NÜKLEER ENERJİYE HAYIR !. BİLİM NE DİYOR ?  Nükleer Santraller Söylendiği Gibi Ucuz Değildir! İlk Kuruluş Aşamasında Çok Pahalıdır! Kullanım kolaylığı,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
IRAK”IN İŞGAL EDİLMESİNDEN SONRA ACABA ABD NEREYE YÖNELECEK ?
Advertisements

IRAK”IN ISGAL EDILMESINDEN SONRA ACABA ABD NEREYE YÖNELECEK ?
IRAK”IN İŞGAL EDİLMESİNDEN SONRA ACABA ABD NEREYE YÖNELECEK ?
Enerji Kaynakları ve Türkiye
AKDENİZ AR-GE KASABASI MEDITERRANEAN R&D COUNTY İş+Ev+Sağlıklı Yaşam+Yaratıcılık=AKDENİZ Business+House+Wellness+Innovation=MEDITERRAIEN 1 Ekim 2007 Sadık.
1. HAFTADAN 7. HAFTAYA TÜM KONULARI İÇEREN TEST UYGULAMASI
ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI
ENERJİ GÜVENLİĞİ ve ENERJİ ARZI
Sürdürülebilir Enerji
TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMUNUN
SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz. * Gaz halindeki bir maddenin sıvı hale geçmesine YOĞUŞMA denir. * Kar kışın yağar. Yağmur ise.
ENERJİ KAYNAKLARI.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -.
Türkiye’nin Ekonomik Güvenliği: Fırsatlar ve Tehditler
IRAK”IN İŞGAL EDİLMESİNDEN SONRA ACABA ABD NEREYE YÖNELECEK ?
Burak Talha İn-Yusuf İslam Niğdelioğlu- Selin Erol-Bedrika Kurt
T.C. Başbakanlık Başbakanlık Düzenleyici Reform Grubu
BOR, TORYUM, NEPTÜNYUM Türkiye’nin dünya rezervlerinin önemli bir kısmına sahip olduğu üç stratejik maden.
KAYNAKLARIN TÜKENEBİLİRLİĞİ VE ALTERNATİF KAYNAKLAR
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI: RÜZGAR ENERJİSİ
HLC GRUP A.Ş. BAYİ EĞİTİMİ.
SOLAREX GENSED-GÜNDER OTURUMU Türkiye’de PV Sektörü ve Geleceği
ENERJİDE VERİMLİLİK AHMET SEFEROĞLU KAYSERİ OSB ELEKTRİK DANIŞMANI
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
KURGU KUŞAĞI PLASTİK POŞET.
Rüzgar Enerjisi Çevre ve Toplum Prof. Dr. Orhan Kural
Değerli Dostlar, bugün biraz farklı bir sunum hazırladım günü Almanya parlamentosunun milletvekili seçimleri var. Uzun yıllar hükümeti oluşturmuş,
2. YAPAY ÇEKİRDEK REAKSİYONLARI, FİSYON VE FÜZYON
ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI TEKNOLOJİSİ
Göl’ün Hikayesi.
NÜKLEER ENERJİ.
YENİLEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYMAKLARI
TÜRKİYE’NİN YENİ ENERJİ DÜZENİ VE ENERJİ POLİTİKALARI
YENİLENEBİLİR ENERJİ ve ENERJİ KAYNAKLARI >SEBAHATTİN GÜNDÜZ > >Seminer Dersi Sunumu.
TÜRKİYENİN ENERJİ KAYNAKLARI VE MALİYETİ
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
Güneş enerjisi.
AMERİKA. AMERİKA Amerika Birleşik Devletleri, kısaca ABD, Kuzey Amerika kıtasında yer alan, 50 eyaletten oluşan federal bir devlet. ABD Anayurdunun komşuları,
ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI.
ENERJİ SEKTÖRÜ.
RÜZGAR ENERJİSİ Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Cihan DÜNDAR
HAZIRLAYANLAR fethiye sayarer Cansu üçdemir
ÜLKEMİZDE RÜZGAR ENERJİSİ.
GÜNEŞ PANELLERİNİN OLUŞUMU
ASİT YAĞMURLARI.
Türkiye ve Güneş enerjisi Türkiye'de güneş enerjisi ticari faaliyetler göz önüne alındığında daha çok düzlemsel güneş kolektörleri alanında gelişmiştir.
AVRUPA BİRLİĞİ’NİN TÜRKİYE’DE DESTEKLEDİĞİ PROJELER AB’nin karşılıksız yardımları proje bekliyor… Sizin de çılgın bir projeniz var mı ?
Mühendislik Ekonomisi
ÇEVRE EKONOMİSİ ve MALİ POLİTİKALAR
Yenİlenebİlİr Enerjİ, SürdürülebİlİrlİK ve enerJİ DEPOLAMA
ISI VE SICAKLIK.
AKENERJİ Elektrik Üretim A.Ş.,1989 yılında kurulmuştur ve Türkiye’nin ilk özel elektrik üretim şirketlerinden birisidir. Çerkezköy, Bozüyük, İzmir-Kemalpaşa’da.
YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 23/03/07. Akrilik Elyaf Talebi (t/yıl) ,637, ,560, ,691, ,685, ,778,000.
IPARD II YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI DESTEKLERİ TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ IPARD YÖNETİM OTORİTESİ İstanbul 07 Nisan
Doğalgaz Petrol ve Kömür
Çevreye duyarlılık ve enerji gereksinimi günümüz insanını artık çok daha yakından ilgilendiren bir konu haline gelmiştir.İnsanın konforu artarken buna.
YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARININ FİNANSMANI ve TÜRKİYE UYGULAMASI
Nükleer enerji, güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi arasında ki farklar?
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
GÜNEŞ ENERJİSİ Güneş 1,39 milyon km. çapında ve yeryüzüne yaklaşık 150 milyon km. uzaklıkta, sıcak gazlardan meydana gelmiş bir kütledir. Yüzey sıcaklığının.
Dünya Kömür Rezervleri:
 Enerji kaynakları, herhangi bir yolla enerji üretilmesini sağlayan kaynaklardır. Gelin bu kaynakları daha yakından tanıyalım.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -. Enerji Tasarrufu – Enerji Kaynakları Aslında doğada yenilenemeyen enerji türü yoktur. Fakat bazı enerji.
Nükleer santral, yakıt olarak radyoaktif maddeleri kullanarak, elektrik enerjisi üreten sistemlere verilen isimdir. Ancak tanımından da anlaşılacağı üzere,
YENİLENEBİLİR YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI ENERJİ ÇEŞİTLERİ.
YENİLENEBİLİR YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI ENERJİ ÇEŞİTLERİ HAZIRLAYAN:KAĞAN ÖZKAN 6/C.
Güneş enerjisini kullanan ilk bilim insanı Bernard flored belidor olmuştur 1728 yılında güneş enerjisiyle çalışan pompa üretmiştir. Güneş dünyamızı aydınlatması.
YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
ELEKTİRİK NASIL DAHA VERİMLİ ELDE EDİLİR. Enerji kaynaklarının hepsi bize yaşantımızı devam ettirmek için gerek duyduğumuz enerjiyi sağlarlar.Enerji kaynakları:
Sunum transkripti:

NÜKLEER ENERJİYE HAYIR !

BİLİM NE DİYOR ?  Nükleer Santraller Söylendiği Gibi Ucuz Değildir! İlk Kuruluş Aşamasında Çok Pahalıdır! Kullanım kolaylığı, sanayide vazgeçilmezliği ve yaşamsal önemi nedeniyle, elektrik enerjisi üretiminde tüm dünyanın kabul ettiği genel ilkelerden birincisi, elektrik enerjisinin olabildiğince ucuza üretilmesidir. Bu açıdan bakıldığında ucuzluk sıralamasında nükleer enerji en sonda yer almaktadır.  Nükleer Enerji İşletme Aşamasında da En Pahalı Enerjidir! ABD gibi çok yüksek teknolojiye sahip bir ülkede ortalama elektrik enerjisi maliyeti kwh başına 2.5 cent iken, ABD nükleer santrallerinde ortalama elektrik enerjisi maliyeti 7.5 centtir. Avrupa nükleer santrallerinde ise kwh başına ortalama maliyet centtir. KAYNAK : ÜLKEMİZDE ELEKTRİK ENERJiSi VE NÜKLEER SANTRALLAR

BİLİM NE DİYOR ? Diğer Kaynakların Sınırlı ve Kısa Sürede Tükeneceği, Oysa Uranyumun Bol ve Ucuz Olduğu Doğru Değildir !! Dünyadaki Uranyum rezervleri 6 milyon tondur ve hiç yeni santral kurulmasa bile şu anda var olan nükleer santrallere ancak 50 yıl yetecek kapasitededir. Buna karşılık dünyanın kömür rezervi 250 yıllık, doğalgaz rezervi 100 yıllık ve petrol rezervi de 100 yıllıktır. Su, rüzgar ve güneşin ise zamana bağlı bir sınırı yoktur. Ülkemizin Ton Uranyumu ve Toryumu Var Bunları Değerlendireceğiz ve Enerjide Dışa Bağımlı Kalmayacağız demek gerçek bir kara cahilliktir. Çünkü; 10 bin ton Uranyum rezervi içinde sadece 100 ton nükleer santralde kullanılabilen Uranyum 235 vardır. Gerisi Uranyum 238’dir, ki nükleer santralde kullanılamaz. Toryum da tıpkı Uranyum 238 gibidir ve nükleer santralde kullanılamaz. Ayrıca ülkemizde Uranyumu nükleer santralde kullanmaya yönelik yakıt hazırlama teknolojisi yoktur. Yakıt işleme teknolojisine sahip birkaç ülkeye bağlı kalınacaktır. KAYNAK : ÜLKEMİZDE ELEKTRİK ENERJİSİ VE NÜKLEER SANTRALLER

BUNA KARŞILIK BAZI ÜNLÜ TÜRK BÜYÜKLERİ DÜN NE DEDİ? Ekim 2003 "Nükleer santrallerin kurulmasının aciliyeti yoktur". (Enerji Bakanı Hilmi Güler) Ocak 2004, Enerji Forumu, İstanbul "Türkiye'de enerji, kömür, su ve yenilenebilir enerji kaynaklarına geçeceğiz" (Enerji Bakanı Hilmi Güler)

“Türkiye'de 2014 yılına kadar 3 adet 5 bin megawatlık nükleer enerji tesisi kurmayı planlıyoruz!” (10 ŞUBAT 2006 / ABD`den dönen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ) BUNA KARŞILIK BAZI ÜNLÜ TÜRK BÜYÜKLERİ BUGÜN NE DEDİ?

Zamanın yetkilileri ne demişlerdi? Onlara göre “Çernobil’in radyasyon bulutları bize kadar ulaşmamıştı”. Hem zaten “biraz radyasyon Türklere iyi de gelir”di. Bu açıklamaları yapanlar, TV karşısında çayları içip halkı kandırmamışlar mıydı? Ve yıllarca yenmemesi gereken fındıkları yedirip, içilmemesi gereken çayları halka içirmemişler miydi? YAŞADIKLARIMIZI UNUTMADIK!!!

SONUÇLARI HEPİMİZİN MALUMU !!!

İS-TE-Mİ-YO-RUZ !!! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'de 2014'e kadar 3 adet 5 bin megawatlık nükleer enerji tesisi kurmayı planladıklarını söyledi. 10 SUBAT 2006 : ABD'den dönüsünde bir açıklama yapan Bakan, yatırım modelleriyle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Nükleer santralin yeri konusunda da bazı tespitleri olduğunu ifade eden Güler, sonucun kısa zamanda bir paket halinde açıklanacağını belirtti. Güler, nükleer santralin yeri konusunda özel sektörün de tercihinin söz konusu olduğunu ifade ederek, "bizim görüşümüz kamu olarak belli bir yerde aşağı yukarı şekillendi ama onlarla da görüşerek bunu netleştirelim diyoruz'' dedi.

‘ONLAR’ KİM ? SORU: HÜKÜMET KİMLERLE GÖRÜŞEREK YAŞADIĞIMIZ TOPRAKLARDA NÜKLEER SANTRAL YAPIMI KARARI ALIYOR? CEVAP: VATANDAŞLARLA DEĞİL LOBİLER VE ŞİRKETLER İLE...

NEREYE KURACAKLAR? DOĞA KORUMA ALANI KAPSAMINDAKİ TOPRAKLARIN YANIBAŞINA, KARADENİZ’İN EN GÜZEL KUMSALLARINA YÜRÜME MESAFESİNE, KARADENİZ’İN İNCİSİ BİR KENTE KM. UZAKLIKTA…

KURULACAK NÜKLEER SANTRALİN YERİ DE BELLİ!

SANKİ BİR AMERİKA GEZİSİ İLE DÜĞMEYE BASILDI !

HEDEF SİNOP

NE İSTİYORUZ ? Tek istediğimiz ismi huzur ve mutlulukla anılan güzel kentimizin geleceğinin günlük çıkarlar uğruna karartılmaması. Bizler hiçbir siyasi harekete bağlı olmadan sadece kentlerinin bugününe ve geleceğine sahip çıkan, sıradan, işinde gücünde yurttaşlarız. Maaşlarımızdan kesilen vergilerle tamamen zararımıza sonuçlanacak emrivaki yatırımlara gidilmesini; hem tehlikeli hem de pahallı nükleer teknolojilerin ülkemize ve kentimize sokulmasını, ailelerimizin ve toplumumuzun geleceğini ve sağlığını koruma içgüdüsüyle, reddediyoruz.

"Nükleer Enerji Lobileri"ne mesajımız: Nükleer Sizin Olsun, Sinop Bizim!

DESTEĞİNİZE İHTİYACIMIZ VAR ! Sinoplular olarak hem ilimizde hem de Türkiye'nin başka bir yerinde nükleer santral kurulması planlarına karşıyız. Yenilenebilir enerji seçenekleri bakımından zengin ülkemizin rüzgarı, suyu, güneşi tam değerlendirilmeden nükleer enerjiye yönelme kararını dayanaksız buluyoruz.

Bildirimizi okumak, nükleer karşıtı imza kampanyasına destek olmak için linkine tıklayın!

UNUTMAYIN SİNOP BİZİM!