 Konu ve ders eksiklerinizi tamamlayın  Özellikle bilgi ve ezber gerektiren konuları sık sık tekrar edin  Deneme sınavları yaparak SBS sınav havasını.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sınavdan Önce. SBS-2009 SINAV TAKTİKLERİ TERAKKİ VAKFI OKULLARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ.
Advertisements

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV İPUÇLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
Sınava Doğru Sınav Öncesinde bilinmesi ve yapılması gerekenler
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV İPUÇLARI.
TEKNİK ve ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ HATİCE ÇAĞLIN REHBER ÖĞRETMEN
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ Ercüment EŞSİZ.
SINAV KONUŞMALARI: “SINAVDA NEDEN YAPAMIYORUM?”
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ
VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA YOLLARI. Önce kendinize güvenin. Önce kendinize güvenin. Başarılı olacağım diyerek başlayın. Unutmayın ki kendine güven başarının.
TED ANTALYA KOLEJİ PDR VE ÖLÇME DEĞERLENDİRME SERVİSİ
ETKİLİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV ANI STRATEJİLERİ
Konu testlerini çözerken soru köklerini dikkatle okuyup, yönlendirmeleri iyi takip edin.
“Sınav Başarısı İçin” tüyolar TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
SBS’YE DOĞRU «TEST ÇÖZME YÖNTEMLERİ»
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI
Sınava Doğru Sınav Öncesinde bilinmesi ve yapılması gerekenler
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ.
zamanı belirlenmiş amaçlar ve saptanmış öncelikler doğrultusunda programlı kullanmak. eğlenme dinlenme aile sevdiklerim hobilerim Yeni reçete…….. Etkili.
(Sınavdan önceki 1-2 gün) Pikniğe gitmenizi tavsiye etmiyoruz.
SINAV ÖNCESİ TAVSİYELER
ÖSYS 2014 SINAV ÖNCES İ NDE VE SINAV ESNASINDA D İ KKAT ED İ LMES İ GEREKEN ESASLAR VE SORU ÇÖZME STRATEJ İ LER İ.
 Girdiğiniz dersin sınavına odaklanın.  Soruyu anlamadan çözüme başlamayın.  Eleme metodu kullanın.  Soruyu cevaplamada doğru cevap olmayacak şıkları.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
Sınav Kaygısı Seminerine hepiniz hoşgeldiniz
SINAV STRATEJİLERİ VE TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
SINAV ÖNCESİ ÖNERİLER ..
Adres:Fevzipaşa Cad. Tlf: Elektronik Ağ:erzincan.meb.gov.trTwitter:erzincanmem.
SINAVDAN ÖNCE YAPACAKLARIMIZ.
Sınava Doğru Sınav Öncesinde bilinmesi ve yapılması gerekenler.
YGS-LYS Esnasında Nelere Dikkat Edilmelidir. 1. Sınava başlamadan önce soru kitapçığına göz gezdirin. 2. Sınavda en iyi olduğunuz alandan başlayın. 3.
Adres:Fevzipaşa Cad. Tlf: Elektronik Ağ:erzincan.meb.gov.trTwitter:erzincanmem.
Kaygı Nedir? Nedeni belirsiz korkuya kaygı denir. Kaygıda korkudan farklı olarak fiziksel açıdan tehdit eden bir uyaran söz konusu değildir. Kaygı.
SINAVDAN ÖNCE YAPACAKLARIMIZ.. SINAV HAFTASI DENEME SINAVI ÇÖZÜN.(SAAT 10:00-12:00 ARASI) UYKU DÜZENİNİZE DİKKAT EDİN. SİZE ZARAR VEREBİLECEK ETKİNLİKLER.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
Test Çözme Teknikleri.
1 TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ. 2 İLK BAŞTA BİLMENİZ GEREKENLER.
SINAV ÖNCESİ Zihinsel hazırlık:
Sınava Doğru Sınav Öncesinde bilinmesi ve yapılması gerekenler
SINAVA YAKLAŞIRKEN.
REHBERLİK SERVİSİ YAYINIDIR
Sınav Anne Babaya Öneriler. Genel Bilgiler ÖSS’ye az kaldı Bu sınav elbette çok önemli Ama sizden daha önemli değil Geçmiş olumsuzlukları bir kenara bırakın.
HOŞ GELDİNİZ  REHBERLİK SERVİSİ. TEST ÇÖZME TEKNİĞİ.
 REHBERLİK SERVİSİ YAVUZ ÖCAL REHBER ÖĞRETMEN.
TEOG’A VAR... ÇAYYOLU FİNAL OKULLARI, EĞITIM-ÖĞRETIM SÜRECINDE ÖĞRENCILERIMIZI MILLI EĞITIM’IN TEMEL HEDEFLERI VE KURUMSAL VIZYON VE MISYONUMUZ DOĞRULTUSUNDA.
1-SINAV GÜNÜNÜDEN ÖNCE 2-SINAV AKŞAMI 3-SINAV SABAHI 4-SINAV SALONU 5-SORU ÇÖZERKEN SINAVA DAİR UYARILAR.
TEST TEKNİĞİ. Test tekniğine dayalı sınavlarda başarısızlığın nedeni bilgi eksikliğinin yanında sorulara yaklaşım tarzından veya soru stiline aşina olmamaktan.
 her sorunun bir doğru cevabı, bir çeldiricisi iki tanede kendi içinde doğru fakat kesinlikle cevap olamayan şıkkı vardır.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ÇANKIRI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
TURLAMA YÖNTEMİ Sınavlarda yer alan sorular, zorluk düzeylerine Sınavlarda yer alan sorular, zorluk düzeylerine göre 5’e ayrılmaktadır. göre 5’e ayrılmaktadır.
Sınavdan bir gün önce ders çalışmayı bırakın Sınavdan önce deşarj olmak amacıyla sevdiğiniz aktiviteler yapmaya çalışın.
YGS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE ÖNERİLER.. . Sınavı ölüm-kalım savaşı olarak görmemelisiniz. Sınavı kazanamamayı her şeyin sonu olarak düşünmeyin.
 Fen Liseleri  Anadolu Liseleri  Sosyal Bilimler Lisesi  Anadolu Teknik Ve Meslek Liseler  Anadolu İmam Hatip Liseleri  Sağlık Meslek Liseleri 
SINAV ÖNCESİ ÖNERİLER ..
Sınava Doğru Sınav Öncesinde bilinmesi ve yapılması gerekenler
YGS’ye doğru… Psikolojik Danışman.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
Test Çözme Teknikleri.
ETKİLİ TEST ÇÖZME STRATEJİLERİ
Nasıl Test Çözülür? Rehberlik Servisi.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAVA YAKLAŞIRKEN.
ETKİLİ TEST ÇÖZME YÖNTEMLERİ
SINAVLARDA BAŞARILI OLMA YOLLARI
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV ÖNCESİ ÖNERİLER LGS YKS Sınav Kaygı Motivasyon Zaman
Sunum transkripti:

 Konu ve ders eksiklerinizi tamamlayın  Özellikle bilgi ve ezber gerektiren konuları sık sık tekrar edin  Deneme sınavları yaparak SBS sınav havasını ve soru tarzlarını özümsemeye çalışın  Son yıllarda çıkan soruları iyice etüt edin  Deneme sınavlarınız üzerinde genel tekrar yapın

 Mümkünse sınava gireceğin sınıfı ve sırayı gör!  Kendini mutlu edecek şeyler yap!  Ufak yürüyüşler yap! Açık alanları tercih et!  Son 5 gün, iyi uyku al ve kahvaltını iyi yap!  Son 1-2 deneme çözebilirsiniz!  Her bir denemeye SBS gibi zaman sınırlı uygula!  Tercihler veya alacağın puan konusunda kafanı meşgul etme!  Sadece sınavına odaklan

 Gece uyuyamama sorunu yaşamamak için sabah erkenden kalk!  Gündüz, yarın (yani sınav günü) dinç olayım diye sakın uyuma  Kalabalıktan ve stresten uzak dur!  Televizyon karşısına geçip zihnini uyuşturma!  Cips, kola, gevrek gibi hazır gıdalardan uzak dur!  Eve hapsolma, yorulmayacağın küçük yürüyüşler yap!  Sınav evraklarını bir dosyaya koy!  Olumlu iç konuşmalar yap!  Konuları unuttum diye endişeye kapılma!  Dert etme! Bilgiler sınav başlar başlamaz tıpkı deneme sınavındaki gibi kendiliğinden ortaya çıkacaktır!

 Sınavdan en az iki saat önce kalkmış ol!  Normal kahvaltını yap! Abartma!  Kahvaltını sınavdan bir saat önce bitir ki sindirim sistemin düzene kavuşsun!  Kahvaltıda fazla sulu ve şekerli gıda olmasın!  Evden çıkmadan sınav evraklarını son kez kontrol et!  Yarım saat önceden sınav yerinde ol!  Üzerine rahat olabileceğin kıyafetlerini giy!  Rahat ayakkabılarını tercih et!  Tüm aile beraber gitmeyin sınava bu sende baskıyı artırır!  Binanın kapısı ne zaman açılacak diye gerilme, yanındakilerle sohbet et!

 İhtiyacına göre tuvalete uğra!  Başaracağım, Yapacağım gibi olumlu cümleler kur!  Kendini okulda sınıfındaymış gibi kabul et rahat ol!  Sınav görevlilerinin verdiği paketteki şekeri yiyin! (Not: İçmek için suyu kendiniz şeffaf şişede getirmelisiniz.)  Yine görevlinin vermiş olduğu kalem, silgi, selpak vb. araçları kontrol et ve hazırla!

 Sınav kağıdının sana ait olduğunu kontrol et!  Kitapçığı büyük bir güvenle aç!  Kitapçığın sayfalarını kontrol et!  Soruları çözmeden gözden geçir!  Sınava en çok başarılı olduğun bölümden başla!  Sakın denemelerde uyguladığın sıralamanın dışına çıkma!  Büyük bir istekle soruları çözmeye başla!  Boş bıraktığın soruları görebileceğin işaret koy! Veya büyük bir daire içine al !  Karşına zor soru çıkınca Mahvoldum, yandım, bittim deme. Sınavda soruların %10’u zor sorular. Bunu bu da onlardan biri bunu sonra çözmek için geçiyor deyip yoluna devam et!  Her sorudan sonra tek tek kodlama yerine karşılıklı iki sayfayı bitirip kodlama yap!

 Kodlama yaparken doğru şıkları içinden söylenerek kodla!  5. Soru A, 6.’sı B gibi!  Zihnin yorulduğunda testler arası geçişler yap!  Zor sorularda takılma!  İki şık arasında kaldığın sorularda hemen işaretleme yapma!  O soruyu daha sonra çözmek üzere geç bir daha o soruya döndüğünde sana çelişki gibi görünen şıkkın aslında çelişki olmadığını fark edeceksin!  Çelişki devam ederse ve zamanın varsa soruyu bir daha dikkatle oku ve doğru olduğunu düşündüğün seçeneği işaretle!

 Unutma! Soru soru düşün! Bir soruyu çözerken kafan diğer soruda kalmasın!  Sana verilen süreyi mutlaka sonuna kadar kullan!  Sınav bitimine doğru cevap kağıdında kaydırma yapıp yapmadığını, zamanın varsa 10’ar soruluk aralıklarla kontrol et!  Kodlamaları ilgili alan dışına taşırmadan yapmaya özen göster !  Sınav bittiğinde Giriş Belgeni, Optik Cevap Kağıdını ve Soru Kitapçığını salon görevlisine teslim et !

 Artık özgürsün! Sevdiklerinle deneyimlerini paylaşabilirsin.  Arkadaşlarınla veya öğretmenlerinle durum değerlendirmesi yapabilirsin.  Veya sınavı sağlıcakla bitirmenin keyfini çıkarmak için arkadaşlarınla buluşup kendinizce eğlenebilir dinlenebilirsiniz.