HAK ARAMA BİLİNCİ EĞİTİMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KİŞİSEL VE KURUMSAL GELİŞİM OLARAK
Advertisements

E-MEVZUAT GRUBU ÇALIŞMALARI
Sosyal Bilgiler Öğreniyorum
BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
BİMER BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ. BİMER BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ.
T.C ÇOBANLAR KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği 2013.
İMAR , PLANLAMA ve KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
T.C İÇİŞLERİ BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ
KAMU HİZMET ENVANTERİ SEMİNERİ
KARAÇAY İLKOKUL/ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
SİVAS TAPU VE KADASTRO XX.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
ADRES BİLGİLERİNİN TUTULMASINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 18 AĞUSTOS 2006 Mustafa DÖNER Genel.
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ENGELLİ OLMAK SUÇ DEĞİL
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Öğrenim Hareketliliği Başvuru Esnasında Yaşadığınız Teknik Sorunlar için lütfen adresine .
EDREMİT TİCARET ODASI EDREMİT TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ
NEVŞEHİR VALİLİĞİ GÖRE İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
SİLİFKE İLÇESİ MUSTAFA ÖZCAN İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ YAZ STAJI UYGULAMALARI SEMİNERİ
Mükelleflerin İzahat Talepleri
CUMHURİYET ORTAOKLULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
SİNOP AYANCIK İMAM HATİP LİSESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
BAĞLUM ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
BAKANLIK HASTA HAKLARI UYGULAMALARI VE
26 EKİM HASTA HAKLARI GÜNÜ
TİCARET HUKUKU DERSİ Ticaret Sicili.
KAZANIMLAR 5.Sosyal bilgilerin, Türkiye Cumhuriyeti’nin etkin bir vatandaşı olarak gelişimine katkısını fark eder.
Kurulun İnceleme ve Araştırması
DE Ğ ERLER İ M İ Z Kazanım: De ğ erlerini fark eder. 9. Sınıf 21 nolu kazanım etkinli ğ i.
DİLEKÇE NASIL YAZILIR?.
İLÇE YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2010 YILI BRİFİNG. İlçe Yazı İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan; 1. Özel Kalem Bürosu, 2. Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu,
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
İdareyi Geliştirme Başkanlığı’nın
KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 28 – 29 KASIM 2013 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ.
GAZİEVRENOS İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
100. YIL İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ
BULANIK ANADOLU LİSESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
HZ. MUHAMMED (s.a.v.) HAKKI GÖZETİRDİ
ERZURUM AŞKALE YENİKÖY İLKOKULU/ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No HİZMET ADIİSTENEN BELGELER TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1Öğrenci Kayıt.
HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ
ACIGÖL ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMET ADIİSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Öğrenci Kayıt İşlemleri 1.T.C.
ACIGÖL ATATÜRK İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ
NEVİŞET KAMEROĞLU ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
1. SINAV İTİRAZLARI. 2 MEB Merkezi Sistem Sınav Yönergesinin Sınav itirazları konulu 20. maddesi; Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen,
100. YIL ÜLFET BAŞER İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMET ADIİSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Öğrenci Kayıt İşlemleri.
YALIHÜYÜK ÇOK PROGRAMLI LİSESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
SIRA NO HİZMET ADIİSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 6 İlköğretim Diploması 1.Sözlü Başvuru 15 Dk 7 Merkezi Sınav İşlemleri (TEOG)1.
NİŞANCI ŞEHİT ER EYÜP BEYAZIT İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMET ADIİSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Öğrenci.
ŞEHİT KEMAL İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMET ADIİSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Öğrenci Kayıt İşlemleri.
BAĞLUM ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMET ADIİSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Öğrenci Kayıt.
İNTERNET ÇOK GENİŞ BİR ALAN
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Zeynep Duran Yasama Uzmanı.
KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU
Müracaat ve Şikayetler
MEMURLARIN YARGILANMASI
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Kenan Altaş Yasama Uzmanı.
Ahmet ARDIÇ Tetkik Hâkimi ADANA. - TCK TCK ÖZEL AF - YASAMA DOKUNULMAZLIĞI - DAVA NAKLİ 2.
KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PROJESİ e-Devlet Uygulamaları.
KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PROJESİ e-Devlet Uygulamaları.
 Staj yapacak öğrenci, İnşaat Mühendisliği Bölümü Staj Uygulama Esaslarını internet sayfamızdan ( temin ederek dikkatle.
T.C. HALİLİYE KAYMAKAMLIĞI Profilo İlkokulu Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU.
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM ETKİNLİĞİ.
TÜKETİCİ KONSEYİ HAKEM HEYETİ
KARAKAYA İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
KARAYAHŞİLER ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
V. Bireysel Başvuru Usulü
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA CEZA SORUŞTURMASI USULÜ
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi
Sunum transkripti:

HAK ARAMA BİLİNCİ EĞİTİMİ 1991 MAZLUMDER Sunan : Nesip Yıldırım

Özet; İnsanın onuru, Temel haklarımız, Ayrımcılık ve haksızlığa müdahale ve yöntemi, Dilekçe hakkı, Tutanak tutma, Şikayet dilekçesi verme, Bilgi edinme

Eğitimin amacı: Günlük hayatta; Hastanede, okulda, karakolda, tapu dairesinde vs. hizmet alınan her yerde karşılaşılabilecek haksızlıklara müdahale edebilme, hakkını koruyabilme, Sivil bireyler arasında bir haksızlıkla karşılaşıldığında yapılması gereken pratik müdahale ve haklarımızın bilinmesi,

“ MAZLUM, ZALİME DESTEK OLMASAYDI , ZÜLÜM DEVAM EDEMEZDİ” HZ.ALİ

HAK ARAMA, -İNSANLIK ONURUNU AYAKTA TUTMAK, -HAKKI ve İNSANI KORUMAK İÇİNDİR

SADECE TEK MAĞDUR SİZ MİSİNİZ ? BAŞKALARIDA MAĞDUR MUDUR ? TOLERANS VE HOŞGÖRÜ ?

HAKLARIMIZ 1 HERKESİN İNSAN OLMASI DOLAYISIYLA YAŞAM HAKKI, İŞKENCE GÖRMEME HAKKI, FİZİKSEL VE ZİHİNSEL BÜTÜNLÜĞE SAHİP OLMA, GÜVENLİ BİR YAŞAM SÜRDÜRME HAKKINA SAHİBİZ.

HAKLARIMIZ 2 İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ, DİN VE VİCDAN ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ VAR. HERKESİN ÖZEL YAŞAMINA, AHLAKİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİNE SAYGI GÖSTERİLME HAKKINA SAHİBİZ.

HAKLARIMIZ 3 Resmi Kurumlarda; HAKARETE UĞRAMAMA, AYRIMCILIĞA VE HAKSIZLIĞA UĞRAMAMA HAKKIMIZ VAR. İŞLERİMİZİN ZAMANINDA VE SAVSAKLANMADAN, HEMEN BİTİRİLMESİNİ, İSTEMEYE HAKKIMIZ VAR

“ DİLLERİNİZİN VE RENKLERİNİZİN FARKLI OLMASI ALLAH’IN AYETLERİNDENDİR (Rum suresi 22.ayet)

AYRIMCILIK AYRIMCI MUAMELEYE TABİ TUTULMAMA HAKKINIZ VAR. KAMU HİZMETLERİ HER İNSAN İÇİN EŞİT OLARAK VERİLMEK ZORUNDADIR. FAKİR OLDUĞUNUZDAN, ETNİK KÖKENİNİZİN, Türk veya KüRT, LAZ OLMANIZDAN, DİNDAR OLMANIZDAN VEYA DİNE İNANMAMANIZDAN, İDEOLOJİLERDEN DOLAYI AYRIMCILIĞA TABİ TUTULAMAZSINIZ

AYRIMCILIK AYRIMCILIK KANUNEN SUÇTUR. AYRIMCILIK YAPANLAR, RÜTBE VEYA MAKAMI NE OLURSA OLSUN KANUNEN CEZALANDIRILABİLİR.

Genelleme yapmayalım -TÜRKLER -KÜRTLER -DİNDARLAR -SOLCULAR Dindarı, Dinsizi, iyisi, kötüsü, takım tutanı var, tutmayanı var İyinin de kötü, kötününde iyi tarafları olabilir 99 katil için bir masumu feda edemeyiz.

FARKLILIKLARIMIZ, ZENGİNLİĞİMİZDİR. FARKLIYA DEĞİL, VARSA HAKSIZLIĞINA KARŞI ÇIKMALIYIZ

KENDİMİZİNDE, BAŞKASININ DA HAKKINI SAVUNABİLMELİYİZ.

BANA NE DEMEMELİYİZ…

HAK ARAMADA GÜÇ BİRLİĞİ ÖNEMLİDİR

HAKSIZLIKLA MÜCADELE YÖNTEMİ HAKKI TESLİM EDİN SAKİNLİĞİNİZİ BOZMAYIN, CİDDİ BİR TONDA KONUŞMALISINIZ,(KABA DEĞİL) KENDİNİZDEN EMİN HALDE, KARARLILIĞINIZI GÖSTERMELİ, HAKKINIZI BİLDİĞİNİZİ FARKETTİRMELİSİNİZ

TUTANAK TUTMA 5 N – 1 K -“SÖZ UÇAR, YAZI KALIR” -HAKSIZLIĞI YAZI İLE TESPİT ETMEK ÇOK ÖNEMLİ OLUP, TUTANAK BİR DELİLDİR. -Ne?, Nerede?, Nasıl, Niçin, Kim? ....?

TUTANAKTIR 16.05.2008 tarihinde saat:14.10’da , Kayapınar Lisesi 1- C sınıfında , 2.dersimiz olan Psikoloji dersindeki öğretmenimiz Cengiz Şaşı bana bir soru sordu ve soruyu bilemeyince“aptal, geri zekalı” dedi. “Bana hakaret edemezsiniz” dediğimde, yüzüme 2 tokat attı. Sınıf arkadaşlarımdan Adil Görür ile Hüseyin Hakyemez ve diğer öğrenciler bu olayın şahididir. İş bu tutanak sınıfta ve şahitler huzurunda tarafımdan yazıldı ve imzalandı. 14.20 Öğretmen Cengiz Şaşı Tutanağı yazan Ahmet Hakarar (imzalamayacağını belirtti) imza Şahit Adil Görür Şahit Hüseyin Hakyemez imza imza

DİLEKÇE HAKKI YAŞADIĞINIZ ŞEHİRDE, OKULDA, RESMİ MERCİLERDE DİLEKÇE HAKKINIZI KULLANARAK BİR HUSUSUN DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTEYEBİLİRSİNİZ. İDARE DÜZELTMEYİ YAPMAZSA, İDAREYİ DE, ÜST MAKAM OLAN ÖRN: MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE ŞİKAYET/DÜZELTME TALEP EDEBİLİRSİNİZ. BAKANLIĞA, BAŞBAKANLIĞA CUMHURBAŞKANINA KADAR DİLEKÇE VEREBİLİRSİNİZ.

Dilekçe örneği 1 KAYAPINAR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE KONU : Hakaret ve dövme Kayapınar Lisesi 1- C sınıfının 654 nolu öğrencisiyim. Bugün 2.dersimizde, Psikoloji öğretmenimiz Cengiz Şaşı bana bir soru sordu ve soruyu bilemeyince“aptal, geri zekalı” dedi. “Bana hakaret edemezsiniz” dediğimde, yüzüme 2 tokat attı. Sınıf arkadaşlarımdan Adil Görür ile Hüseyin Hakyemez ve diğer öğrenciler bu olayın şahididir. bana hakaret eden ve beni hakkı olmadığı halde döğen öğretmenimden şikayetçiyim. Hakkında disiplin soruşturması açılmasını istiyorum.Arz ederim. 17.5.2008 Ahmet Hakarar Okul bilgilerim: Kayapınar Lisesi 1- C sınıfının 654 nolu öğrencisiyim. Ev Adresim : Fatih caddesi 49.sokak no:7 Bağlar/Diyarbakır

DİLEKÇE ÖRNEĞİ-2 BAĞLAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA KONU : Çevre kirliğinin giderilmesi Fatih caddesinde oturmaktayım. 49. sokakta bulunan çöpler iki gündür çöp toplama ekipleri tarafından toplanmamaktadır. İş bu durum ailemin ve mahalle sakinlerinin sağlık durumunu ciddi şekilde etkileyecek niteliktedir. Çöplerin biran evvel toplanması ve gerekli tedbirlerin alınmasını talep ederim. 17.5.2008 Ahmet Hakarar Adres : Fatih caddesi 49.sokak no:7 Bağlar/Diyarbakır

ŞİKAYET DİLEKÇESİ SİZİN VEYA BAŞKA BİRİNİN HAKSIZLIĞA UĞRAMASI HALİNDE, HAKSIZLIĞI YAPANI ŞİKAYET EDEBİLİRSİNİZ. ŞİKAYET KARAKOLA, SAVCILIĞA VEYA KURUM İSE KURUMUN YETKİLİSİNE HİTABEN sözlü ve yazılı YAPILABİLİR.

CUMHURİYET SAVCILIĞI’NA / VALİLİK MAKAMI’NA ŞİKAYET EDEN : Ahmet Hakarar Adres : Eski konak mah. 49.sokak no:7 Diyarbakır ŞİKAYET EDİLEN: Polat Eryılan Belediye başkanı Diyarbakır SUÇ VE TARİHİ : Görevi ihmal- Ayrımcılık 14.5.2008 AÇIKLAMALAR : Şüpheli belediye başkanı, 26-27.04.2008 tarihleri arasında Eski konak mahallesi 49. sokakta bulunan çöpleri toplattırmamıştır. Ailemin ve mahalle sakinlerinin sağlık durumunu ciddi şekilde etkileyecek bu durumun giderilmesi için belediye başkanına dilekçe verdim.Ancak yazılı bir cevap verilmedi. Başkan beni yanına çağırttı ve bana “Bu mahalle bana oy vermeyeceğini söylemiş bende çöpleri toplattırmayacağım dedi. Buna dair mahallinde tuttuğumuz tutanak ektedir. Her iki olayın görgü şahidi Veli Cingöz’dür. SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda belirttiğim nedenlerle; Şüpheli belediye başkanı hakkında dava açılmasını/soruşturma başlatılmasını ve cezalandırılmasını talep ederim. 15.5.2008 Eki :Dilekçe örneği, Tutanak örneği Şikayet eden Ahmet Hakarar

BİLGİ EDİNME YASASI: İSTEDİKLERİNİZİ/ MERAK ETTİKLERİNİZİ ÖĞRENEBİLİRSİNİZ İŞÇİYSENİZ NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLECEĞİNİZ, TÜRKİYE’DE NE KADAR MAYIN OLDUĞU, SSP HASTALARININ SAYISI, MEMURSANIZ AMİRİNİZİN SİZE VERDİĞİ SİCİL NOTLARI, ÖĞRENEBİLİRSİNİZ.

BAŞVURU VE CEVAP MEKTUPLA VEYA EMAİL/FAKS YOLUYLA BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ.SİZE AYNI YOLLARLA CEVAP VERİLMESİNİ İSTEYEBİLİRSİNİZ. FORMU DOLDURUP GÖNDERDİĞİNİZDE, SİZE 15 GÜN İÇERİSİNDE CEVAP VERİLMEK ZORUNDADIR. EĞER ÖZEL BİR ARAŞTIRMA GEREKİYOR İSE BU SÜRE 30 GÜNDÜR. EĞER İSTEDİĞİNİZ EVRAKLAR ÇOK İSE SİZE FOTOKOPİ MASRAFI ÇIKABİLİR. TARAFINIZA HİÇBİR BİLGİ VERİLMEZSE KARARA İTİRAZ EDEBİLİRİSİNİZ VE SİZE CEVAP VERMEYENLERİ ŞİKAYET EDEBİLİRSİNİZ.

BİLGİ EDİNME BAŞVURUSU FORMU BAŞVURU SAHİBİNİN ADI VE SOYADI: ALİ MERAKLI OTURMA YERİ VEYA İŞ ADRESİ:HAKÇILAR CD ELMAS APT 4/10 Diyarbakır TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK NO:  343617819998 BAŞVURUYA HANGİ YOLLA CEVAP ALMAK İSTERSİNİZ? YAZILI  -- ELEKTRONİK   ELEKTRONİK POSTA ADRESİ: alimeraklı@mynet.com İMZASI:4982 sayılı bilgi edinme hakkı kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir.gereğini arz ederim. İSTENEN BİLGİ VEYA BELGELER: TÜRKİYE DE BULUNAN KARA MAYINLARININ SAYISINI ÖĞRENMEK İSTİYORUM. (Milli Savunma Bakanlığından) bilgiedinme@msb.gov.tr Diyarbakır’da ki Yeşil kartlı sayısını öğrenmek istiyorum.(Sağlık il müd)

HAKLARIMIZIN YANINDA, SORUMLULUKLARIMIZIN DA OLDUĞU UNUTULMAMALIDIR.

KARDEŞLERİM; “NE ZULMEDELİM, NEDE ZULME UĞRAYALIM”. HAKKIMIZI KİMSEYE ÇİĞNETMEYELİM. HAKKI AYAKTA TUTAN VE ADALETLE ŞAHİTLİK EDEN KİŞİLERDEN OLALIM. ……… . ………