İSTANBUL’DA İstanbul’da yükseklerde Çamlıca tepesindeyim.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
halı kilim orman gülü yakacak kömür sevgi yolu bundan böyle
Advertisements

Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
Hazların peşinde koşmaktan Nice tükenmiş sevdalarda, G ö n ü l h i ç y o r u l m a d ı s e v m e k t e n v e " s e n i s e v i y o r u m " d e m e k t.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Orhan Veli Şiirler: Müzik: Ezginin Günlüğü
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
Slaytı kendi akışına bırakınız Hazırlayan
YAPRAKLARIN PEŞİNDEN AĞLAYAN ADAM!!!
KUMDA AYAK İZLERİ
SİNAN AYTULU BUĞDAYIN YOLCULUĞU
Hissedebiliyorum... lüzümsuz konuşmalara gebe bu gece, hissedebiliyorum, kıracaksın beni yine, biliyorum ama istiyorum. sıradanlıktan geçiyorum, sıradışılık.
LÜTFEN SESLİ İZLEYİNİZ...
Toroslardan gelerek Alanyanın doğusundan Akdenize dökülen Dim Çayının kıyıdan 15 kilometre kadar uzaktaki kıyılarında piknik yerleri vardır. Ulu çınarların.
Işığı Yanan Evler Değerlerinize dikkat edin karakterinize dönüşür…
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
Zaman ayırıyorum… Diaporama musical & automatique.
1- İki kanadı , birde küçük gagası var . Cik cik deyip durmadan uçar..
İSTANBUL 'da Gün Doğumu Tayfun AVINCA.
Düzenleme: mynet.com. Düzenleme: mynet.com Şimdi sen işyerinde falansındır. Yanağına elin dayalı sıkılmaktasındır. Ya da gazeteyi.
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
BUĞDAYDAN EKMEĞE MADDENİN DEĞİŞİMİ
Bana Biraz İstanbul Verin SESİ AÇIN VE TIKLAYIN Bana biraz İstanbul verin arkadaşlar, İstanbul’un en güzel yerlerinden olsun. İçinde çocukluğum olsun;
Yoktan var olmaz bir duygu.
Ben bir Eylül sen bir Haziran
I . BÖLÜM Slaytı SESLİ ve kendi akışında izleyiniz
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
AŞK GÜNLÜĞÜ.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
İSTANBUL ŞİİRLERİ.
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
Pes ettim... Daldaki yapraktım yaşamda, Hayat denilen ağacın dallarından, En yalnız olanında bir küçük yaprak, Yalnızdı üzerinde bulunduğum dalım,
ORHAN VELİ KANIK
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
BİR SARI LİRA GİBİ SAKLANAN ÖMÜR….
S İİ R ZEHRA ATASOY DÜZENLEYEN ZEHRA ATASOY. ELVEDA Bir akşam üzeriydi Güneş yüzünün yarısını gösteriyordu Tıpkı senin gibi.
Yaşanan tüm güzel anlar bitmiş meğer gözünde…
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSU …
SAKSIM SAKSIM Önce toprak doldurdum Önce toprak doldurdum
Sonra Adem yürüdü, tepeyi aştı vadiye indi mağarayı buldu nehri geçti
Geceydi seni bana taşıyan. sen geceye yakındın, bende sana..
YAĞMUR KAÇAĞI Lütfen sesli izleyiniz
mavi Parlak, mavi bir sabah; sakin, sessiz...
Gözlerinizi kandırmak ister misiniz???
seslidir Çok uzak bir ülkede Yaprakları sararmıştır ağaçların İnce bir yağmura durmuştur bulutlar Şimdi çok uzak bir ülkede Yaz yemişlerinin tadını bırakarak.
DAYANIŞMA VE YARDIMSEVERLİK
yumurtanın hep sarısı, hep beyazı bildiklerimiz; ya olmazsa olmaz mavisi?? sesli.
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
AYDINLANMA Nasıl anlatsam bilmiyorum Düşündükçe şaşırıyorum. Dün akşam bir haller yaşadım Aydınlanıverdi sonra aklım. Yarı uykulu yarı uyanık Oda oldukça.
TUTUNMAK Birinci Bölüm.
HoŞgeldİn Hayatımın Mavİsİ
BİLMEZLER İÇİNE ATILARAK BÜYÜTÜLEN KAYIP AŞKLARIN ADRESLERİNİ
İSTANBUL’U DİNLİYORUM Orhan Veli
Elinin arkasında güneş duruyordu
DÜNYANIN HAREKETLERİ.
26 Ağustos Gecesinde Saatler 2.30’dan 5.30’a Kadar
Alıntı. Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
YAĞMUR İclal AYDIN Ses Düğmesini Açınız.
hazırlayan: eda kanbur sınıf:6/a no:20 ders:bilişim teknoloji
YAĞMUR KAÇAĞI Lütfen sesli izleyiniz.. Elimden tut yoksa düşeceğim, Yoksa bir bir yıldızlar düşecek,
Hazırlayan Slaytı kendi akışına bırakınız Abdurrahim Karakoç.
DESEM Kİ.
NE ZAMAN YAŞLI OLUNUR?.
BİR KAYISI AĞACI ABDÜLKADİR MERİÇBOYU.
Bir zamanlar, birbirine bitişik iki çiftlikte yasayan iki erkek kardeş vardı. Günlerden bir gün bu iki kardeş arasında bir anlaşmazlık baş gösterdi. İki.
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
Rüzgarın kemanını çaldığı ve yağmur damlalarının pencerene vurduğu Soğuk bir gecede yatağına uzanıp hayalini kurduğun Ve keşke dediğin bütün güzellikler.
BEN SENİ SEVİYORDUM İCLAL AYDIN. S Sana uzak kentlerden birinde zamanın bir yerinde seni ve senli günleri anımsattı akşam güneşi… Onca zamanın üstünde.
GENEL TEKRAR - 02 TAMLAMALAR TÜRKÇE. SIFAT TAMLAMALARI sarı yapraklar güler yüz masmavi deniz birkaç soru bu ev hangi kitap kaçan balık ihtiyar adam.
İstanbul'u dinliyorum gözlerim kapalı
Sunum transkripti:

İSTANBUL’DA İstanbul’da yükseklerde Çamlıca tepesindeyim. Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz. İSTANBUL’DA Yazarı: Seyhan SÜZER seyhansuzer@mynet.com İstanbul’da yükseklerde Çamlıca tepesindeyim. Dirseklerimle korkuluklara yaslanmışım, Yükseklerden boğaza bakıyorum. Bakıyorum da güzelliği içime sığdıramıyorum.

Zaman zaman gemiler geçiyor bağırarak, Köprüde sıralanmış boncuk boncuk arabalar. Bütün ihtişamıyla kıyılar gözler önünde. Haz alıyorum ellerimle okşayıp sevemesem de.

Benim olmasınlar istemem. Varsın başkaları otursun yine de. Çok da güzel sıra sıra beyaz yalılar. Sanki benimmiş gibi görünen dünyalıklar.

Dünyanın incisini az bile söylemişler. Ey harika şehir senin hakkını fazlaca yemişler. Rüzgar esiyor ürpertiyor Çamlıca tepesinde, Çayını yudumlayanların keyifleri yerinde.

Bir kağnı arabasının önünde poz veriyoruz. Boğadan korkuyor çekinerek duruyoruz. Gelinle Damat yürüyorlar elele, Arkalarından bakıyor yavrum elleri ceplerinde. Şakalaşıyor,soruyoruz senin elinden o mu aldı.? Cevap veriyor’Kör olası parasızlık onu benden kopardı.

Güneş uykuya dalıyor tepelerin ardında. Akşam oluyor köprüyü seyrediyoruz batan gurupta. İstanbul uyumuyor sanki yeniden uyanıyordu. Karanlık denizin tacı gurupla yanıyordu.

Nehirde akar gibi gidiyor arabalar, İnci gibi,pırlanta gibi gerdanlıkta parlıyorlar. Saraylar,Camiler,boğaz pırıl pırıl, İçimizde doyumsuzluk içimizde kıpırtı.

Sonra birden irkildim,gözlerim dalmıştı. Geçiyoruz tarihi kasr’ın restorantına. Mükellef bir sofra bakıyor boğaz’a ve yamaçlara. Büyük bir iştahla seyrediyoruz yemekleri, İnsanların istekle uzanıyor,yemeklere elleri. Sonra birden irkildim,gözlerim dalmıştı.

Baktım ki aklım duvar dibindeki ihtiyarda kalmıştı. Şimdi O dedim,bunlardan birini yiyemiyor. Belki de aç.! Kimseden ekmek bile isteyemiyor. Birden görkemli göründü silindi gözlerimde, Karnı doymayanların çaresizliğini yaşadım. Kalktım cama yöneldim bakışlarım sabitlendi. Pencereden esen rüzgar iliklerime kadar titretti. Saç diplerimin diken diken olduğunu hissettim. Islanan gözlerimi etraftakilerden gizledim.

Aklıma geldin büyük şair,büyük insan. Ne güzel bahsetmiştin canım İstanbul’dan. O zamanlar İstanbul’u dinlemiştin gözlerin kapalıyken. Usta şair Orhan Veli andım sizi yeniden.

İşte o zaman gözlerim İstanbul’a hep açık baksın. Güzellikleri,maviyi,yeşili görüyorsa insan. Acıları da,zorlukları da görürsün eğer bakıyorsan. Tüm canlıların karnı doysun insan insanca yaşasın. İşte o zaman gözlerim İstanbul’a hep açık baksın. ygurler2002 yahoo.com