Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan :İ.Durak Sınıf Öğretmeni
Advertisements

1 ? Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eş sesli sözcük yoktur? ? ? ? ? ?
1 ? Aşağıdaki seçeneklerde varlıklar ve
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
İkinci Sınıfta Kutlanan Belirli Gün Ve Haftalar
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TARİHİ
BAYRAMLARIMIZ Biz Türk’üz.Geleneklerimize bağlı bir milletiz.
23 NİSAN BİZİM BAYRAMIMIZ
19 MAYIS’I DİNLEMEK 19 MAYIS’I DİNLEMEK Aslı DİNÇMAN 19 Mayıs 2008 (Ulus Gazetesi) Aslı DİNÇMAN 19 Mayıs 2008 (Ulus Gazetesi)
CUMHURİYET BAYRAMI HAZIRLAYAN VE SUNAN TALAT TANJU ŞENTÜRK
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
KÜLTÜR-EDEB İ YAT KULÜBÜ. Kulüp Danı ş man Ö ğ retmenleri Arzu ÜSTÜN Gülçin GÜLER.
BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR
SÜRE BİTTİ
CUMHURİYET’E NASIL KAVUŞTUK?
CUMHURİYETE NASIL KAVUŞTUK
ÖZEL İSİMLER CİNS İSİMLER
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
Cumhuriyet’e Nasıl Kavuştuk?
Özboyacı İlköğretim Okulu
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN HAYATI.
Kız isteme, Nişan ve Düğünler
TBMM’NİN AÇILIŞI ve SAKARYA SAVAŞI
Hazırlayan : Şevki YILMAZ T.Ed./Dil ve Anl.Öğrt.
1 ? Aşağıdaki cümlelerin hangisinde karşıt
BAYRAMLARIMIZ.
Atatürk’ün Ankara’ya Gelişi (27 Aralık 1919) Birinci Dünya savaşının bitmesiyle birlikte yurdumuz savaşta yenik sayıldı. Sevr Antlaşmasıyla ülkemizi.
Kurban Edilecek Hayvanlar Kurban Çeşitleri
CUMHURİYET BAYRAMI.
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
5.SINIF 5.ÜNİTE pedagojiformasyon.com.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı nasıl başlattığını anlatalım
KAZANIMLARIMIZ Bireyde var olan adalet bilincini geliştirebilme.
SALTANATIN KALDIRILMASI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI
ATATÜRK’ e MEKTUPLAR ATATÜRK’ e MEKTUPLAR ASLI DİNÇMAN.
ÖĞRETMEN ÇALIŞMA(EĞİTİM) SAATLERİ DEVAM TAKİP DOSYASI
KÜLTÜR-EDEB İ YAT KULÜBÜ. Kulüp Danı ş man Ö ğ retmenleri Arzu ÜSTÜN Gülçin TILFARLIG İ L.
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYAMI
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ.
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
İÇİNDEKİLER 23 NİSAN BAYRAMI 23 NİSAN’NIN ÖNEMİ ŞİİRLER KAYNAKÇA
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI.
Arkadaşlar Allah’ın (c.c) bizlere günde beş defa yapmamızı emrettiği ibadetin adı nedir? Sene de bir defa yapmak suretiyle Rabbimize yaklaşmak amacıyla.
MİLLİ (ULUSAL ) BAYRAMLARIMIZ
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YENİKENT İLKSAN İLKÖĞRETİM OKULU
BAYRAMLARIMIZ Biz Türk’üz.Geleneklerimize bağlı bir milletiz.
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ Milli bayramlarımız, ulusça kutladığımız, birlik beraberliğimizi pekiştiren sevinçli günlerimizdir.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
Geçmişten geleceğe.
Niçin Bayram Yapıyoruz ? Cumhuriyet ilan edilmeden önce devletimizin adı Osmanlı Devleti’ydi. Osmanlı Devleti padişahlar tarafından yönetiliyordu. Bazı.
Bayramlarımız Hikmet SIRMA.
Biz Türk’üz.Geleneklerimize bağlı bir milletiz. Vatanımızı,milletimizi çok severiz. BAYRAMLARIMIZ.
Milli Birlik, Vatan Sevgisi Ve Cumhuriyetin Önemi.
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ YUNUS EMRE ÇAY YUNUS EMRE ORTAOKULU ESRA KABADAYI Yunus Emre ÇAY1.
SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM
EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.
1)RAMAZAN BAYRAMI 2)KURBAN BAYRAMI
Bugün neler öğreneceğiz?
ATAM İZİNDEYİZ! 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI.
ATATÜRK'ÜN HAYATI KRONOLOJİK SIRALAMA
2018 Takvimi PtSa Nisan Ça Pe Cu Ct Pz PtSa Oca Ça Pe k CuCtPz
BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR
Sunum transkripti:

Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil. Millî Bayramlarımız Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil.

Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil. Milli bayramlarımız, ulusça kutladığımız, birlik beraberliğimizi pekiştiren sevinçli günlerimizdir. Milli bayramlarımızı kutlarken atalarımızın kahramanlıklarını ve başarılarını anar, bize emanet ettikleri değerlerin önemini daha iyi kavrarız. Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil.

Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil. Milli bayramlarda ; Evlerin balkonlarına bayraklar asılır; Sınıflar süslenir; Günün anlam ve önemini belirten programlar yapılır. Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil.

Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil. Resmi olarak kutladığımız milli bayramlarımız şunlardır: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 30 Ağustos Zafer Bayramı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Bunun değerinin iyi anlaşılması için Atatürk bu günü çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan’ın içinde bulunduğu hafta çocuk haftası olarak kutlanır. Bu haftada Uluslar arası Çocuk Şenliği düzenlenir. Şenliğe dünyanın çeşitli bölgelerinden çocuk grupları ülkemize davet edilir. Çocuklar, kendi ülkelerinin folklor oyunlarını oynar, dostluk ve barış duyguları paylaşılır. Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a gitmiştir. Buradan birçok illere geçen Atatürk, halkın düşmana karşı milli mücadeleyi başlatmasına öncülük etmiştir. Atatürk bu anlamlı günü Türk gençliğine armağan etmiştir. Bu günde okullarda ve büyük spor tesislerinde, Türk gençliğinin zindeliğini gösteren spor gösterileri ve çeşitli etkinlikler yapılır. Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil.

Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil. 30 Ağustos Zafer Bayramı Büyük Taarruz 26 Ağustos 1922’de başlamış ve 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanmıştır. Bu sevinçli günü ebediyen yaşatmak için Atatürk, ordumuza armağan etmiştir. Kazanılan büyük zaferden dolayı her yıl 30 Ağustos’ta törenler yapılır; akrobat pilotlar uçuş gösterileri yapar, resmi geçitler düzenlenir. Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edilerek, ülkemizin yönetimi milli iradeye verilmiştir. Bu, ulusumuz açsından önemli bir gün olduğundan her yıl 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı kutlanır. Cumhuriyet Bayramı’nda, günün önemini açıklayan etkinlikler yapılır; şiirler okunur; her taraf bayraklarla donatılır. Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil.

Dini Bayramlar

Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil. Dini bayramlar, dinimiz açısından önemli ve kutsal sayılan günlerde kutladığımız sevinçli günlerimizdir. İslâm'da iki bayram kutlanmaktadır: Ramazan Bayramı Kurban Bayramı Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil.

Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil. Ramazan Bayramı Ramazan ayının sonunda kutlanan üç günlük bayramdır. Ramazan bayramının kutlanma nedeni, aynı ayda, topluca tutulan oruçların ve diğer ibadetlerin sonucunda elde ettiğimiz sevaplardır. Bu bayramda herkes birbirini kutlar, çocuklar en güzel şekilde giydirilir; yanaklarından öpülür; ceplerine harçlıklar konur; şeker ve çikolatalar ikram edilir. Büyükler de birbirine sarılır; küslükler unutulur; tatlıya bağlanır. Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil.

Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil. Kurban Bayramı Kurban bayramının kutlanmasında tarihsel bir neden vardır. O da Hz. İbrahim Peygamber'in, canından çok sevdiği oğlu İsmail'i, canlar canı Allah yoluna kurban olarak adamasıdır. Şefkat ve merhameti çok yüce olan Allah, elbette İsmail'in kurban edilmesine izin vermemiş, onun yerine bir koç kesmesini emretmiştir. Bu durum, Allah'a olan sevginin ve bağlılığın bir işareti olarak kuşaktan kuşağa günümüze kadar gelmiştir. Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil.

Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil. Kurban bayramında Müslümanlar dört gün boyunca bayram eder; kestikleri kurbanların etlerini dostları, arkadaşları ve ihtiyaç sahibi kimselerle paylaşırlar. Bayramlarda Allah'ın rahmet ve şefkati insanların yüreklerine iner; insanlar daha hoşgörülü ve sevecen olurlar. Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil.