LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ELEKTRİKTE BAĞIMSIZ OLUN..!
Advertisements

GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ
KONTROL-BAKIM, DANIŞMANLIK ve TOPRAKLAMA ÖLÇÜM HİZMETLERİ
GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ
TÜRKİYE’DE RES PROJELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Enerji Performans Uygulamaları,
İÇİNDEKİLER Önsöz Şirket Profili Çalışma Alanlarımız
Kiralık İş Merkezi, Depo, Fabrika Binası Dr. Esat Oktay İş Merkezi
Proje Şube Müdürlüğü.
Yüksek Voltaj Koruyucu
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
Dr Hüdai Kara Temmuz  23 Mart 1992 tarihinde yürürlüğe girmiş  Çiçek sembolü logolu  Tüm Avrupa Birliğinde geçerli  Performans ve çevre bazlı.
Bİlİyor musunuz? Bİnanizin yapi kullanim İznİ
LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNDE GÜNEŞ ENERJİSİ
Presentatıon by Turkwind
ANADOLU TEKNİK ELEMANLAR DERNEĞİ Solar PV ÇATI UYGULAMASI 2,5kWp
TGSD Başvuru Formu Dikkat Edilecek Hususlar
Mustafa Salman Pazarlama Müdürü 16 Eylül 2014 İstanbul
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
24 yıl önce Ankara'da bir otomotiv markasının bayiliğini yapan Durmuş Döven, sıfır araçların Ankara'dan İstanbul'a şoförlerle taşınmasını doğru bulmuyor.
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
Otel ve Alışveriş Merkezlerinde Trijenerasyon Uygulamaları
SMART ENERGY GROUP Nisan 2014
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Bölüm 1 Mühendislik Ekonomisi Kararları
GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER VE 2008 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 10 Temmuz 2008 T.C. MALİYE.
SOLAREX GENSED-GÜNDER OTURUMU Türkiye’de PV Sektörü ve Geleceği
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
Enerji Enerji Verimliliği Enerji Yönetimi
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
RÜZGAR ENERJİSİ.
ATC Araç Takip Sistemleri
ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI TEKNOLOJİSİ
ONDULINE GROUP & ONDULINE AVRASYA A.Ş. Binnur Ertuş ŞİMŞEK
GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ Enerji Verimliliği Uzmanı
Mobil Teknolojiler ve Akıllı Şebekeler
Elektrik Araç Şarj Altyapısı ve Akıllı Şebeke Yönetimi
TEKSTİLKENT TİCARET MERKEZİ ESENLER- İSTANBUL
Enerji Grubu Şirket Tanıtımı
İŞLETMELERİN KURULUŞ SORUNLARI
İşletmeyi neden kurarız ?
GES Yatırımlarında Finansman
KURUMSAL BİLGİLER - TARİHÇE Ortaklık Yapısı
Enerji Piyasalarını Anlamak
EMİN SOLAR ENERJİ MÜHENDİSLİK A.Ş.
YERLİ ÜRETİM DERİNLİĞİNİN ÜLKE VE SANAYİMİZE KATKILARI
Yapı Kredi Leasing April 2015.
GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİ (GES) SUNUMU
Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP Dünya atmosferinin dışında güneş enerjisinin şiddeti, aşağı yukarı sabit ve 1370 W/m² değerindedir, ancak yeryüzünde.
“KOBİ’lerin Krediye Erişiminde Tek ve Doğru Adres: KGF”
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası
Avrupa Komisyonu tarafından onaylanmıştır.
ENDÜSTRİYEL MUTFAK VE ÇAMAŞIRHANE E-KİTAP
1 MW Gücünde Lisansız Güneş Enerjisi Santral Fizibilitesi
Ders 8 Temel Analiz Hüseyin İlker Erçen
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
CERES Alternatif Enerji Sistemleri (GES). Biz Kimiz; Ceres Mühendislik Enerji Proje Uygulama Ltd Şti,Antalya merkezli Alternatif enerji sistemleri üzerine.
X TÜV AUSTRIA TÜV AUSTRIA GROUP Hakkımızda MarkalarReferanslar Uluslarası “The best way to predict the future is Willy Brandt ( ) Nobel.
DESIGNED BYSUPPORTED BYIMPLEMENTED BY Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı.
IPARD II YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI DESTEKLERİ TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ IPARD YÖNETİM OTORİTESİ İstanbul 07 Nisan
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
SON VERİLERLE TÜRKİYE ve ESKİŞEHİR
İŞLETMELERİN KURULUŞ SORUNLARI
SOLAR FOTOVOLTAİK (‘’PV’’) SİSTEMLERİ
FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ. GÜNEŞ ENERJİSİ Tükenmeyen tek enerji kaynağı güneştir. Güneş, hiçbir atığı olmayan temiz bir enerji kaynağıdır. İhtiyaç.
Vizyon Kronolojisi Kuruluş
Bölüm 1 Mühendislik Ekonomisi Kararları
Bölüm 12. İşletmecilik İşletme, ürün piyasalarındaki ekonomik birim olup, üretim faaliyeti için üretim faktörleri bir araya getirilir. İşletmelerde örgütsel.
Sunum transkripti:

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ GÜNEŞ ENERJİSİ LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ YOL HARİTASI Enis Behar

Form Şirketler Grubu ENDÜSTRİYEL İKLİMLENDİRME, ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE ELEKTRİK ÜRETİM SİSTEMLERİ

2013 Grup Özeti 48 yıllık deneyim Toplam 250 çalışan Türkiye'de 6 ofiste satış ve bakım hizmeti Istanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Adana ve İzmir Form olarak Ankara da, Munters-Form olarak Mersin de imalat tesisleri Türkiye'nin en büyük klima satış firmasından biri Alışveriş merkezi klima cihazlarında % 50 den fazla pazar payı Türkiye'de yuvarlak kanal, nem alıcılar, paket klima, ısı pompaları, toprak – deniz ve su kaynaklı uygulamalar konularında öncü firma Türkiye dışında Arabistan, Rusya, Kazakistan, Romanya, Türkmenistan, Libya ve birçok ülkede referans uygulamalar Türkiye çapında 40 kişilik bordrolu bakım ekibi Fotovoltaik konusunda en çok referansa sahip firma Yeşil binalarda Klima ve PV uygulamalarından en deneyimli firma

İŞİMİZ, GÜNEŞ ENERJİSİNİ ELEKTRİK ENERJİSİNE DÖNÜŞTÜRMEKTİR Amacımız elektriğinizi güneş enerjisinden nasıl elde edebilirsiniz, bunları konuşmak. Öncelikle şu soruya yanıt bulabiliriz, nasıl bu çevirimi gerçekleştiriyoruz.

“ANAHTAR TESLİM EPC HİZMETİ” MÜHENDİSLİK TEDARİK UYGULAMA / KURULUM DEVREYE ALMA ŞEBEKE BAĞLANTI “BAKIM / SERVİS” SAHA YÖNETİMİ Amacımız elektriğinizi güneş enerjisinden nasıl elde edebilirsiniz, bunları konuşmak. Öncelikle şu soruya yanıt bulabiliriz, nasıl bu çevirimi gerçekleştiriyoruz.

ENDÜSTRİYEL TESİS, TİCARİ BİNA ÇATILARI VEYA ARAZİ UYGULAMALARI Amacımız elektriğinizi güneş enerjisinden nasıl elde edebilirsiniz, bunları konuşmak. Öncelikle şu soruya yanıt bulabiliriz, nasıl bu çevirimi gerçekleştiriyoruz.

Başvuru ve Şebeke Bağlantısı KURULUM 1) SİSTEM – MÜHENDİSLİK 2) ÜRÜN – TEDARİK 3) SİSTEM UYGULAMA Enginering Procurement Construction Başvuru ve Şebeke Bağlantısı Amacımız elektriğinizi güneş enerjisinden nasıl elde edebilirsiniz, bunları konuşmak. Öncelikle şu soruya yanıt bulabiliriz, nasıl bu çevirimi gerçekleştiriyoruz. Operation and Management BAKIM

İŞ ORTAKLARIMIZ

DEVAM EDEN PROJELERİMİZ KAHRAMANMARAŞ – 500 kWp SELÇUK BELEDİYESİ – 150 kWp SARPHAN FİNANSKENT – İSTANBUL - 85 kWp ÇEBİ YAPI YAZIHANE PROJESİ – İSTANBUL - 44 kWp SON 3 AYDA TAMAMLANAN PROJELERİMİZ ANTALYA HAVAALANI – ANTALYA - 250 kWp DALAMAN HAVAALANI – MUĞLA - 250 kWp EYÜP BELEDİYESİ – İSTANBUL – 35 kWp FORM FABRİKA – İZMİR- 40 kWp Amacımız elektriğinizi güneş enerjisinden nasıl elde edebilirsiniz, bunları konuşmak. Öncelikle şu soruya yanıt bulabiliriz, nasıl bu çevirimi gerçekleştiriyoruz.

HEDEFİNİZ

Kurumsal / Proje Finansmanı? Nasıl Başlamalıyım? Hobi / Profesyonel? Kurumsal / Proje Finansmanı? Çatı / Arazi? 500 kw / 1 MW? Yatırım / Tüketim ?

TÜKETİM + DEVLETE SATIŞ DEVLETE SATIŞ LİSANSSIZ 1 MW Limit Yatırım / Tüketim ? TÜKETİM AMAÇLI ÖZ TÜKETİM TÜKETİM + DEVLETE SATIŞ DEVLETE SATIŞ LİSANSSIZ 1 MW Limit TİCARİ AMAÇLI DEVLETE SATIŞ Amacımız elektriğinizi güneş enerjisinden nasıl elde edebilirsiniz, bunları konuşmak. Öncelikle şu soruya yanıt bulabiliriz, nasıl bu çevirimi gerçekleştiriyoruz. LİSANSLI Kapasite

4 ÖNEMLİ DÖRT ADIM Yeterli Kurulum Alanı ve İhtiyaç Tedaş Bağlantı Görüşü Projelendirme Finansman ve Kredilendirme EPC Seçimi Bağlantı İzninin Alınması Kurulum Devreye Alma Şebeke Bağlantısı 4 Üretim Servis ve Yönetim

Çatı Alanı (1 kwp için minimum 10 m2) Çatı Tipi Çatı statik projesi ÇATI / ARAZİ ? ÇATI Elektrik Abonesi Çatı Alanı (1 kwp için minimum 10 m2) Çatı Tipi Çatı statik projesi Mimari Proje Elektrik projesi Amacımız elektriğinizi güneş enerjisinden nasıl elde edebilirsiniz, bunları konuşmak. Öncelikle şu soruya yanıt bulabiliriz, nasıl bu çevirimi gerçekleştiriyoruz.

Arazi Alanı (1 kwp için minimum 12 m2) Yapı İmar İzni alınması ÇATI / ARAZİ ? ARAZİ Elektrik Abonesi Arazi Alanı (1 kwp için minimum 12 m2) Yapı İmar İzni alınması Tarım Arazi Olmadığına Dair Belge GES Uygunluk Yazısı Bağlantı Noktasına Olan Mesafe Toprak Analiz Raporu Zemin Etüd Raporu Kotlama Analizi Nakil Hattı Mülkiyet Durumu Arazi Ulaşım Durumu Elektrik Kesinti Süreleri Amacımız elektriğinizi güneş enerjisinden nasıl elde edebilirsiniz, bunları konuşmak. Öncelikle şu soruya yanıt bulabiliriz, nasıl bu çevirimi gerçekleştiriyoruz.

BAĞLANTI İZİNLERİ BAĞLANTI? Amacımız elektriğinizi güneş enerjisinden nasıl elde edebilirsiniz, bunları konuşmak. Öncelikle şu soruya yanıt bulabiliriz, nasıl bu çevirimi gerçekleştiriyoruz.

Projelendirme Bilgisi İnşaat Bilgisi – Mekanik Montaj EPC ? EPC SEÇERKEN... Kurumsal yapı Finansal güç İş Ortakları Projelendirme Bilgisi İnşaat Bilgisi – Mekanik Montaj Elektrik Bilgisi – Elektriksel Montaj Proje Yönetimi Güvenlik Referansları Amacımız elektriğinizi güneş enerjisinden nasıl elde edebilirsiniz, bunları konuşmak. Öncelikle şu soruya yanıt bulabiliriz, nasıl bu çevirimi gerçekleştiriyoruz.

Banka Teminatlı Finansman Bağlantı Başvuru Kabul Şebeke Bağlantısı Üretim Bakım / servis Öz Sermaye Kurumsal Finansman Leasing Amacımız elektriğinizi güneş enerjisinden nasıl elde edebilirsiniz, bunları konuşmak. Öncelikle şu soruya yanıt bulabiliriz, nasıl bu çevirimi gerçekleştiriyoruz. Banka Teminatlı Finansman Yatırımcı Ortak Satış ve Çıkış

Ürün değil sistem ve mühendislik satın alın SON SÖZ Amacınız net olsun Hobi olarak girmeyin Ürün değil sistem ve mühendislik satın alın Sisteminiz en pahalı ve en ucuz olmamalı 25 senelik bir iş ortağı seçiyorsunuz, maliyet tek kriter değildir Kurumsal düşünün, Kurumsal firmalarla çalışın Amacımız elektriğinizi güneş enerjisinden nasıl elde edebilirsiniz, bunları konuşmak. Öncelikle şu soruya yanıt bulabiliriz, nasıl bu çevirimi gerçekleştiriyoruz.

TÜM KATILIMCILARIN HEDEFİNE ULAŞMASINI DİLERİZ