ÖZEL İHLAS ÇOK PROGRAMLI LİSESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI kisiselbasari.com
Advertisements

BAŞARI İÇİN ETKİN ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
ÇOCUĞUMUN VERİMLİ DERS ÇALIŞMASINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİM?
TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ
VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA YOLLARI. Önce kendinize güvenin. Önce kendinize güvenin. Başarılı olacağım diyerek başlayın. Unutmayın ki kendine güven başarının.
KALİTELİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Demet TAŞDAN.
NİZİP HÜSEYİN YALÇIN ÇAPAN ANADOLU LİSESİ
BAŞARININ ANAHTARI
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Çalışmayı Öğrenmeye , HOŞGELDİNİZ.
BAŞARILI OLMAK İÇİN NELER YAPILMALI?
Bursa Birey Dershaneleri
ÜNAL GÜLMEZ REHBERLİK SERVİSİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
“DERS ÇALIŞMAK: Bir şey öğrenme etkinliği ya da süreci olarak tanımlanabilir.” der Öğretmen.
Güce Çok Programlı Lisesi Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı
Yanlışları azaltmanın yolları nelerdir?
Etkin Çalışma Yöntemleri.
DERS ÇALIŞMA VE BAŞARI.
BUGÜN NELERDEN BAHSEDECEĞİZ?
“Her Öğretmen Rehberdir”
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
ZEYNEP BEDİA KILIÇLIOĞLU İLKOKULU REHBERLİK SEVİSİ
Verimli Ders Çalışmayı öğrenmek istiyor musunuz?
Bilgileri kendinize mal edebiliyor musunuz?
Verimli Ders Çalışma Semineri
ZAMANI VERİMLİ KULLANMA
Planlı Çalışma Nedir? Zamanı israf etmemek ve en sağlıklı şekilde değerlendirmek için her etkinliği planlayarak yapmak gerekir. En kullanışlı çalışma.
UĞUR DERSHANELERİ REHBERLİK BİRİMİ EYLÜL 2004
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK NEDİR?
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
PLANLI ÇALIŞMANIN GEREĞİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Rehber Öğretmen Kaan KARAKAYA
DÜZCE ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi Seyhan ÖZCAN Okul Psikolojik Danışmanı “VERİMLİ” ÇALIŞIYOR MUYUZ? 2014.
Verimli Ders Çalışmayı öğrenmek istiyor musunuz?
VERIMLI DERS. İ N S A N I N 1.MESLEĞİNİ, 2.ÖZEL HAYATINI 3.AİLESİNE SAĞLAYACAĞI İMKANLARI 4.TOPLUMDAKİ YERİNİ B ELİRLER.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE HEDEF BELİRLEME
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
AYAZMA İLKOKULU Rehberlik Servisi
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
DERS PROGRAMI OLUŞTURMA
Verimli Ders Çalışma Teknikleri MEHMET EKİCİ
BAŞARININ SIRLARI.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Hocabey Toki Ortaokulu Rehberlik Servisi VERİMLİ DERS ÇALIŞMA Hocabey Toki Ortaokulu Rehberlik Servisi.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ve ZAMANI ETKİLİ KULLANMA
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ve ZAMANI ETKİLİ KULLANMA Çiftlik sahibi olmayı hayal eden genç bir adam bir çiftlik satın alır. Çiftliği satın aldıktan sonra yeterli.
VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA. VERİMLİ BİR ÇALIŞMA İÇİN NELER YAPMALIYIZ? Öncelikle çalışma planı yapılmalıdır. Çünkü çalışma planı hangi gün hangi dersi.
Adım Adım Başarıya.... Çalıştığınız masada başka bir işle uğraşmayın Evde kendinize bir köşe, mümkünse bir oda hazırlayın. Ders çalışırken kesinlikle.
PROFİLO İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ
EĞİTİM BAŞARISINI ARTIRMADA AİLENİN ROLÜ
VERİMLİ VE PLANLI DERS ÇALIŞMA CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
VERİMLİ VE ETKİLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ SUNUMU
SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ
REHBERLİK SERVİSİ.
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”. Verimli ders çalışma amaç doğrultusunda planlı ve programlı çalışmaktır. Verimli ders çalışmak sadece ders.
Verimli Ders Çalışma Semineri
DERS ÇALIŞMA VE BAŞARI.
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”. Verimli ders çalışma amaç doğrultusunda planlı ve programlı çalışmaktır. Verimli ders çalışmak sadece ders.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmen
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
Sunum transkripti:

ÖZEL İHLAS ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Verimli/siz Ders Çalışmak ÖZEL İHLAS ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Rehberlik Servisi Rehber Öğr. Şaban YILMAZ / Ekim 2006

Seminerde neler var ? Hedef belirleme Öğrenmenin doğası Verimli çalışma Program hazırlama Zamanlama Doğru bakış açısı

Başarının ilk basamağı Antrenör biz, koşucu siz

Belirlenen hedefler planlı Verimli Çalışma Nedir ? doğrultusunda zamanı planlı kullanabilme gücüdür.

“Sis olmasaydı kıyıya ulaşırdım” Amerikalı yüzücü: “Sis olmasaydı kıyıya ulaşırdım”

Etkili bir çalışma programı için; 1- Zihnin düzenlenmesi 2- Çalışma ortamının düzenlenmesi 3- Günlük hayatın düzenlenmesi

Nasıl sağlanır ? Hedefinizle ve şimdiki düzeyiniz arasındaki mesâfeyi gerçekçi biçimde saptayın Verimliliği azaltan temel problemleri belirlemelisiniz, Çalışmalarınızda verimliliği artırıcı stratejileri öğrenmelisiniz, Çalışmalarınızı programlı biçimde yürütmelisiniz.

Akıllı Gözlemcinin Hesabı Kaybedene bak Kazanana bak = Hamleni yap

Ve 2 soru sor kendine Ne yapmaktayım ? Bu yaptıklarımla nereye varırım ?

Yel değirmeninin hikayesi Başarının sırrı Sürekliliktir

ÖSS basamaklarını birer birer tırmanın

gelen biyokimyasal bir olay. Öğrenme nedir? Beyinde meydana gelen biyokimyasal bir olay. Uyanıklık Motivasyon (istek) Dikkat Aktif katılım Geri bildirim

Öğrenmede en etkili yöntem Çalışmak Tekrar etmek Öğrenilenleri sınamak Dinlenmektir

mâl edebiliyor musunuz? Bilgileri kendinize mâl edebiliyor musunuz? Aldığınız bilgileri kendiniz için anlamlı hâle getirmek ve böylece öğrendiğini kullanma gücünü geliştirmektir. Çünkü ancak bu yolla, bilginin uzun bir süre korunması ve de doğru ve hızlı kullanılması sağlanabilir.

Ders çalışmak niye zor gelir ? Çünkü hayatın eğlenceli tarafıyla hep çatışır.

O halde çalışmak için bir şeyler çıkarmak gerekiyor. Gün tek ve 24 saat O halde çalışmak için bir şeyler çıkarmak gerekiyor.

Yutar çünkü ders çalışmayla Bir uzaylı gelse ders çalışmayı eğlenceli bir şey olarak yutar mı ? Uzaylı amca Yutar çünkü ders çalışmayla ilgili ön yargıları yoktur.

Alışkanlık: Otomatikleşen davranış biçimi. Özelliği: Hayatın eğlenceli tarafı: Arkadaş,müzik ve telefon Özelliği: İradenin üzerindeki etkisi en az davranışlar.

Siz kavanozdaki pire değilsiniz

Sende 1 yıl yaşayabilirsin. Yeni ve daha değerli şeylere, yol açmak için Hayatınızdaki küçük ve önemsiz şeylerden, vazgeçin Binlerce yıl insanlar cepsiz ve chatsız yaşadı Sende 1 yıl yaşayabilirsin.

Başarının gerçek ölçüsü Nelere sahip olduğun değil Nelerden vazgeçebildiğindir

Sınavdan önce çok mu TV seyrediyorsun Eğer öyleyse sınavdan sonra seyredeceğin tek şey TRT 4’ deki AÖF programları olacak.

güneşi görebilmek size bağlı.” Bilinçaltı aptaldır şakadan hiç anlamaz “Şimşek çakarken, güneşi görebilmek size bağlı.”

Biraz tebessüm 1

Çooooook çalışmak değil Etkili ve Programlı Çalışmak

Programlı çalışmanın iki faydası Çalışmaya başlamak kolaylaşır Ders dışı etkinlikleriniz sırasında suçluluk duymanız gerekmez ve bu etkinliklerin tadını çıkartarak, hayattan daha fazla zevk alırsınız.

Ders Çalışmayı da Planlarken… Derslerin başlama ve bitiş sürelerini takviminize yazın. 1 seansın 1 saati aşmamasına dikkat edin, aralıklı çalışın. Çalışırken yemek yemeyin, bunun için ayrı süre ayırın. Dinlenme sürenizin dışında ayrıca boş vakit ayırın ki, beklenmedik durumlarda programınız aksarsa, bu saatlerden yararlanmanız mümkün olsun ve programınız sarkmasın.

Konuları sıraya koyarak çalışın. Telefon, televizyon ve bilgisayar saatlerini de planlayın. Telefon konusunda, "hayır", "gelemeyeceğim", "olmaz" demeye alışın ve böyle davranmaktan sıkıntı duymayın. Televizyon programlarını ise seçerek izlediğinizde bir problem yaşatmayacaktır. Programa uymakta zorlanıyorsanız "bu konu, şu güne kadar bitmezse, kendimi şundan mahrum bırakacağım ya da şuna hediye alacağım" deyin.

60 Dakikam = 1 Seans Konuyu çalış Tekrar et Dinlen 40 + 10

En verimli saatler Sabah 08.00-11.00 Akşam 19.00-22.00

Neden Programlı Çalışmalıyız? Zamanı programlamak, yaşamı programlamaktır. Başarı rastlantılara teslim edilemez. Programlama psiko-biyolojik (nörolojik) bir durumdur. Bir plan yaptığımızda, beynimiz de o plana ilişkin protein sentezlemeye, enerji ayırmaya, kendini hazırlamaya ve iç motivasyonunu oluşturmaya koyulmaktadır. “Görünürde hayatımız programlandırıyorsak ta, içten içe beynimizi de programlamaktayız.”

Çalışma Programı Nasıl Düzenlenir? Günlük yaşantınızı ve zamanı yiyen durumları belirleyin. Okula veyâ eve gidiş-geliş saatlerinizi, çalışma sürelerinizi,yemek aralarını,dinlenme, gezme vb. hobiler için ayıracağınız zamanı da saptamalısınız. Sonuç olarak, çalışmalarınızı yürütebilmek için ilk başta “NEYİ”, “NASIL”, “NE ZAMAN” çalışacağınıza karar vermelisiniz. "Kafanda kurduğun düşünceye benziyorsun.“ Faust

Çalışmaya virgülle başlamayın. . ,

Uygun ortam çalışmayı tetikler.

Çalışma masanızın üzerinde, çalışmayla ilgili olmayan hiçbir şey bulundurmayın. Gazete, dergi, roman, resimli roman, arkadaştan gelen mektup, model oyuncak veya maket gibi malzemelerin hiçbiri çalışmayla ilgili değildir. Çünkü masadaki harici şeyler dikkatinizi dağıtır ve masada geçirdiğiniz süre uzar, veriminiz azalır ve motivasyon düşer.

Çalışma masası sadece çalışma içindir. Çünkü ancak böylece, çalışma Yemek yemek, hayal kurmak, mektup yazmak, uyumak ye gazete okumak veya uyuklamak, çay içmek, müzik dinlemek , kitap ve gazete okumak gibi etkinliklerin hepsini ait oldukları yerlerde yapın. Asla çalışma masasında değil. Çünkü ancak böylece, çalışma masanıza oturduğunuz anda çalışma davranışını kendiliğinden başlatacak alışkanlığı kurabilirsiniz.

Yatarak veya uzanarak çalışanlar bir süre sonra gevşer ve okuduğunu anlamamaya başlar. Çünkü beyin sapında bulunan bir merkeze gevşemeyle ilgili bilgiler gelmeye başladığı zaman, uykuyu başlatacak olan hormonlar salgılanır.

Çünkü bunların hepsi dikkatin düşmanıdır. Dağınık masada, posterlerin bulunduğu odada ve kulağında müzikle çalışma. Çünkü bunların hepsi dikkatin düşmanıdır.

Hiç kimse hatasız doğmaz. En iyi olan, en küçük hatayı yapandır Hiç kimse hatasız doğmaz. En iyi olan, en küçük hatayı yapandır. Marshall Hiç kimse başarı basamaklarını elleri cebinde çıkmamıştır. Çiçero

Einstein'ın başarı formülünü hatırlatalım. Einstein'ın Başarı Formülü : A = X + Y + Z A: Başarı X: Çalışma Y : Yerinde ve zamanında davranma Z : Dinlenme ve eğlenme

Biraz tebessüm 2

Başarmak için doğru pencereden bakabilmek

Antrenmanların her dakikasından nefret ediyordum Antrenmanların her dakikasından nefret ediyordum. Fakat kendi kendime ‘Vazgeçme ! Şimdi sıkıntı çek ve hayatının geri kalanını şampiyon olarak yaşa’ diyordum. Muhammed Ali

Sorunlara çözüm arayın Çözümsüzlük değil

düşünmek Bardak dolu İdare eder Bardak boş kazandırır.

Ama bardağın içine de düşmeyin

Tesadüf ve Şansa bu maratonda yer yok

Beyninizi dengeli yorun Sayısal Sözel

Beyin mesajlarının hızı saatte 588 km hıza ulaşabilmektedir. Beyin yorulması fiziksel olarak mümkün değildir. Elektro kimyasal sistemlerle çalışan beynimizin kas sistemi ile çalışan el,kol ve göz gibi organlardan farklı yanı yorulmamasıdır. Beyin mesajlarının hızı saatte 588 km hıza ulaşabilmektedir.

Beynimiz dakikada 100 bin kelimeyi (ortalama 400 sayfa ) anlayabilecek kapasiteye sahiptir.

Kediciklerin beyni çalışıyor

Siz duygusal olabilirsiniz ama sınav öyle değil

Öğrencilik görevim nedir Bütün bu hikayeyi sindirmekten başka bir şey değil.

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Rehberlik Servisi 2006 EKİM İletişim:0212 639 68 70 Dahili 221 saban.yilmaz@ihlaskoleji.com Psk.Dan. Şaban YILMAZ Teşekkür ederim.