EMNİYET KEMERİ TAKMANIN ÖNEMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
9.Örnek Olay Çalışması Emniyet Kemeri Kullanımı: Doktor bey yaralandı!
Advertisements

Türkçe Ana Dili Öğretmeni
FİZİK PERFORMANS ÖDEVİ
HASTA / YARALILARI TAŞIMA TEKNİKLERİ
GÜVENLİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ
Lanyardlar Lanyard Nedir?
Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum
Yaşamak için Sür Drive to Stay Alive (Yaşamak için Sür) defansif sürüş alışkanlıkları edinebilmeniz için hazırlanmış, evinizde de uygulayabileceğiniz çalışma.
Kaslarla birlikte hareketini sağlarım.
OSTEOPOROZ (KEMİK ERİMESİ)
Yağmurda Kayganlık YAĞMURLU DURUMLARDA ARABA KULLANIRKEN
EMNİYETLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EMN İ YET KEMER İ TAKIYORUM EK İ N SU MUTLU. EMN İ YET KEMER İ TAKIYORUM E ğ er emniyet kemeri takmaksak ani firen oldu ğ unda ba ş ımıza ciddi kazalar.
HASTA VE YARALI TAŞIMA TEKNİKLERİ
EMNİYET KEMERİ GEREKLİ Mİ ?
DERS: HAYAT BİLGİSİ KONU: ORGANLARIMIZ
10 OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜNÜN SORUMLULUĞUNU TEK BAŞINIZA ÜSTLENİYORSUNUZ MİNİBÜS SÜRÜCÜLERİ : YOLCULARINIZIN GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE DÜŞÜRECEK İNDİRME VE BİNDİRME.
A-TAŞITLAR Taşıtlar, insan, hayvan ve yük taşımada kullanılan araçlardır. Bisiklet, otobüs, tren, uçak bunlardan birkaçıdır. Taşıtlarla bir yerden bir.
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
OTOMOBİLLERDE GÜVENLİK SİSTEMLERİ
Yüksekte Çalışmalarda Güvenlik Ekipmanları
TAKİP MESAFESİ HIZIN YARISI KADAR METREDİR
TRAFİKTE EMNİYET KEMERİ KULLANMANIN ÖNEMİ
İŞ EKİPMANLARININ GÜVENLİ KULLANIMI
DERS: HAYAT BİLGİSİ KONU: VÜCUDUMUZU TANIYALIM.
Uzunluk ölçüleri Uzunluğu ölçtüğümüz araç metredir.
ELLE TAŞIMA İŞLERİ TALİMATI
ELLE TAŞIMA İŞLERİ YÖNETMELİĞİ UYGULAMALARI
Gençler ve Yol Güvenliği
HASTA/ YARALI TAŞIMA TEKNİKLERİ ELAZIĞ UMKE.
VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
VÜCUDUMUZUN BÖLÜMLERİ:
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
İSKELETİMİZ VE BÖLÜMLERİ
İskeletin Yapı ve Görevleri
DESTEK VE HAREKET Vücudumuzda, hareket edebilmemizi sağlayan yapılardan birisi kemiklerdir.
FEN VE TEKNOLOJİ İSKELETLER BARIŞ UNCU.
BİT KULLANIMI VE SAĞLIK
EMNİYET KEMERİ KULLANIMI
HAZIRLAYAN EĞİTİM HEMŞİRESİ
EMNİYET KEMERİ FAYDALARI
Araba Güvenliği Arş.Grv.Dr.Gülistan Tanrıverdi.
VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü
Ders: Fen ve Teknoloji (4
İNŞAAT SEKTÖRÜNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Avrupa’da hız algısı Bugün Avrupa trafiğinde aşırı hız yaptığınız zaman polis sizi kanunlardan kaçıyorsunuz diye değerlendiriyor. Bu kadar hızlı gittiğine.
Aktif ve Pasif Güvenlik Sistemleri
İŞ UYGULAMALARI VE EKSTRİKASYON YÖNTEMLERİ
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 4.SINIF KONU: DESTEK VE HAREKET
FEN VE TEKNOLOJİ VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
İSKELET Sağlık Slaytları
BUNLAR BAŞKALARINA OLDU SANADA OLABİLİR VOLKAN ALTUNAY İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI(B)
İnsanı etkileyen ve insanlardan etkilenen dış ortama denir.
TRAFİK KAZALARI VE NEDENLERİ
: TRAFİK IŞIKLARI :. Trafik ışıkları, trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda trafik akışını düzenleyen, hayatımızı kolaylaştıran ve zaman kazandıran son derece.
Yaralanmalar Bölüm 5.
Taşıt Yolundan Karşıdan Karşıya Nerelerden ve Nasıl Geçmeliyiz ?
İNSAN VÜCUDU.
HASTA YARALI TAŞIMA TEKNİKLERİ
2009 Yılı Trafik Kazaları SON 20 YILDA  5.5 milyon trafik kazası  160 Bin Ölü (Milyonlarca öksüz çocuk)  2.2 Milyon yaralı ve sakat  5 Milyar dolar.
TRAFİK GÜVENLİĞİ
KAZA FELAKET TRAFİK KAZASI VE İLKYARDIM.
KADİR MALÇOK EGE SÜRÜCÜ KURSU. TRAFİK PSİKOLOJİSİ NEDİR? Trafik psikolojisi, Yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik.
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
KADİR MALÇOK EGE SÜRÜCÜ KURSU. TRAFİK PSİKOLOJİSİ NEDİR? Trafik psikolojisi, Yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik.
EMNİYETLİ SÜRÜŞ (DAHA İYİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ)
Sunum transkripti:

EMNİYET KEMERİ TAKMANIN ÖNEMİ DERS:TRAFİK KONU: EMNİYET KEMERİ TAKMANIN ÖNEMİ

GELECEĞİNİ DÜŞÜN, KEMERİNİ TAK!

EMNİYET KEMERİ TAKALIM, YOLUMUZA BAKALIM!

EMNİYET KEMERİ HAYATIMIZIN MELEĞİ!

EMNİYET KEMERİ TAKMANIN ÖNEMİ Emniyet kemeri herkesin çok alıştığı ve kullandığı ama değeri fazla da bilinmeyen bir güvenlik sistemidir. Otomobildeki en önemli güvenlik öğelerinden biridir. Her şeyde olduğu gibi, ancak doğru kullanıldığında en iyi şekilde çalışır. Emniyet kemerinin alt bölümü iki tarafta leğen kemiğinin üzerinden ve üstte de omuzun üzerinden geçmelidir. Emniyet kemerinin görevini en iyi şekilde yapabilmesi için bu gereklidir. emniyet kemeri yükseklik ayarı, emniyet kemerinin farklı boylardaki insanlara göre ayarlanabilmesini sağlar. Bir çarpışma sırasında emniyet kemerinin makarası kilitlenir ve aracın içindekilerin fazla hareket etmesini önler.

Birçok sürücü, kısa yolculuklarda emniyet kemerinin hiçbir işe yaramadığını düşünüyor, ancak emniyet kemeri kullanımını en çok gerektiren aslında kısa mesafeler oluyor. Çünkü ölümlü trafik kazalarının yüzde 80′ i sürücülerin evlerine 30-35 kilometre uzakta ve saatte 55-60 kilometre hızın altında gerçekleşiyor. Ayrıca kazalardaki ölümlerin yüzde 35′ i şehir içinde ve büyük olasılıkla günlük güzergahlar üzerinde meydana geliyor. Emniyet kemeri kullanılmıyorsa 30 kilometre hızla çarpıldığında bile ağır yaralanma riski çok fazla oluyor. Araştırmalar, emniyet kemeri takmamış yaralıların yüzde 70′ inin, 50 kilometreden daha düşük bir hızda yol alırken yaralandığını, 50 kilometre hızdaki bir çarpmanın, 4. kattan düşmeyle eşdeğer olduğunu ortaya koydu.

ÖN KOLTUĞA OTURDUM, KENDİMİ CAMDA BULDUM!

EMNİYET KEMERİ HAYATIMIZIN FENERİ!

EMNİYET KEMERSİZ, HAYAT DEĞERSİZ!

EMNİYET KEMERİ KULLANIMI Emniyet kemeri kullanımı, kazalardaki yaralanmaları büyük ölçüde azaltmaktadır ve otomobilin ön koltuklarında kemer kullanmamanın büyük risk oluşturduğunu büyük bir çoğunluk kabul etmektedir. Yine de "Emniyet kemeri kullanırsam, bir kaza anında otomobilden çıkamam, otomobilden dışarı fırlamak daha iyidir, direksiyona sıkıca tutunurum, bir şey olmaz" gibi yanlış inanışlar devam etmektedir. Kaza istatistikleri, emniyet kemerinin, otomobildeki hayat kurtaran araçların en önemlisi olduğunu ortaya çıkarmıştır. 30 kilometre hızda oluşan bir kazada, arka koltuktaki yetişkin bir yolcu 3,5 tonluk bir güçle öne fırlatılmaktadır. Emniyet kemeri kullanılmadığında, bu durum yolcunun ölümü veya ağır yaralanmasıyla sonuçlanmasının dışında, ön koltuktaki yolcuların da zarar görmesine neden olmaktadır.

EMNİYET KEMERİ TAK, DIŞARI FIRLAMAZSIN BAK!

EMNİYET KEMERİ TAKMA, GELİP BANA SIRITMA!

EĞER EMNİYET KEMERİ TAKMAZSAN “KAZA GELİYORUM DER”

Emniyet kemeri ile ilgili nelere dikkat edilmeli Gideceğiniz mesafe hangi uzunlukta olursa olsun, mutlaka emniyet kemeri kullanın. Ön ve arka koltuklardaki tüm yolcuların emniyet kemerlerini mutlaka takmalarını sağlayın. Kemeri kurallara uygun olarak takın. Şeritler gergin olmalıdır. Kemeri bağlarken üzerinizde palto vs. gibi kalın giysiler olmamalıdır, kalın giysiler kemerin etkinliğini azaltır.

TAK KEMERİNİ SAĞLIĞINI KATLA!

KEMERİNİ TAKMAYIP DA KURTULDUYSAN EĞER, BİR DAHAKİ SEFERE KESİN KURTULAMAZSIN!

EMNİYET KEMERİ TAKMADINIZ!!! Çarpışma anında vücudunuzun araçla aynı hızda hareket eder. Vücudumuzun ileri hareketini emniyet kemeri durdurur. Eğer takmamışsanız sizi aracın tavanı ya da cam durdurur. Ancak bunun sonunda ölür yada yaralanırsınız. Özel Araçlar içindekilerin emniyet kemeri kullanması; Kaza sonrası ölümler %45 Ağır yaralanmalar ise % 50 oranında azalır.

Emniyet kemeri sizi hayata bağlar.

EMNİYET KEMERİNİN FAYDALARI Emniyet kemerinin frenleme ve çarpışma anındaki işlevleri Sürücü veya yolcuların üzerine etkileyen kuvvetin emniyet kemeri boyunca vücuda yayılmasını sağlamak, Bu sayede kemer takanları koltuklarına bağlayarak ileri hareketin devamını önlemek, Emniyet kemeri göğüs kemiğinin üzerinden çapraz bağlanmalı, kaburgalar üzerinde olmamalı Göğüs kafesi içerisindeki kalp ve akciğer gibi hayati organlar riske edilmemelidir. Emniyet Kemeri Karın Bölgesinde; Leğen kemiğini sarmalıdır. Kemiğin karın bölgesi üzerinde olması mide, karaciğer ve bağırsaklara basınç uygular.Ani ve sert frenleme ya da kaza anında bu organlar çok ağır zarara uğrar. Emniyet Kemerinin Kullanımında Dikkat Edilecek Diğer Hususlar: Emniyet kemeri ile vücudumuz arasına hiçbir cisim koymayınız. Emniyet kemeri vücudunuzu sıkıca sarmalıdır .

Emniyet kemeri, tekerlekli sandalyeler kadar bağlayıcı değildir.

BUNU DA UNUTMAYALIM ! Bir kaza sonrası olmanız gereken yer yine aracımızın içidir. Kemer takmadıysanız bulunacağınız yer araç dışıdır. Gerek araçtan çıkış gerekse yere düşme sırasında ölümcül darbeler alırsınız. Emniyet kemeri kullanmadığımızda karıştığımız bir kazada, araç dışına fırlamanız halinde ölüm riskiniz tam 25 kat artar.

VE SON…