11. SINIFLAR YAZ ÇALIŞMA PROGRAMI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI kisiselbasari.com
Advertisements

“Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez”
TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ
VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA YOLLARI. Önce kendinize güvenin. Önce kendinize güvenin. Başarılı olacağım diyerek başlayın. Unutmayın ki kendine güven başarının.
ETKİLİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV ANI STRATEJİLERİ
BAŞARI VE MUTLULUK Ramazan BERKEBAN Psikolojik Danışman
KALİTELİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Demet TAŞDAN.
NİZİP HÜSEYİN YALÇIN ÇAPAN ANADOLU LİSESİ
BAŞARININ ANAHTARI
Verimli Ders Çalışma F.N.Ç.A.L. REHBERLİK SERVİSİ
İLETİŞİM BECERİLERİ SEMİNERİ
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
Çalışmayı Öğrenmeye , HOŞGELDİNİZ.
Verimli Ders Çalışma Yöntemleri
10. Sınıf 9 nolu kazanım etkinliği
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
DERSLERİNİZDE NASIL BAŞARILI OLABİLİRSİNİZ ?
KARİYER SAYFASI 12. SINIF-MEZUN PROGRAMLARI 11. SINIF PROGRAMLARI 10. SINIF PROGRAMLARI 9. SINIF PROGRAMLARI.
ETKİLİ ÇALIŞMA VE ETKİN DİNLEME
zamanı belirlenmiş amaçlar ve saptanmış öncelikler doğrultusunda programlı kullanmak. eğlenme dinlenme aile sevdiklerim hobilerim Yeni reçete…….. Etkili.
TEOG Sınavından Yüksek Puan Almak İçin 10 Altın Tavsiye
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK NEDİR?
Verimli Ders Çalışma Seminerine Hoş Geldiniz
2014 YGS VE LYS İÇİN MOTİVASYON SEMİNERİ
KIYMETLİ VELİLERİMİZ PLANLI VE VERİMLİ ÇALIŞMA
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
NASIL BAŞARILI OLUNUR?.
DÜZCE ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi Seyhan ÖZCAN Okul Psikolojik Danışmanı “VERİMLİ” ÇALIŞIYOR MUYUZ? 2014.
" Nasıl Başarılı Oldum ?”.
HEM EĞLENCELİ HEM VERİMLİ TATİL İÇİN ÖNERİLER
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
DERSLERE NASIL ÇALIŞMALIYIZ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
DERS PROGRAMI OLUŞTURMA
Etkili Ders Çalışma Teknikleri
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
Test Çözme Teknikleri.
YGS TESTLERİNDE YERALAN SORULAR ZORLUK DÜZEYLERİNE GÖRE 5’E AYRILMAKTADIR.
Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri 1 VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Hazırlayan ve sunan : Uzm.Psk.Dan. Yusuf URHAN.
SINAVA YAKLAŞIRKEN.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA. VERİMLİ BİR ÇALIŞMA İÇİN NELER YAPMALIYIZ? Öncelikle çalışma planı yapılmalıdır. Çünkü çalışma planı hangi gün hangi dersi.
HOŞ GELDİNİZ  REHBERLİK SERVİSİ. TEST ÇÖZME TEKNİĞİ.
VERİMLİ VE PLANLI DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ NİHAT HASPOLATB.MUSTAFA YAĞMUR Rehb.ve Psi.Dan. Rehb.ve Psi.Dan.
1 2 NİÇİN BU SEMİNER... ACABA NELER ANLATILACAK “En İyi Tamir Bakımdır.”
PROFİLO İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ
BAŞARIYA GÖTÜREN AİLE KONURALP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ AHMET ATİLLA.
 her sorunun bir doğru cevabı, bir çeldiricisi iki tanede kendi içinde doğru fakat kesinlikle cevap olamayan şıkkı vardır.
REHBERLİK ÇALIŞMALARI. 01 NİSAN 2012 Saat: 10:00 YAKLAŞIK ADAY ve SİZ.
TURLAMA YÖNTEMİ Sınavlarda yer alan sorular, zorluk düzeylerine Sınavlarda yer alan sorular, zorluk düzeylerine göre 5’e ayrılmaktadır. göre 5’e ayrılmaktadır.
MOTİVASYON MOTİVASYON: İnsanların belirli bir amacı gerçekleştirmek için davranışa geçmeleridir. MOTİVASYON SORUNLARI Motivasyonu sağlayabilmek için öncelikle.
 Fen Liseleri  Anadolu Liseleri  Sosyal Bilimler Lisesi  Anadolu Teknik Ve Meslek Liseler  Anadolu İmam Hatip Liseleri  Sağlık Meslek Liseleri 
Alaşehir Selahattin Zuhal Barutçuoğlu Rehberlik Servisi.
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”. Verimli ders çalışma amaç doğrultusunda planlı ve programlı çalışmaktır. Verimli ders çalışmak sadece ders.
SINAV KAYGISI DUMLUPINAR İLKÖĞRETİM OKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ GAP Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi
ETKİLİ DERS DİNLEME VE ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
ETKİLİ TEST ÇÖZME STRATEJİLERİ
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”. Verimli ders çalışma amaç doğrultusunda planlı ve programlı çalışmaktır. Verimli ders çalışmak sadece ders.
SINAVA YAKLAŞIRKEN.
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA, MOTİVASYON VE BAŞARILI OLMA
SINAVLARDA BAŞARILI OLMA YOLLARI
MALAZGİRT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
Sunum transkripti:

11. SINIFLAR YAZ ÇALIŞMA PROGRAMI

Örnek olarak hazırlamış olduğumuz bu program YGS konularının genel bir tekrarını içermektedir.

Önerilen soru sayıları, konulara gerektiği miktarda dağıtılmıştır Önerilen soru sayıları, konulara gerektiği miktarda dağıtılmıştır. Ancak hepinizin konularla ilgili durumu aynı olmayacağı için, programda çok iyi bildiğiniz ya da daha önce çalışıp bitirdiğiniz konu varsa, o konularla ilgili tekrar amaçlı bir miktar soru çözüp eksik olduğunuz konulara daha fazla zaman ayırabilirsiniz.

Bizim önerimiz, hazırlamış olduğumuz bu programın yol göstericiliğini kullanarak, konular ve verilen soru sayılarında kendi eksiklerinize göre değişiklik yapmanızdır.

Günde yaklaşık 3 ya da 4 saatinizi ders çalışmaya ayırarak ve ortalama günde 140-160 soru çözerek, yaz tatili çalışma programınızı uygulayabilirsiniz. Tatilde günün tamamını ya da çoğunu ders çalışarak geçirmeyeceğiniz bir program yapmalısınız. 12.sınıf zaten yoğun bir yıl olacağı için tatilden hem dinlenmiş hem de YGS konularını büyük ölçüde bitirmiş bir şekilde dönmek büyük önem taşımaktadır.

Yaz tatilini verimli geçirmeniz, okullar açıldıktan sonraki süreçte, YGS ve LYS hazırlık çalışmalarınızda fark yaratacak ve bu yarışa önde başlamanızı sağlayacaktır.

NE ZAMAN ÇALIŞACAKSINIZ? NEYE NE ZAMAN ÇALIŞACAKSINIZ? Öncelikle eksik olduğunuz konuları bütünlük sırasına göre bir kağıda yazın. Daha sonra tatil günlerine göre konuları dağıtın ve o gün geldiğinde o konularla ilgili çalışmalarınızı MUTLAKA yapın.

Kendinize göre en verimli saatlerinizi saptayın. Önemli olan, ders başında geçirdiğiniz sürenin miktarı değil, o sürenin gereğince kullanımıdır. Başarıyı sağlayan, çok değil, en uygun saatlerde, en verimli şekilde çalışmaktır. Verimli olduğunuz saatlerde sevmediğiniz (yani, çalışmadığınız, çalışmadıkça da başarılı olamadığınız, dersleri) zorlandığınız dersleri çalışmaya özen gösterin. UNUTMAYIN! O derslere önyargılı davranmanız, yapabilecek olduğunuz birçok soruyu öğrenemeyeceğiniz anlamına gelir.

Önce ÇALIŞIN. , çalıştıkça BAŞARIN Önce ÇALIŞIN!, çalıştıkça BAŞARIN!, başardıkça ÇALIŞMA İSTEĞİNİZ gelsin. Konu tekrarından sonra bol bol soru çözün. Yapamadıklarınızı mutlaka sorun. Yapabildiklerinizden çok yapamadığınız sorular önemlidir. Yapamadığınız sorular arka arkaya çıktığında moraliniz bozulup, ders çalışmayı bırakıyorsanız bu yaklaşımdan vazgeçmelisiniz. Yapamadıklarınıza konsantre olmalı ve yapamama nedenlerinizi araştırarak, gerektiğinde yardım alarak, eksiklerinizi gidermenin yollarını aramalısınız.

İçerik olarak farklı dersleri arka arkaya çalışmak öğrenmeyi kolaylaştırır. Önceden planladığınız gün içerisinde çalışacağınız dersleri içeriklerine göre sıralayabilirsiniz. Derse başlamakta zorlanıyorsanız, ders çalışmaya sevdiğiniz dersle başlayabilirsiniz. Bir gün içerisinde normal şartlarda 3 ders türüne ağırlık verebilirsiniz.

TAŞI DELEN SUYUN GÜCÜ DEĞİL, DAMLALARIN SÜREKLİLİĞİDİR! İYİ TATİLLER...