İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sağlık ve Hijyen.
Advertisements

EL TEMİZLİĞİ FATMA KURT.
TEMİZLİK NİÇİN GEREKLİDİR?
HİJYEN.
KANTİN ÇALIŞANLARINA YÖNELİK HİJYEN EĞİTİMİ
Hijyen Sağlıklı temiz ortam
MUTFAKTA HİJYEN H o ş g e l d i n i z.
Restoran ve Lokantalarda Hijyen
STEWARDİNG DEPARTMANI EĞİTİM
T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü www
YEMEKHANE HİZMETLERİ Seher KUTLU Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği
Gıdalarımızı saklama kuralları
SU-BESİNLERLE BULAŞAN HASTALIKLARDAN KORUNMA
“HİJYEN VE SAĞLIKLI YAŞAM”
HİJYEN ve SAĞLIKLI YAŞAM
BULAŞICI HASTALIKLAR ve KORUNMA YOLLARI
DİYETİSYEN GÖKNUR TUBA KILINÇ
Bu sunum Stajer Diyetisyen Aylin BAYINDIR tarafından www
BAKTERİ BİLGİSİ EĞİTİMİ
MİKROSKOBİK CANLILAR DİYETİSYEN GÖKNUR TUBA KILINÇ.
TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
HİJYEN
MİKROP NEDİR ? Gözle görülemeyecek kadar küçük, her yerde
HİJYEN VE SANİTASYON TEMEL EĞİTİMİ
EĞİTİM 6 KİŞİSEL HİJYEN NİSAN
EĞİTİM 8 Kişisel Hijyen Oğuz Güler 1.
MUTFAK GÜVENLİĞİ ON ADIM GÜNEY MARMARA AŞÇILAR DERNEĞİ ON ADIMADA
Hastalıklar Nasıl Yayılırlar
TEKİRDAĞ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
KİLİS HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
EL YIKAMA.
DEĞERLER EĞİTİMİ HİJYEN VE SAĞLIKLI YAŞAM Hazırlayan : İrfan KARA
DEĞERLER EĞİTİMİ HİJYEN VE SAĞLIKLI YAŞAM.
EL TEMİZLİĞİ.
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ ERGEN (ADOLESAN) Çocukluktan erişkinliğe geçiş olarak kabul edilen dönemdir Ergenlik çağı 10.
GIDA GÜVENLİĞİ ve ALO GIDA 174
SAĞLIK YÜKSEKOKULU.
HİJYEN TEKİRDAĞ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
TANIMLAR HİJYEN insan sağlığına zarar verebilecek tüm etkenlerden arındırılmış ortam. KONTAMİNASYON temiz olan bir ortama herhangi bir yolla kir veya mikroorganizmaların.
KİŞİSEL HİJYEN SAĞLIK YÜKSEKOKULU.
TOPLUM SAĞLIĞI HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
TEMİZLİK ALIŞKANLIĞI REHBER ÖĞRETMEN AYŞE KOLKESEN.
Mutfak Temizliği ve Hijyeni
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
HİJYEN.
İŞ HİJYENİ Tanım Bulunduğumuz ortamda hastalık yapan mikroorganizmaların hastalık yapamayacak seviyede bulunma durumuna “HİJYEN” denir.
Bulaşıcı Hastalıklar Korunma Yolları ve Hijyen
Sağlıklı beslenme dengeyle ilgilidir; ne kadar hareketli olduğunuza bağlı olarak belirli miktarda yemek yiyerek ve farklı yiyeceklerin tadını çıkararak,
GIDA ZEHİRLENMELERİ.
BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
SERV İ S HAZIRLIKLARI SANİTASYON. MODÜLÜN AMACI HİJYEN VE SANİTASYON KUARLLARINI BİLEREK, BU ŞEKİLDE YİYECEK İÇECEK ÜRETİMİ YAPABİLMEK.
GIDA ÜRETİMİNDE RİSK NOKTALARI VE ALINACAK ÖNLEMLER  
KİŞİSEL HİJYEN EĞİTİMİ
MUTFAĞIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ
TBS’DE HİJYEN.
TBS’DE OLUŞAN ARTIK VE KAYIPLAR ÇÖPLERİN KALDIRILMASI
TBS’DE HİJYEN.
Personel Hijyeni İş Hijyeni
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
TEMİZLİK. Kişilerin kendilerinin veya bulundukları ortamın, mikrop ve kirden arındırılmasıdır..
DERS: HALK SAĞLIĞI KONU: HİJYEN HAZIRLAYANLAR: KADRİYE ALTUNKEYİK FATMA EREN SEDANUR GÜRLEYİK ELİF AÇIL.
Kişisel Hijyen Ne Demektir? Bireylerin yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmek için yaptıkları uygulamalardır!!!
BESLENME RABİA CEBECİ. Besin Sağlığı ve Hijyen Çevremizde gözle göremeyeceğimiz kadar küçük canlılar bulunmaktadır. Mikroorganizma adı verilen bu canlılar.
EVİNİZDE SAĞLIKLI GIDA TÜKETİMİ.Gıdalar hazırlanmadan önce eller yıkanmalı ve hazırlama esnasında yıkama sık sık tekrarlanmalıdır..Gıda hazırlamada kullanılan.
GIDA HİJYENİ TANIMI VE ÖNEMİ
HİJYEN EĞİTİMİ 2013 YILI TEMMUZ AYINDA ÇIKAN HİJYEN EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDA EĞİTİMLER VERİLMEKTEDİR.
GIDA VE PERSONEL HİJYENİ DERSİ
HİJYEN. Hijyen Sağlıklı temiz ortam Ortamda bulunan bakteri sayısının hastalık yapıcı seviyenin altında olması.
KİŞİSEL BAKIM (HİJYEN) Aydın KEMENT Okul Rehber Öğretmeni.
Sunum transkripti:

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü MUTFAKTA HİJYEN H o ş g e l d i n i z

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü Hijyen nedir ? Besin hijyeni nedir? İnsan hijyeni nedir? Genel temizlik ilkeleri nelerdir? İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü MİKROPLAR NASIL OLUŞUR? Isı (Yemek pişirirken) Soğuk (Yiyecekleri dondururken) İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

yenmeye hazır yiyeceklere Özellikle, yenmeye hazır yiyeceklere bulaşmasına izin verilen mikroplar bizi hasta edebilirler İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü MİKROPLAR NASIL YAYILIR? Eller Kesme tahtaları Süngerler, bezler Mutfak araç-gereçleri İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

İyi bir mutfak ve insan hijyeni, zararlı mikropların yayılmasını kontrol etmekte çok önemli faktördür İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü Hijyen nedir? İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

Hijyen sağlığın korunması, hastalıkların ve insana geçebilen zararların önlenmesi bilimidir İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü HİJYEN Temizlik Görünen kirin ortamdan uzaklaştırılması Dezenfekte Etmek Görünmeyen kirin (hastalık yapıcı m.o.) ortamdan uzaklaştırılması İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

BESİN KAYNAKLI HASTALIKLARA VE BESİN ZEHİRLENMELERİNE YOL AÇAN ETMENLER İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü Fiziksel Kirlenme Biyolojik Kirlenme Kimyasal Kirlenme İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü Fiziksel Kirlenme Cam kırıkları Kıymık Metal Saç Tırnak Sigara külü Sinek, böcek vb. İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü Biyolojik Kirlenme Doğal besin toksinleri Mikroorganizmalar İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü Kimyasal Kirlenme Metaller Deterjanlar Plâstikler Gıda katkı maddeleri Tarım ilaçları, pestisitler İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü Pestisitler, İnsan ve hayvan vücudu ile bitkiler üzerinde veya çevresinde yaşayan besin kaynaklarının üretim, depolanma ve tüketimi sırasında besin değerini düşüren ya da zarara uğratan böcek, kemirici, yabani ot, mantar gibi canlı formlarının yıkıcı etkilerini azaltmak için kullanılan kimyasal maddelerdir İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü . İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü MİKROORGANİZMALAR Patojen Mikroorganizma Saprofit Mikroorganizma İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü BAKTERİLER Uygun koşullarda hızla ürerler: Sıcaklık Nem Besin Zaman pH İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

Besinlerin sıcaklık ölçümü Besinlerin pH’sının ölçümü MİKROBİLYOLOJİK TEHLİKELERİN ÖNLENMESİ Besinlerin sıcaklık ölçümü Besinlerin pH’sının ölçümü Besinler su aktivitesinin ölçümü İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü BAKTERİLERİN BULAŞMA KAYNAKLARI Toz, toprak Haşere, kemirgenler Su Potansiyel tehlikeli besinler Çöpler Hava Hayvanlar İnsan İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

ÇAPRAZ BULAŞMA HİJYENİK YİYECEKLERE, BESİN OLMAYAN VE BAKTERİ İÇEREN ETMENLERDEN BAKTERİ BULAŞMASINA DENİR İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü BESİN DIŞI ETMENLER Eller, Giysiler Kirli Araç-gereçler Doğrama tahtaları Tezgâhlar Bez ve Süngerler İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü BESİN DIŞI ETMENLER Öksürme, hapşırma Bakteri bulaşmış besinler Plâstik ambalajlar Potansiyel riskli besinlerden sızan sıvılarla temas eden yüzeyler İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

BESİN ZEHİRLENMELERİNİN ÖNLENMESİ Hijyeni sağlama önerileri Besin hijyeni Kişisel hijyen Fiziksel alanlar Araç-gereçlerin hijyeni İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü BESİN HİJYENİ Bir beslenme kuruluşunda üretilen yiyeceklerin yeterli derecede güvenli olmasını sağlayan önleyici kontroller sistemidir. İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü BESİN HİJYENİ Herhangi bir besinin, hastalık yapan etmenlerden arınmış olmasıdır İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

Gıda hijyeninin temel prensibi; “tüketici sağlığının korunması”dır İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

BESİN HİJYENİNİN SAĞLANMASI Sebze ve meyvelerde toz, toprak ve ilaç kalıntıları bulunmamalıdır Bozuk ve zedelenmiş besinler alınmamalıdır Besinler zeminle temas ettirilmemelidir Kırık, çatlak ve kirli yumurtalar kullanılmamalıdır İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü BESİN HİJYENİNİN SAĞLANMASI Bombe yapmış konserve, evde yapılmış konserve ve şüpheli besinler kullanılmamalıdır Açıkta besin bırakılmamalıdır İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

BESİN HİJYENİNİN SAĞLANMASI Besin hazırlamada Et, sebze ve hamurlu yiyecekler ayrı tezgâhlarda hazırlanmalı Çiğ ve pişmiş yiyecekler temas etmemelidir İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

BESİN HİJYENİNİN SAĞLANMASI Besin hazırlamada Potansiyel tehlikeli besinler, oda sıcaklığında bekletilmeden pişirilmeli ve soğutuculara kaldırılmalı Donmuş besinler, uygun yöntemlerle çözündürülmelidir İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

BESİN HİJYENİNİN SAĞLANMASI Besinlerin Pişirilmesinde Sıcaklık ölçmek için probe termometre kullanılmalı Piştiği kaptan kaşık ya da parmak ile, yiyeceklerin tadına asla bakılmamalı İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

BESİN HİJYENİNİN SAĞLANMASI Yemeklerin Servisinde Sıcak yemekler 70 derece ve üzeri, soğuk yemekler 5 derece ve altındaki sıcaklıklarda servis edilmelidir İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

BESİN HİJYENİNİN SAĞLANMASI Yemeklerin Servisinde Yiyeceklere çıplak elle dokunulmamalı, servis araç-gereçlerinden faydalanılmalıdır İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

BESİN HİJYENİNİN SAĞLANMASI Yemeklerin Servisinde Bir seferlik eldivenler kullanılmalıdır İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

BESİN HİJYENİNİN SAĞLANMASI Yemeklerin Servisinde Araç-gereçler yere düştüğünde, dezenfekte edilerek kullanılmalıdır Besinlere elle teması engellemek için, kaplar az doldurulmalı İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

BESİN HİJYENİNİN SAĞLANMASI Genel Bilgiler Mutfak araçları ve yiyecekle temas eden yüzeyleri silmek için, temiz, dezenfekte edilmiş, sadece bu iş için kullanılan bezler kullanılmalı İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

Servis için kullanılan baharatlık, BESİN HİJYENİNİN SAĞLANMASI Genel Bilgiler Servis için kullanılan baharatlık, tuzluk vb. gereçler temiz ve hijyenik olmalı İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

buzdolabında gelişigüzel değil, özelliklerine göre organize edilip, BESİN HİJYENİNİN SAĞLANMASI Genel Bilgiler Yiyecekler, buzdolabında gelişigüzel değil, özelliklerine göre organize edilip, düzenli bir şekilde depolanmalıdır İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

Depoya ilk giren besin, ilk çıkmalıdır. BESİN HİJYENİNİN SAĞLANMASI Genel Bilgiler Depoya ilk giren besin, ilk çıkmalıdır. O nedenle, etiketlenmeleri faydalıdır İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

BİREYSEL / PERSONEL HİJYENİ Personelden yiyeceklere mikroorganizmalar Eller Diğer vücut yüzeyleri Ağız Burun Dışkı Giysiler İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

YIKANMALIDIR… ELLER Tuvaletten, evcil hayvanları elledikten, çiğ et, balık, tavuk, yıkanmamış sebze ve meyvelere dokunduktan sonra YIKANMALIDIR… İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü ELLER NASIL YIKANIR Elin dayanacağı derecede sıcak suyla, En az 20 saniye ovuşturarak, Tırnak aralarını fırçalayarak Yiyecek hazırlanan ya da bulaşık yıkanan değil, ellerin yıkanması için ayrılan yerde yıkanmalı Tercihan sıvı sabunla İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

SAÇLAR Yiyeceklerin bulunduğu alanda, asla saçlara dokunulmamalı, taranmamalıdır Mutlaka bone, kep veya örtüyle örtülmelidir İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü GİYSİLER Yiyeceklerin bulunduğu alana üniformalarla girilmelidir Yedek üniforma varsa, iş üniforması her gün, yoksa iki günde bir değiştirilmelidir İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü GİYSİLER İş üniforması sadece çalışıldığı zaman giyilmelidir Çalışırken üniforma temiz tutulmalı, eller giysilere silinmemelidir İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü GİYSİLER kolay temizlenebilen, terletmeyen, dayanıklı, koruyucu niteliği olan, açık renk bir kumaştan yapılmalıdır İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü TEŞEKKÜRLER İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü