BİMER BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ. BİMER BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilgi Edinme Birim Amiri
Advertisements

USTA BULUŞMA NOKTASI Merhaba,
HASTA HAKLARI.
BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Yapı ve Genel Prensipler Kültür Bilgi-Günü 2011.
Amaç Yeni yetişen nesillerde vergi bilincini oluşturmak ve belge alma alışkanlığını kazandırmak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığımızca "Ülkemi Seviyorum.
Azrael Online Hasta Takip Programı
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
“ PAYLAŞTIĞIMIZ AVRUPA-OUR SHARED EUROPE” PROJE YARIŞMASI.
EĞİTİM KURUMU YÖNETİCİLERİ GÖREV SÜRESİ UZATMA İŞLEMLERİ
KAMU HİZMET ENVANTERİ SEMİNERİ
Çevre Görevlisi Eğitimi
MODELİ AÇISINDAN İNCELENMESİ
HASTA HAKLARI.
SİVAS TAPU VE KADASTRO XX.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
DIŞ KAYNAKLI PROJELER Suat TÜREYEN Başar BAKIR Ümit TURHAN
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
PADOR-Potansiyel Başvuru Sahiplerine Ait Verilerin Online Kaydı
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ 2009 YILI PROGRAMI Kartal Belediyesi
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ 2011 YILI PROGRAMI (OCAK /15 MAYIS ARALIĞI) Kartal Belediyesi
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
SHU. Nuray TÜRKEN TEKNEKAYA Hasta Hakları İl Koordinatörü
CUMHURİYET ORTAOKLULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
BAĞLUM ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
BAKANLIK HASTA HAKLARI UYGULAMALARI VE
26 EKİM HASTA HAKLARI GÜNÜ
Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimi
İL DÜZEYİNDE KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YÜRÜTTÜKLERİ FAALİYETLERİN STRATEJİK PLAN VE PERFORMANS PROGRAMLARINA UYGUNLUĞUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU.
HASTA HAKLARI ve SORUMLULUKLARI
HASTA HAKLARI VE SORUMLULUKLARI
Kurulun İnceleme ve Araştırması
İLÇE YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2010 YILI BRİFİNG. İlçe Yazı İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan; 1. Özel Kalem Bürosu, 2. Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu,
İLÇE YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
MERKEZ BİRİM VE VALİLİKLER İÇİN DOSYA PAYLAŞIMI
SANAL DEVLET.
PERSONEL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
NUMARALANDIRMA VE KOD SİSTEMİ.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı
8383 MEB MOBİL BİLGİ SERVİSİ
BAŞVURU SAHİBİ BİLGİLERİNİN KAYS’A GİRİLMESİ
Comenius Okul Ortaklıkları
SODES BİS SİSTEMİ.
İlhan AYDIN Kocaeli İl Müdürü.
HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ
BULANIK ANADOLU LİSESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
Muhtar Bilgi Sistemi.
.   Kurumuza tedavi olmak için gelen yardıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımızın tedavi süresince destek ve yardımcı olmak  Yatarak tedavi olan.
ERZURUM AŞKALE YENİKÖY İLKOKULU/ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No HİZMET ADIİSTENEN BELGELER TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1Öğrenci Kayıt.
AMAÇ Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip.
SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ
YALIHÜYÜK ÇOK PROGRAMLI LİSESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
ANAYASA'NIN İLGİLİ HÜKÜMLERİ ANAYASA'NIN İLGİLİ HÜKÜMLERİ KANUNLAR 5176 Sayılı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması.
E-Tebligat Nedir.
VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SHU. Seyit ULUPINAR Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
BİLSEM TANILAMA SÜRECİ
BAĞLUM ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMET ADIİSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Öğrenci Kayıt.
FİNANSAL ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI tarihli ve sayılı Makam Oluru ile Genel Sekreterlikler bünyesinde «Fatura İnceleme.
Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Zeynep Duran Yasama Uzmanı.
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DİLEKÇE ve BİLGİ EDİNME HAKKI
Üye Sicil Müdürlüğü olarak, Ülkemizde ilkleri yapan İZMİR TİCARET ODASI’ nın, kendi görev alanında ilkleri yapan Müdürlüğü olmaya devam ediyoruz…
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Kenan Altaş Yasama Uzmanı.
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
T.C. BAŞBAKANLIK HALKLA İLİŞKİLER DAİRE BAŞKANLIĞI BİMER İLE İLGİLİ TEMEL MEVZUAT.
Hesap Verebilirlik ile İlgili Düzenlemeler
Çevre Görevlisi Eğitimi
V. Bireysel Başvuru Usulü
Sunum transkripti:

BİMER BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ

VATANDAŞLA DEVLET ARASINDAKİ MÜRACAAT ETMESİNE İMKAN TANIR. BİMER VATANDAŞLA DEVLET ARASINDAKİ İLETİŞİMİ SAĞLAR. VATANDAŞIN HER ZAMAN HER YERDEN MÜRACAAT ETMESİNE İMKAN TANIR.

BAKANLIKLARA, VALİLİKLERE, BELEDİYELERE, KAYMAKAMLIKLARA, BİMER VATANDAŞIN BAKANLIKLARA, VALİLİKLERE, BELEDİYELERE, KAYMAKAMLIKLARA, İL VE İLÇELERDEKİ TÜM İDARİ BİRİMLERE ULAŞMASINI SAĞLAR

BİMER’in kapsamı VATANDAŞLAR, HER TÜRLÜ YAZILI İHBAR, ŞİKAYET, TEKLİF VE DİLEKLERİ İLE BİLGİ TALEBİNİ İÇEREN BAŞVURULARINI BİMER YOLUYLA YAPABİLİR.

BAŞVURU İŞLEMLERİNİ YAPMAK ÜZERE BİMER AĞI BAŞVURU İŞLEMLERİNİ YAPMAK ÜZERE TÜRKİYE GENELİNDE TÜM BÜROKRASİDE 32.000 KULLANICI İLE DEV BİR İLETİŞİM AĞI OLUŞTURULMUŞTUR

EN ALT İDARİ BİRİME KADAR BİMERİN AMACI BAŞBAKANLIKTAN, EN ALT İDARİ BİRİME KADAR KAMUSAL İLETİŞİME HIZ VE ETKİNLİK KAZANDIRMAKTIR.

BİMER Uygulama Alanı DİLEKÇE HAKKININ KULLANILMASINA DAİR KANUN BİLGİ EDİNME HAKKI KANUNU İNSAN HAKLARI KAMU GÖREVLİLERİ ETİK KURULU KANUNLARINI KAPSAMAKTADIR.

BİMER’e ulaşım BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİNE MEKTUP, FAKS VE İNTERNET YOLUYLA DİLEKÇE GÖNDEREREK, İNTERNETTEKİ BİMER FORMUNU KULLANARAK, ŞAHSEN MÜRACAAT EDEREK, ALO 150 HATTI KULLANILARAK TELEFONLA ULAŞILABİLİR.

E-POSTA ADRESLERİNDEN İNTERNET YOLUYLA ULAŞILABİLİR. BİMER’e ulaşım www.basbakanlik.gov.tr VEYA bimer@basbakanlik.gov.tr E-POSTA ADRESLERİNDEN İNTERNET YOLUYLA ULAŞILABİLİR.

BİMER’e ulaşım Vatandaşlar Başbakanlığın yanısıra, tüm bakanlıklar, valilikler ve kaymakamlıklarda kurulan“halkla ilişkiler müracaat büroları” aracılığıyla BİMER’e ulaşabilir. Valiliklerde oluşturulan çağrı merkezleri aracığıyla “ALO 150” hattını kullanarak BİMER’e ulaşabilir.

BİMER nasıl çalışır? Yazılı, sözlü veya şahsen olmak üzere herhangi bir yolla (BİMER’e) yapılan BAŞVURULAR; BİMER SİSTEMİNE KAYDEDİLİR. “ALO 150” numarası kullanılarak yapılan başvurularda, numara arandığında o ilin valilik halkla ilişkiler görevlisi telefonunuzu açar. Telefonla arayan vatandaşın kişisel bilgileri ve başvuru konusu BİMER sistemine kaydedilir. BİMER’e kaydedilen tüm başvurulara sistem tarafından otomatik olarak bir kayıt numarası verilir.

BİMER nasıl çalışır? Her türlü yazılı ihbar, şikayet, teklif ve dilekleri içeren başvurular 1 iş günü içerisinde işleme alınır. Bilgi Edinme ve Dilekçe Hakkı kanunu kapsamında yapılan başvuruların değerlendirilmesi 5 iş günü içerisinde yapılır. Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurulu’na yapılan başvuruların değerlendirilme süresi ise 15 iş günüdür. Başvurulara cevap verme süresi ise Dilekçe Hakkı Kanunu’na göre 30, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’na göre ise 15 gündür.

BİMER nasıl çalışır? Vatandaşlar başvurularının DURUMLARINI www.başbakanlik.gov.tr veya bimer@basbakanlik.gov.tr e-posta adreslerinden BİMER sorgu ekranında başvuru tarih ve sayısını yazarak öğrenebilirler. VEYA “ALO 150” numarasını arayarak başvurularının AŞAMALARINI takip edebilirler.

BİMER Neyi Başarmıştır ? ŞUBAT 2006 DAN BUGÜNE YAKLAŞIK 1.403.693 BAŞVURU YAPILMIŞTIR

BİMER Neyi Başarmıştır ? ORTALAMA 30 GÜN OLAN İŞLEM SÜRECİ BİMER İLE 1 GÜNE İNMİŞTİR.

BİMER Neyi Başarmıştır ? TASARRUF SAĞLANMIŞTIR. ŞUBAT 2006 DAN BUGÜNE KADAR YAKLAŞIK 1.000.000,00 TL TASARRUF SAĞLANMIŞTIR.

(Türkiye Bilişim Vakfı) tarafından BİMER, TÜSİAD ve TBV (Türkiye Bilişim Vakfı) tarafından “2006 Yılı eTR Ödülleri” kapsamında “Kamudan Kamuya eHizmetler” kategorisinde ödüle layık görülmüştür. TÜHİD

BİMER, TÜHİD-2007 “6. Altın Pusula” Halkla İlişkiler Ödülleri kapsamında “eİletişim” kategorisinde ödüle layık görülmüştür. TÜHİD

“İyi Uygulamalar” listesine seçilmiştir. BİMER, Avrupa Komisyonu'nun düzenlediği 4. Avrupa e-Devlet Ödülleri Yarışması'nda Vatandaşlara Yönelik e-Devlet Uygulamaları kategorisinde “İyi Uygulamalar” listesine seçilmiştir. 20

“E-DEVLET UYGULAMALARI” ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR PROJEDİR. BİMER “E-DEVLET UYGULAMALARI” KAPSAMINDA ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR PROJEDİR. 21

Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Başkanlığı'nca düzenlenen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ( UNDP), Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA), İslam Ülkeleri İstatistiksel, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRİC)'nin katılımı ile düzenlenen "eGOVsharE 2009" Konferansı'nda “e-Devlet Uygulamaları” kapsamında BİMER'in sunumu yapılmıştır. 22

Halk-devlet iletişimi için BİMER’i tercih edin.

Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı