ODTU.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YAPI DENETİM UYGULAMALARI, TESPİTLER, SORUNLAR, ÖNERİLER
Advertisements

Jean Lurcat Lisesi.
Hazırlayan : Semiha SARAÇ
İŞİTMEYE YARDIMCI SİSTEMLER
Güvenlik & Savunma F/O Kablo Sistemleri.
MASAÜSTÜNDE DEVRİM YARATAN YENİ CASPER NIRVANA DESKTOP SERİSİ
BAUHAUS MANİFESTO Yapıları süslemek bir zamanlar güzel sanatların en soylu işleviydi: bunlar anıtsal mimarlığın zorunlu öğeleri sayılıyordu. Bugün sanatlar.
ISININ YAYILMA YOLLARI
TARIMSAL YAPILARDA HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ
Özyavru Elektrik İdari Binası
EUROMAR.
KAPALI VE AÇIK OFİS BİNALARININ AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI
ÇOKLU ORTAM UYGULAMALARINDA GÖRSELTASARIM.
Mohammed IV Futbol Akademisi. Proje Yeri: FasFas Proje Ofisi: Groupe 3 Architectes, SaléGroupe 3 ArchitectesSalé İşveren: Association Mohammed VI de.
5. Dünya Su Forumu bir sonraki Forumun programını oluşturma ortaklık WWC-Türkiye-Uluslar arası paydaş başlangıç toplantısı İstanbul– 19 Mart 2007.
SİSTEM YAKLAŞIMI Çağdaş yönetim ve organizasyonlar sistem yaklaşımından esinlenerek tasarlanır. Günümüzde, sistem kavramına yer vermeyen bir yönetim ve.
ECEABAT.
İç Mekan Bitkileri Betül YOLCU.
Ç O C U K M Ü Z E L E R İ D E R N E Ğ İ İZMİR TEMSİLCİLİĞİ PLANLAMA VE KOLEKSİYON ÇALIŞMA SUNUMU 27 Aralık, 2008 DENİZ HASIRCI SELMA GÖKER WILSON.
Aksaray Metro İstasyonu ile Valide Sultan Camii Arası
İŞLEVSEL VE MEKANSAL ANALİZLER
NOKTA ÇİZGİ DÜZLEM HACİM
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Zoru başarırız, İmkansız biraz zaman alır… 1981 yılından bu yana hizmet vermekte olan ŞİMŞEK PANJUR ve 2005 yılından bu yana hizmet vermekte olan METSER.
Prof. Dr. Turgay ONARGAN Prof. Dr. C. Okay AKSOY MTS 3022 TÜNEL AÇMA
En büyük paralel dairesidir. Başlangıç paralelidir.
Peyzaj Mühendisliği bağlamında Arazi biçimleme kavramı - özet
Bilgisayar ağlarında kullanılan kablo tipleri şunlardır:
rojelendirme esasları
mim384 mimarlıkta biçimbilimsel çalışmalar
ÇEVRE ANALİZİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
GELECEK ODTÜ’DEN BAŞLAR Haziran
CEPHE ÖLÇMELERİ Sizlere cephe ölçme tekniği ve sektörümüzde kullanılan totalstaion ölçüm cihazları ile neler yapılabileceğini anlatacağım. Sunumumda örnek.
Prof. Dr. Turgay ONARGAN Prof. Dr. C. Okay AKSOY
Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü
NASIL BİR ODTÜ ? 7 Mayıs NASIL BİR ODTÜ ?  Öncü ve farklılık yaratan bir ODTÜ  Demokratik ve laik cumhuriyetin değerlerini koruyan ve savunan.
Kağıt Sanatları Müzesi
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI
İ LKELER İ M İ Z Ö ğ rencilerin ilgi, ihtiyaç ve yeteneklerinin birbirinden tamamen farklı oldu ğ unun bilincindeyiz ve ö ğ rencilerimizden aynı başarıyı.
Restorasyon Projesi Nasıl Hazırlanır
ANITLARDA BOZULMAYA NEDEN OLAN ETKENLER
FIRAT ÜNİVERSİTESİ PERSONEL OTOMASYONU
Kayapınar Belediyesi. Proje Yeri: DiyarbakırDiyarbakır Proje Ofisi: Atabaş MimarlıkAtabaş Mimarlık Tasarım Ekibi: Kadri Atabaş, İdris Kırman, Oğuz Cavlak,Miraç.
GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
2015 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
ALÜMİNYUM GİYDİRME CEPHE, yapının taşıyıcı sistemi içinde görev almayan ve hafif malzemelerle yapılan prefabrike bir cephe elemanıdır. Görevleri: Dış duvarın.
BAUHAUS MANİFESTO Yapıları süslemek bir zamanlar güzel sanatların en soylu işleviydi: bunlar anıtsal mimarlığın zorunlu öğeleri sayılıyordu. Bugün sanatlar.
2015 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
YEŞİL BİNALAR ve MODERN SARAYLAR PROJESİ
YAĞMURUN OLUŞUMU.
Materials and Chemistry İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Döküm Prensipleri.
ALGILAYICILAR-IV MANYETİK SENSÖRLER
Halûk Sucuoğlu ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü
(Proje Yönetimi ve Danışmanlık Metodları)
ELEKTRİK KAYNAKLARI.
2016 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
HONEYCOMB (BAL PETEĞİ)
Meteorolojik Veri Toplamada Kullanılan Yöntemler
Bina Trafiği ve İnsan Trafik Hareketi
MERDİVENLER 8. HAFTA.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
Doğuş Üniversitesi Sanat Ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü MİMA 101 Mimari Tasarıma Giriş Dersi Konu:Yığma Yapılar Sami Büyüksoylu.
5146-IZZET YALÇIN. BİRMİNGHAM KÜTÜPHANESİ PROJE YERİ: Birmingham İLGİLTERE PROJE OFİSİ: Mecano Arhitecten PROJE TİPİ :Kütüphane PROJE TİPİ GRUBU: Kültür.
Ocak, 2013 Akdeniz Üniversitesi
VRF SİSTEMLERİ MMO ADANA ŞUBE / MERVE ECEMİŞ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Güneş Enerji Santralleri için Otonom Fotovoltaik Panel
Sunum transkripti:

ODTU

Proje Yeri: Ankara Proje Ofisi: Kreatif Mimarlık Proje Tipi: Ofis Tasarım Ekibi: Aydan Volkan, Selim Cengiç İşveren: Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Proje Başlangıç Yılı: 2005 Proje Bitiş Yılı: 2005 Arsa Alanı: 8.200 m²

Bilginin ve teknolojinin üretildiği, yapıyı kullananların güncel isteklerine cevap verebilen, kullanıcısı ve yakın çevresi ile katılımcı bir ilişki kuran ve mimari olarak çağdaş ama aynı zamanda bugünü yarınlara taşıyabilen bir yapı üretme fikri tasarımın temel ilkesini oluşturuyor. Arazinin içinde yer alan dolgu zeminden dolayı oluşan kot farkı değerlendirilerek araziye oturan yapıda bir ana omurga üzerinde toplanma ve dağılmanın sağlandığı lineer planlama prensibi benimsenmiş.

Yapının kullanım senaryosunun en önemli aktörü olan ana omurga üzerinden düşeyde ve yatayda sirkülasyon bağlantıları sağlanmış. Aynı zamanda kullanıcılar, omurgaya eklemlenen dinlenme, ıslak hacim ve engelli asansörü gibi ortak kullanımlara hem optik anlamda hem de mesafe anlamında kolay ulaşmakta. Ana omurga mekanı, kuzey- güney yönünde komple açılan galeri boşluğu, merdivenleri, ofis – dinlenme alanlarına bağlantıyı sağlayan köprüleri, günışığından maksimum faydalanmayı sağlayan cam çatısı ile sadece lineer bir bağlantı elemanı değil, kullanıcılarının içinde olmaktan keyif aldıkları katılımcı bir kamusal mekan olarak tasarlanmış.

Cephelerde, opak bir kabuk içindeki kullanıcıların yapının dışı ile kuracağı optik bağlantıyı kesmeyen güneş enerji kontrollü şeffaf cephe üretim sistemi benimsenmiş. Opak yüzeylerde prekast brüt beton panel, şeffaf yüzeylerde ise kapaklı giydirme cephe seçilmiş. Özellikle rekreasyon alanına bakan kuzeybatı cephesinde güneş ışınlarının kullanıcıların konforlarına olan etkisini azaltmak için giydirme cephenin önünde mesafeleri ve dokuma sıklıkları hesaplanarak hazırlanmış metal dokuma panel kullanılmış.