B İ L İ Ş İ M TEKNOLOJ İ LER İ DESTEKL İ MATEMAT İ K PROJELER İ MATHEMATICS PROJECTS SUPPORTED BY INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES PRESENTATION.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAZIRLAYAN HÜLYA ZOBU TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ İ.Ö
Advertisements

Eğitsel Yazılımların Değerlendirilmesi
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım
İlköğretim Bölümü Matematik Öğretmenliği Programı
Öğretİm Materyallerİ Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
Gelişimi Farklı Olan Çocuklar
TÜBİTAK BİLİM PROJELERİ
Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi
Uzaktan Eğitim Kuramları
REMZİ BAYRAKTAR TİCARET MESLEK LİSESİ 2011 / 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI ATAŞEHİR – 2012.
Problem Çözme Süreci.
DİKMEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİ.
TÖMÜK SİNAN SUVERİR İLKÖĞRETİM OKULU MERSİN - Erdemli Ferda ÇELİK
Internet Projeleri Projeler, öğrencilerin belirli bir konuyu araştırmak amacıyla çeşitli türdeki (görsel, işitsel, görsel ve işitsel) kaynaklardan elde.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretimde Görsel-İşitsel Araçlar Görsel Materyallerin Katkıları Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi,
Derya Duygu KARSLI
Interaktif Akıllı Tahta Uygulamaları ve Matematik
Bilişim Teknolojileri Okuryazarlığı
Gelişimi Farklı Olan Çocuklar
Ünite Portfolyo Sunumu
MİMİO Hazırlayanlar Duygu Akdiş Ayşenur Konur
İ.İ.B.F. İngilizce İşletme Bölümü
Telif Hakkı  2008 Intel Firması. Tüm hakları saklıdır. Intel, Intel logosu (the Intel Logo), Intel Eğitim Girişimi (Intel Education Initiative) ve Intel.
Programs of the Intel Education Initiative are funded by the Intel Foundation and Intel Corporation. Copyright © 2007 Intel Corporation. All rights reserved.
PORTFOLYO NEDİR? NASIL HAZIRLANIR? ELEKTRONİK PORTFOLYO NEDİR?
PROJENİN ADI:Kütüphanemiz Bize Uygun Olsun PROJEYİ UYGULAYAN OKUL:Ağaççamı Ortaokulu PROJENİN AMACI:Okul Kütüphanesini Zenginleştirmek. PROJENİN İÇERİĞİ:Okulun.
PROJENİN ADI: Kitaplarımı Paylaşıyorum PROJEYİ UYGULAYAN OKUL:Oğuzlar Çok Programlı Anadolu Lisesi PROJENİN AMACI:Okul Kütüphanesinin Zenginleştirilmesi.
Mimio İle İnteraktif Eğitim
Atatürk ilke ve İnkılapları Ünite Tanıtım Sunusu
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretimde Görsel-İşitsel Araçlar Gerçek Eşyalar ve Modeller Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi,
Bilgisayar Destekli Eğitim
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
ÜNİTE ÜRÜN DOSYASI SUNUMU
Öğretimde Teknoloji Kullanımı
Özel Gereksinimli Çocuklar
OKULLARIN INTERNETE TAŞINMASINDA BÖTEB’ LERİN (BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ) ROLÜ.
KAVRAM HARİTALAMA Doç.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
Melek YILMAZ.   Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde öğrencilerin bilgiye ulaşma ve problem çözme becerilerini kazanmaları önemlidir.  Bunun.
TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) SİSTEMİ KAĞITHANE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hazırlayan: Psikolojik Danışman Zehra AKÇA.
KONUTKENT İLKOKULU. Comenius, Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve finanse edilen bir programdır. Uluslararası.
B İ LG İ SAYAR DESTEKL İ Ö Ğ RET İ M GENEL BAKIŞ.
4. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI VE DERS KİTAPLARININ İNCELENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ Atakan BAYLAM.
Akademik Becerilerin İzlenmesi ve DEğerlendirilmesi
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler
TEKNO FARKLILAŞTIRMA Ideal 2015 Amasya Üniversitesi Kasım 2015.
MÜZE BİLİNCİ VE MÜZELERLE EĞİTİM
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERS KİTAPLARI
ABANT İ ZZET BAYSAL ÜN İ VERS İ TES İ ZIYA GÜNEŞ – SAFA SEZEN – KEREM UZUN – Bilgisayar ve Ö ğ retim Teknolojileri Ö ğ retmenli.
ABANT İ ZZET BAYSAL ÜN İ VERS İ TES İ ZIYA GÜNEŞ – SAFA SEZEN – KEREM UZUN – Bilgisayar ve Ö ğ retim Teknolojileri Ö ğ retmenli.
Ders Yazılımlarının Geliştirilmesi ve Bilgisayar Destekli Öğretim Programları.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÖĞRETİM © TemplatesWise.com 1.
BASAMAKLI ÖĞRETİM PLANI
Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Fen Öğretimi
Dr. Mustafa Ayral: Altındağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Erol Bozkurt : Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Vural Çakır : Altındağ İlçe Milli Eğitim.
+ Ö Ğ RET İ M TEKNOLOJ İ LER İ VE MATERYAL TASARIMI DOÇ.DR.HAT İ CE AKKOÇ.
Bireysel Entegrasyon Ödevi Hayrunnisa Demirci.
Erken çocukluk dönemi fen ve matematik eğitimi için ortam hazırlama
7th International Congress of Research in Education
Deney Bilimsel bir gerçeği kanıtlamak için yapılan deneyler, bilimsel olayların çocuklar tarafından somut bir şekilde yapılmasını sağlamakta ve çocukların.
Bilişim Teknolojileri Dersi
ARAÇ-GEREÇLERİN ÖĞRETİMDEKİ YERİ & ÖNEMİ
OKULLARDA REHBERL İ K SERV İ SLER İ – H İ ZMETLER İ.
ÖĞRETİM ARAÇ-GEREÇLERİNİN SEÇİMİ ve HAZIRLANMASI
Eğitimde Teknoloji Entegrasyonu
Erken Çocukluk Döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi
Sunum transkripti:

B İ L İ Ş İ M TEKNOLOJ İ LER İ DESTEKL İ MATEMAT İ K PROJELER İ MATHEMATICS PROJECTS SUPPORTED BY INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES PRESENTATION İ DV Bilkent Private Schools, Türkiye Serpil Tuti, Zerrin GÜL

Çalışmanın Çıkış Noktası ve Önemi Araştırmanın çıkış noktası, ö ğ retim teknolojisi kullanılarak hazırlanan ö ğ renme ortamları; çeşitli kaynaklar ile ö ğ renme-ö ğ retme ortamlarını daha çok duyuya hitap eder hale getirerek, ö ğ renci motivasyon ve başarısını da artırmaktadır. Bu ba ğ lamda Matematik dersinde bilişim teknolojilerinin kullanılmasının, ö ğ renci motivasyon ve başarısını arttırıp / arttırmadı ğ ı gözlenmiştir.

Kimlere Uygulandı?  Bu çalışma İ DV Özel Bilkent İ lkö ğ retim Okulunda Ö ğ retim Yılında 7. sınıfta bulunan 50 ö ğ renci ile yapıldı.

Uygulamanın Amaçları Ö ğ rencilerin;  Problem çözme,  Analitik düşünme,  Akıl yürütme,  Günlük yaşamla ilişkilendirme becerilerini geliştirmek bu çalışmaların temel amaçları arasındadır.

Uygulamanın İ çeri ğ i 1.Ünite2. Ünite3. Ünite4. Ünite5. Ünite Tam sayılarRasyonel Sayılar Denklemler Ve Do ğ ru Grafikleri Oran, Orantı Ve Yüzdeler Çember, Daire ve Silindir Modül ile ilgili etkinlikler ve konu sonunda sunum hazırlanması Web araştırması yapılması ve rapor halinde sunulması. Konu ile ilgili broşür hazırlanması “Skoool” etkinliklerin yapılması ve konu ile ilgili günlük yazısı yazılması. Formları kullanarak interaktif etkinlikler hazırlanması.  sayısının incelenmesi, araştırılması ve sunulması Macromedia Flash PowerPoin t İ nternet Microsoft Word Microsoft Publisher Macromedia Flash Microsoft Word Microsoft Excel İ nternet Power Point Microsoft Publisher Mind Mapper

Ö ğ renci Projelerinden Örnekler

Sonuç ve Öneriler Ö ğ retme-Ö ğ renme ortamları ne kadar çok duyuya hitap eden etkinliklerle yapılandırılırsa, ö ğ renilen bilgilerin kalıcılı ğ ı da o denli artar. Bu nedenle, bilişim teknolojilerinin derslerin içerikleriyle bütünleştirilmesi yararlı olacaktır. E ğ itimde bilişim teknolojileriyle ilgili daha çok kaynak aktarımı sa ğ lanmalıdır. Gelişen dünyada hızla de ğ işen bilgileri takip etmek için de bilişim teknolojilerinden yararlanılması gereklidir. Ancak bu şekilde, gelişime ayak uydurulabilir.

Sonuç ve Öneriler Bilişim teknolojilerini kullanarak ö ğ rencilerin ürünler çıkarmaları teşvik edilerek, hem teknolojiyi yakından takip etmeleri hem de bireysel hızlarında çalışmaları için ortam sa ğ lanmış olacaktır. Özellikle görsel ve işitsel materyallere ihtiyaç duyulan ve soyut bir alan olarak Matematik derslerinde bilişim teknolojisinin kullanılması dersi somutlaştırmakta ve ö ğ rencilerin yaratıcılı ğ ına fırsat vermektedir. Bu nedenle, bilimsel araştırmalar ve okul uygulamaları birlikte yapılırsa bu yolla matematik derslerindeki ö ğ renci başarısı ve günlük yaşamda Matematik kullanma becerileri ivme kazanabilecektir.

Sorular ve Paylaşım

Katılımınız için teşekkür ederiz…