BAMBU AĞACI. BAMBU AĞACI Bambu ağacının bir türü, ilginç yetiştirme süreci izliyor. Bakın Çinliler bu ağacı nasıl yetiştiriyorlar:

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Televizyon ve okul başarısı
Advertisements

HAYATIN İÇİN TALİMATLAR :  Çavdar ye.  İnsanlara istediklerinden fazlasını ver, ve bunu kalben isteyerek yap.  En sevdiğin şiiri ezberle.  Duyduğun.
TOPRAKTAN YAPRAgA YOLCULUK: DOgA HAZİNELERİ
Yabancı! Ben doğmadan birkaç ay önce, babam Tennessee’de bizim küçük kasabamıza gelen bir yabancı ile tanışmış. Babam, ilk gördüğü andan itibaren bu yabancıya.
Düşünmeden cevap vermek gerekiyor,
LİLİUM SP..
KURBAĞA PRENS Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış.Güzel günlerde sarayın yakınındaki serin gölün.
CHAMAEROPS HUMİLİS.
İyi Günler. H - h Ğ - ğ V - v F - f J - j her hep hal ham haz hap hak hiç hoş hop hür Hakan dağ yağ bağ.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
Ziya BARAN Yüksek Performansa Ulaşmanın Teknikleri
1 2 BİR YOKMUŞ BİR YOKMUŞ BİR VARMIŞ 3 Kızı, hayatında çok sıkıntı yaşadığını ve bunlarla nasıl baş edeceğini bilemediğini söylemiş babasına. Bir baba.
1 YAPARIM YAPAMAM HANGİ DÜŞÜNCE DAHA YÜKSEK BAŞARI DUYGUSU YARATIR? MOT-4.
TOPLANTI YONETIMI SAMIL JANE 13 OCAK 2005 KAF FED.
Düzeltebileceğin Tek Şey Kendinsin.
Çevremiz, bize emanet edilmiştir ve koruma sorumluluğumuz vardır. Yaratılıştaki binlerce hikmeti anlamadan, hayvanlara, bitkilere, toprağa, taşa, madenlere.
A Ğ AÇLAR AİLE KATILIMI PROJE ÇALIŞMASI BENİM BABAM ……… AĞACIDIR. BEN ONUN …. SEVERİMM RECAİZADE EKREM İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFI A ŞUBESİ TUĞBA.
GROWLEEN Allgrow.
Birazdan okuyacağınız yazılar bir Kızılderili kitabesinden alınmıştır.
“KENDİNİZİ GERGİN Mİ HİSSEDİYORSUNUZ ? Hemen kalkın, size en yakın yerdeki ağacı seyretmeye başlayın. Eğer yakınınızda çam ağacı varsa daha da şanslısınız.
Kesirler Kesirler kaça ayrılır?.
BİR BABANIN ENGELLİ OĞLUNA MEKTUBU
İsterseniz bir kere de öğretmeninizden dinleyin, olmaz mı?
Hayatta hiçbir şey yolunda gitmiyor diyenlere... OLUMLU ISRAR
* Bu yazıt bir Kızılderili kitabesinden alınmıştır.
Farklılıklara Saygı.
PIRASA YETİŞTİRİCİLİĞİ
DAYANIŞMA VE YARDIMSEVERLİK
Türkiye’nin en büyük mail grubu Lütfen slaydı tüm sediklerinizle paylaşınız Hayat paylaştıkça güzeldir.
1/22 GEOMETRİ (Dikdörtgen) Aşağıdaki şekillerden hangisi dikdörtgendir? AB C D.
ÜÇGENLERLE İLGİLİ KURALLAR
ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... SENİ KANDIRIR HAVALAR.
Tarla Bitkileri Yetiştirme
Düzeltebileceğin Tek Şey Kendinsin.
1 Her şekil 3 kişiyi gösterir. 3 Her şekil 3 meyveyi gösterir.
HİNTYAĞI Tak: Euphorbiales Fam: Euphorbiaceae Cins: Ricinus
Sevgi çiçekleri.
Bu sabah kalktığında...sana dikkatle baktım...bana konuşmanı umdum....
BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI
Ü ÇGENLERLE İ LGİLİ K URALLAR Sunuindir.blogspot.com.
Birazdan okuyacağınız yazılar bir Kızılderili kitabesinden alınmıştır.
LİDER KİME DENİR? 1. Yönetimde yetke ve etkisi olan kimse, önder, şef. 2. Bir partinin ya da bir örgütün en üst düzeyde yönetimiyle görevli kimse. 3. Bir.
Uygulayan ve Değerlendiren
Modelin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemektir. 3 Öğrenci, öğretmen.
ÜÇGENLER.
MEVSİMLER VE AYLAR
SINIF GEÇME SİSTEMİ Sevgili Gençler ; Öğretim Yılının sonuna yaklaştığımız ve Sınavlarınızın yoğunlaştığı bu günlerde sizlere Sınıf Geçme Sistemi konusunda.
Mısır Büyümesinde C Vitamininin Etkisi
SIRA BİLDİREN SAYILARI TANIYALIM
HOŞGÖRÜ.
İnatçı Yavru Fil Masalı
Soğan Nasıl Yetiştirilir?. Mutfağımızın olmazsa olmaz sebzelerinden biri olan soğanın, 100 den fazla türü var. Beyaz, sarı, kırmızı, yazlık ve kışlık.
Güven kavramı; bir kişinin başka birinin ifadelerinden, davranış tarzından ve aldığı kararlardan emin olması ve buna göre kendi davranışlarını sergilemesi.
SABIR DEĞERLER EĞİTİMİ MART AYI.
Soru 1 Bir koşuya katılıyorsun, ikinci adamı solluyorsun. Hangi sıralamada yer alırsın?
Metinleri Okuyalım.
Düzeltebileceğin Tek Şey Kendinsin.
KURŞUN KALEM Paulo Coelho Sesli izleyiniz.
Schefflera actinophylla
KASTAMONU REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
TARIM EKONOMİSİ ve İŞLETMECİLİK DERS NOTLARI
ETİK VE GÜVENLİK İnternette ne kadar güvendesin? 1.
BİTKİ NEDİR? NEDEN ÖNEMLİDİR? BİTKİLERLE İLGİLİ GENEL VE İLGİNÇ
İnsanı belirli bir amaç için harekete geçiren, istek, arzu, güçtür.
Panda. anda, memeliler sınıfında otçul bir hayvandır. Fakat dev pandaların hem otçul hem etçil olduğu bilinmektedir. Pandalar nesli tükenen hayvan türlerinden.
İnsanı belirli bir amaç için harekete geçiren, istek, arzu, güçtür.
MÜRDÜMÜK (Lathyrus L.) CİNSİ:
Kök Gövdesi Kök gövdesinin şekli ve boyutları çeşit, toprak ve iklim faktörlerine göre büyük farklılık gösterir. Kök gövdesi; baş, boyun, gövde ve kuyruk.
FİLLER.
Sunum transkripti:

BAMBU AĞACI

Bambu ağacının bir türü, ilginç yetiştirme süreci izliyor. Bakın Çinliler bu ağacı nasıl yetiştiriyorlar:

Bambu tohumu ekilir, sulanır ve gübrelenir Bambu tohumu ekilir, sulanır ve gübrelenir.Birinci yıl, tohumda herhangi bir değişiklik olmaz. Tohum yeniden sulanıp gübrelenir. Bambu tohumu, ikinci yılda da toprağın dışına filiz vermez. Üçüncü ve dördüncü yıllarda da her yıl yapılan işlem tekrarlanır. Bambu tohumu sulanır ve gübrelenir.

Fakat inatçı tohum, dördüncü yılda da filiz vermez Fakat inatçı tohum, dördüncü yılda da filiz vermez.Çinliler, büyük bir sabırla beşinci yılda da bambuya su ve gübre vermeye devam ederler. Nihayet beşinci yılın sonlarına doğru, nazlı bambu başını gösterir ve yeşermeye başlar.

Altı hafta gibi kısa bir sürede, o nazlı bambu 27 metre gibi bir boya Altı hafta gibi kısa bir sürede, o nazlı bambu 27 metre gibi bir boya ulaşır. Beş yıllık sabrın sonunda hedefine ulaşan Çinli, yeni bambu tohumları ekerken aynı süreci yaşayacağını bilmektedir”

ÇINAR AĞACI “Bir çınar ağıcı düşünün bir de akasya. Bu iki ağacı da babalarımız, dedelerimiz dikmiş. Ama her iki ağacın dikiliş niyeti arasındaki farkı, iki ağacı dikmenin bir anlamda felsefesini anlayabilir ve ayırt edebilirsek geleceğimizi çınar gibi mi yoksa akasya gibi mi inşa edeceğimiz konusunda bilinç sahibi oluruz. Akasya dikenler hemen şipşak netice almaya çalışanlardır. Hemen köşeyi dönmek isteyen, bir an önce ağacın meyvesini yemek isteyenlerdir. Çınar dikenler ise günün birinde bu ağacın altında, benim torunlarım, onların torunları,onların torunlarının torunları serinlesin diye dikerler. Çınar ağacı onun için beş yüz yıl, bin yıl yaşar.”

ASLA VAZGEÇME ! KENDİNİ YORGUN HİSSETSEN BİLE, BAŞARI SENDEN KAÇSA BİLE BİR HAYAL YOK OLSA BİLE, GÖZ YAŞLARIN GÖZLERİNİ YAKSA BİLE, KİMSE GAYRETİNİ FARKETMESE BİLE, NANKÖRLÜK ÖDÜLÜN OLSA BİLE, ANLAYIŞSIZLIK SENİ GÜLMEKTEN ALIKOYSA BİLE

HATTA ; HER ŞEY ANLAMSIZ OLSA BİLE, YİNE ASLA VAZGEÇME! SABIRLI OLMAN GEREKTİĞİNİ UNUTMA! VAZGEÇMEMEK YAPABİLMENİN %95’DİR.