KONU:HAYVANLARI SINIFLANDIRALIM Hayvanlar İkiye Ayrılır

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR
Advertisements

PROJEYİ HAZIRLAYAN Bahattin Karlankuş
CANLILAR DEYİNCE AKLA SADECE HAYVANLAR GELMEMELİDİR
HAYVANLARDA ÜREME BÜYÜME VE GELİŞME
Canlılar.
Çevremizdeki Canlılar Hayvanlar Bitkiler
CANLILAR CANLILAR CANLILAR
HAYVANLAR ALEMİ İçerik : Huriye KORKMAZ Sınıf Öğretmeni.
CANLILARIN DÜNYASINI GEZELİM
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM ,TANIYALIM
HAYVANLARDA ÜREME İnsanlarda olduğu gibi hayvanlardada bir hayat döngüsü vardır. Hayvanlar,beslenme,çoğalma şekli ve yavru bakımı açılarından farklılık.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM ve TANIYALIM
HAZIRLAYANLAR SEFER ATASOY ALİ ALAN HÜSEYİN TOSUN ADEM ALBAYRAK.
CANLILARDA SOLUNUM ORGANLARI
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM, TANIYALIM.
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
HAYVANLAR CANLIDIR İnsanlar, bitkiler ve hayvanlar dünyadaki canlı varlıklardır. Canlı varlıkların beslenme, hareket etme,solunum yapma, büyüme, çoğalma.
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME ve GELİŞME
ATLIOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU
ÇEVREMİZDEKİ VARLIKLAR
ÇEVREMİZDEKİ CANLILARI TANIYALIM
YAKIN ÇEVREMİZDEKİ ORGANİZMALAR
HAYVANLARDA SOLUNUM
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI YAŞAM GRUBU ÜNİTE SUNUMU.
CANLILARI TANIYALIM Hz:İSMAİL BAŞPINAR.
Hazırlayan: Selin Şahin
HAZIRLAYANLAR SERKAN ÖZTÜRK KADİR HASKIRIŞ
HAYVANLAR ALEMİ.
SOLUNUM SİSTEMLERİ.
İnsanlar neden hayvanlar grubuna girer?
HAYVANLAR ALEMİ TAVŞAN KUZU KEDİ KAPLUNBAĞA CİVCİV KÖPEK.
HAYVANLAR.
HAYVANLAR 1. HAYVANLAR Çevremizde yaşayan hayvanlar vücut yapılarına göre OMURGALI HAYVANLAR ve OMURGASIZ HAYVANLAR olmak üzere iki bölümü ayrılır.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM, TANIYALIM
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM, ÖĞRENELİM
HAYVANLAR VE YAŞADIKLARI YERLER
KONULAR 1-BİTKİLER 2-HAYVANLAR 3-MANTARLAR 4-MİKROSKOBİK CANLILAR.
HAYVANLARI SINIFLANDIRMA
OMURGALI VE OMURGASIZ HAYVANLAR
OMURGALI HAYVANLARIN ÖZELLİKLERİ
Canlıların Dünyasını Gezelim ve Tanıyalım.
Dere Vadisi Konu: Dere vadisi Yetkinlik: Öğrenci
CANLILARIN ÇEŞİTLİLİĞİ
A. Gaz Alışverişi Gaz alış verişi: Canlılar hücresel solunumda kullanılan oksijeni hücre içine almak ve oluşan karbondioksiti hücreden uzaklaştırmak amacıyla.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM VE TANIYALIM
4. Sınıf fen ve teknoloji dersi Canlıların dünyasını gezelim
YILANLAR NASIL ÇOĞALIR?. Yılanlar türlerine bağlı olarak farklı şekillerde ürerler. Yılanlar üremek için mutlaka erkek ve dişi yılana ihtiyaç duyarlar.
ÜNİTE : 5 CANLILAR DÜNYASI. CANLILARI SINIFLANDIRALIM Çevremizde birçok canlı vardır. Dünyada ismini sayamayacağımız çok canlı vardır. Kedi Gül.
H AYVANLARDA Ü REME, B ÜYÜME, G ELIŞME Aydın ZEYFEOĞLU.
BAŞKALAŞIM GEÇİREN HAYVANLAR
4-MİKROSKOBİK CANLILAR
DERS: FEN BİLİMLERİ ÜNİTE: 5 CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM.
BEN KİMİM ? Karada yaşarım Havucu Çokkkk Severim. Otçulum TAVŞAN.
Hayvanlar Yeryüzünde pek çok hayvan yaşar. Bunların bir kısmı evcilleştirilmiştir. İnsanlarla birlikte yaşarlar. Evcil olmayanlar, başıboş, kontrolsüz.
Çevremizdeki Canlılar Hayvanlar Bitkiler
Canlıların Çeşitliliği
CANLILAR 1-Bitkiler;çiçekli bitkiler, çiçeksiz bitkiler. 2-Hayvanlar;omurgalı hayvanlar,omurgasız hayvanlar. 3-Mantarlar;şapkalı mantarlar,maya mantarları,kültür.
6.SINIF FEN BİLİMLERİ. KONU: BITKI VE HAYVANLARDA ÜREME BÜYÜME VE GELIŞME  Canlıların kendilerine benzer bireyler meydana getirmesine üreme ya da çoğalma.
6.SINIF FEN BİLİMLERİ. KONU: BITKI VE HAYVANLARDA ÜREME BÜYÜME VE GELIŞME  Canlıların kendilerine benzer bireyler meydana getirmesine üreme ya da çoğalma.
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI.
Sınıf: KUŞLAR (AVES) KUŞLAR Arka üyeleri bacak, ön üyeleri kanat şeklindedir. Vücutları keratinden oluşmuş tüyler ile kaplıdır.
HAYVANLAR ALEMİNİ GEZELİM , GÖRELİM, ÖĞRENELİM..
Çevremizdeki Canlılar Hayvanlar Bitkiler
Canlılar.
KUŞLAR (AVES) Ön üyeleri değişerek kanat şeklini aldığından uçabilmektedir. Bu nedenle latince aves adı verilmiştir.
Sunum transkripti:

KONU:HAYVANLARI SINIFLANDIRALIM Hayvanlar İkiye Ayrılır OMURGASIZ HAYVANLAR OMURGALI HAYVANLAR

OMURGALI HAYVANLAR Omurgalı hayvanlar beş gruba ayrılır. 1-Balıklar 2-Kurbağalar 3-Sürüngenler 4-Kuşlar 5-Memeliler

BALIKLAR 1-Suda yaşayan canlılardır. 2-Çoğunlukla vücutları pullarla kaplıdır. 3-Solungaçlarıyla solunum yapar. 4-Sudaki oksijeni alır,ürettiği karbondioksiti suya bırakırlar. 5-Yüzgeç ve kuyruğuyla hareket ederler. 6-Yumurtayla çoğalırlar. 7-Alabalık,sazan,istavrit,hamsi,lüfer,levrek ve orkinos balık türlerinden bazılarıdır.

KURBAĞALAR 1-Genellikle akarsu ve göl kenarında yaşarlar. Ağaçta ve çimende yaşayan türleri vardır. 2-Derileri kaygan ve nemlidir. 3-Akciğer ve deri solunumu yaparlar. 4-Böceklerle beslenirler.Böcekleri yakalamak için yapışkan ve uzun dillerini kullanırlar. 5-Yumurtayla çoğalırlar.Yumurtadan çıkmış yavru larva olarak adlandırılır.Yumurtadan çıkan yav- ru,solungaç solunumu yapar ve suda yüzer. Yavru kurbağanın kuyruğu vardır.Kurbağa büyü- yünce,solungaçlar yok olur.Artık akciğer ve deri solunumu yapar.

SÜRÜNGENLER 1-Sürüngenlerin karada ve suda yaşayan türleri vardır. 2-Vücutları sert pullarla kaplıdır. 3-Akciğer solunumu yapar. 4-Yumurtayla çoğalır. 5-Timsah,kertenkele,kaplumbağa ve yılan sürün- genler grubuna dahil hayvanlardır.

KUŞLAR 1-Dünya üzerinde çok geniş bir yaşama alanına yayılmış canlılardır.Kutup soğuğunda da ekvator sıcağında da yaşayabilirler. 2-Vücutları tüylerle kaplıdır.Kanatları sayesinde uçabilirler.Ancak uçamayan kuş türleri de var- dır.Penguen ,deve kuşu,tavuk,hindi,bazı evcil ördek ve kaz türleri uçamaz. 3-Kuşlar akciğer solunumu yapar.

MEMELİLER 1-Memeli havyanlar da yeryüzünde geniş bir yayılım alanına sahiptir.Genellikle kara hayvanı olmalarına rağmen,deniz ve okyanuslarda da yaşayan türleri vardır. 2- Balina,yunus ve foklar deniz ve okyanuslarda yaşa- yan memelilerdendir.Bu hayvanlar suda yaşaması- na ve görünüm olarak balığa benzemesine rağmen yavrularını doğurur ve sütle beslerler. 3-Memelilerin vücutları kıllarla kaplıdır.Doğurarak ço- ğalırlar.Yavrularını sütle beslerler.Memeliler,suda yaşayan türleri de dahil olmak üzere akciğer solu- numu yapar.Yarasalar uçan memeliler grubundadır. Memeliler büyüyünceye kadar annesi tarafından ba- kılır ve korunur.

OMURGASIZ HAYVANLAR 1-Omurgasız hayvanların vücutlarında iskelet bulun- maz.Dolayısıyla iskeletin bir parçası olan omurgaya da sahip değildirler.Vücutlarında kemiklerden olu- şan iskelet ve omurga bulunmayan hayvanlar omur- gasız hayvanlar olarak adlandırılır. 2-Omurgasız hayvanların karada ve suda yaşayan tür- leri vardır.Solucan,çekirge,kelebek,örümcek,arı,si- nek,akrep,salyangoz ve karınca karada yaşayan o- murgasız hayvanlardan bazılarıdır. 3-Solucanların nemli ve kaygan bir deri yapısı vardır. Ayakları yoktur. 4-Rengarenk görüntüsüne doğaya güzellik katan kele- bekler genellikle kısa ömürlüdürler.

BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER HAZIRLAYAN: MEHMET KOCAKAYA KAYNAKLAR: