ BREZİLYA800 MİLYON $ 2011 İHRACAT HEDEFLERİ 2011 Nisan Yılı İhracat Hedefleri (milyon dolar)

Teşekkür Ederiz… Amerika Çalışma Grubu 2011 Nisan 7