ÖZEL SAĞLIK KURUMLARINDA ACİL HASTA NAKİLLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yaşam kalitesini korumak Alkol hakkında faydalı bilgiler
Advertisements

ARTUSA ASSİSTANCEÇAĞRI MERKEZİ AKIŞ ŞEMASI
ÖZEL İBNİ SİNA ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ’NE
Kamu özel ortaklığı nedir ?
112 Acil Sağlık Hizmetleri
ACİL MEVZUATLAR DOÇ.DR.DOĞAÇ NİYAZİ ÖZÜÇELİK UZ. DR. AKKAN AVCI
Prof. Dr. Hayreddin Yekeler
112 AÇISINDAN 2.BASAMAK HASTANELERİN SEVK LİGİNE BAKIŞ
112 İL AMBULANS SERVİSİ BAŞHEKİMLİĞİ
ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ
ASKOM (2009) 1.TOPLANTI (İl Acil Sağ.Hizm.Koord.Komisyonu)
BİR UZMANLIK SEÇENEĞİ OLARAK AİLE HEKİMLİĞİ
TEMEL İLKYARDIM EĞİTİMİ
İKİNCİ BASAMAK SAĞLIK KURULUŞLARINDA ACİL SERVİSLERİN GÜNCEL DURUMU
Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü
Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu
HASTANELER ARASI NAKİLLER
GENEL İLKYARDIM BİLGİLERİ
SAĞLIK BAKANLIĞI EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
İLK VE ACİL YARDIM BÖLÜMÜ (PARAMEDİC)
Sayın Sağlık Bakanının katılımı ile yapılan Kocaeli İl Sağlık Koordinasyon Toplantısı- 26 Ocak 2014 Kocaeli Üniversitesi Ekibinin Görüş ve önerileri Prof.Dr.Sezer.
Kemik İliği Nakil Merkezi Açılış 21 Ekim 2014 Prof.Dr.Şükrü Hatun Dekan
ILK YARDIM. İlk Yardım Ani olarak hastalanan veya kazaya uğrayan kimseye anında, olay yerinde ve çevre imkanlarından yararlanılarak yapılan, tıbbi olmayan.
TEMEL İLKYARDIM UYGULAMALARI
TAM GÜN YASASI VE ASİSTAN HEKİMLER DR.AYSUN ERBAHÇECİ.
TEMEL İLKYARDIM UYGULAMALARI
TEMEL YAŞAM DESTEĞİ TYD
ÜNİVERSİTE HASTANE İŞLETMECİLİĞİ - MARMARA ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ
SAĞLIK TURİZMİ VE ÜNİVERSİTELER
NİĞDE 112 İL AMBULANS SERVİSİ BAŞHEKİMLİĞİ
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Fazlı ASLAN 2014
Tıpta Uzmanlık Eğitimi ve Çalışma Süreleri
ÜNİVERSİTE SAĞLIK MERKEZLERİ ÇALIŞANLARININ ÇALIŞMA KOŞULLARI VE ÖZLÜK HAKLARI Başkan: Dr. Rüştü Güner Raportörler: Dr.Özlem Elçin Dr. Sare Mıhçıokur.
Bilindiği gibi üniversite ve Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde uzmanlık eğitimi alan asistan hekimler, bu hastanelerdeki hizmet.
Pratisyen Hekimlerin Hukuksal Sorunları  Her ne kadar sağlık hizmeti denildiğinde ilk aklımıza gelen hasta ve hekim ilişkisi olsa da bu ilişkide;  Devlet.
GENEL İLKYARDIM BİLGİLERİ
Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin Yönetim ve Organizasyonu
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
OKAN ÜNİVERSİTESİ İLKYARDIM EĞİTİM MERKEZİ
KOMİTELER VE TOPLANTI KAYITLARI
Mahmut AĞIRAĞAÇ Kalite Yönetim Birimi
Muş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ……… Devlet Hastanesi Sağlık Hizmetleri Değerlendirmesi 2015 MUŞ.
Ecz. Sema ÖREN Uygulama Adı: İlaç Bilgilendirme Notları
3. Basamak Hastaneler Arası Sevkler
İntörn Doktor Oryantasyon Programı
Hastane Odası Tefrişi
TOBB ETÜ HASTANESİ.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlileri Akademik Kurulu 9 Aralık 2015.
İLK YARDIM.
KOU Tıp Fakültesi Eğitimini Nasıl İyileştirebiliriz? Dr. Hande SEZER Radyoloji ABD.
Kamu Hastaneleri Birliği
HOŞGELDİNİZ. İLK YARDIM Nedir? Herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın.
Dentistanbu l DENTİSTANBUL DİŞ HASTANELERİ Gülümseyin Burası Dentistanbul... Özel Dentistanbul Diş Hastanesi, temelleri 2 Ağustos 2001’de Özel.
DİYARBAKIR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ GENEL BİLGİLER
Hastane Kullanımındaki Artış - Kalite İlişkisi Hastane Kullanımındaki Artış - Kalite İlişkisi Sakarya KHB Genel Sekreteri Doç Dr Hasan S.SAĞLAM.
Ankara 112 Acil Sağlık Hizmetleri Ankara 112 Komuta Merkezi Çamlıca Sağlık Ocağı İçi 2.Kat 4.Cadde 8.Sokak No:2 Demetevler ANKARA Tel /3010.
1. 2  Acil bir olayın bildirilmesinden kesin tedavi verilinceye kadar yerinde  En iyi acil bakımı en kısa zamanda  Güçlü acil servislerin kılavuzluğu.
İLK YARDIM TEMEL BİLGİLER
ÇOKLU VAKALARDA HASTANE YÖNETİMİ
ANKARA TREN GARI TERÖR SALDIRISI
İLK YARDIM EĞİTİM MERKEZİ’NE
Özel Sağlık Sektörünün Sorunları
KAMU SEKTÖRÜ SAĞLIK YÖNETİCİSİ GÖZÜYLE BASIN
Ankara 112 Acil Sağlık Hizmetleri
Ankara 112 Acil Sağlık Hizmetleri
Üniversite Hastanelerinin Finansal Sürdürülebilirliği
2018 YILI DRAGOS HASTANESİ FAALİYET SUNUMU
Sunum transkripti:

ÖZEL SAĞLIK KURUMLARINDA ACİL HASTA NAKİLLERİ Op.Dr.Ahmet Şah KOLAN

- Acil hasta, en kısa zamanda mudahale edilmesi gereken hasta demektir - Acil hasta, en kısa zamanda mudahale edilmesi gereken hasta demektir. - Bu demekki hastayı en kısa zamanda en yakın sağlık kuruluşuna yetiştirmeliyiz. -En yakın sağlık kuruluşunda imkanlar dahilinde yapılan maksimum mudahaleden sonra, bu kurum yetersiz kalıyorsa nakil işlemleri başlar.

-Bundan sonra yapılacak olan hastayı en yakın ve doğru sağlık kuruluşuna nakil etmektir. -Nakil işlemindeki araç gereç ve ekibi en kısa surede organize etmek gerekir. -Özel hastaneler kendi ambulansı veya anlaşmalı olduğu ambulanslarla nakilleri yapmaktadır. Yanlızca özel Tıp Merkezlerindeki hastaları, 112 ambulansaları almaktadır.

-Yer ayarlamadaki zorluklar. -Nakil edilecek yeri ayarlamak yönetmelik gereği 112 komuta kordinasyon merkezi tarafında yapılması gerekirken, 112 nin genelikle yoğun olması nedeniyle özel hastane tarafında yer bulunmakta sonra bu yer 112 komuta merkezine bildirimektedir. -Yer ayarlamadaki zorluklar. -Hastane telefonuna ulaşılamıyor, santral yanıt vermiyor.

-Hekime ulaşıldığında boş yatak varmı bilmiyorum, biraz sonra tekrar arayın, tekrar aramada aynı kişiyi bulamıyorsun. -Ben yetkili değilim kıdemlimi arayın , kıdemliye nasıl ulaşacağız? santralden tekrar arayın vs - Neden hep bize gönderiyorsunuz başka hastane yokmu? - Ekip ameliyatta hastayı kabul edemeyiz. - Ben tek uzmanım asistanım yok. - Şeflerimiz kongrede hasta kabul edemiyoruz.

-Bunun gibi bir çok diyaloglar yaşanabiliniyor. -Tomografimiz bozuk hasta alamıyoruz. -Bunun gibi bir çok diyaloglar yaşanabiliniyor. - Biz görevdeki arkadaşları eleştirmiyoruz. Asıl eleştirilmesi gereken şu andaki acil yönetmenliğidir. Acilin ücresiz ve katkı payı alınmadığı için bir çok acil olmayan hasta acil olduğunu savunarak , acil kavramını suistimal etmektedir. Bu nedenle yoğunluktan dolayı gerçek acil hastalara gereken

-hizmet aksamaktadır. Yer ayarlama süresinde gecikme olunca hasta yakınlarıyla çok ciddi sıkıntılar doğmaktadır. Bazı hasta yakınları hastane yetkililerinin yer ayarlamasını beklemeden kendi özel araçlarıyla hastalarını alıp götürmekteler. Böyle bir durumde özel sağlık kurumu daha sonra kapatmaya kadar gidebilen cezalara maruz kalmaktadır. özel ambulansın yolda aldığı hastayı en yakın sağlık kuruluşuna bırakmada zorluk yaşamaktadır.

ÖNERİLER - Özelikle vakit kaybetmeden acil yönetmenliğini elden geçirmek gerekir. - Özel sağlık kurumlardaki acil nöbetçileri kadro sınırlandırması dışında bırakmak. Böylece yeterli sayıda acil hekimi çalıştırılabilinecektir. - Acil hasta oranı yüksek branşlarda yeterli sayıda hekim bulundurulmamıza izin verilmeli. Örn: tek kardiyoloji kadrosu veya tek ortopedi kadrosu olan bir özel hastanede her gün bu doktorlar nöbet tutamaz.

- Acil servisler arası iletişim alt yapısının güçlendirilmesi gerekir. - Acil servislerdeki yardımcı sağlık personelindeki yetersizliği en kısa zamanda giderilmesi.

İSTANBULDAKİ YOĞUN BAKIM YATAL SAYISI Tüm kamudaki erişkin Y.B.yatak: 955 yeni doğan yatak: 441 çocuk: 63 Özel hastanlerde erişkin Y.B.Yatak:2502 yenidoğan yatak: 958

TEŞEKKÜRLER