Mustafa Seyit Sutüven SUTÜVEN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç t ı ğ ı Z a m a n
Advertisements

Cümlede , fiillerin anlamını etkileyen kelimelere ne ad verilir?
Mineraller.
YOLCULUK Veda ettim gençliğimin gamsız geçen rüyasına, Çıktım aşkın nihayeti bulunmayan sahrasına. Bilmiyordum yol neresi? Varacağım yer neresi? Dayanarak.
ERGUVANLAR SOLMADAN GEL
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
BATTALNAME Seyyid Battal Gazi'ye ait kahramanlık hikâyelerini içine alan bir eserdir. Battal Gazi, 8. yüzyılda Emevilerin Anadolu'da Bizanslılara karşı.
LÜTFEN slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz. Hazırlayan: yilmazgurler gmail.com Yazarı: alicanyasar gmail.com “FOTOĞRAFLAR, ERMENİ ÇETELERİNCE KATLEDİLEN.
ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN
FUTBOL ASLA SADECE FUTBOL DEĞİLDİR
ESKİDENDİ ÇOK ESKİDEN.. Murathan Mungan
LÜTFEN SESLİ İZLEYİNİZ...
ESKİDENDİ ÇOK ESKİDEN Hani erken inerdi karanlik,
ATATÜRK ile YAŞAMAK Aslı DİNÇMAN. ATATÜRK ile YAŞAMAK Aslı DİNÇMAN.
ZAMANLARINA GÖRE FİİLLER
DESTAN.
BUGÜN BEN İ M GÜNÜM. YEMEK YEMEGİ ÇOK SEVİYORUM ÇÜNKÜ BENİM BÜYÜMEM İÇİN EN DOĞAL HAKKIM.
HAYDİ BAKALIM ŞİMDİ BİLMECE ZAMANI…
Atasözlerindeki tezat
ÇANTA. Süslü püslü dışı Kocaman içi Fermuarı var Ceket değil Bil bakalım nedir?
İSTİKLAL MARŞI’NIN AÇIKLAMASI
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için ‘mouse’u tıklayınız.
Dostlar, çeşitli renklerde olur
BAHAR GETİRDİM SANA Bu yazının bana ulaşmasını sağlayan
SUNUM.
Beyaz Işık Gerçekten Beyaz mıdır?
MEYVELER HAZIRLAYANLAR MELTEM METİN EDA KARACA
GÜNEŞİ İÇENLERİN TÜRKÜSÜ
Yalnız sana borçluyum bugün dünyada varsam:
MİLLİ EDEBİYAT DÖNEMİNDE ÖĞRETİCİ METİNLER
Çanakkale Şehitlerine İthaf Olunur
BİR ESKİ OTOMOBİL Ben bir otomobilim. Eskimişim. Buraya atmışlar. Çok zaman geçmiş. Kimse almamış. Ben bir otomobilim. Eskimiş.
HOŞGELDİNİZ ÇOCUKLAR
GEZEGENİMİZ DÜNYA
10 KASIM TÜRKÜSÜ Atatürk! Anıtkabir devrimlerini söyler, Bozkır ovalarına, Erciyes'e Ağrı'ya, Ulusun egemen olduğunu, Özgür olduğunu. Haykıracağım haykıracağım.
İmam-ı Azam sorulara nasıl cevap verdi?
Zamanla anlıyor insan;
Copright:Bu slayt Yahya Yahşi’nin Sabır Çiçeği adlı şiir kitabından oluşturulmuştur. Her hakkı mahfuzdur. Dağıtımı kaynak adı değiştirmemek şartıyla.
GEZEGENİMİZ DÜNYA.
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
BİLMECELER.
ÇEVREMİZDE SAYISIZ MADDE VAR.
Sekiz Dama Taşı Bulmacası
BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI
Karanlıklar uzaklaştı
GÜNEŞİ İÇENLERİN TÜRKÜSÜ
A:Asıl kök ve öz derinliklerdedir
ŞİİR Edebiyat türlerinin en eskisi şiirdir.Bugüne kadar şiirin birçok tanımı yapılmıştır.Bu tanımlamalar çağdan çağa ,kişiden kişiye değişmiş;kesin.
adım an bugün Beni sev Hep hayaller kurarak geçiyor zaman
Bazen yıllar öncesine ait bir şeyler takılıverir aklımıza, ya da bir şarkı dolanıverir dilimize….Öyle eskiye götürür ki bizi, bulunduğumuz yeri ve zamanı.
SAAT GEÇE ATAM DOLMA BAHÇEDE
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA!.
SEVİLDİM DÜŞÜN, NİCE GÜNLER GEÇECEK ARADAN NİCE YILLAR GEÇECEK DÜŞÜN FARKINDA BİLE OLMAYACAKSIN NASIL BİR GİRDABA DÜŞTÜĞÜMÜZÜN ALTIN SARISI SAÇLARIN AK.
RÜYÂ GİBİ ZAMANLAR Oyhan Hasan BILDIRKİ Dağlar duman duman, başındaki sisleri Ömrümün anılarla bezenmiş geçmiş günleri Yıldırım gibi bir atlı iner yamaçtan.
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
Erdoğan GÜL Sosyal Bilgiler Öğretmeni
Peygamber Efendimiz bu geceyi ibadetle geçirmiş ve Allah’a şöyle dua etmiştir: “ Azabından affına, gazabından rızana sığınır, senden yine sana iltica ederim.
IŞIK VE RENK Doğada temel olarak yedi renk vardır.Yedi rengin üçü ana, dördü ara renktir. Ana renkler; kırmızı, mavi ve sarıdır. Ara renkler; yeşil, kahverengi,beyaz.
Ama Sen Yoksun.... Şiir : Tülin Hatipoğlu.
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE
ŞÜKRAN AŞKINCI1 MODA İLKOKULU. ŞÜKRAN AŞKINCI2 3.
İLK TÜRK DEVLETLERİNDE DİN
BİLMECELER
TÜRK DESTANLARINDA MOTİFLER
KIRMIZI FİL NEREDE ?.
DEĞERLERİMİZ İYİLİK VE HOŞGÖRÜ
GEZEGENEMİZ DÜNYA Hava:Hava Dünya’mızı çevreleyen bir gaz örtüsüdür.Bu gaz örtüsüne hava küre (atmosfer) denir.Hava küre Dünya’mızı Güneş’in zararlı ışınlarından.
10 KASIM TÜRKÜSÜ Atatürk! Anıtkabir devrimlerini söyler, Bozkır ovalarına, Erciyes'e Ağrı'ya, Ulusun egemen olduğunu, Özgür olduğunu. Haykıracağım haykıracağım.
ATATÜRK.
HER GÜN BAYRAM Zamanla anlıyor insan:
Sunum transkripti:

Mustafa Seyit Sutüven SUTÜVEN

Bir kayadan duman duman On yedi metre atlayan Dağ kokusuyla yüklü su Boşluğa fırlayınca, saç Düştüğü yerde üç kulaç Mavi su, ak köpüklü su.

Şi’rin elindesin bugün Eski masalların bütün Canlanacak birer birer … Akhalılar da bir zaman Şair, ilahe, kahraman Şi’rini burda içtiler.

Hepsi tapardı rengine, Rastlamamıştı dengine, Hiçbiri, mor Tesalya’da Öyle füsunludur bu yer Şi’rine borçludur Homer ; Çünkü senindir İlyada.

Eski, uzun zamanların, Tığ gibi kahramanların Türküsüdür sesin henüz Dağda hayat uyandıran Taşları duygulandıran Bir son ilahesin henüz.

Afrodit, olmadan ilah Dağdan inerdi her sabah Elde gümüş hamam tası. Burda çıkardı örtüden Kimseye gösterilmeyen Gerdanı, göğsü, kalçası

Altına, mavi mermerin Üstüne, ak köpüklerin Kurt gibi saldırırdı hep. Kimseye belli etmeden, Hırsla kucakladıkça sen, Göğsünü kaldırırdı hep.

Burda Moğol, Yunan, Mısır Med, Roma, Türk asır asır Taptı döküldüğün yere. Tanrıların konakları, Orduların otakları Burda ererdi göklere.

Söylediğim masal değil ; Atları, kahraman Aşil Burda sulardı bir zaman. Burda gezerdi Keykubat, Burda keserdi Mihridat, Burda içerdi Antuvan !

Göğse nasıl batarsa diş Öyle derinden işlemiş Taşlara Hektor’un izi Söyle, bugün niçin, neden Bunca ilahlığınla sen Kulluğa almadın bizi ?

Halbuki bir Yunan kadar, Hüsnüne her tapan kadar Tapmayı biz de anlarız Bizleri başka görme sen Hüsnü, Huda kadar seven Gönlü temiz adamlarız.

Hepsini at da bir yana Bari o günlerin bana Şi’rini söyle tatlı su. Şi’rini geldiğin yerin Şi’rini eski günlerin Söyle köpük kanatlı su !

Levent Ertürk – levbaba@yahoo.com GÜNÜNÜZ AYDIN OLSUN Levent Ertürk – levbaba@yahoo.com