UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
‘’ O Mahur Beste …..’’.
Advertisements

Gülden Umutlar Ses Düğmesini Açınız.
5 EKİM Bu gün var edildim, buradayım, varım. Müthiş bir
Hayat ertelenemez… Ümit Aydemir.
AŞK YARASI SESLİDİR.
Boş ver be yaşı başı. gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver
20 Kasım 2011 Pazar Pınarbaşı-Aytepe/AYDIN
Kırk Satır.. Ziya Levent Topçuoğlu.
YAPRAKLARIN PEŞİNDEN AĞLAYAN ADAM!!!
SENİ ÇOK SEVİYORUM ANNE …
Ilk göz ağrım.
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Sesli İzleyin..
Zaman Bırakır Seni Avuçlarıma Ben ne çabuk sen oldum, sarardı mevsimin tenindeki dokunuşu, Yağmurlarda üşüdüm, bekledim seni ey sevdiğim, Hasretine.
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
O Mahur beste çalar…..!!.
P a z a r S a b a h l a r ı.
S E N V U R D U N D A B E N Ö L M E D i İ.
Gönül gözüyle baksan göreceksin şaşırma
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
ANıLaRıM.
Türkiyenin en büyük mail grubu
Hüzünlü akşamlar düşüyor,sol yanımın sensizliğine Yoksul cümlelerim var, kuramadığım dilimde Ilığımsın,sıcağımsın,düşlerine yattığımsın Sevdalı sözlerim.
BİR DALDA İKİ KİRAZ alperen dizgi Sesli dinleyiniz ya da tıklayınız.
UNUT BENİ CAN Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım kaçıncı gece yıldızları yıkadığım göz yaşlarımla? Mesafeler yırtıldı hıçkırıklarımla Bosnalı kadınlar.
Ağlarsam sesimi duyar mısınız
ÖYLE BİRİNİ SEVİN Kİ.
KAFİYE VE REDİF ÖRNEKLERİ
Bir zamanlar bir ağaç varmış
En çok neyi yakıştıramadım ki kendime? Aşk acısı çekmeyi mi, yaralanmayı mı, gülüp geçmeyi, Beceremediğime öfkelenmeyi mi, kendimi sorgulamayı mı? Belki.
AyrılıkSen gidince beni terkedince, Herşey okadar değiştiki Sanki dağlar üstüme geliyor Sanki gördügüm,baktıgım her surat seni soruyor, Sanki içime.
Pes ettim... Daldaki yapraktım yaşamda, Hayat denilen ağacın dallarından, En yalnız olanında bir küçük yaprak, Yalnızdı üzerinde bulunduğum dalım,
SUSARAK Güneş altında söylenmedik söz yokmuş.. Bu yüzden geceleri söylüyorum sevdiğimi.. Ne gece ne gündüz yokmuş söylenmemiş söz.. Bende söylenmişleri.
Korkmuyorum Seni Sevmekten
TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim( ) Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim( ) Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de.
Yaşanan tüm güzel anlar bitmiş meğer gözünde…
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
Hülya Büyüköner Cansıla
Geceydi seni bana taşıyan. sen geceye yakındın, bende sana..
BABALAR VE KIZLARI.
NERDESİN İSHAK SAKA.
Yalnız sana borçluyum bugün dünyada varsam:
DEMLİDİR SEVDAM MARVAN OĞUZ
Kim bilir nerelerde,hangi gönüllerdesin
Seni seviyorum, Çünkü, Her sabah kalktigimda
AYDINLATMAYACAKTIN SABAHLARIMI... Tam da kara kışlara yakalanmışken, unutmuşken baharı. Tam da örselenmişken yüreğim acılarla, örslerde dövülmüşken...
GÖZLERİN KAL DİYOR Bu nasıl ayrılık, bu nasıl veda Gözlerin kal diyor dudakların git Bakışın anahtar, gözlerin kilit Ellerin aç diyor, dudakların git.
Yalnızlık Çemberi Ruhumu Sardı
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
Kalbim şimdi bir sokak çocuğu Kelebekleri göç etti gönlümün
Bir bedende atan kalp gibiydik!
Yine birileri ölüyor müezzinin sesinde Yine birileri ölüyor müezzinin sesinde günler gecelere yağarak günler gecelere yağarak Bir çığlık çağlıyor Bir çığlık.
YILDIZLARIN VE AYIN GİTTİĞİ YERE GİDEN SEVGİLİYE...
Konuş sevdiğim Yüreğinin şarkısını söyle bana Gece karanlık,
GiTTiĞiN YeR.

Sen benim susuzluğumu dindirecek yağmurunu bulamadın!...
Ne kadar zaman geçti bilmiyorum,
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
ZORUMA GİDİYOR.
BEN BU SEVDAYI BU YÜREĞİMDE ESKİTTİM
SIFIRA BÖLÜYORUM SENİ İsyansa kaynayıp duran içimde sensizliğime Bir serzeniş varsa, sessiz çırpınışlarımda Avazım çıktığı kadar susuyorsam, haykırırken.
Seni Sevdiğimi Söyleyeceğim Sen bilmiyorsun Bugün ben, Bende olan seni anlatacağım sana! Bazen sevgiyle Bazen acıyla harmanlayacağım sözcüklerimi Ama.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Adı yok.
Uzak bir ormanın yamacında bir ördek yaşarmış
Sevdiğime söyle Hazırlayan ::: SAHİN65.
SESLİDİR Sen Hiç..? MR CAN AKIN Sen; mehtaplı yaz gecelerinde sevginin coşkusuyla, yıldızlara dokunabildin mi hiç..? Sen; güneşli ılık bahar günlerinde.
“CAN” CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
Arkamdan Bir Silah Sesi,
Sunum transkripti:

UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek.. Kalemim kağıda düştüğü zaman, Bir resmin bile yok; hayalinleyim, Keşke şiirleri söküp duvardan, Bir güzel resmini asabilseydim Mutlu sanma beni, sensiz değilim. Yalnızken içimi gam keder basar. Ele cesur olur deli yüreğim, Seni görür görmez lal olur, susar.. Uzak aşklar daha büyükmüş sanki Söylemek istiyor, yapamıyorum Görsen ellerimin titreyişini, Bir görsen nasıl da kıvranıyorum.. Kağıda kaleme hükmeden bu ben, Dilsiz oluyorum sana gelince. Konuşmalı mıyım fırsat geçmeden, İçimde bir milyon soru düşünce… Uğruna fırsatlar teptiğim genç kız! Bu gizli sevdayla nereye kadar?.. Ya bu hayat geçer tek, yapayalnız, Ya dostlar kabrimde ağlayacaklar… 3 mart 2004 / Kayseri Adnan Ünay

Bitti bütün mevsimlerim Bir sen kaldın geriye… Kaç zemheri yaşadı bu yürek bilir misin? Kaç yağlı kurşun yedi bağrım… Kaç kar yağdı sensiz… Yokluğun ölüm oldu gecelerimde Ceset soğukluğundaydı… Tir tir titredim oysa, Sensizlik zor şeymiş oysa… Yokluğunda, her saniyemde Elim sigaraya, gözlerim uzaklara gidiyormuş. Hiç bilmedim oysa, Hiç anlayamamışım, Beni varlığının ayakta tuttuğunu… Gece yarıları uykularımın bölünmeyişi en güzel yerinde, Seni hissetmemdenmiş yanımda. Şimdi uzak dağlara bakıp, Adınla gözlerim dalıp Bu kederi göz yaşlarımla atmayı marifet biliyorum. Söndü bütün ümitlerim, Pembe hayallerimin yıkılışını izledi sensizliğim. En güzel yerimde günümün, En tatlı yerinde rüyalarımın, En mutlu anımda sohbetlerimin, Ve en yalnız saatlerinde gecenin, Adın düşüyor satırlarıma, Gözlerin geliyor gözlerime, Toz oluyor, duman oluyor,sabun köpüğü oluyor mantığım. Efkar oluyorum,göz yaşı oluyorum, Divane oluyorum… Neye açayım içimi? Söyle, kimlere anlatayım sensizliğimi! Kim anlayabilir ki beni?... Ben olması gerek! Acılı olması gerek ! Ağlıyor olması gerek! Seviyor olması gerek seni! Senin gibi zalimi!!! Yok oldu bütün ümidim Kahroldum,yok oldum… Olmayışın yanımda, Ağladığımda elimi tutmayışın, Beni yalnız koyuşun… Adı sensin katilimin; Var oluşumun adı da sendin oysa… Bitti bütün amaçlarım, Bir sensizliğim kaldı elimde, avucumda. Bir de yalnızlığım… Yaksınlar şimdi tüm bedenimi! Kurda kuşa yedirsinler, Sonsuzluğa karışsın varlığım. Neyim ki ben sensiz?... Yapraksız dal… Dalsız ağaç… Ağaçsız toprak… Susuz çöl gibi! Anlamsız, amaçsız, yıkılmış, yorgun! Yıldızlar uzak gelmiyor bana Ellerini ellerimde düşlediğim zaman… İşkenceler de bir şey mi diyorum!! Sensizlik başıma çöktüğü zaman Yok oluyorum, kahroluyorum, Efkar oluyorum,göz yaşı oluyorum! Divane oluyorum!... Bitti bütün mevsimlerim, Bir sen kaldın geriye… Sensizliği yaşıyor iklimlerim Kar oluyor, düşüyorsun iliklerime. Ter oluyor,akıyorsun şakaklarımdan, Yağmur oluyor, doluyorum gözlerime Sonbahar gibi, son bahar gibi, Yapraklarımı döküp, Ağlatıyorsun! Yok oluyorum, kahroluyorum! Efkar oluyorum,göz yaşı oluyorum! Divane oluyorum… Adnan ÜNAY / 16 mart 2004 / Kayseri