Maribor’da Erasmus.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Google Görüntülü Ağ’da Video Reklamları
Advertisements

TÜRKİYE’DE ÇOCUKLAR.
Zamanı Ölçme.
Programme outline Sabah: Genel İngilizce Çalışması Öğleden sonra – Opsiyon  Kültür ve Toplum Araştırmaları  IELTS Hazırlık  Akademik İngilizce.
HAZIRLAYAN: SEZGİN ZUKU
LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ
“Kolhida” dağ evi “Kolhida” uluslararası av turizm için dağ evi oldukça ilginç ve “Avcılığa çikan parti lideri” stilinde yapılmış. Dağ evi bol yeşillik,
Acaba Şu Anda Saat Kaç?.
VAKIFBANK - DEVLET DENETİM ELEMANLARI DERNEĞİ KREDİ KARTI ÇALIŞMASI
Foça Mah. Selim Günday Cd. No   Fethiye/Muğla/Türkiye
VAK İ T GELD İ G İ D İ YORUZ BU SENE KASTAMONU ILGAZ’DAYIZ.
Sinaps Alternatif İletişim Çözümleri
Eğitim Programı Kurulum Aşamaları E. Savaş Başcı ASO 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ AVRUPA BİLGİSAYAR YERKİNLİĞİ SERTİFİKASI EĞİTİM PROJESİ (OBİYEP)
Meme Kanseri Hastalarında Doğurganlık
DOĞU KARADENiZ TURU HAZİRAN 2 GECE 3 GÜN
MATEMATİKTEN KORKMUYORUM!
İNTERNET ADRESLERİ.
Nedir?. Genel Şartlar 1. Ders verme hareketliliği gerçekleştirilecek iki ülkeden en az birinin AB üye ülkesi olması gerekir. 2. Ders verme hareketliliğinden.
ULAŞIM Otelimiz Antalya şehir merkezine 45. km., havalimanına 60 km. uzaklıktadır. Antalya otogarından her beş dakikada kalkan Kemer Tur otobüsleri.
FUTBOL VE BESLENME BESLENME
ERASMUS PROGRAMI KATILMAK İÇİN NEYİ BEKLİYORSUNUZ PEKİ.
Fly Express Özel Programı
KENTLER VE ÇARŞILARI AVUSTURYA VİYANA.
En ekonomik market ürünü
FRİG VADİSİ VE AFYON’DA KAPLICA KEYFİ EKİM TARİHİNDE 2 GÜNLÜK PROGRAM.
ULAN BATOR.
Karışım Problemleri.
En ucuzundan en pahalısına doğru sıralanmış olarak “Cep Telefonları” kategorisindeki tüm ürünlerin isimleri “Spor” kategorisinde ürünleri listelenen “İstanbul”
ALIŞVERİŞ ALIŞKANLIKLARI ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI Haziran 2001.
Artık Avon Temsilcilerine Avon’la Grup içi İletişim Bedava !
Mehmet Nuri Küçükköylü İ.Ö.O.
İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Erasmus Tanıtım Toplantısı
ERASMUS.
Kış Hazırlıkları Kış Hazırlıkları Barış Uncu. Kış Hazırlıkları Kış Hazırlıkları Kış Hazırlıklarında: Atkı, kazak, eldiven gibi malzemeler kullanılır.
Twin Grubu * Twin grubu 1995 yılından beri dünyanın her yerindeki Öğrencilere dil eğitimi vermektedir. * Yüksek standartlarda hizmet veren.
PAZAR RAPORLARI_2013.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.
1/20 PROBLEMLER A B C D Bir fabrikada kadın ve çocuk toplam 122 işçi çalışmaktadır. Bu fabrikada kadın işçilerin sayısı, çocuk işçilerin sayısının 4 katından.
HAFTA 7 OTEL SÖZLEŞMELERİ-DEVAM
Hazırlayan:Süleyman ÖTGEN
1/20 ÖLÇÜLER (Sıvı) 7 litrede kaç tane yarım litre vardır? A B C D.
1/20 ÖLÇÜLER (Değer Ölçüleri) A B C D Kaç tane 1 YTL, 5 YTL eder?
Melikşah Üniversitesi
2010-ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi. 1.AŞAMA: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.AŞAMA: Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
NÜANS TURİZM HAC "İlk defa kayıt yaptıranlar 294 bin 567 kişi. Kayıt yeniletenler 1 milyon 76 bin 664. Türkiye geneli toplam müracaat 1 milyon 372.
Sertifika Nedir? Bir alanda uzmanlığı gösteren belgedir.
Rüzgarlı şehir – Al Capone sehri 9 Million nüfus Spor ve sanat aktiviteleri.
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
Ahmet Hakan BAYRI İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
ÖZELL İ KLER İ ÖZELL İ KLER İ Faaliyet yılı : m2 Satış Alanı 60m2 Mutfak + Depo 50m2 Açık Depolama Alanı 20m2 Ofis 100m2 Açık Otopark.
JOLLY TOURS FİRMA ANALİZ RAPORU
Erasmus Polonya.
Zaman ölçüleri.
1/20 ÖLÇÜLER (Zaman) A B C D Bir saat kaç dakikadır?
ERASMUS in GHENT Kültür kaynaşması
İsveç’te Öğrenci olmak
5.ÜNİTE İYİ Kİ VAR ULAŞIM TEKNOLOJİSİNDEKİ GELİŞMELER
12 Yaş üzeri: 2010’da 23.8 milyon 2011’de 24.8 milyon.
1936 ANKARA TREN GARI ANKARA TREN GARI YENİ GÖRÜNÜMÜ 2010.
DOĞRU ve TERS ORANTI İLE İLGİLİ PROBLEMLER
Vize, Oturma izni, Sağlık sigortası Giderler Şehir, ulaşım Üniversitenin sağladığı olanaklar Barınma Sosyal ortam, kültür REUTLINGEN.
DENGELİ BESLENME, ÖZBAKIM BECERİLERİ VE BULAŞICI HASTALIKLAR
KAYIT KONAKLAMA FORMU KİŞİSEL BİLGİLER UNVAN:_______________________________________________________________ ADI – SOYADI:_______________________________________________________________.
N Fun Club Sistemine HOŞGELDİNİZ.
18-21 Eylül 2013 Duesseldorf Uluslararası İlaç ve Eczacılık Fuarı.
FLORIDA YAZ OKULU.
HOŞGELDİNİZ.
Uluslararası Fuarların Ülke ve Şehir Ekonomisine Katkısı
Sunum transkripti:

