NAPOLI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Cumhuriyet’e sahip çıkma mitinglerinden herhangi birine katıldınız mı ?
Advertisements

‘’ O Mahur Beste …..’’.
KÜÇÜK BİR TEST ! Cem Yurtsev
SELANİK Thessaloniki Cem Yurtsev
İTALYA.
ANKARA PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Nesrin Sipahi
Mustafa Kemal Gibi Düşünmek...
TORONTO KANADA Music: Richard Clayderman Cem Yurtsev
ANKARA Sonbahar'da Aşk ve eski adı ile Angora ! Cem Yurtsev
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
Cem Fotoğrafların bir kısmı Ali Bora ‘ya aittir.Kendisine teşekkür ederiz…
POMPEI Cem Yurtsev
TÜM İZMİRLİLER'İ TEBRİK EDİYOR, SEVGİ, SELAM VE ŞÜKRANLARIMIZI YOLLUYORUZ. SEÇİM SONRASI İZMİRLİLERİN SLOGANLARI.
İSTANBUL 'da Gün Doğumu Tayfun AVINCA.
STOCKHOLM İSVEÇ - SWEDEN Cem Yurtsev
BIR ADA GÜNLÜĞÜ Cem Yurtsev
Sesli izleyiniz yılında İzmir'de doğmuştur. Bestekarımız mûsikî çalışmalarına daha yedi yaşında iken amcası Emin Efendi'den meşk ederek başlamıştır.
JAPONYA HAKKINDA BİLMEDİKLERİNİZ....
DEDE EFENDİ EVİ SULTANAHMET İSTANBUL
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
PPS : Cem Yurtsev Fotoğraflar : Yuksel Giovannitti Müzik : Al Martino – Love is blue.
VENEZIA Cem Yurtsev
DERSİMİZ TÜRKÇE İbrahim AKÇA.
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ .
BAHAR GETİRDİM SANA Bu yazının bana ulaşmasını sağlayan
POLONEZKÖY (ADAMPOL) Sunu ve sunudaki bana ait olan fotoğrafların benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. © PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar.
Not: Sunudaki fotoğrafların kalitesi düşürülmüştür. PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Barış Akarsu BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR.
İSTANBUL ŞİİRLERİ.
Değerli Dostlar, 2008 tatilimi Doğu Anadoluyu gezerek değerlendirmiştim. Bu sunumun konusu Ahlat, Van Gölünün batı kıyısında Bitlis.
SİNOP... Ne zaman ziyaret edilmeli ? Feridun ÖZHAN
Aşağıdaki sözcüklerden hangisi düz-geniş ünlülerinden meydana gelmiştir? A)Yapraklar B)Korkusuz C)Azimli D)duygusal.
ADI NE OLURSA OLSUN, DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEHRİ ! Cem Yurtsev Müzik: Cem Karaca – İstanbul’u Dinliyorum.
Cem Yurtsev Dikkat : Öğrencilere göndermeyelim !
Cem Yurtsev
Yalnız sana borçluyum bugün dünyada varsam:
Yöremiz Edirne, Meriç nehrinin batısı ve sınıra yalnızca 1 km mesafe...
1 CÜMLENİN ÖGELERİ Öge: Bir cümleyi oluşturan sözcük veya sözcük gruplarına öge denir. Ögeler bulunurken önce temel ögeleri (yüklem, özne), daha sonra.
Eski Sokaklar.
OKAN POLAT AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ ÜLKELER COĞRAFYASI DERSİ SUNUMU KONU:İTALYA
SİCİLYA İTALYA SICILY - ITALY MÜZİK : TOTO COTUGNO SERENATA
Cem Yurtsev Malezya müziği eşliğinde.
ARI MAYA UÇMAYI ÖĞRENİYOR
Değerli Dostlar, 2010 yılının bahar belirtilerini fazla gecikmeden yollamak istemiştim. Bazı koşturmalar ve iş seyahatlerim araya girince maalesef yine.
Orda bir köy var uzakta (mı ?) Gitmesek te (olur mu ?) Görmesek te (Bence olmaz !)... Neden mi olmaz? Gitmez ve görmezseniz neler kaçırabileceğinizi izninizle.
Tarihi KULA evleri... İzmiri Ankaraya bağlayan yolun kenarında böyle küçük bir tabela görebilirsiniz. Yarım saat zaman ayırıp, tarihte bir gezinti yapmak.
Bu sunumumu “Yoldan çıkmak istemeyenlere” ithaf ediyorum... Feridun ÖZHAN
Türkiye’ den getirdikleri oluşturulan köşe.. Sınıflardan görüntüler.
ses düğmesini açabilirsiniz - ilerlemek için mouse’u tıklayınız.
Proje ortağımızın okuluna misafir olduk,ilk toplantımız olduğu için öncelikle her toplantıya katılan kişiler kendilerini kısaca tanıttı. Projemizin konusu,içeriği.
Sunu ve sunudaki bana ait olan fotoğrafların benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. © PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik:
BU SUNUDAKİ TÜM FOTOĞRAFLAR CEM YURTSEV’E AİTTİR. İZİNSİZ KULLANIMI TELİF HAKLARI GEREĞİNCE YASAKTIR. HER TÜRLÜ BİLGİ VE BAŞVURU İÇİN
BİR ZAMANLAR 3 KÜLTÜRÜN DOSTÇA BİR ARADA YAŞADIĞI BAŞKA BİR İSTANBUL SEMTİ Not: Sunudaki fotoğrafların kalitesi, sununun boyutunu büyütmemek için düşürülmüştür.
Hazırlayan : Cem Yurtsev 1970 – 1990 ARASI TV DE BİR ÇOK DİZİNİN MÜPTELASI OLMUŞTUK. COCUKLUĞUMUZU, GENÇLİĞİMİZİ YAŞADIĞIMIZ DÖNEMDE.
PPS: Cem Yurtsev Müzik: Adriano Celentano BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
Aferin size . Evet o bir ayı. Hey çocuklar,
ARI MAYA UÇMAYI ÖĞRENİYOR ÇIKIŞ
İTALYA.
DUYULARIMIZ GÖRME İŞİTME TATMA KOKLAMA DOKUNMA BAŞLA.
SESİN İŞİTMEDEKİ ÖNEMİ
Sunu ve sunudaki fotoğraflar Cem Yurtsev’e aittir. PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Şarkı : Bahar BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR.
İSİMLER (ADLAR) Varlıkları veya kavramları karşılayan sözcüklerdir.
Mustafa DİNÇ Türkçe Öğretmeni
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ .
Adım Adım Tarih SAMATYA.
Pablo Escobar Kimdir?
ORTAÇAĞ KENTLERİ.
GENEL TEKRAR - 02 TAMLAMALAR TÜRKÇE. SIFAT TAMLAMALARI sarı yapraklar güler yüz masmavi deniz birkaç soru bu ev hangi kitap kaçan balık ihtiyar adam.
Sunum transkripti:

NAPOLI

Napoli için söylenecek o kadar söz var ki. Nereden başlasak Napoli için söylenecek o kadar söz var ki... Nereden başlasak... Gelin şehrin içinden Napoli’nin kalbinden başlayalım...

Napoliten halk dansları, şarkıları ve değişik İtalyan aksanı ile ünlü bir Akdeniz şehri NAPOLİ.

Napoli’nin bir özelliği ne yazık ki tüm dünyaca bilinmektedir Napoli’nin bir özelliği ne yazık ki tüm dünyaca bilinmektedir. Evet Napoli hırsızları ile de ünlüdür. Napoli suç oranı en yüksek olan İtalyan şehri olarak biliniyor...Ve hatta derler ki : Napoli’de hırsızlar çantanızı çalmazlar, çantanız ile birlikte sizi de götürebilirler :)

Özellikle dar sokakları ve eski Napoli evleri hayran bırakacak kadar güzeldir.

Napoli’de çeşit çeşit pizza var ama en basitinden sade Margarita Pizza isteseniz bile, tadına doyum olmadığı söyleniyor. Napoli denince akla tabii ki Pizza gelir. Napoli, Pizza’nın vatanıdır

İtalya’nın İstanbul’a en çok benzeyen şehridir Napoli İtalya’nın İstanbul’a en çok benzeyen şehridir Napoli. Trafik, düzensizlik, salaş evlerle malikaneler sırt sırtadır. Bu ambiyansı tamamlayan, sokak aralarında bağırıp çağıran insanlar ve saçak saçak çamaşırlar.

Napoli’den bir semt pazarı Ve bir balık pazarı

Napoli halkı gerçekten Türklere çok benzer Napoli halkı gerçekten Türklere çok benzer. Daha bizim bile icat edemediğimiz bir fikir geliştirmişler :) Emniyet kemeri takmayı sevmedikleri ve sık sık polise yakalandıkları için, emniyet kemeri baskılı tişört üreten bir millettir bu İtalyanlar...

Napoli Nuovo Kalesi Her şeye rağmen, sıcakkanlı insanları ile, deniziyle, şehrin göbeğindeki kalesiyle, bir tarafta tarihi binaları bir tarafta Harlem havasındaki sokakları ile garip bir büyüye sahip bir şehir NAPOLİ...

Napoli; ünlü Capri Adası, Vezüv Yanardağı ve onun patlaması sonucu yok olan günümüze sadece bir miktar kalıntısı gelen efsane POMPEI şehri ile inanılmaz bir yer... Napoli’de bir söz vardır : Vidi Napoli e dopo muori ! Napoli’yi görmeden ölme ! Hadi Napoli’yi gezelim...

REGGIA CASCATE

REGGIA PARTE ALTA

POMPEI

POMPEI

POMPEI

SORRENTO

Vezüv Yanardağı NAPOLİ VE AŞK italya'dayım, Capri adasının karşısında, Italyan tenor Enrico Carusa'ya ilham veren Sorrento kasabasında. Yalnızca bir kaç mumun aydınlattığı, birbirinden güzel çiçeklerin bulunduğu bir bahçedeyim. Elimde kırmızı, özel ev yapımı şarabım, masada minik sepetler içinde servis yapılan italyan peynirleri, arkada Pavarotti olmasa da onu aratmayacak güzellikte bir ses, etrafımda aynı güzellikten keyif alan pek çok milletden insanlar… Vezüv Yanardağı

Bir başka yerde buluşmak üzere... Cem Yurtsev cyurtsev@yahoo.com