PARAGUAY paraguay.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İspanya.
Advertisements

Ukrayna Ukrayna.
ÖZBEKİSTAN KIRGIZİSTAN KAZAKİSTAN
KOSOVA CUMHURİYETİ.
KOMŞU ÜLKELERLE TİCARETTE GAZİANTEP’İN ÖNEMİ
LETONYA.
Avusturya.
HAZIRLAYAN : BUSE DANIŞMAN 6-B
COĞRAFİ BÖLGELER.
Türkiye’nin Coğrafi Bölgeleri
Portekiz.
Doğu Anadolu Bölgesi.
Kazanım 3. Yaşadığı bölgedeki insanların yoğun olarak yaşadıkları yerlerle coğrafi özellikleri ilişkilendirir.
Danimarka.
MARMARA BÖLGESİ YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ:
Ülkemiz ve Dünya.
Resmi dil: İrlandaca - İngilizce Başkent: Dublin En büyük şehir: Dublin Yüzölçümü: km² Nüfusu: Para birimi: Avro.
TÜRKİYE’DE YERLEŞME.
ÜLKE BİLGİLERİ ADI: İRAN İSLAM CUMHURİYETİ BAŞKENT: TAHRAN YÖNETİM ŞEKLİ : TEOKRATİK CUMHURİYET PARA BİRİMİ : İRAN RİYALİ.
Okullarda Arkeoloji Kulüpleri Kurma ve Avrupa Kültürünü Tanıtma K1 PROJESİ Kaman Endüstri Meslek Lisesi.
SBEP ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI TARIM
Merhaba arkadaşlar konumuz ..ÜLKELER ARASI ALIŞVERİŞ
ÖĞRETMENİM: ÜMİT OĞUZHAN
VİETNAM.
Gaziantep, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük, Türkiye’nin ise 6
AVUSTRALYA.
Belçika.
ÇEK CUMHURİYETİ BİLGİ YÖNETİMİ VE EKONOMİSİ
Fransa.
Finlandiya.
HİNDİSTAN.
İsviçre.
AMERİKA. AMERİKA Amerika Birleşik Devletleri, kısaca ABD, Kuzey Amerika kıtasında yer alan, 50 eyaletten oluşan federal bir devlet. ABD Anayurdunun komşuları,
5.SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM “AKDENİZ BÖLGESİ”
İsveç.
GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ.
ÇİNİN DÜNYA ÜZERİNDE Kİ YERİ
FAS.
İTALYA’NIN FİZİKİ VE BEŞERİ COĞRAFYASI
İKLİM TİPLERİNİ ÜÇ BÖLÜMDE İNCELEYEBİLİRİZ:
TÜRKİYENİN EKONOMİK COGRAFYASI
Norveç.
Nijerya Federal Cumhuriyeti
İtalya.
Macaristan.
TOKAT Tokat,uygarlıkların merkezi olan Anadolu' da, zengin doğal kaynakları, jeostratejik konumu nedeni ile, beyliklerin, devletlerin ve imparatorlukların.
Hazırlayanlar İbRaHiM BaTuHaN. İ Ç İ NDEK İ LER NÜFUS CO Ğ RAFYA CO Ğ RAFYA İ KL İ M İ KL İ M EKONOM İ EKONOM İ İ LÇELER İ LÇELER KOM Ş U İ LLER KOM Ş.
Türkiye’de Yetiştirilen Tarım Ürünleri
İKLİM TİPLERİNİ 3 BÖLÜMDE İNCELEYELİM…
RUSYA Devletin Adı: Rusya Federasyonu
Lüksemburg.
İTALYA.
5 ülke.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM 2
Konu: Hindistan ve Nijerya’nın Ekonomik Özellikleri
ÖZBEKİSTAN.
Selin Çal 11/D 1545  Sanayisi gelişmiştir. Elektronik aletler, kimyasal madde, gemi yapımı, elmas işletmeciliği oldukça gelişmiştir. Enerji kaynağı.
2017 OCAK-NİSAN AYLARI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
6.Sınıf Ülkemizin Kaynakları Ünitesi Soru Cevap Etkinliği
Lif Bitkileri Lifleri için yetiştirilen veya toplanan bitkilerdir.
İtalya Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Cumhuriyet Başkenti:Roma Önemli şehirleri :Napoli, Milano, Torino, Venedik, Cenova Dili:İtalyanca.
Marmara Bölgesini Tanıyalım
Portekiz.
TÜRKİYE’DE YERLEŞME Yerleşmenin Dağılışını Etkileyen Faktörler Doğal FaktörlerBeşeri Faktörler.
Fransa Yüzölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Cumhuriyet Başkenti:Paris Önemli şehirleri :Marsilya, Lyon, Nantes Dili:Fransızca Dini:Hıristiyanlık.
Uluslararası İşletme Yönetimi
2018 OCAK AYI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
Hollanda Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Meşruti Krallık Başkenti:Amsterdam Önemli şehirleri :Rotterdam, Groningen, Eindhoven Dili:Hollandaca.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

PARAGUAY paraguay

DÜNYA’DAKİ YERİ

FİZİKİ YAPISI Denize kıyısı olmayan Paraguay, güneyi ile güneybatısında Arjantin, kuzeyi ile kuzeydoğusunda Brezilya, kuzeybatısında ise, Bolivya ile çevrelenmiştir.

İKLİMİ Paraguay’da senenin büyük bölümünde sıcak ve nemli bir iklim hüküm sürer. Fakat hazirandan itibaren ağustosa kadar, sıcaklık arasıra geceleri dondurucu hale gelir. İlkbahar ve yaz aylarında (ekimden marta kadar) sıcaklıklar Asuncion’da 21° ila 32°C arasında değişir. Sonbaharda ve kışın (nisandan eylüle kadar) sıcaklık 10° ila 21°C arasındadır.

BEŞERİ ÖZELLİKLERİ DEVLETİN ADI: Paraguay Cumhuriyeti  BAŞŞEHRİ: Asunción  NÜFUSU: 4.519.000  YÜZÖLÇÜMÜ: 406.752 km2  RESMİ DİLİ: İspanyolca  DİNİ: Hıristiyan  PARA BİRİMİ: Guarani  

Yaklaşık 4.519.000 kişilik Paraguay nüfusunun % 95’ini İspanyollarla yerlilerin karışmasından meydana gelen melezler teşkil eder. Az sayıda Avrupalı, japon ve Brezilyalı göçmenler ve zenci azınlıklar vardır. Ülke nüfusunun % 90’dan fazlası Paraguay Nehrinin doğusunda, geri kalanı bu nehrin batısında yaşar. Latin Amerika ülkeleri arasında en düşük nüfus yoğunluklarından birine sahip olan Paraguay’da, kilometre kareye 10 kişi düşer.

EKONOMİSİ Paraguay ekonomisi, esas itibariyle tarıma dayanır. Çalışan nüfusun % 44’ü tarımla, % 34’ü sanayi ve ticaretle, % 22’si çeşitli hizmetlerde uğraşır. Tarıma elverişli topraklarda iyi bir sulama sayesinde çok çeşitli bitkiler yetiştirirler. Belli başlı yetiştirilen bitkiler: Mısır, buğday, soya fasulyesi, yerfıstığı, tütün, turunçgil meyveleri, yerbamatê (Paraguay’a has bir çeşit çay), kahve, pirinç, pamuktur. Hükümetin yabancı sermayeyi teşvik etmesi ve çeşitli baraj projeleriyle kullanılabilen enerjinin artırılması gıda, tekstil, kağıt, selüloz, kereste, çimento ve şeker sanayilerinin gelişmesini sağlamıştır. Makina, yakıt, yağlayıcı madde, alet ve araç ithalatındaki sürekli artış ekonominin modernleşmesine imkan vermektedir.

Paraguay ençok Brezilya, Arjantin, ABD ve Almanya ile ticaret yapar  Paraguay ençok Brezilya, Arjantin, ABD ve Almanya ile ticaret yapar. İhraç malları pamuk, soya fasulyesi, kahve, pirinç, sebze, et, tütün, ağaç gövdesi, yerbamaté ve tanendir. Paraguay ulaşım imkanlarını arttırma çabası içindedir. Karayolları modernleştirilmektedir. 25.600 km’lik karayolunun ancak 2400 km’si asfaltlanmıştır. Parano-Paraguay suyolu, ulaşım yollarının en mükemmelidir. Asuncion’da açılan milletlerarası havaalanı ve devlet havayolları dünyanın diğer ülkeleriyle irtibatı temin etmektedir. İç havayolları, modernleştirilen karayolları iç kesimde gelişmeyi yavaş yavaş hızlandırmaktadır. Önemli yer altı kaynakları :  demir, manganez ve kireçtaşıdır.

ÖNEMLİ ŞEHİRLERİ Asunción(Baskent)

Ciudad del Este