2/A SINIFI 2.VELİ TOPLANTISI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Onlara sahip olduklarınızın en iyisini veriniz.”
Advertisements

HIZLI OKUMA VE NOT TUTMA
VERiMLi ÇALIŞMANIN iLKELERi
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV İPUÇLARI.
Televizyon ve okul başarısı
TIBET KİŞİLİK TESTİ Çvr:
İŞ BAŞI EĞİTİMİ (TOOLBOX TALK)
Konu testlerini çözerken soru köklerini dikkatle okuyup, yönlendirmeleri iyi takip edin.
Simdi bu oyunu ciddiye al ve sakın oyun bozanlık yapma!!!!
SELAMLAŞMA Amaç : Görgü kurallarını geliştirme.
Tatilde Yapılacaklar.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
Araştırma ve Değerlendirme Formu
BAŞARILI OLMAK İÇİN NELER YAPILMALI?
ZAMİRLER.
EWAN 22 YAŞINA O YIL BASMIŞTI, KENDİNDEN EMİN, ZEKİ VE ÇEKİCİ BİR GENÇ ADAM OLMANIN GURURUNU TAŞIYORDU. EWAN 22 YAŞINA O YIL BASMIŞTI, KENDİNDEN EMİN,
Yıl Sonu Veli Toplantısı
 Bir dönemi daha geride bıraktık. 2 haftalık bir tatile girmiş bulunuyoruz. Öğrencilerimizin bu süre içinde kontrollü bir şekilde tatil yapmalarını sağlamasınız.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 5 Ekim 2009 Pazartesi Aşağıdaki şemalarda kaç onluk var? Onluk sayısını altlarına yazalım. Örnekteki gibi.
HALKALI GÜNEŞ ORTA OKULU
ANASINIFI YAZ TATİLİ ÖDEVİ
BUNLARI YAPALIM - Her günün çocuğunuza 15 dakikanızı ayırarak ilgileniniz Çocuğunuzun okuldaki etkinlikleri anlatmasına izin veriniz ve bu konu hakkında.
3/A SINIFI 1.VELİ TOPLANTISI
3/A SINIFI 2.VELİ TOPLANTISI
Aile Eğitimi Etkinlikleri
Değerli Velilerim HOŞ GELDİNİZ….
SURRAM.
TEOG Sınavından Yüksek Puan Almak İçin 10 Altın Tavsiye
Haziran, temmuz, ağustos Eylül, ekim, kasım
__________Mehlika –Emir Altay Anaokulu Okul Kuralları
İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE DİL BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK VELİLERE ÖNERİLER (KİTAP KULLANIMI) Yrd. Doç Dr. Ş. Dilek BELET.
ÇOCUĞUMA NASIL YARDIMCI OLURUM?.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ 15 ADIMDA TEST ÇÖZME: 1.Çözeceğiniz testin konusunu önceden mutlaka okuyun… 2.Testi hazırlayan kişinin ne demek istediğini düşünüp.
1.DÖNEM 2. VELİ TOPLANTISI Güven CILIZ HOŞ GELDİNİZ.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
3-B Sınıfı Veli Toplantısına Hoşgeldiniz
ANNE-BABALARA ÇOCUKLARININ OKUL BAŞARISI İÇİN TAKTİKLER
Fatih İlkokulu Rehberlik Servisi
Girne Orta Okulu Rehberlik Servisi
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
PARA BİRİKTİRİYORUM.
EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 4/A SINIFI 1.DÖNEM 1. VELİ TOPLANTISI.
Çocukların Güvenli İnternet Kullanımı ile ilgili Ebeveynlere öneriler
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
İNTERNET ÇOK GENİŞ BİR ALAN
GÜNDEM: 1. Toplantının açılışı, oklama kağıdının imzalanması. 2. Birinci dönem çalışmalarının değerlendirilmesi. 3. Okuma – yazma öğreniminde sınıfın.
İnternet Okur Yazarlığı
BİRİKİM YAPACAĞIM.
1EROL YETER BUGÜNKÜ ÖĞRETİM ŞEKLİ ESKİ ve YENİ YAKLAŞIMLAR.
 her sorunun bir doğru cevabı, bir çeldiricisi iki tanede kendi içinde doğru fakat kesinlikle cevap olamayan şıkkı vardır.
VERİMLİ ÇALIŞMA YOLLARI
Ailenin Çocuğun Başarısındaki Rolü ,Sağlıklı İletişim ve Aile Sağlığı
NİCE YAŞLARA – Anneye Doğum Günü Hediyeleri.
SEMINER 1 : MERHABA SıNAV ÇALIŞMAYI SEVMEK. TEOG sistemini dikkate alarak çalışmalarımızı nasıl yapılandırmalıyız, verimli ders çalışma tekniklerini nasıl.
MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU TEOG İLK 3 ÖĞRENCİSİ –Taha Emir Arslan –Bican Çağrı Göksel – Ramazan Duyar.
Yeni ofis kırtasiye malzemeleri ve aksesuarları satın.
BUNLARI YAPALIM - Her günün çocuğunuza 15 dakikanızı ayırarak ilgileniniz Çocuğunuzun okuldaki etkinlikleri anlatmasına izin veriniz ve bu konu hakkında.
Seni Benim Gibi CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI SESLİDİR.
ANNE-BABALARA ÇOCUKLARININ OKUL BAŞARISI İÇİN TAKTİKLER
BAŞARIYI ARTIRMADA AİLEYE DÜŞEN GÖREVLER REHBER ÖĞRETMEN HABİB TAŞAN
HAZIRLAYAN: CANAN MAÇAN BALİBEY İLKÖĞRETİM OKULU
MATEMATİK DERSİNİ NASIL ÖĞRENMELİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA, MOTİVASYON VE BAŞARILI OLMA
SINAVLARDA BAŞARILI OLMA YOLLARI
1 /A Sınıfı Veli Toplantısına HOŞGELDİNİZ Ramazan SERİNOĞLU
Sunum transkripti:

2/A SINIFI 2.VELİ TOPLANTISI

ÖDEVLER Ödev konusunda biraz daha özenli olunmalı. Hemen kurtulmak için yapmamalı. Ödevlere yazdığım uyarılara dikkat edilmeli. Ödevleri yaparken doğru cevabı kendisi bulmalı. Yazı kuralına uygun olmalı.

ÖDEVLER Konuları unuttum, hatırlamıyorum sözlerini dikkate almayın, hatırlamaları için zorlayın. En kötü ödevler hafta sonu yapılan ödevler oluyor. Hafta sonu çok fazla rahatlıyorlar. Hafta sonu sadece bir kağıt yapılmamalı.

ÖDEVLER Yazı estetiği açısından soluk uç kullansın.Faber Castel 0.7 Yazı yazarken acele etmesin, yavaş ve dikkatli yazsın. Yazı çalışmalarını mutlaka yaptırın.

ÖDEVLER Kaç kişi güzel ödev yaptı etkinliğimiz var. Güzel ödevler panoya etkinliğimiz var. Bunları hatırlatın. Ödevleri önemsemelerini sağlayın. Çok beğenilen ödevleri duvarına asın.

ÖDEVLER Özellikle hafta sonu için fotokopi dışında ödev veriyorum. Etkinlik ödevleri. Bu ödevleri yaparken konuyu anlamasını sağlayın. Birlikte yapın.

ŞİİR Ezberleme Hafta sonu şiir veriyorum. Mutlaka ezberlemesini sağlayın. Şiir okumanın ve konuşmanın gelişmesi açısından çok önemli. Ailecek şiir okuma zamanları yapın. Ailesinin önünde ezberlediği şiirleri okusun.

ŞİİR Ezberleme Tüm ezberlediği şiirleri bazı günlerde okutun. Siz de örnek okumalar yapın. Hafta sonları biraz daha dolu geçmeli. Şiir ve kitap okuma faaliyetlerine ağırlık verilmeli.

KİTAP okumalı Ben çocuklarda okuma alışkanlığı gelişsin diye her gün kitap değişiyorum. Kitabını okuyup bitirdiyse ve değişmediyse nedenini sorun. Soruya cevap veremeyen ya da okumasını beğenmediğim kitabı değişmem.

KİTAP okumalı Her ay bir sayı belirliyoruz onu geçmeye çalışsın. Kitap dostu belgesi alması için destek olun, hatırlatın. Okuma ve anlama hızını geliştirebilecek en önemli çalışma bu. Lütfen dikkate alın.

KİTAP okumalı

ÖLÇME Değerlendirme Her hafta Cuma günü yapılacak. Notla değerlendirme olmayacak. Amacımız anlamadığı, eksik öğrendiği konuları belirlemek. Kağıdın başında eksiklerini yazacağım mutlaka buna dikkat edin.

ÖLÇME Değerlendirme Yanlışlara odaklanmayın. Daha küçükler, yanlış yapabilirler. Bu konuda sürekli motive edici olun. Karşılaştırmalar yapmayın. Amacımız sadece öğrenme durumlarını tespit etmek. Amacımızdan sapmayalım.

Planlıyım Başarılıyım Bu kağıtları, planlı çalışma alışkanlığı kazandırmak için dolduruyoruz. Eğer bir önemi kalmadıysa devam etmeyin. Artık faaliyetlerin sıralamasını yapmanızı istiyorum.

Planlıyım Başarılıyım

EK KAYNAK Ek kaynağa ihtiyacımız yok. Görüşmelerimizde çocukların konuları hatırlamadıklarını söylüyorsunuz. Evinizde internet varsa tek önerebileceğim kaynak «morpakampüs»

Görsel Sanatlar Yaptığı her resmin arkasında bir numara var. Ürününü saklaması gerekiyor. Bitirmediği çalışmaları mutlaka evde tamamlasın. Resim dosyası ve tüm resimleri Cuma günleri mutlaka yanında olsun.

24 Kasım… Geçen yıl olduğu gibi, sınıfımızı ilgilendiren hediyeler alabilirsiniz. Şahsi hediye kesinlikle istemiyorum. Kalem, uç, tahta kalemi, küçük çikolata, gibi sınıfta kullanılabilecek şeyler olabilir.

Veli İletişimi Haftanın bir gününü, okul çıkışında veli görüşmelerine ayırmayı düşünüyorum. Öğrencilerle ilgili detaylı bilgi verebileceğim zamanlar olacak. Küçük gruplar halinde de olabilir.

İstek… Lütfen çocukların çantalarını taşımayın. Çantalar ağır değil. Çocuğunuzu okul kapısından içeriye yalnız gönderin. Andımız ve İstiklal Marşı okunurken öğrencilerin sizi görebilecekleri yerde durmayın. Ders saat 8.15 te başlıyor…