Maribor’da Erasmus

Ulaşım THY ve Adria air Bunlar Slovenya'nın Başkenti ljubljana'ya uçuyor ordan trenle Maribor'a 2buçuk saat THY'nin bazı uçuşları için 20 bazı uçuşları için 30 kg bagaj sınırı var 8 kg'lık el bagajı Adria Air'da sınır 20 kg. Uçuş fiyatları THY'ninkiler daha dengeli Ankara'dan ve İstanbul(Atatürkten) uçuşlar mevcut Ljubljanahavaalanından tren garına servisler var taksiyle giderseniz 45 Euro Maribor tren garından yurt da taksiyle 3-4 Euro tutuyor Viena üzerinden de Maribor'a gelinebilir. Vienadan Maribor'a 3-3buçuk saatlik bir tren yolculuğuyla gelebilirsiniz THY: http://www.turkishairlines.com/tr-TR/index.aspx Adria Air: http://www.adria.si/ Lubyana-Maribor trenleri: http://www.slo-zeleznice.si/en/passengers

Öğrenci İndirimleri Si-Mobile Günde 2 kere kupon hakkı 4 saat ara ile Yemek fiyatları uygun Sim card'ınızı alıp öğrenci sistemine kayıt yaptırdıktan sonra kullanabiliyorsunuz Bir aydaki iş gününü kadar indirimli yemek yeme hakkınız var -3 euro civarı

Alışveriş Buradaki fiyatlar genel olarak Türkiye standartlarında Kıyafet pahalı örneğin Türkiye'de Pull and Bear'da 60 lira olan bir kazak burada 50 Euro Hamur işleri de Türkiye'dekinden pahalı ama çikolata, bira ve diğer abur bucurlar Türkiye'dekinin yarı fiyatı. Dana eti'nin kilosu 10 Euro falan, tavuksa normal etten pahalı Bira 0.5 Euro'dan başlıyor 1.2 Euro'ya kadar çıkıyor markette Ozellikle giyim kuşam, tekstil tarzı şeyleri, mont, bornoz, havlu Özellikle fason kıvamındaki tekstil ürünleri pahalı Havlular 8-10 euro

Konaklama Okulun iki farklı yurt'u var. Bir tanesi Tyrseva diğer Gospo. İkisi de karma yurt 200 euro depozito aylık ücreti 85 Euro Odalar iki kişilik, 6 oda 1 mutfağı, tuvaleti ve banyoyu kullanıyorsun. Erasmus öğrencileri 1. Dorm'un ilk iki katındalar. Odalarda 2 yatak, 2masa, 2 çekmece(4'lü), kitaplık falan ve daha önemlisi yaklaşık 40 megabit hızında internet var Kalorifer var Yurt şehir merkezine çok yakın yürüyerek 5-6 dakika internet için bir ethernet kablosu

Akademik Hocalarla bire bir iletişim Proje Ders dili ingilizce İmza Add drop süreci uzatılabilir

Burda bütün dersler sabahtan oluyor.. Diğer fakültelerin büyük çoğunluğunda mevcut az olduğu için Erasmuslar ders yapmıyor sınav haftası periyodu yok Hocalar genel olarak Erasmus öğrencilerine karşı iyi niyetli. Sınavlardan kalanlar için bütünleme hakkınız var ve hemen sınav haftasından 1 hafta sonra değil 2-3 hafta sonraya

Sosyal yaşam Şehir bir nehirle ikiye ayrılmış durumda Her yere yürüyerek gidiliyor, şehir ufak Şehrin bir ucundan diğer ucuna 25 dakikada yürünebiliyor içki fiyatları içkisine göre değişiyor ama Türkiye'den çok ucuz. Örnek vermek gerekirse 1 litre mohito 6 Euro, vodka enerji 2.5 Euro Biralar 1.5-2 euro civarında