2070 yılında yazılmış bir mektup

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAMSUN 2007.
Advertisements

Susuzlukla ilgili 2030 yılında yazılmış bir mektup!
Bunu okursanız iyi olur
ilgili yıl sonrasından
Suyun Serüveni Hava bazen yağmurlu, sisli veya karlı olur. Yağmurun, sisin ve karın nasıl oluştuğunu hiç düşündünüz mü?
EVİMDEYİM GÜVENDEYİM U.
HAVA KÜRE (ATMOSFER) VE HAVA KİRLİLİĞİ
•Göz bebeğiniz çocuklarınızı ne kadar seviyorsunuz? •Onların sağlığı ve gelişimi her şeyden önemli değil mi? •Peki ya ebeveynleriniz? •Onların sağlığını,
Sıcak Hava Yükselir ve Soğuyup Yağış Bırakır
SU HALDEN HALE GİRER.
Carlos Alberto Bau 6/2/2010 6/2/2010anısına Fare kullanmayın Yayıncı: Luis Castro Yayıncı: Luis Castro Carlos Bau foto ğ raflarıyla Türkçeleştiren : Onur.
EGE ORMAN VAKFI EĞİTİM SUNUSU.
SU DAMLASININ ÖYKÜSÜ.
KADINLAR VE ERKEKLER. Ev islerinde kadınlar, annelerimiz, ablalarımız, kızkardeşimiz,halamız, teyzemiz…
SUYUMUZU BOŞA HARCAMAYALIM !.
Sigara içmeyi deneyen her 4 kişiden 3’ü sigara tiryakisi olmaktadır.
MAKYAJ MALZEMELERİNİN
İyi Günler. H - h Ğ - ğ V - v F - f J - j her hep hal ham haz hap hak hiç hoş hop hür Hakan dağ yağ bağ.
NORMAL GEBELİK O BİR İNSAN,YAŞAMAK ONUN DA HAKKI.
ÇİM SUYU Buğday çiminin önemi öncelikle yaprakların, yeşil görünmesini sağlayan klorofil içeriğinden gelir. Klorofil birçok bitkide bulunur. Buğday çimi.
HAVA VE HAVA KİRLİLİĞİ SU VAKFI.
*Bir karış su insanları düşürebilir, *Diz seviyesindeki sel suyu bir otomobili sürükleyebilir.
MADDE DÖNGÜLERİ.
/ Metin Yazarı : Aslı DİNÇMAN Grafik/Animasyon : E.Nurhan KÖROĞLU.
1.SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale geçiyorsa.
SÜNGER BOB İLE AGACAN BOBY'NİN
B Ü Y Ü L E Y İ C İ S O N Tıklayarak ilerleyiniz ve sesi açınız.
DOĞAL AFETLER VE KORUNMA YOLLARI
dünyanın “NEHİR”lerindeki her damla su...
*Öğrenmek * Çalışmak ve *Başarmak
DERSİMİZ; ÇEVRE SAĞLIĞI Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü
Göl’ün Hikayesi.
KURGU KUŞAĞI DÜŞÜNELİM ÇÖZELİM HAYALLERİM ÇİZGİDE SAKLI
MADDENİN HAL DEĞİŞİMİ EREENGGHFGG ERİME-DONMA DOĞADA SU DÖNGÜSÜ
Küresel Isınma ve Türkiye. Türkiye’de beklenen yüzey sıcaklığı değişiklileri.
DÜNYA SU GÜNÜ 22 MART 2015.
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
Sıfat Cümleleri Which, whose, where
GEZEGENİMİZ DÜNYA
1 SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
DAYANIŞMA VE YARDIMSEVERLİK
GERÇEK ANLAM MECAZ ANLAM
Bu sunumumu “Yoldan çıkmak istemeyenlere” ithaf ediyorum... Feridun ÖZHAN
Sen benim susuzluğumu dindirecek yağmurunu bulamadın!...
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİMİ
ASİT YAĞMURLARI VE ETKİLERİ
ASİT YAĞMURLARI.
Kaynak : United States Department of Agriculture (ABD Tarım Bakanlığı) (USDA) ABD Büyük Elçiliği’nin mektubuyla kullanım izni alınmıştır.
Woman to Woman Encouragement Kadının Bir Kadına Desteği.
TEMİZLİK ALIŞKANLIĞI REHBER ÖĞRETMEN AYŞE KOLKESEN.
Bunu okumak sizi herhangi bir borç yükü altına sokmayacaktır.
GEZEGENİMİZ DÜNYA.
ÇEVRE NEDİR?.
GEZEGENEMİZ DÜNYA Hava:Hava Dünya’mızı çevreleyen bir gaz örtüsüdür.Bu gaz örtüsüne hava küre (atmosfer) denir.Hava küre Dünya’mızı Güneş’in zararlı ışınlarından.
Çocuklar gibi sevindi kadıncağız. (durum zarfı) Nermin gibi güzel bir kızım var benim de. (sıfatın zarfı) Küçük kızım dün hasta gibiydi. (yüklem) Senin.
ASİT YAĞMURU NEDİR ? Yağan yağmurun asidik özellik taşımasına asit yağmuru denir. Hava kirletici emisyonların en yaygın olanı kükürt- dioksit ( SO.
Konvansiyonel kaynaklar, Mineral yakıtlar olarak da bilinir. Hidrokarbon ve yüksek oranlarda karbon içeren kömür, petrol ve doğal gaz gibi doğal enerji.
KADIKÖY BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ. ÇEVRE NEDİR? İçinde bulunduğumuz canlı, cansız tüm varlıkların birbirleri ile ilişkilerini içine alan ortam.
MADDE DÖNGÜLERİ. Madde Döngüleri Tüm canlılar dünyanın yüzeyinde ya da yüzeye çok yakın ince bir toprak katmanında yaşarlar ve güneş enerjisinin dışındaki.
MADDE DÖNGÜLERİ Dünyamızda maddeler bir döngü içindedir. Maddeler tekrar tekrar kullanılır. Böylece hayat devam eder,canlılar neslini devam ettirir. Madde.
Suyun Yolculuğu.
Sel nedir ? Selin en sık rastlanan sebebi kuvvetli ve uzun süreli yağıştır. Günümüzde rastlanılan en yaygın sebep ise; kuvvetli yağmur fırtınalarında drenaj.
CANLILAR YAĞMUR CANLI VE BİTKİLER  İnsan doğada tek başına değildir. Çevremize baktığımızda bizimle birlikte iç içe yaşayan başka insanlar görürüz.
Süt nedir? Memeli canlıların doğumdan hemen sonra meme bezlerinden salgılanan, kendisine has tadı, kokusu ve kıvamı bulunan beyazımsı bir sıvıdır.
2070 yılında yazılmış bir mektup
MADDE DÖNGÜLERİ.
ASİT YAĞMURLARININ OLUŞUMU VE ZARARLARI. ASİT YAĞMURU NEDİR? Asit yağmurları, fosil yakıtların yakılmasıyla, sanayi tesislerinden, konutların ısıtılmasından.
2070 yılında yazılmış bir mektup
Sunum transkripti:

2070 yılında yazılmış bir mektup www ww w www w Wwwwww w w ww w wwwwwwww wwwwwww w w w wwwww ww w w w www wWwwwww w w ww w wwwwwwww wwwwwww w w ww www ww w www wWwwwww w w ww w wwwwwwww wwwwwww w w w wwwww ww w w w www w Wwwwww w w ww w wwwwwwwwWwwwww w w ww w wwwwwwww wwwwwww w w w wwwww ww w w w www wWwwwww w w ww w wwwwwwww wwwwwww w w ww Wwwwww w w ww w wwwwwwww Article published in the magazine "Crónicas de los Tiempos“, in April 2002.

50 yaşına henüz bastım ama görüntüm 85 yaşındaki bir insanın ki gibi YIL 2070 50 yaşına henüz bastım ama görüntüm 85 yaşındaki bir insanın ki gibi Yeterince su içemediğim için böbrek sorunları yaşıyorum Korkarım ki yaşamak için çok vaktim yok Ben bu topluluktaki en yaşlı insanım... .

O zamanlar herşey çok farklıydı 5 yaşında bir çocuk olduğum günleri hatırlıyorum O zamanlar herşey çok farklıydı Parklarda pek çok ağaçlar evlerde güzel bahçeler vardı. Ve ben yarım saat boyunca büyük bir zevkle duş alırdım Bugünlerde ise cildimizi temizlemek için mineral yağlı havluları kullanıyoruz.

Eskiden kadınların güzel saçları vardı Şimdi ise başımızı su kullanmadan temiz tutmamız gerektiği için traş etmek zorundayız.... Eskiden benim babam arabasını hortumdan akan su ile yıkardı Şimdi ise Benim oğlum suyun bu şekilde ziyan edilebileceğine bir türlü inanamıyor... .

Ama hiçkimse bu uyarıları önemsemedi Sokaklarda posterlerde radyoda ve televizyonda SUYU DUYARLI KULLAN uyarıları olduğunu hatırlıyorum Ama hiçkimse bu uyarıları önemsemedi Suyun sonsuza dek var olacağını sandık... Şimdi ise Tüm nehirler,göller,barajlar ve yeraltındaki su yatakları ya kurudu yada kirlendi...

Ve işçiler maaşlarının bir bölümünü içme suyu olarak alıyorlar. Sanayi hemen hemen durma noktasına geldi ve işsizlik büyük oranlara ulaştı Yegane iş alanı deniz suyunun tuzunu çıkarıp kullanabilinir hale getiren fabrikalar. Ve işçiler maaşlarının bir bölümünü içme suyu olarak alıyorlar.

Yiyeceklerin 80% i sentetik Sokaklarda eli silahlı haydutların bir bidon su için insanlara saldırmaları çok yaygınlaştı... Yiyeceklerin 80% i sentetik

Eskiden yetişkin bir insanın günde 8 bardak su içmesi tavsiye edilirdi Şimdi ise Benim sadece yarım bardak su içmeme müsaade ediliyor. Biz şimdi bir kere giyilip atılan giysileri giymek zorundayız ve bu da çöp miktarını arttırıyor.... Biz şimdi kanalizasyon sistemi susuzluktan çalışmadığı için fosseptik kullanıyoruz...

Nüfüsün dış görünümü korkunç:Susuzluk nedeniyle kırışık sıska ultraviyole ışınları nedeniyle yaralarla dolu vücutlar... Şimdi ozon tabakası kalmadığı için ışınlar çok daha kuvvetli... Cilt kanseri mide bağırsak enfeksiyonları ve idrar sistemi sorunları ölümlerin ana sebepleri...

Bilim adamları araştırdılar Ancak bu soruna bir çare bulamadılar Cildin aşırı kuruması nedeniyle 20 yaşındaki bir genç 40 yaşında gibi görünüyor. Bilim adamları araştırdılar Ancak bu soruna bir çare bulamadılar Su üretilemiyor ağaç ve sebze olmadğı için oksijen de azaldı ve bu yüzden yeni neslin zeka kapasitesi ciddi bir şekilde zarar görüyor...

Pek çok erkekte sperm oluşum morfolojisi değişti Bunun sonucunda da bebekler kusurlu ,mutasyonla ve fiziksel sakatlıklarla doğuyorlar

Ortalama insan ömrü 35 yıl... Devlet soluduğumuz hava için bize para ödetiyor Erişkin başına günde 137m küp soluyoruz... Bu parayı ödeyemiyen insanlar güneş enerjisiyle çalışan büyük mekanik akciğerlerle havalandırılan bölgelerden kovuluyorlar. Soluduğumuz hava kaliteli değil ama en azından nefes alabiliyoruz... Ortalama insan ömrü 35 yıl...

altın ve elmastan çok daha değerli bir hazine haline geldi... Hala biraz yeşil alanı olan ,nehirleri akan, bölgeler silahlı askerler tarafından korunuyor... Su altın ve elmastan çok daha değerli bir hazine haline geldi...

Yaşadığım yere nadiren yağmur yağdığı için hiç ağaç yok. Bazen yağış beklerken asit yağmurları yağıyor. Mevsimler ciddi bir şekilde 20.yüzyılın çevreye zarar veren sanayisi ,atomik deneyler ve çevreye yaydıkları kirlerden etkilendiler O zamanlar çevreyle ilgilenmemiz konusunda uyarıldık ama hiçkimse dikkate almadı

Oğlum benden gençliğimden söz etmemi istediği zaman ona yeşil tarlaların ,çiçeklerin güzelliğini, yağmuru ,nehirlerde yüzmenin ,balık avlamanın , içebildiğimiz kadar su içebilmenin ne büyük bir zevk olduğunu ve insanların ne kadar sağlıklı olduklarını anlatıyorum...

İşte o zaman boğazım düğümleniyor.... O bana babacığım şimdi neden su yok? diye soruyor... İşte o zaman boğazım düğümleniyor....

Kendimi suçlu hissetmekten bir türlü kurtaramıyorum çünkü ben de o yaşadığı çevreyi kirleterek tahrip olmasına sebep olan ,tüm uyarılara kulağını tıkayan nesle aitim...

Bizim çocuklarımız bunun bedelini ödüyorlar!... Şimdi ise Bizim çocuklarımız bunun bedelini ödüyorlar!...

Yeryüzünde, şimdi doğanın tahribatının dönüşüolmayan bir seviyeye ulaşmasından dolayı kısa süre içinde yaşamın mümkün olmayacağına kesinlikle inanıyorum...

... Henüz daha Dünya gezegenimizi kurtarmaya zamanımız varken... Ne kadar çok isterdim geriye dönüp insanoğluna bunları anlatmayı... ... Henüz daha Dünya gezegenimizi kurtarmaya zamanımız varken...

To see more shows of all varieties, This show was made by a most very talented person, named Ria. I thank you. To see more shows of all varieties, join my group: Wekend groups To subscribe: guzelgrubum-subscribe@yahoogroups.com or - all subscribe/unsubscribe requests can be made from the following page: http://www.haftasonu.com.tr.tc